Chiftelute in sos de mazare

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2010 | 8552 vizualizari

 

Mancare de weekend gustos si grabit :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mazare
  • 2 cepe mici
  • o frunza de dafin
  • 3 lg bulion
  • 2 lg smantana
  • 1 lg cu varf de faina
  • sare, ulei de masline (cat pentru calit)
  • vreo 8 chiftelute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de mazare:

[La foc mic]

Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de mazare.

Intre timp pregatim sosul: faina se amesteca bine cu bulionul si smantana pana cand nu mai raman cocoloase, apoi lungim cu apa (trebuie sa fie mai lichid decat aluatul de clatite).

Cand mazarea a fiert, adaugam sosul amestecand incontinuu pana cand se leaga, apoi lasam tot la foc mic sa mai clocoteasca putin, timp in care potrivim gustul cu sare.

La sfarsit adaugam chiftelutele si le lasam 3-4min sa clocoteasca in sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]