Cupola
Postat de: madi_marin in TorturiSe prepara crema de lamaie din praf, zahar pudra, lapte si frisca lichida ( ambele foarte reci). Se tapeteaza un castron cu folie de plastic. Se pun felii de rulada pe margine, apoi se...Citeste continuarea
Cornuri
Postat de: yafa in DulciuriAmestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine(puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu...Citeste continuarea
Chiftelute de pui la cuptor
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu ouale putin batute, patrunjelul tocat marunt, cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine de zeama si felia de paine inmuiata in...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si crema de...
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriClatitele se prepara prin amestecul tuturor ingredientelor. Apoi se coc pe tigaie. Crema: Se amesteca laptele cu zaharul apoi se pune pe foc impreuna cu baton de vanilie,...Citeste continuarea
Caras prajit
Postat de: medioto59 in PesteBucatile de caras se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet uscat si apoi se trec prin faina. Se rumenesc pe ambele parti in uleiul incins,apoi...Citeste continuarea
Costite de porc picante
Postat de: ana in PorcIntr-un vas asezam costitele spalate si sterse bine.Presaram peste rondele de ardei iute,ceapa taiata pestisori,piperul ,cateii de usturoi si foile de dafin. Intr-un bol amestecam berea cu...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Ioana in DulciuriIntr-o craticioara de un litru se pun cele trei linguri de zahar la caramelizat .Dupa ce zaharul s-a caramelizat se tapeteaza cratita cu el. Ingredientele se pun in vasul de mixer...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Postat de: bitza in Ciorbeafumatura se rumeneste in putin ulei,apoi se adauga ceapa tocata marunt.Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se amesteca bine,apoi morcovul si ardeiul taiate cubulete. Fasolea se...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc si legume
Postat de: medioto59 in CiorbeCarnea se spala , se portioneaza si se pune la fiert in apa rece in care am pus si un strop de sare.Se spumeaza si se lasa la fiet.Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam ceapa taiata...Citeste continuarea
Ciorbita de verzatura
Postat de: yafa in Supe/CiorbeCuratam , spalam si taiam in bucati marunte toate legumele. Pastram coditele de la ceapa verde si rosiile cojite si tocate pentru a le adauga spre final. Inabusim legumele cu uleiul de masline,...Citeste continuarea
Ciorba deasa de vara cu dovlecel
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant. Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam...Citeste continuarea
Cheese and meringue
Postat de: Sidy in PrajituriSe amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam apoi smantana, faina. coaja de lamaie, laptele, praful de copt si se amesteca bine de tot....Citeste continuarea
Choux à la crème
Postat de: yafa in PrajituriIntr-o craticioara varsam laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete.Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere cand incorporam in lichid faina. Uscam aluatul inca 1...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu lutita
Postat de: epurasha2bb in PorcPentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea. Se curata cartofii de coaja,...Citeste continuarea
Cartofi cu sfecla rosie si porumb
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legumeSe curata cartofii de coaja si se spala, se taie cubulete si se fierb pe jumatate.Se unge forma de guguluf din teflon cu unt si se incinge bine cuptorul cateva minute. Se aseaza cartofii...Citeste continuarea
Ciorba de burta cu smantana
Postat de: epurasha2bb in CiorbeSe decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare. Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot, sa...Citeste continuarea
Chiftelute din linte
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de legumeAsadar am lasat vreo 2 ore lintea curatata si spalata ,la inmuiat dupa care am pus-o la fiert pana s-a inmuiat ,se lasa la scurs se baga la robot alaturi de ceapa putin calita in 3-4 lg...Citeste continuarea
Cotlete cu sos de rosii si masline
Postat de: ionela2682 in Porc-cotletele se spala si se bat cu ciocanul de snitele,se sareaza si pipereaza se trec prin faina -se prajesc putin pe ambele parti in putin ulei alaturi de pastrama taiata subtirel...Citeste continuarea
Cartofi cu ierburi aromate la cuptor
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii,ii spalam,ii taiem felii,ii trecem pe sub jet de apa si ii zvantam.Presaram condimentele si ierburile aromate pe ei,adaugam uleiul si-i punem intr-o tava .Taiem usturoiul felii...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla
Postat de: yafa in CiorbeCuratam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba. Separat pregatim...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: alice_frumi in CiorbeRosiile se dau pe razatoare, cepele si ardeii se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoare. Se pune intr-o oala uleiul si apa. Se adauga ceapa, ardeiul si morcovii si se fierb aproape de tot. Se...Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: Sylvia in PrajituriCe imi place la acest chec este prepararea super rapida in 5 minute este totul gata. Se amesteca intr-un bol mare ouale, zaharul, cu untul topit si laptele. Se mixeaza bine pana devin...Citeste continuarea
Carne de porc cu ciuperci in sos de...
Postat de: Julie in PorcCarnea de porc, taiata in bucati mai mici,o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. O scoatem si o lasam deoparte. In aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul tocate marunt, ciupercile taiate...Citeste continuarea
Carne de porc cu legume la gratar
Postat de: Julie in PorcCarnea de porc o taiem felii,o batem usor si o lasam la marinat cateva ore intr-un amestec de vin rosu cu sare,piper,cimbru,boia,putin ulei,rondele de ceapa si de ardei iute. Incingem bine...Citeste continuarea
Clatite cu brinza dulce si...
Postat de: Sidy in DulciuriClatitele se fac dupa metoda obisnuita. Intre timp preparam crema de brinza la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa. Crema se amesteca bine si apoi cu lingura...Citeste continuarea
Condiment pentru carne de pui Za`atar
Postat de: biancas76 in ConserveSe pun toate ingredientele in masina de cafea si se mixeaza pana condimentul devine pudra. Se toarna intr-un bol. Intr-o tava (fara grasime) se prajeste susanul, putin peste 5 minute....Citeste continuarea
Chec imbracat in ciocolata si cocos
Postat de: rivka in Prajituri3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei + 1 ceasca lapte apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se imparte...Citeste continuarea
Cocosel condimentat in lapte cu...
Postat de: rivka in PuiSe prepara mancarica de mazare in felul urmator: Ceapa se toaca marunt se aseaza in cratita impreuna cu ardeiul capia tocat marunt si cateva linguri ulei de masline.Se lasa pe foc la dustuit...Citeste continuarea
Ciorba munteneasca
Postat de: biancas76 in CiorbeIn oala noastra de 6 l punem carnea de vita cu oasele sau ce carne aveti dar sa fie de vita,punem legumele (morcovii, patrunjeii, telina, ceapa) curatate si crestate in lungul si acoperim cu un...Citeste continuarea
Ciorba de pui a ` la grec`
Postat de: biancas76 in CiorbeLegumele se taie marunt si se calesc in putin ulei. Cand sunt calite se adauga pulpele si apa si se lasa la fiert. Cand carnea e pe jumatate fiarta se adauga cescuta de orez si mai lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu bulion
Postat de: biancas76 in Supe/CiorbeCartofii se curata, spala si se taie cubulete. Carnatul afumat se taie rondele. Am luat o oala de 3 l in care am calit 3 linguri ulei carnatul dupa care am adaugat ceapa taiata marunt si...Citeste continuarea
Cartofi cu branza topita
Postat de: biancas76 in Aperitive / GarnituriAm pus la fiert cca 500 g cartofi in coaja. Dupa ce s-au fiert si racit i-am taiat cubulete si i-am pus intr-o cratita in care am pus unt pe fund. Am taiat niste cabanos (2-3 fire cat doriti ),...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel
Postat de: biancas76 in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se dau prin robot sau razatoarea mare. Se sareaza si se lasa deoparte cam 20 minute. Intre timp curatam restul legumelor, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam...Citeste continuarea
Clatite Matrix
Postat de: biancas76 in PuiAluatul de clatite se amesteca cu mixerul dupa care se ia compozitia cu polonicul si se prajesc clatitele in tigaie. Intre timp se curata pieptul de pui si se taie marunt. Ceapa se taie si...Citeste continuarea
Cartofi aperitiv
Postat de: biancas76 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, se lasa la racit si se curata. Ouale se fierb timp de 15 minute. Cartofii ii taiem rondele. Ceapa se taie fasii, ouale la fel, gogosarii tot fasii.Dintr-un ou facem...Citeste continuarea
Chili Brownies
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 180° Se topesc impreuna in cuptorul cu microunde sau la bain-marie cele doua tipuri de ciocolata si untul. Intr-un vas se amesteca faina cu pudra de cacao, praful...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu chisatura
Postat de: biancas76 in CiorbeFasolea se curata si spala si se taie in 3 bucati. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga treptat morcovul taiat rondele pe jumatate si telina. Se calesc pana devin moi, se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta by Oana
Postat de: LALY in DulciuriClatite pufoase reteta Se iau doua castroane mari.In unul se pune amestecul uscat:faina,sarea,praful de copt si bicarbonatul. In celalalt se pune lapte batut,zaharul,oul,uleiul si...Citeste continuarea
Chisalita olteneasca
Postat de: epurasha2bb in Supe/CiorbeSe culeg corcodusele rosii cu grija sa nu fie stricate.Se spala bine si se scot samburii. Se pun la fiert in apa cu 6 linguri de zahar.Cand au fiert bine de tot se paseaza o parte si apoi se...Citeste continuarea
Crema de iaurt cu lamaie
Postat de: Corina33 in DulciuriSe spala lamaile cu apa fierbinte si se sterg. La un capat se taie o felie subtire ptr ca fructele sa poata sa stea vertical. De la fiecare lamaie se taie un capac si se scobeste cu grija...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: jolygina in Aperitive / Garniturise amesteca carnea cu patrunjlelul tocat marunt ,mararul,ceapa verde ,usturoiul pisat,cartoful il dam pe razatoarea mica ,si daca alegeti sa puneti plicul pentru chiftelute il pregatiti conform...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: bucatariamea in Supe/CiorbeRasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura de sare si apa cit sa acopere bine oasele si burta.Se pune la fiert la foc mic pina se...Citeste continuarea
Chec de cacao fructe
Postat de: adasev12 in PrajituriSe incinge in prealabil cuptorul la 180 grade. 1.Margarina se freaca spuma pana ce zaharul s-a topit ( eu am pus zahar pudra) si se adauga pe rand ouale, zaharul vaniliat, sarea, laptele si...Citeste continuarea
Cioba cu legume si perisoare de pui
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de...Citeste continuarea
Caviar de vinete /caviar d'aubergine
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare: coacem vinetele si apoi le taiem in 2 pe lungime. Cu o lingura recuperam miezul copt de la vinete si il asezam la stors intr-o sita. Dupa aceea se toaca fin...Citeste continuarea
Chiftelute din brocoli
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe desfac bucehtelele de brocoli si se spala.Se pun la fiert in apa cu sare, cand clocoteste se opreste focul si se scurg bine de apa.Se pun intr-un castron si se amesteca cu un cartof fiert si...Citeste continuarea
Coronita cu iaurt si banana
Postat de: dentistutza in PrajituriCele trei galbenusuri se freaca spuma cu zaharul.Se adauga banana taiata bucatele si untul mixand energic. Apoi adaugam iaurtul, aroma preferata,bicarbonatul de sodiu si faina in doua reprize....Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: bucatariamea in Aperitive / GarnituriSe aleg ciuperci mari si sanatoase.Se curata de pielita,se indeparteaza codita,se spala si se presara cu sare si piper.Se lasa cam o jumatate de ora sa-si traga sare,iar dupa aceea se dau prin...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu ciuperci ,...
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata morcovul,telina,radacina de patrunjel si ceapa se taie toate bucatele nu foarte mici in afara de ceapa care ramane intreaga si se pun la foc intr-o oala cu apa si sare sa fiarba...Citeste continuarea
Ciuperci marinate(salata)
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se taie in 4-6 ,dupa care se spala si se pun la fiert in apa cu sare 15 minute dupa care se lasa la scurs Se pune apa (100 ml) la fiert cu otetul,uleiul ,sarea si...Citeste continuarea














