A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crema de nuci cu cacao

Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw vegan

Se fac pudra la blender nucile, apoi se amesteca cu restul ingredientelor...si pofta mare! De post merge perfect! Citeste continuarea

Carne de vitel cu legume

Postat de: lili in Vita

Taiem carne fasii si o prajim pe toate partile. La fel taiem si ceapa si ardeii. Dupa ce carnea s-a calit adaugam ceapa lasam un pic sa se prajeasca dupa care adaugam ardeii. punem condimentele...Citeste continuarea

Ciuperci umplute pane

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala ,se indeparteaza coditele si se lasa se se scurga bine de apa. Se amesteca pateul cu ardeiul gras tocat cuburi mici, ceapa verde taiata rondele ,sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Crocodilul buclucas

Postat de: nico15 in Mancare copii

Se taie un castravete cu aparatul special(pentru a-i apare corpul spiralat) se lasa decat capatul netaiat, se taie colturile de la bagheta si se decupeaza in paine, se fixeaza capetele...Citeste continuarea

Cartofi fierti in coaja, umpluti...

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care se-ncearca, mare atentie sa nu se fiarba prea tare pentru ca se vor sfarama. Dupa ce sunt fierti...Citeste continuarea

Corabioare de cartofi

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala, curata si se pun la fiert, cand sunt gata se scot se dau printr-un jet de apa rece, se taie in 1/2 si se scobesc in mijloc, separat se caleste ceapa: alba, rosie, verde,...Citeste continuarea

Ciocanele de pui la cuptor cu orez

Postat de: silvi0ara in Pui

Spalam ciocanelele,le punem intr-un vas termorezistent,le condimentam dupa gust,adaugam uleiul si vinul si le bagam la cuptorul incins la 200gC pana devin aurii si crocante.Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Copane umplute

Postat de: Sidy in Pui

Pulpele de pui se spala, se sterg cu un prosop de hartie apoi se dezoseaza. Carnatul , gogosarul si cascavalul se taie bastonase. Copanele se umplu cu carnati, cascaval, gogosar si patrunjel...Citeste continuarea

Clatite umplute

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Se pregatesc clatitele din oua, faina, lapte sau sifon. Clatitele trebuiesc sa fie facute bine pe ambele parti. Separat se taie bacon-ul, sunca, ceapa, se rade parmezanul si se amesteca cu doua...Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Facand in cuptorul de paine... nu am prea putut "seta" temperatura :)) dar 180C e de ajuns. Tapetam cu ulei si faina o tava de chec (a mea era de cca 30cm lungime). Albusurile se...Citeste continuarea

Ciolan de porc la cuptor

Postat de: lili in Mancaruri cu carne

Ciolanul se condimenteaza pe toate partile. Se pune in punga impreuna cu cartofii, usturoiul si ceapa taiata in doua. Se adauga condimentele, se leaga punga, se fac cateva gauri cu...Citeste continuarea

Crap sicilian

Postat de: medioto59 in Peste

Se spala bucatile de crap si se condimenteaza cu sare . Ceapa si telina taiate marunt, usturoiul zdrobit si rosiile decojite si taiate cubulete mici se pun  intr-o tigaie cu ulei incins in...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Curatam legumele si le tocam, apoi le calim putin. Dam carnea prin masina de tocat apoi o amestecam cu albusul de la ou, orez, putina sare, piper, faina si patrunjel tocat marunt. Punem intr-o...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu ... pulpe de...

Postat de: diaconta in Mancaruri cu carne

Cartofii se fierb in coaja,dar nu chiar de tot.Telemeaua se razuieste. Ouale se bat spuma si se adauga smantana,condimentele si telemeaua razuita. Cartofii se curata de coaja si se taie...Citeste continuarea

Ciorba radautana

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se spala si se pune la fiert pieptul de pui intreg,se ia spuma de pe el. Cand e fiert se scoate afara si se taie fasiute.supa se strecoara si se pune sa fiarba .Se adauga o ceapa...Citeste continuarea

Cartofi taranesti imbunatatiti

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala se curata si se taie in felii potrivite, ananasul se taie in cubulete, baconul se taie in fasii potrivite, ardeii se taie si ei in felii subtiri, trebuiesc 2 ardei de culori...Citeste continuarea

Ciuperci umplute,invelite in piept...

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile cu apa fierbinte,apoi le curatam.Taiem piciorusele ciupercilor si lasam palarioarele sa se scurga.Taiem ardeiul bucati mai mici si firul de ceapa si le punem in robot la...Citeste continuarea

Cosulete din sunca cu oua

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

  In formele de briosa se pun feliile de sunca taiate in forma de cosulet.Se baga in cuptorul incins la 180gC 5 minute,se scot se lasa sa se raceasca cateva minute,apoi se sparge cate 1...Citeste continuarea

Cuburi cu mere si nuci

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam. Batem untul topit cu oul si zaharul...Citeste continuarea

Chiftelute pe cartofi-traditionale...

Postat de: Sidy in Vita

Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea. Cartofii se curata si se taie in felii groase de 1,5 cm. Se toaca marunt si coltul de paine....Citeste continuarea

Chec cu morcovi si portocale

Postat de: JustLoveCookin in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma.Adaugam uleiul,iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Stingem bicarbonatul cu putina zeama de...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu taitei

Postat de: postavaru in Ciorbe

Iata cum se prepara - Ciorba de curcan cu taitei Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba trei sferturi de ora....Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: diaconta in Porc

Carnea se condimenteaza,morcovii se fierb si cabanosul se prajeste putin. Ouale se bat spuma si se adauga pesmetul.Se pune peste carne,impreuna cu ceapa verde ,usturoiul pisat si verdeata.Se...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: diaconta in Supe/Ciorbe

Cantitatile sunt pentru o oala de 4 litri. Se pune intr-o oala apa la fiert.Morcovii si ceapa se curata,morcovii se taie rondele si ceapa foarte marunt Costita se taie bucati (noua ne plac...Citeste continuarea

Chiftelute de soia si legume reteta...

Postat de: raluxas in Mancaruri de legume

Cum se prepara Chiftelute de soia si legume reteta simpla si gustoasa de chiftele fara carne Soia se pune de fiert in apa cu putina vegeta sau un condiment pentru mancaruri preferat de...Citeste continuarea

Cartofi cu feta, usturoi, smantana...

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se curata, spala si se taie cartofii pe latime in  felii subtiri aproximativ egale. Se fierb si apoi se scot cu grija sa nu se zdrobeasca. Se unge o tava de yena( sau de care avem) cu unt....Citeste continuarea

Cotlet de porc la tava

Postat de: nico15 in Porc

  Dupa ce carnea a stat 30 min in aceasta marinata, se scoate si se pune intr-o tava in care se pune ceapa, morcovi si feliile de kaizer, se pune ulei, se adauga boia peste carne, se mai...Citeste continuarea

Cartofi cu telemea

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se fierb cartofii in coaja . Se lasa la racit, se curata se taie cubulete. Se sareaza usor, se amesteca bine cu branza rasa, se unge o forma de jena cu unt se pun cartofii se rade din nou branza...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Spalam ciupercile, le taiem marunt si le punem la fiert in apa impreuna cu ceapa. Cand sunt gata le lasam deoparte. Incingem o tigaie, punem untul, avem grija sa fie focul mic sa nu se arda,...Citeste continuarea

Chec cu alune de padure

Postat de: lilik in Dulciuri

batem albusurile cu sarea pana se face ca o spuma. adaugam laptele ,zaharul,uleiul,praful de copt si esenta,amestecam bine apoi punem faina in ploaie,amestecand mereu. cand am obtinut un...Citeste continuarea

Cartofi noi cu feta si marar la cuptor

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se curata, spala si apoi se fierb bine cartofii. Se ia o tava se unge cu unt, se pun cartofii, se sareaza, se adauga feta rasa, mararul si se da la cuptor o jumatate de ora...deliciosi... Citeste continuarea

Cartofi cu aripioare la cuptor si...

Postat de: jolygina in Pui

se curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute Se dau la...Citeste continuarea

Coronita de ciocolata

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat. Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula)...Citeste continuarea

Cotlete de berbecut

Postat de: silvi0ara in Oaie

Se spala bine coastele si se curata legumele.Apoi cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate.Condimentam carnea peste tot...Citeste continuarea

Cartofi noi in sos de branza feta...

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se spala 10 cartofi potriviti de marime, se pun la fiert in coaja Cand sunt gata, se verifica cu furculita, se curata, se aseaza intr-o tava unsa cu unt , se toarna deasupra sosul de branza feta...Citeste continuarea

Ciupercute cu urda si marar la cuptor

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Spalam ciupercile le curatam si le lasam deoparte. Ungem o tavita cu unt, asezam ciupercile. Presaram urda. Batem ouale cu smantana sarea, piperul si turnam deasupra, apoi punem mararul. Dam la...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu ciuperci ,...

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit ,se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune putina apa, un sfert de canita, uleiul 2- 3 linguri si inabusim putin ceapa taiata marunt, adaugam...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja,se spala si se cresteaza pastrand o distanta de 1 cm intre fiecare taietura si lasam totodata un cotor in partea de joc pentru a ramane ''legat''( foto 1) . In...Citeste continuarea

Castronele din foietaj

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

se intinde foaia de aluat pe o tava pentru cupcake,se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 20 minute la temperatura de 180 grade.intre timp pregatim ficateii,calim ceapa si usturoiul...Citeste continuarea

Curatenia de toamna

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura....Citeste continuarea

Cheesecake cu dovlecei si feta

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Incingi cuptorul( foc mediu sau 180 grade) Ungi o forma cu unt Dovleceii ii presari cu sare si ii lasi deoparte, ii presezi usor sa iasa apa daca au... Combina feta cu parmezanul, ceapa,...Citeste continuarea

Ciuperci de padure cu pui si sos de...

Postat de: Brindusa in Pui

 Pregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le. Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile...Citeste continuarea

Chifle de hamburger

Postat de: JustLoveCookin in Piine

Intr-un castron, punem faina, sarea iar in mijloc facem o gropita in care turnam laptele ,unde am dizolvat deja drojdia cu zaharul. Adaugam si untul la temperatura camerei si framantam pana...Citeste continuarea

Cum se prepara salata de Icre...

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

 Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării,...Citeste continuarea

Cosulete din sunca cu ou

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

In formele de briosa punem feliile de sunca apoi spargem ouale intregi. Punem cateva bucatele de mozzarella, saram si piperam si dam la cuptor la 180°C pana se intareste oul (cam 10 minute)....Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru a face crema in primul rand amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul. Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu...Citeste continuarea

Country Style Doughnuts

Postat de: vanilla in Dulciuri

Se face o maia din lapte, zahăr , sare şi drojdie. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul. Începem să frământăm. Adăugăm şi...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si vanilie

Postat de: postavaru in Dulciuri

Se mixeaza margarina cu zaharul apoi se adauga oul si se mixeaza in continuare. Adaugam nuca macinata si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam faina si praful de copt si amestecam...Citeste continuarea

Chec pandispan

Postat de: AndreeaMaria in Prajituri

Fierbeti zaharul cu 5 linguri de apa pana se formeaza un sirop. Albusurile de la oua le bateti spuma,se adauga siropul,galbenusurile si faina. (Amestecati bine cu mixerul fiecare etapa.) Se...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu fasole oloaga(tucara)

Postat de: kamy in Ciorbe

Carnea de pui se portioneaza si se spala bine. Legumele le-am curatat si le-am taiat cubulete(1 morcov l-am taiat rundele) Carnea, legumele si fasolea pe care eu am avut-o in...Citeste continuarea