Carne de scoici în sos de vin
Postat de: ionix in Fructe de mareCarnea de scoici se decongelează, eu am avut congelată, şi se opăreşte în apă fiartă cu puţină sare. Se lasă 2 minute în apă clocotită şi se scurg. Untul se pune...Citeste continuarea
Crizanteme cu gem de piersici si...
Postat de: postavaru in DulciuriSe amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca. cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale...Citeste continuarea
Cheeseburger de Dorobanţi by...
Postat de: ionix in VitaChflele se taie în două. Pe jumătatea de jos se pun bucăţile de caşcaval şi se dă la cuptor până când se înmoaie caşcavalul. Între timp... Se...Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi cu afumătură
Postat de: Retetegg in CiorbeAm curatat toate legumele si le-am tocat. Am pus o oala cu apa la fiert, iar cand apa a inceput sa fiarba am adaugat morcovii, apoi ceapa, ardeiul si apoi cartofii. Cand legumele au fiert pe...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: gaby_d in PrajituriApa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie se pune la fiert, intr-un ceaun, la foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiiarba se lasa la foc mic, 14 minute dupa care se adauga amidonul,...Citeste continuarea
Carnati de porc
Postat de: marinica68 in Porcse toaca carnea la masina de tocat de preferabil cu o sita mai mare, intr-un vas mai mare se pune carnea tocata adaugand pe rand usturoiul care a fost pisat inainte...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: postavaru in PorcSe spala creierul in apa rece si se curata bine. Daca este nevoie se taie pe jumatate (la mine nu a fost, pentru ca a fost un creier mai micut :)). Se condimenteaza cu sare si piper. Se...Citeste continuarea
Covrigei fragezi
Postat de: LUK in PiineSe mixeaza margarina cu un ou,sarea,untura,smantana,branza rasa prin razatoare si chimen(aici fiecare pune cat ii place-se poate si fara).Drojdia o dizolvam in laptele caldut si dupa ce a crescut...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu fructe tropicale
Postat de: madi_marin in DulciuriCele 150 g zahar se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa intr-un vas gros si la foc mic.Cu caramelul obtinut se tapeteaza vasul in care urmeaza sa pregatim desertul. Ouale batute foarte bine...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu afumatura
Postat de: diaconta in Supe/CiorbeVarza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare. Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si...Citeste continuarea
Chiftelute marinate cu piure
Postat de: corina241 in VitaMorcovul,cartoful si telina curatete le firtbem cateva minute in apa cu sare.Le scoatem,le scurgem de apa si le dam pe razatoare. Amestecam legumele si carnea intr-un catron,punem oul batut...Citeste continuarea
Cartofi cu tahina
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se taie in feliute, se aseaza in forma( vasul de cuptor). Se face o pasta din pasta de susan, apa, putina sare, zeama de lamaie si uleiul de masline. Se toarna peste...Citeste continuarea
Coznac cu mac
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPentru inceput realizam umplutura de mac: punem macul, laptele si 4 linguri cu varf de zahar la fiert. Le lasam pe foc pana scade aproape tot laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o...Citeste continuarea
Cornulete cu spuma de nuca
Postat de: adasev12 in Dulciuridrojdia se inmoaie in lapte caldut si putin zahar. se lasa sa creasca putin. faina se amesteca cu untul moale, galbenusurile de ou si laptele ramas, apoi se adauga drojdia si coaja de lamaie...Citeste continuarea
Ceai cu scortisoara
Postat de: aziz in Bauturise pune in ceainic apa la fiert se pun betisoarele de scortisoara sa dea un clocot doua si plicul de ceai rosu ;adaugam restul ingredientelor iar in mom servirii se adauga felii de portocala Citeste continuarea
Cozonecel cu nuca si rahat
Postat de: aziz in Dulciuriin primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si...Citeste continuarea
Clatite cu lapte de pasare
Postat de: LUK in PrajituriSe amesteca oul cu zaharul vanilat,zaharul tos,sarea,uleiul,laptele si faina.Se va obtine o pasta groasa pe care o lungim cu apa. Se incinge tigaia si o stropim cu putin ulei(daca nu e din...Citeste continuarea
Cocktail de fructe “ à la...
Postat de: Mihaela11_jo in CocktailMerele se curata de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici. Morcovii ,bananele si kiwi se curate de coaja si se taie rondele. Capsunile se curata de codite si se...Citeste continuarea
Citrus tarts
Postat de: Julie in PrajituriAluatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si aina. Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged.Se pune in folie alimentara si se da...Citeste continuarea
Ceai de leustean
Postat de: mitinita in BauturiSe toarna apa peste leustean si se lasa 5 minute. Citeste continuarea
Chocolate Fudge Pudding
Postat de: miha in PrajituriE o varianta mai fina si mai dichisita :)) a Prajiturii destepte cu ciocolata. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si devine ca o crema. Se...Citeste continuarea
Cartofi in straturi
Postat de: miha in Mancaruri de legumeCartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra usor in ei. Se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, apoi se paseaza grosier cu...Citeste continuarea
Cartofi cu branza la cuptor
Postat de: miha in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se spala si se taie felii potrivit de groase. Branza de vaci se amesteca bine cu smantana si oul. Daca branza este prea uscata se adauga putin lapte, cat sa se inmoaie...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriSe cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele...Citeste continuarea
Crizanteme cu ciocolata si gem de...
Postat de: susu in PrajituriSe face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta...Citeste continuarea
Ciorbica de dovlecei
Postat de: lacrimioara in CiorbeTaiem ceapa solzisori o prajim in ulei impreuna cu morcovul razalit foarte putin 1 minut, adaugam apa nu am socotit dar cam 3 litri ,adaugam pastarnacul si el dat prin razatoare,ardeiul...Citeste continuarea
Ciorba de legume si conopida
Postat de: susu in CiorbeCalim putin ceapa tocata si apoi morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam si ardeiul tocat si mai calim cateva minute. Stingem cu apa clocotita, cam 1 l si adaugam restul de legume. Conopida se...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: Irina in CiorbeAm pus carnea de pui la fiert in apa rece. Am indepartat spuma (ce-i drept nu a avut prea multa, deci a fost destul de curat puiul) si dupa ce s-a patruns nitel carnea am adaugat pe rand ceapa,...Citeste continuarea
Cartofi cu mirodeni
Postat de: MoliCook in Mancaruri de postSe spala cartofi si se pun la fiert in apa cu sare, eu prima apa le-o schimb. Acestia se fierb, dar nu foarte rau sa nu se zobeasca. Separat tocam patrunjelul f marunt, eu folosesc (verdeturi...Citeste continuarea
Cotlet fraged de porc cu cartofi
Postat de: ela in PorcSe curata cartofii si se taie bucati ca pt piure.Carnea se taie felii.Ceapa se curata. Se pun in punga cartofii,carnea si ceapa si deasupra lor se toarna condimentele de carne si de...Citeste continuarea
Cornulete cu masline
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se taie marunt cepele si se calesc in unt.Se spala si se taie marunt patrunjelul,se razuie fin cascavalul,cand ceapa sa calit se da la rece,dupa racire se amesteca cu maslinele...Citeste continuarea
Curry de pui cu rosii in lapte de...
Postat de: Brindusa in PuiTaie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm) Taie fasii rosiile din conserva Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine...Citeste continuarea
Cartofi natur
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofii curatati si spalati se vor taia in cuburi potrivite si se pun la fiert .Cand sunt gata se scurg in strecuratoare imediat ca sa se duca apa de pe ei .Intr-o tigaie se pun cele doua linguri...Citeste continuarea
Cornbread (Paine cu faina de porumb)
Postat de: Brindusa in PiinePentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm Porneste cuptorul la 190 C (tare) Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt) Intr-un castron mai mare bate...Citeste continuarea
Cuccidati - biscuiti sicilieni...
Postat de: Brindusa in PrajituriMai intai se face coca: Amesteca untul cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adauga sarea si praful de copt. Amesteca putin. Adauga faina...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu dulceata...
Postat de: adriana_bobu in DulciuriClatite pufoase reteta Se bat ouale, se adauga zaharul,faina si laptele alternativ, mixand cu mixerul, apoi apa minerala, esentele si praful de sare. Va rezulta o compozitie fluida, pe care o...Citeste continuarea
Coltunasi cu magiun
Postat de: alinutza1983 in DulciuriPregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare...Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: Oana in PorcCeapa, ardeiul si usturoiul se curata si se spala, apoi se taie cubulete, usturoiul se zdrobeste. Se incinge uleiul, se pun legumele si putina apa fiarta si se lasa la inmuiat. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Cod cu malai
Postat de: rocsi_1612 in PestePestele il curatam bine,il spalam si il portionam. il tamponam cu un servet curat de surplusul de apa. il saram putin si il lasam la frigider vreo jumatate de ora sa traga sare. intr-un...Citeste continuarea
crap la cuptor cu sos de rosii
Postat de: luminita20_2006 in Crap / CarasSe aseza pestele in tava uns cu ulei se face un amestec din sucul de rosii, usturoi pisat cimbru, sare si piper se toarna totul peste crap se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor...Citeste continuarea
Cosulete din foietaj cu crema de lapte
Postat de: luminita20_2006 in Prajituriintindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriAlbusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu praz si bors
Postat de: MoliCook in Mancaruri de postSe spala si se toaca toate legumele si se pun la fiert in apa fierbinte (fara cartofi), se lasa sa fiarba aprox 25-30 de min, se pune orezul spalat in cateva ape, mai lasam 5-10 minute si adaugam...Citeste continuarea
Creveti saltati
Postat de: lilik in Fructe de marespalam crevetii si ii lasam sa se scurga cateva minute. pregatim sosul : punem intr-un castronel uleiul,sucul de lamaie,usturoiul taiat feliutze si patrunjelul tocat si batem bine cu...Citeste continuarea
Cozonaci in forma de fluturi
Postat de: bitza in DulciuriUmplutura: Laptele se fierbe cu zaharul,se opreste focul si se toarna macul.Se lasa sa se raceasca!Eu am folosit la 3 fluturi crema finetti,au fost foarte buni!puteti sa ii umpleti cu ce...Citeste continuarea
Ciorba de capete de peste
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCapetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum 10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: adriana_bobu in Mancaruri de postSe curata ciupercile si se taie coditele. Intr-o tigaie in care am pus uleiul , se pune ceapa tocata marunt, morcovul ras si coditele de la ciuperci tocate si se trag pe foc cca 10 min adaugand si...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: susu in PrajituriCele 10 linguri de zahar si nessul se pun in cratita la foc mic pentru a se carameliza si se amesteca continuu pana ce s-a topit zaharul. Se acopera uniform peretii vasului si se lasa la racit....Citeste continuarea
Cuib (melc) cu scortisoara
Postat de: housy in Dulciuri- foietajul se lasa la temperatura camerei - intr-un bol se amesteca zaharul, cu scortisoara si zaharul vanilat - aluatul se desface in foaie - pe toata...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de smantana
Postat de: nico15 in PorcSe trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se...Citeste continuarea