Corabioare cu ton si hering
Postat de: corina241 in Tonluam lamaile le spalam,le taiem pe jumatate si scoatem miezul. conserva de ton o scurgem bine de ulei si amestecam cu lingura de maioneza si obtinem o pasta peste care adaugam cateva picaturi...Citeste continuarea
Chifle simple
Postat de: ionix in PiineIncepem prin a face maiaua : Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute. Separat...Citeste continuarea
Cei mai buni castraveti murati pe...
Postat de: mitinita in ConserveSe pune pe fundul borcanului marar.Se adauga castraveti si usturoi,daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra,depinde cat am.Mereu se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta a la Miha
Postat de: danamatei in DulciuriClatite pufoase reteta Se mixeaza branza de vaci cu zaharul, se adauga apoi pe rand ouale, laptele, vanilia si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se unge tigaia cu o lingura de ulei si...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: corina241 in Ciorbecarnea se spala bine si se pune la fiert cu putina sare intr-o oala de 3,5 litri(asa am folosit eu).se da un clocot si apoi se strecoara sau se ia spuma fara a mai fi strecurata.in acest timp am...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postSe pune la calit ceapa impreuna cu ciupercile taiate subtirel,se tin pana se inmoaie dupa care adaugam faina,amestecand bine,apa,sare si piper , -tinem pe foc pana se ingroasa,la final adaugam...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriCiupercutele carora le-am inlaturat piciorusul se umplu cu branza si cascaval taiate cubulete,se sareaza ,pipereaza iar deasupra fiecarei ciuperci se va pune cate un cubulet mic de unt. Se pun...Citeste continuarea
COCKTAIL DE CAFEA CALDUT
Postat de: adasev12 in Cafeaam folosit ingredientele caldute, nici prea calde, dar nici de la frigider....ca, deh!...a venit frigul....brrrrrr!!! deci: toate ingredientele de mai sus se pun in shaker sau blender si se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituriamestecam toate ingredientele si punem compozitia intr-o tava de chec,unsa si tapetata cu faina.dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de cca 40 min(eu fac intotdeauna proba cu...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: kamy in CiorbeIn carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in...Citeste continuarea
Clatite brasovene
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora. Ciupercile (sau carnea) se spala si se...Citeste continuarea
Clatite cu carne
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneSe prepara clatitele : se bate foarte bine oul, apoi se adauga apa si faina pana obtinem cata cantitate dorim pentru clatite. Se adauga si 3 linguri cu ulei . Se coc clatitele si se pun...Citeste continuarea
Chutney iute din vinete
Postat de: Brindusa in ConserveTaie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore....Citeste continuarea
Chiftele de Königsberg (chiftele...
Postat de: gaby_d in PorcCeapa se taie marunt si se frige in margarina. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper.Se...Citeste continuarea
Cuburi concentrate de legume
Postat de: lia in ConserveAm curatat legumele, le-am taiat felii (inafara de frunzele de arpagic)si le-am pus la fiert, la abur, pentru 15’. Cand sau racit le-am tocat bine, cu robotul de bucatarie, am spalat si...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii
Postat de: miha in Mancaruri de legumeCartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam,...Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: miha in PuiCeapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca incontinuu, perpelindu-le pe toate partile. Adaugam ciupercile...Citeste continuarea
Clatite cu spanac (Crespelle di...
Postat de: Adinuta in Mancaruri de legumePasul 1: Din oua, lapte, ulei de masline, faina si un praf de sare am facut clatitele. Tigaia mea este destul de lata si mi-au iesit cam 6. Pasul 2: Spanacul dezghetat, din care am...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu rulada de pui
Postat de: bitza in PuiCartofii se curata si se pun intregi la fiert.Se lasa la fiert pana intra furculita in ei(nu foarte bine). Pieptul de pui se taie in 2 si fiecare bucata pe jumatate dar nu pana la baza.Se bate...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu legume la cuptor
Postat de: adasev12 in Puiciocanelele se sareaza, se pipereaza, se pune ulei de masline extravergin, oregano si se freaca f bine sa se imbibe pe toate partile. se taie usturoiul bucatele mai mici , se cresteaza fiecare...Citeste continuarea
Ciorba de conopida
Postat de: adasev12 in Ciorbese pune carnea la fiert si se spumeaza pana nu mai scoate spuma deloc. acum se adauga o parte din zarzavat: ceapa intreaga si telina( e f bun si radacina de patrunjel, din pacate eu aici nu...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: bitza in CiorbePieptul de pui se pune intr-o oala cu apa la fiert.Cand fierbe se ia spuma si se scoate pieptul de pui,care se taie bucati.Ceapa se toaca marunt,ardeiul si morcovul cubulete si se pun toate in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: lacrimioara in CiorbeSe pun legumele la fiert, morcovul si pastarnacul date prin razatoare, ceapa si ardeiul tocate marunt. intre timp facem perisoarele: amestecam carnea cu painea inmuiata ,punem orezul...Citeste continuarea
Caracatita in sos picant
Postat de: gusti in Fructe de mareCaracatita mea avea maruntaiele scoase, la fel si osul (pentru cele cu maruntaie explica AICI Sylvia modul de curatare), asa ca am pus-o la fiert in "court-buillon" pentru 40-60 de...Citeste continuarea
Clatite Iraniene/Persane
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe amesteca toate ingredientele. Se prajesc si se servesc cu frisca sau miere sau gem sau sirop. Citeste continuarea
Cartofi cu ficatei la cuptor
Postat de: bitza in PuiCartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb pe jumatate(sa intre furculita in ei) in apa cu sare.Ficateii se pun intr-o tigaie cu ulei si se "calesc"putin.Cartofii se aseaza in...Citeste continuarea
Ciorbă din piept de porc
Postat de: ionix in CiorbeDupa ce am curatat si spalat legumele, Se pregatesc astfel: -ceapa taiata cubulete -Morcovul taiat cubulete -gogosarii taiati cubulete - pastarnacul taiat fasii mai groase...Citeste continuarea
Chiftele de legume (2)
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de legumeAm pus muraturi asortate unde am folosit si conopida. Si mi-a ramas 1/2 dintr-o conopida. Am fiert conopida in apa cu sare, dupa ce a fiert am maruntit-o cu ajutorul unei furculite. Morcovul si...Citeste continuarea
Coffee milkshake
Postat de: Corina33 in CafeaSe pun in blender toste ingredientele si se mixeaza cateva minute pana cand se formeaza o pasta omogena. Se torna in pahare si se orneaza cu un praf de cafea. Este o bautura...Citeste continuarea
Ciorba cu coasta afumata si lapte...
Postat de: madi_marin in CiorbeCoasta se portioneaza si se pune la fiert. Ceapa se toaca amrunt, morcovii si telina se dau pe razatoare, apoi se pun toate la calit in putin ulei. Apoi se adauga peste carnita si se lasa sa...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan si dovlecel
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituritocam carnea,curatam dovlecelul si il dam pe razatoare si ii punem sare.amestecam intr-un vas carnea,oul,painea,dovlecelul stors si sare,piper. din compozitia obtinuta formam bilute pe care le...Citeste continuarea
Cartofi crantzaniti cu usturoi si...
Postat de: Oana in Mancaruri de legumeCartofii se curata si se taie rondele subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza cartofiorii precum tiglele. Se amesteca intr-un castron uleiul cu usturoiul zdrobit, sare, boia si...Citeste continuarea
Chec marmorat (by ina)
Postat de: nadina73 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu un praf de sare.Se pun galbenusurile si se amesteca usor apoi faina,uleiul,zaharul,esenta de rom si prafu de copt. Se lasa din...Citeste continuarea
Compot de pere cu sirop de menta
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotPerele le spalam si le curatam de coaja. le taiem felii lunguiete. intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul). punem pe foc la fiert. dupa 10...Citeste continuarea
Cartofi natur la ceaun
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCartofii se curata,se spala si se taie cubulete.Se pun intr-o oala cu apa si se dau la foc potrivit.Cand incepe apa sa fiarba,se adauga sare si vegeta si patrunjel tocat(cam jumatate de pumn) si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe noi cu marar
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeFasolele le spalam bine. Le punem intr-o oala cu apa la fiert ,la foc potrivit. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea
Clătite blonde si beţive
Postat de: ionix in DulciuriOuale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin. Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana...Citeste continuarea
Castraveti murati (bulgaresti)
Postat de: lia in ConserveSpalam si lasam la scurs castravetii. Curatam, spalam si feliem ceapa. Curatam si spalam usturoiul. Curatam, spalam si feliem hreanul. Pregatim borcane de 800g, bine spalate si uscate. In...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza si...
Postat de: miha in DulciuriClatite pufoase reteta Branza se mixeaza cu mierea pana devine ca o crema. Se adauga untul moale la temperatura camerei, apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele usor,...Citeste continuarea
Crumpi cu galuste
Postat de: miha in Mancaruri de legumeDin ou, faina si sare se framanta un aluat ca pentru taitei, elastic si nelipicios. Din aluatul format se rup bucati mici, presand bucatica de aluat intre degetul mare si aratator, dandu-i-se o...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituridovlecelul se da pe razatoarea mica , se sareaza si se lasa 2-3 min, apoi s e scurge bine in pumni. cartoful se da si el pe razatoarea mica si la fel se scurge in pumn, se adauga la dovlecel. se...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu sunca si...
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituripunem cartofii cu coaja la fiert,cand sunt gata ii curatam si ii pasam ca pt piure.facem o compozitie din sunca,cartofi,1 ou,parmezan si sare,piper.Luam din compozitie si punem in mijloc 1 fasie...Citeste continuarea
Ciorba acra mexicana
Postat de: housy in Ciorbe- se pune apa la fiert - se adauga legumele congelate - separat se fierbe orezul - in oala mare se pun cubuletele de legume - cand totul e fiert, se adauga orezul, sare, piper,...Citeste continuarea
Clatite de post cu scortisoara,...
Postat de: housy in Dulciuri- intr-un bol inalt se bat cu mixeru: faina, scortisoara, praf de copt, amoniu, mierea, praful de sare, zaharul vanilat si apa minerala - dupa ce se formeaza o compozitie omogena, fara...Citeste continuarea
Clatite ciocolatoase cu branza
Postat de: diaconta in DulciuriFrisca se pune pe foc si se incalzeste,se ia deoparte si se pune in ea ciocolata rupta bucati si putin unt.Se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Restul de unt se topeste.Ouale se amesteca...Citeste continuarea
Carne alla pizzaiola
Postat de: lilik in Vitadecojim rosiile si le taiem cubulete.intr-o tigaie punem putin ulei de masline si punem carnea.o lasam 2 min pe parte,apoi adaugam usturoiul taiat in 2,caperele,maslinele si rosiile.lasam sa...Citeste continuarea
Ciorbita de fasole cu ciolan afumat
Postat de: Simymy in CiorbeSe pune la fiert fasolea spalata in prealabil si ciolanul afumat(fasolea rosie fierbe mai repede circa 30-40 min. cel mult).Dupa ce s-au fiert fasolea si ciolanul se trece la partea ardeleneasca a...Citeste continuarea
Costita afumata si carnat cu...
Postat de: nadina73 in PasteSe spala bine costita si carnatul sub jet de apa rece si se portioneaza daca e cazul. Se taie ceapa pestisori si se pune in uleiul firbinte sa se caleasca 3-4 minute dupa care se pune pasta de...Citeste continuarea
Chiftelute picante de cartofi cu...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii si zdrobesc ca pt piure se amesteca bine cu untul,laptele si smantana. Se amesteca cu oul crud ,3 linguri de faina ,cascavalul ras ,ustroiul pisat si patrunjel verde tocat.Se...Citeste continuarea
Cartofi aromati la cuptor cu pulpe
Postat de: bitza in PuiCartofii se taie in sferturi si se fierb pe jumatate in apa cu sare.Pulpele se rumenesc putin.Intr-o tava se pun cartofi,se asezoneaza cu condimente, se aseaza pulpele intregi sau...Citeste continuarea














