Ciorba cu iz american
Postat de: crinutz in Ciorbepuiul se portioneaza si se fierbe in apa cu sare circa 20 minute. separat se caleste in ulei ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoare,ardeiul gras taiat fasii si vanata taiata rondele.se...Citeste continuarea
Cocktail cu lapte si capsuni
Postat de: ionela2682 in Cocktail-puse in blender cu putina gheata si gata...! Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: Adinacarla in CiorbeSe fierbe carnea taiata cubulete si osul in 3-4 litri apa cu putina sare, adunand spuma care se formeaza. Se completeaza cu apa din cand in cand si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa o ora....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu taitei (by...
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata ,morcovul,patrunjelul si telina.Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei. Se pune apa ,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba ,iar...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriConopida se spala si se desface in buchetele.Se pune un vas cu apa si sare la fiert iar cand apa da in clocot se adauga conopida si se fierbe cateva clocote. (Nu prea mult pentru a nu-si pierde...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu conopida
Postat de: nico_nico in CiorbeIntr-o oala de 5 litri se calesti ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina sare apoi adaugi conopida rupta in buchetele mici si 4-5 litri apa,iar cand da in clocot pui si cartofii taiati in...Citeste continuarea
Ceapa umpluta
Postat de: nadina73 in Jamie OliverSe curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se...Citeste continuarea
Cornuri din aluat cu iaurt, dospit...
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSe dizolva drojdia impreuna cu zaharul in 1-2 linguri de apa si se lasa sa stea 5-10 minute. Se amesteca untul rece cu faina pana capata un aspect nisipos. Se adauga oul, iaurtul si drojdia...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le indepartam piciorusele, le saram si le lasam 10’, pe un prosop de hartie. Intre timp, curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul, taiem in cubulete, salamul si...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce, cu...
Postat de: lia in CiorbeCum se prepara Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa: Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem...Citeste continuarea
Ciorbica de legume cu carne de vita
Postat de: eleny2010 in CiorbeSe pune carnea intr-o craticioara la fiert, iar dupa primele 2-3 clocote se arunca apa si se clateste carnea cu apa rece .se pune din nou la fiert cu 2-3 linguri de ulei . In acelasi...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu afumatura
Postat de: Oana in CiorbeSunculita se taie felii si se inabuseste cu ceapa rosie taiata cubulete. Se adauga tijele de telina taiate rondele subtiri si se mai lasa putin la inmuiat. Restul legumelor se curata, se spala si...Citeste continuarea
Carnat afumat fiert in vin cu piure...
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe spala bine carnatul si se taie in bucati. Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie (daca e de teflon si mai bine)se prajeste carnatul bine pe toate partile ,dupa care se pune vinul si se lasa...Citeste continuarea
Cartofi spiralati
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii,se scobesc cu dispozitivul special . Se pun intr-un vas cu apa rece pentru a nu se oxida ,dureaza ceva timp la scobit. Se scot din apa se condimenteaza cu sare ,praf de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu varza murata
Postat de: Corina33 in PorcSe curata ceapa si se toaca marunt. Se curata si marul si se taie in patru, se scoate cotorul, apoi se taie marul in felii subtiri. Se caleste ceapa in unt, intr-o oala mare pana se inmoaie. Se...Citeste continuarea
Chiftele din ghebe
Postat de: ionix in Mancaruri de legumeIncepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei...Citeste continuarea
Ceafă de porc marinată cu orez la...
Postat de: ionix in PorcFierbem mai intai orezul si apoi facem marinata. Preparare marinata: Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: MariaMartin in Aperitive / GarnituriSe taie felii pieptul de pui si se bate bine cu ciocanul pentru snitele,apoi se sareaza,se pune o felie de sunca si una de cascaval si se ruleaza toate asemeni unui rulou la capat se procedeaza...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: silvi0ara in DulciuriSe bat albusurile tare impreuna cu zeama de lamaie, apoi se adauga treptat zaharul si vanilia si se bat pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de...Citeste continuarea
Clatite cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe mixeaza bine ouale cu un praf de sare apoi se pune faina ,laptele si uleiul si se mixeaza bine . Se coc in tava de teflon fara ulei . Se pune cu un polonic din compozitia de...Citeste continuarea
Cotlete de porc pe varza la cuptor
Postat de: mamaieelena in PorcCotletele se asezoneaza si se pun la frigider.Carnatii se taie bucati mici si se pun intr-o oala sub presiune impreuna cu: varza,uleiul,sare,piper,cimbru,foaia de dafin pentru o jumatate de...Citeste continuarea
Creveti cu legume
Postat de: mamaieelena in Fructe de mareSe clateste mai intai crevetele cu putina apa si se tamponeaza cu hartie prosop . In tigaia speciala chinezeasca wok se pune uleiul si se adauga usturoiul curatat si taiat felii, cand usturoiul...Citeste continuarea
Cornete umplute
Postat de: Julie in PrajituriSe bat ouale cu zaharul ,se adauga laptele, esenta , bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca
Postat de: nadina73 in DulciuriAluatul se amesteca bine toate ingredientele si o parte din unt (aproximativ jumatate)se framanta aluatul bine ,dupa care se imparte coca in 8 parti egale.Se intinde fiecare bucata si se unge...Citeste continuarea
Cremsnit (Cremes)
Postat de: postavaru in PrajituriPentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Se amesteca bine untura cu cele 2 linguri de faina, pana devine ca o...Citeste continuarea
Clatite cu urda la cuptor
Postat de: postavaru in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul apoi laptele, vanilia si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza si rezulta un aluat fluid,...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si ciocolata alba
Postat de: Adinacarla in DulciuriSe amesteca faina cu ouale, uleiul si sare si putin cate putin din lapte si apa, pana cand compozitia se omogenizeaza. Am lasat-o 30 de minute la frigider pana cand am facut crema cu care urma sa...Citeste continuarea
ChocoMuffins cu ghimbir si glazura...
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se incalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii de muffins. Zaharul si mierea se amesteca bine, apoi se adauga oul. uleiul, banana, iaurtul, ghimbirul si...Citeste continuarea
Cornulete alb-negru
Postat de: diaconta in PrajituriSe face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea
Cartofi in straturi
Postat de: bitza in PorcCartofii se fierb in coaja,apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase.Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2 linguri de ulei.Ouale fierte se taie felii.O tava(eu am folosit una de...Citeste continuarea
Chiftelute picante de cartofi
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja dupa care ii curatam si ii zdrobim bine,adaugam untul,smantana,oul,gogosarul taiat cubulete mici,cascavalul,usturoiul zdrobit si frunzele de patrunjel spalate si tocate...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu costita afumata
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune la fiert intr-o oala costita afumata .Intre timp se curata ceapa,se taie varza fideluta.cand costita este pe jumatate fiarta se adauga ceapa in oala si varza si se lasa sa fiarba.Se face...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: AndreeaMaria in MuraturiLa 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriCeapa o tocam fin si o calim in ulei de masline.Adaugam si cartofii impreuna cu kaiserul si lasam pana cartofii prind o crusta,adaugand apoi si varza tocata fasii.Lasam sa se intrepatrunda...Citeste continuarea
Ciorba cu ciupercute
Postat de: eclerash in CiorbeCarnea se pune la fiert. Se toaca legumele si se calesc in ulei de masline.Se adauga si ciupercile spalate si taiate.Peste legume se adauga supa in care a fiert carnea ce a fost strecurata...Citeste continuarea
Cofferula
Postat de: divainbucatarie in PrajituriAmestecam mascarpone cu zaharul, 1 galbenus si cacao. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam al 2-lea galbenus, continuam sa mixam si punem si lichiorul Amaretto. Continuam sa amestecam pana se...Citeste continuarea
Conopida la otet
Postat de: sabiradu in ConserveSe spala conopida,se rupe buchetele se pune in borcan.Se dizolva zaharul in otet cu apa si apoi se umple borcanul.A doua zi se mai completeaza cu conopida sau cu gogosari pentru ca se lasa destul...Citeste continuarea
Chec din dovleac
Postat de: ionela2682 in PrajituriIncepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem...Citeste continuarea
Choco cookies Husanu
Postat de: ionix in PrajituriSe amesteca cu o lingura de lemn untul si zaharul intr-un bol mare, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia si se amesteca usor. Se adauga faina in ploaie, praful de cacao...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si nuca
Postat de: nadina73 in DulciuriSe bat bine ouale cu sarea se pune laptele si faina,sincera sa fiu nu am masurat ,am luat punga si...torn dupa ochi. Sant clatite simple pe care toata lumea le face ,se pun vaniliile ,coaja de...Citeste continuarea
Chifle cu usturoi
Postat de: postavaru in PiineSe curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca. Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: ony in Ciorbese spala bine afumatura,se opareste si se pune la fiert in apa rece;se spumeaza iar cand incepe sa fiarba se pregateste zarzavatul;se pune si o lingurita de delikat sau orice alt concentrat si se...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: ony in Mancaruri de legumese rupe conopida buchetele,se fierbe in apa cu sare;knd s-a racit se face un aluat de clatite mai grosut din oua faina si apa care se sareaza si se condimenteaza dupa preferinte;se incinge uleiul...Citeste continuarea
Chec alb/negru cu nuca si budinca...
Postat de: corina241 in Prajituricrema: amestecam continutul plicului de budinca cu laptele rece si zaharul,punem totul intr-o craticioara pe aragaz si mestecam continuu pana la fierbere.la final adaugam lingura de...Citeste continuarea
Ciulama cu carne de pui si mamaliguta
Postat de: kamy in PuiCand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga. Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa...Citeste continuarea
Chiftele dietetice de pui cu salata...
Postat de: jurnalulanei in Aperitive / GarnituriToate aceste ingrediente se amesteca , se formeaza chiftelutele , se aseaza pe hirtie de copt si se lasa la cuptor pina se rumenesc. Citeste continuarea
Cartofi rantaliti si pulpe de pui...
Postat de: miha in Mancaruri cu carnePentru ca mi-a mai ramas niste za'atar de la painea arabeasca l-am folosit pentru a condimenta carnea de pui. A fost foarte bun. La fel de bun este si pentru carnea la gratar. Cele 2 linguri...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: jurnalulanei in Mancaruri de legumeSe spala bine ,se curata ciupercile, apoi se taie "piciorusele" ciupercilor; Se amesteca branza de vaci cu telemeaua de vaca, cu sunca taiata marunt cu mararul tocat si picioarele...Citeste continuarea
Clatitele de dimineata ;)
Postat de: corina241 in Prajituriouale si zaharul sunt amestecate bine intr-un castron unde adaugam pe rand laptele,apa minerala,uleiul si apoi faina pana obtinem un aluat de o consistenta mai groasa decat cea a smantanei...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata pestele se taie bucati, se scot intestinele ...bla bla stiti voi Se pun bucatile de carne la fiert in apa cu putina sare,se fierb 10-15 minute. se scoate pestele in apa se lasa la...Citeste continuarea














