A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Carne de pui la cuptor cu...

Postat de: maria_claudia in Mancaruri cu carne

Peste carne se pune sare,piper,ulei, se amesteca bine si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduce in cuptorul incins.Cartofii curatati si spalati se fierb cu putina  sare ,apoi se...Citeste continuarea

Ciorba de varza, reteta...

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos: Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la dunstuluit la foc mic 5 minute, se adauga...Citeste continuarea

Craticioara cu surprize;)

Postat de: corina241 in Mancaruri cu carne

Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si...Citeste continuarea

Covrigi cu cascaval

Postat de: divainbucatarie in Piine

Dizolvam drojdia in laptele cald si turnam in faina pe care am amestecat-o cu sare si praf de copt. Incoporam apoi pireul de cartofi. La sfarsit adaugam si untul topit.Framantam si daca e nevoie...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai cu corcoduse

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii si ii dam prin razatoare. Tocam...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si zmeura

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele. Amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 150g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.Lasam crema in bol pana facem clatitele....Citeste continuarea

Chiftelute in sos de mazare

Postat de: Anamaria7 in Mancaruri cu carne

[La foc mic] Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de...Citeste continuarea

Coffee Chocolate Chips Cookies

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190˚C. Bate untul cu zaharul. Adauga oul si amesteca bine. Incorporeaza lichiorul de cafea, semintele de vanilie si cele doua esente. Intr-un vas amesteca faina cu praful...Citeste continuarea

Clatite "Punguta cu doi bani"

Postat de: nico15 in Dulciuri

Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai pune un pic la lapte, se da la frigider pentru 30 de minute. Dupa care se-ncinge tigaia, se pune...Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Umplutura: Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;)   Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: cristinne in Torturi

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit  (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de burta "a la Dana"

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu. Se lasa sa fiarba  toate aproximativ 1 ora si...Citeste continuarea

Clatite asortate

Postat de: elena1988 in Prajituri

laptele se amesteca cu galbenusurile, coaja de lamaie, zaharul vanilat, si faina, se pune tigaia la incins, si se prajesc foile de clatite, se ung cu dulceata sau cu ciocolata si se pudreaza cu...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti (varianta 2 )

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii curatati si taiati cubulete. Se bat bine ouale  cu branza, cascavalul ras ,smantana,sare,piper,si cartofii fierti in cubulete si la final patrunjel verde tocat Se...Citeste continuarea

Ciorba din pipote de pui

Postat de: onuta in Ciorbe

1. Se spala bine pipotele de pui si se pun la fiert  cu  legumele tocate marunt si cartofii taiati cubulete. Adaugam o lingura de ulei si apa, lasand sa fiarba la foc potrivit circa 30...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu verdeata

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Se taie prazul marunt si se caleste in 2 linguri de ulei, pana se inmoaie putin. Separat se amesteca galbenusele cu 4 linguri de ulei. Se adauga iaurtul cascavalul ras pe razatoarea cu gauri...Citeste continuarea

Carnita de vita in sos

Postat de: onuta in Vita

1. Carnea de vita se taie cubulete si se inabusa cu putin ulei si apa. 2. Adaugam mirodeniile ( dupa gust ), completam cu apa si lasam sa fiarba la foc mediu  circa 30-35 minute. 3....Citeste continuarea

Chec cu mac

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se mixeaza ouale cu uleiul si cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga faina, coaja rasa de lamaie si praful de copt, se amesteca bine, apoi se pune macul si se mai amesteca putin. In tava...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se scurge intre maini de zeama care o lasa,se adauga morcovul razalit,ceapa tocata marunt ,ardeiul gras taiat cubulete mici.Se adauga...Citeste continuarea

Cannelloni cu spanac si branza

Postat de: divainbucatarie in Cannelloni

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga spanacul, smantana 3 linguri, apoi branza si condimentam dupa gust. Lasam sa fiarba un minut pentru a se intrepatrunde...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu mere rase

Postat de: divainbucatarie in Mancare copii

Radem intr-un bol cartofii si marul, cascavul si adaugam apoi restul ingredientelor. Le amestecam si modelam chiftelutele. Le prajim in ulei putin si incins. In timp ce le prajim le aplatizam pana...Citeste continuarea

Ciorba de iepure

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

Pregatim carnea de iepure , taiata  in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant. Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna...Citeste continuarea

Ciuperci la ceaun cu mamaliga

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper  si ciupercile.  Le lasam cateva minute sa se caleasca in...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu telemea

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de legume

In primul rand radem dovlecelul (mai grosolan) il saram si il punem deoparte pentru 10 minute. Dam prin razatoare morcovii si branza, apoi tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul. Cand trec cele...Citeste continuarea

Cornete cu frisca

Postat de: gaby_d in Prajituri

Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu cartofi umpluti

Postat de: nico15 in Porc

  Se iau bucatile de cotlet se sareaza si se condimenteaza cu boia pe ambele parti, dupa care se aseaza pe gratar, deasupra se pun cubuletele de unt pe care se aseaza bobitele de piper...Citeste continuarea

Ciuperci si rosii umplute la cuptor

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se spala ciupercile cu apa fierbinte si se curata coaja,se taie piciorusele cu grija si se pun sa se usuce.Dupa ce s-au uscat,se sareaza si se pipereaza in interiorul palariutelor. Taiem un...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: eclerash in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat spuma si se amesteca cu cascavalul dat pe razatoarea mare.Adaugam si laptele si continuam sa mixam punand si faina in ploaie.Dupa ce se omogenizeaza ingredientele punem si sunca...Citeste continuarea

Ciocanele la cuptor cu ghebe si sos...

Postat de: madi_marin in Pui

Ciocanelele se spala, se sterg, se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se pun la cuptor in tava cu putin ulei si apa. Se lasa sa se rumeneasca. Ghebele se spala, se oparesc, se pun la...Citeste continuarea

Coronita de purcel cu legume la cuptor

Postat de: nico15 in Porc

Sira de porc se cresteaza un pic si se leaga formandu-se un cerc, se taie o ceapa in 4-6 bucati, telina la fel, morcovul rondele, se pun 2 foi de dafin, se pune apa intr-o oala de marime medie...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui cu smantana

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se portioneaza si se spala spatele de pui si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Se spumuieste si se fierbe la foc mic.Cand carnea e fiarta pe jumatate se adauga ceapa tocata,zarzavatul tocat...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui la cuptor

Postat de: Corina33 in Mancare copii

Se curata si se spala ceapa si morcovul,ceapa se toaca, morcovul se da pe razatoare. Pieptul de pui se spala, se curata si se taie cubulete. Se pun toate impreuna cu miezul de paine in masina de...Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de: LeBlogPiquant in Prajituri

Am sfaramat biscuitii, dupa ce am obtinut un fel de faina de biscuti mai mult sau mai putin omogena, am adaugat untul bucatele, si am amestecat pana s-au format un fel de firimituri de biscuiti....Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: nico15 in Pui

Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat supa de la ele nu si legumele, pulpele se parlesc, se spala si se pun la fiert, pentru inceput...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: nico15 in Ciorbe

Se spala si se curata legumele, dupa care se trece la tocarea lor(pot fi si rase pe razatoarea mare). Eu calesc un pic legumele, adaug ceapa, morcovii, telina, ardeii si dovlecelul ultimul, le las...Citeste continuarea

Cartofi prajiti a la Raluca

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se taie felii ca pentru cartofii pai.Se pune ulei in tigaie si se pune pe foc,se adauga cartofii sa se prajeasca.Intre timp se taie salamul cuburi mai mari sau mai mici cum...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: lili in Ciorbe

Taiem carnea de pui cubulete si o punem la fiert in apa cu sare. Spumati apa in care fierbe carnea ori de cate ori este nevoie. Intre timp, pregatim legumele: curatam morcovii si telina pe care le...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci cu carne de pui

Postat de: lili in Ciorbe

Speli carnea de pui si ciupercile si le pui impreuna la fiert. Adaugi ardeiul, ceapa, curatate si taiate marunt.Morcovii si usturoiul ii tai marunt si ii adaugi peste carne si ciuperci, care au...Citeste continuarea

Cuburi cu nuci si ciocolata

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider. In acest timp realizam toppingul: Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile,...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Intai de toate pregatim legumele: cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cubulete mici. Ceapa o curatam,o spalam o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea

Ciorbita dreasa cu smantana

Postat de: bitza in Ciorbe

Carnea se spala si se pune intr-o oala cu apa la fiert;se ia spuma din cand in cand!Zarzavatul se toaca si se adauga la ciorba,lasandu-se sa fiarba.Se adauga borsul.Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Cosulet crocant de cascaval cu...

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

am ras marunt branza si cascavalul, am amestecat cu pesmetul si untul,am dat un praf de curry.Am lasat putin la rece si apoi am strans cu degetele faramitele pana ce s-au tasat pe o forma ondulata...Citeste continuarea

Caras cu sos de roşii şi măsline...

Postat de: ionix in Crap / Caras

Pestele se curata bine, le taiem capetele si cozile. Ungem tava, cea in care vom pune pestele, cu uleiul de masline. Asezam pestele in tava si presaram sare, piper si busuioc... presaram si in...Citeste continuarea

Cum se face coliva

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Cum se face coliva.  Arpacasul se pune la fiert in apa cu putina sare, ca sa vedem daca arpacasul sa fiert se face proba cu lingura, iei o lingura de lemn si o infingi in mijlocul oalei daca...Citeste continuarea

Cornuri moi, moi, moi

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Se desface drojdia si se amesteca cu 200 ml de laptele cald, se adauga si zaharul, coaja de lamaie si portocala, esenta de vanilie, si putina faina se amesteca foarte bine, se adauga si restul de...Citeste continuarea

Ciorbita de pui a la grec

Postat de: elena1988 in Ciorbe

Se pun pulpele la fiert in apa,se inspumeaza, separat se taie legumele, morcovul dat pe razatoare si ceapa la fel, ardeiul si telina se taie cubulete mici, si cartoful tot cubulete, cand pulpele...Citeste continuarea

Ciorbita de pui cu smantana

Postat de: elena1988 in Ciorbe

Se taie pieptul de pui cubulete mici si se pune la fiert in apa, cand pieptul de pui sa fiert si ati luat si spuma de deasupra, se pun legumele taiate marunt in oala, se adauga ulei, sare, piper,...Citeste continuarea

Conopida frantuzeasca

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

  Conopida se curata, se rupe in buchetele , se spala si se fierbe in apa cu sare. 4 oua se fierb tare .Cascavalul se rade. Intr-un vas rezistent la foc , uns cu unt se pune putin...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

conopida se spala , se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare . rosiile se spala , se taie un capac si se curata de seminte,se sareaza ,apoi se umplu cu bacon feliat , un buchetel de...Citeste continuarea

Ciorba de oua cu carnati si zeama...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se curata legumele si se taie marunt mai putin ceapa rosie care se adauga intreaga. Usturoiul tocat, prazul si pasta de gogosari se pun in oala in putin ulei, se amesteca apoi se adauga...Citeste continuarea