Ciorbita de cartofi
Postat de: mamaieelena in CiorbeIntr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu...Citeste continuarea
Ciorba de usturoi cu pui "nefugit"
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata zarzavaturile se taie in bucatele ,cartofii se curata si se taie cubulete(cartofii se pun doar la final) Jumatate de pui se portioneaza, se spala bine si se pune la fiert in apa...Citeste continuarea
Ciorbă din aripi curcan
Postat de: ionix in CiorbeAripile de curcan se transeaza, se curata si se pun la oparit. Dupa ce le-am oparit, le scoatem si le spalam cu apa calda. Legumele se pregatesc astfel: morcovii dati pe razatoare, ceapa taiata...Citeste continuarea
Carnati/cremwursti in foietaj
Postat de: gugugh in Aperitive / GarnituriFoietajul se lasa la temperatura camerei pt aa se dezgheta. Se taie apoi fasiute subtiri se presara cu banza sau cascaval ras si se infasoara pe cate un carnat/cremwurst. se unge cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: gaby_d in CiorbeFasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L) Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte. Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa...Citeste continuarea
Carnaciori inveliti in foietaj
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriLasam foietajul la dezgetat. taiem fasii subtiri cu care invelim carnaciorii, sau fiecare dupa imaginatie. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram mac deasupra. Punem carnaciori...Citeste continuarea
Cosulete din foietaj cu icre
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriLasam foietajul la dezgetat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam forme rotunde, iar cu ajutorul unui pahar mai mic decupam marginile pe care le suprapunem peste cele rotunde, intre...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci la cuptor
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu smantana
Postat de: gugugh in PuiMai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas incincem...Citeste continuarea
Chec cu cacao si nuca
Postat de: marinicayou10 in DulciuriSe separa galbenusurile de albusuri.Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din zahar si se amesteca .Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine.Albusurile se bat...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: marinicayou10 in CiorbeSe spala bine carnea si se taie in bucati.Se pune la fiert intr-o oala mare.Dupa ce a dat in cateva clocote se arunca apa,se spala carnea si se pune din nou la fiert.Cand este pe jumatate...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriSe curata si spala bine ciupercile si se pun cu coditele in jos ca sa se scurga de apa.Intr-o tava punem o folie de aluminiu sau hartie de copt,o ungem cu ulei si asezam ciupercile cu coditele in...Citeste continuarea
Chec cu zmeura
Postat de: vanilla in PrajituriOuale si zaharul se bat spuma cu mixeul la viteza medie. Se adauga apoi uleiul si se mixeaza pana ce se incorporeaza. Se repeta aceiasi operatiune si cu laptele si esenta de vanilie. Faina se...Citeste continuarea
Crochete de pui
Postat de: bitza in PuiMod de preparare: pieptul de pui se taie bucati si se trece prin masina de tocat sau se marunteste la robot.Se adauga usturoiul,sarea si piperul si se omogenizeaza. Se adauga 1 ou si faina si...Citeste continuarea
Crochete
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriIncepem prin a framanta bine carnea(astfel vor fi mai pufose crochetele) si apoi adaugam ceapa,cartoful si usturoiul date in prealabil pe razatoare.Punem si oul.Adaugam painea care a fost mai...Citeste continuarea
Clatite cu sos de ciocolata cu cafea
Postat de: Oana in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul pana isi dubleza volumul. Se adauga apa minerala, esenta de rom si apoi faina in ploaie, pana se obtine un aluat de consistenta smantanii....Citeste continuarea
Ciuperci in sos alb
Postat de: jurnalulanei in Mancaruri de legumeSe spala ciupercile si se calesc intr-o jumatate de lingura de unt; Separat se prepara un sos alb dintr-o jumatate de lingura de unt+ o lingura de faina stinse in zeama de carne ( osul de piept...Citeste continuarea
Clatite umplute cu branza si spanac
Postat de: gugugh in Aperitive / GarnituriPentru clatite procedam astfel: intr.un castron punem toate ingredientele si le omogenizam bine(cantitatile de lapte , apa minerala , faina se pun in functie de cate clatite se doreste sa iasa)....Citeste continuarea
Clatite cu gem de macese
Postat de: carla27carla in Dulciurise bat ouale intregi cu 2 linguri zahar,cu praful de sare si cu zaharul vanilat,se adauga faina,lapte si apa pana se face un aluat care curge.se adauga uleiul in aluat si se lasa sa se odihneasca...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: gugugh in Mancaruri de legumecarofii se curata si se taie felii subtiri. usturoiul se da pe razatoarea mica si se caleste cu putin ulei apoi se adauga laptele. se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. se adauga apoi cartofii...Citeste continuarea
Cartofi copti cu sunca si cascaval
Postat de: gugugh in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici. Se taie sunca si...Citeste continuarea
Cozonac briosa
Postat de: gugugh in DulciuriSe poate folosi la framantare si masina de paine. Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas...Citeste continuarea
Ciupercute
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tari si se lasa sa se raceasca. Intre timp rosiile se spala, apoi se taie un capacel pe partea cu cotorul si se scobesc de miez. Se lasa sa se usuce bine ca sa nu alunece de pe...Citeste continuarea
Chicken Nuggets
Postat de: postavaru in PuiSe curata pieptul de pui si se taie fasii de aproximativ 5 cm. Se condimenteaza cu sare si piper sau condiment pentru pui. Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul. Se...Citeste continuarea
Chec sah
Postat de: eclerash in DulciuriSeparam albusurile de gabenusuri.Pe cele dintai le batem pana devin spuma si apoi adaugam peste ele cele 2 cani de zahar ce a fost topit la foc in 13 linguri de apa(il adaugam...Citeste continuarea
Ciorbiţă de pui,cu porumb şi...
Postat de: Cristina_Vivi in CiorbeSe spala pieptul de pui, se taie fasii sau bucatele, si se pun la fiert in apa. Cand pieptul de pui este aproape fiert se adauga amestecul mexican decongelat, se lasa sa fiarba. Cand este...Citeste continuarea
Chec de vara cu visine
Postat de: housy in Dulciuri- se bat ouale, zaharul si uleiul cu mixerul - faina, praful de copt si sarea se amesteca in alt castron - cele doua mixuri se incorporeaza una-n alta, se omogenizeaza - se da...Citeste continuarea
Ciorba de fasole tarcata cu ciolan...
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe pune fasolea in apa de seara pana dimineata (va fierbe mai repede) A doua zi se arunca apa de pe fasole si se spala bine. Se pune la fier ciolanul sa dea cateva clocote pentru a fi mai...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe caleste ceapa taiata marunt in ulei dupa care se pune boiaua dulce si carnea taiata bucatele. Se lasa sa se caleasca carnea 5 minute dupa care se pun 2 cani de apa ,sare si bucatele de...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din piept de pui
Postat de: maria_claudia in Supe/CiorbeCeapa, ardeiul si morcovul se toaca marunt si se calesc in ulei, apoi se pune apa, orezul si delikatul. Cand incepe sa fiarba se adauga perisoarele facute din: carne, putin orez si putin delikat....Citeste continuarea
Costite afumate cu varza calita si...
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carneIncepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza, se adauga boia, vegeta, apa, ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 1...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci in vin
Postat de: housy in Aperitive / GarnituriPrima data se fac clatitele, din faina, 2 oua, apa minerala si praful de copt. Se omogenizeaza cu mixerul, dupa care se coc clatitele in mod normal, in tigaia unsa cu ulei....Citeste continuarea
Cartofi cu dinti
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se spala.Ii taiem in felii insa nu pana la capat,ii punem intr-o tava de teflon,ii stropim cu ulei de masline si ii dam la cuptor.Cand sunt aproape gata ii scoatem si...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: postavaru in PuiSe spala pieptul de pui, se taie bucatele si se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere. Se spumeaza de cate ori este necesar. Intre timp se taie ceapa marunt si se adauga peste carne. Se adauga...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: ony in Aperitive / GarnituriPui cartofii la fiert in coaja,cand sunt gata ii lasi sa se raceasca si intre timp calesti ceapa in 2 linguri de ulei de masline.Adaugi busuioc si oregano,apoi pui gogsarul taiat...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu peste
Postat de: ony in Aperitive / Garniturise rup coditele ciupercilor,se toaca,si se pun la calit in 2-3 linguri de ulei impreuna cu ceapa si gogosarul taiat cubulete;fileul de peste se opareste apoi se marunteste si se pune in...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: LALY in CiorbeAlegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara. Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa....Citeste continuarea
Carnaciori melc la gratar
Postat de: LALY in PorcCarnaciorii se taie in bucati de circa 20 cm. Se ruleaza sub forma de melc.Se prind cu betisoare pentru frigarui pentru a nu se desface in timpul prepararii. Se pun pe gratarul incins.Se...Citeste continuarea
Ceafa de porc si carnati la cuptor...
Postat de: carla27carla in Porcse curata cartofii si se spala,apoi se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pun feliile de ceafa de porc intr un vas de yena,se condimenteazacu vegeta,piper,cimbru si...Citeste continuarea
Carne de porc proaspata si...
Postat de: kamy in PorcAm pus prima data carnea afumata taiata bucatele,dupa care spata taiata bucatele,buretii(pe care i-am stors bine si clatit in apa rece),cartofi taiati mai mare(inainte i-am frecat cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: kamy in CiorbeAm pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece. Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: adasev12 in Ciorbeam pus carnea la foc in cca 3 l apa, am lasat sa iasa spuma si am curatat-o bine. am adaugat telina si ceapa intreaga, boabele de piper si am adaugat putina sare, am lasat sa fiarba domol.cand...Citeste continuarea
Ciolan afumat la cuptor cu cartofi...
Postat de: gugugh in Mancaruri cu carneCiolanul se aseaza intr.o tava. se impaneaza cu catei usturoi si cuisoare. Se baga la cuptorul preincalzit in primele 10 min la foc iute apoi se pune folie de aluminiu si se reduce focul. Se lasa...Citeste continuarea
Ciuperci si legume la cuptor
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de legumeAm curatat si spalat toate legumele. Cartofii i-am taiat in 4, Morcovii i-am taiat rondele subtiri, Ardeiul l-am taiat cubulete. Vanata am tait-o rondele, Ceapa verde la fel am tocat-o mai...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu umplutura de...
Postat de: gugugh in PrajituriPentru ciocolata de casa: Apa si zaharul se fierb 8 minute apoi se adauga margarina si cacao. Se amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine si se mai fierbe putin. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Covrigei cu sare si miere
Postat de: adasev12 in Piinedrojdia se dizolva in apa calduta si se amesteca cu sarea si zaharul, se lasa apoi vreo 15 min la loc cald. se pune faina intr-un vas , in mijloc se pune maiaua de drojdie si se...Citeste continuarea
Chec cu ciuperci in foietaj
Postat de: adriana_bobu in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt ceapa si se trage in putin ulei. Ciupercile (mai putin 5 din ele) se spala si se toaca marunt adaugandu-se peste ceapa aflata pe foc . Dupa ce au fiert (cca 20 min)se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu salsa...
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garniturise curata cartofii si se dau pe razatoarea mica, se scurg bine de suc. se adauga un ou, usturoiul pisat , branza, pesmetul , sare, piper si s eamesteca f bine, se adauga si patrunjel verde taiat...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala bine oasele si se pun la fiert in oala cu apa.se spumuiesc,apoi se adauga burta taiata fideluta. Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare si se pune la calit in ulei. Se scot...Citeste continuarea
Ciorba de varza creata simpla
Postat de: adasev12 in Ciorbese taie ceapa marunt si ardeiul si se pun intr-o oala cu apa la fiert. se adauga si radacina si frunzele de telina, foile de dafin , si putina sare. se lasa la fiert cam 15 min apoi se adauga...Citeste continuarea














