A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de fasole verde cu carne de...

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Pentru inceput spalam si curatam carnea de pielite si o punem la fiert ( timpul de firbere depinde de cat de cruda sau nu este carnea) Intre timp spalam si curatam fasolea, rupem capetele...Citeste continuarea

Cocktail cu whisky

Postat de: nadina73 in Bauturi

Se pun cuburile de gheata in pahar dupa care se toarna whisky ,gaseosa si sucul de capsuni. Gaseosa la gust este ca si sucul de lamaie sau sprite ,dar aici se foloseste la foarte mult...Citeste continuarea

Compot de nectarine

Postat de: nadina73 in Conserve

Se spala nectarinele si se aseaza in borcane mai mari de 800 g sau si mai mari chiar  de 1,5 kg sau 2. Se pune apa la fiert (eu masor cu borcanul plin cu nectarine) si zaharul. De obicei...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: Julie in Sirop / Compot

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza...Citeste continuarea

Carne de pasare in sos de smantana

Postat de: Julie in Pui

Carnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in 2-3 linguri ulei. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare, delikat, o ceasca...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

     Picioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere.  Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu masline...

Postat de: housy in Aperitive / Garnituri

- se curata de coaja si seminte dovleacul, dupa care se spala - jumatate din el se da pe razatoarea mare - se scurge foarte bine de zeama (eu am strans in pumn cu forta pentru a termina mai...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu naut si tarhon

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pune fasolea si nautul de seara la inmuiat in apa pana dimineata. Se toaca morcovi,telina,ardeiul  si se calesc in ulei 2-3 minute apoi se pun 4 litri de apa,sare,ceapa curatata ...Citeste continuarea

Castraveti murati la soare

Postat de: burdulea56 in Muraturi

Castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se toaca sau se taie marunt . Ceapa se toaca marunt si  se caleste in putin ulie apoi se pun ciupercile,sare si piper si se lasa pana scade tot sucul lasat de...Citeste continuarea

Castelul de clestar pentru Pietrica...

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Am pregatit forma de silicon spaland-o bine si uscand-o.Am separat apoi galbenusurile de albusuri si le-am batut separat, albusurile cu un praf de sare, si galbenusurile cu zaharul si esenta de...Citeste continuarea

Cotlet haiducesc la gratar

Postat de: Sylvia in Porc

 Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute....Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu orez si...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

O mancare si usor de facut si foarte buna Se pun 2 linguri de unt sa se topeasca apoi se pune orezul cu legume si se lasa la foc potivit aproximativ 8 minute dupa care se stinge focul....Citeste continuarea

Clatite cu cacao si inghetata de...

Postat de: miha in Dulciuri

Inghetata de caramel: Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu jumatate din cantitatea de lapte rece. Aducem la punctul de fierbere, apoi punem amidonul "desfacut" cu...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb cca 15 minute in apa si apoi se scurg si se lasa la racit sub capac.Se curata de coaja, cu ajutorul unei lingurite se scobesc bine pe mijloc. Ceapa se toaca la fel si ardeiul se...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecei

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja , se rad , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu cartofi...

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

 Cartofii se curata si se taie bucati mai mari si-i asezam intr-o tava termorezistenta. Amestecam  mustarul cu  ulei, sare, piper, usturoi feliat marunt  si cimbru,...Citeste continuarea

Chiftelute de linte rosie la cuptor

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Se pune lintea la fiert in apa impreuna cu cartofii curatati si taiati cuburi cca 10-15 minute pana s-a umflat lintea si cartofii sunt fierti. Se scurg de apa ramasa si se lasa la racit.Se...Citeste continuarea

Ceapa umpluta

Postat de: rivka in Mancaruri de legume

Se curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam carnea si oasele si le punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate dupa prefeinte sau date pe razatoare si orezul...Citeste continuarea

Cuburi de legume pt.ciorba

Postat de: epurasha2bb in Conserve

Am curatat morcovul si radacina d etelina d ecoaja si le-am tocat marunt.Am spalat bine toate legumele si verdeata si le-am tocat marunt.Le-am pus la fiert in putina apa cu o lingurita rasa de...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de perisoare

Postat de: epurasha2bb in Ciorbe

Se curata legumele de coaja si se da pe razatoare morcovul si dovlecelul iar restul se toaca marunt.Se pun la fiert in apa cu putina sare toate legumele mai putin rosiile care se pun mai tarziu...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: lia in Ciorbe

Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam piperul boabe, putina sare si dam la fiert, cam 2h. Scoatem burta, o taiem fideluta, morcovii...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: bitza in Ciorbe

1. Legumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei,apoi se adauga apa si se pune la fiert. 2. Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si...Citeste continuarea

Cuburi de legume

Postat de: Sylvia in Conserve

      Eu am  cumparat toate legumele bio pentru acest amestec, am profitat ca am gasit la piata la raionul bio si stiam ca nu ma va dezamagi gustul.   ...Citeste continuarea

Crema de branza cu rosii si busuioc

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza cu uleiul si sucul de lamaie si se mixeaza pana devine o crema. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se spala busuiocul si se usuca,...Citeste continuarea

Clatite cu branza si stafide

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam laptele, pana ajungem...Citeste continuarea

Clatite banatene altfel

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Din lapte,doua oua ,faina,ulei si zahar se fac clatitele. Dupa ce am facut clatitele pregatim crema de branza astfel: Amestecam branza cu 2-3 linguri de zahar, esenta de vanilie, un ou si...Citeste continuarea

Cappucino cu lapte si inghetata

Postat de: rivka in Cafea

Se freaca frisca rece cu o lingurita de zahar adaugata spre sfarsit pana se intepeneste. Se pune in fiecare pahar cate 3 lingurite de capucino, se adauga putin lapte se amesteca bine cu o...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu ciuperci si...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca bine carnea tocata de pui cu ciupercile tocate si ele se pune sare ,piper ,usturoi pisat bine,ouale,patrunjel verde si cascavalul ras. Se amesteca bine toate iar daca compozitia...Citeste continuarea

Croquembouche

Postat de: miha in Torturi

Gogosele: Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic...Citeste continuarea

Cappuccino freddo

Postat de: Corina33 in Cafea

Laptele se pune intr-un pahar si se da la congelator vreo 10 minute. Intre timp se amesteca cafeaua cu zaharul, lichiorul, esenta de vanilie si cu 2 cuburi de gheata si se mixeaza cu blenderul....Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: Sylvia in Ciorbe

 Carnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine...Citeste continuarea

Chicken liver with onion

Postat de: Sidy in Pui

Ceapa se curata si se taie marunt.Rosia si ardeiul le taiem de asemenea marunt si le calim impreuna cu ceapa in putin ulei.  Ficateii ii curatim bine apoi ii taiem in felii mai mici dupa...Citeste continuarea

Clatite umplute la cuptor

Postat de: kata0587 in Aperitive / Garnituri

Din faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei.  Peste ceapa adaugam carnita...Citeste continuarea

Clatite cu mere si nuci

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Mai intai pregatim umplutura: merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. intr-o tigaie se pune putin ulei. cand s-a incins se pun merele stoarse de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: LALY in Dulciuri

Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca. Punem intr-un castron ouale,esenta si zaharul si le amestecam bine.Laptele il incalzim putin,apoi il turnam peste oua si omogenizam bine....Citeste continuarea

Clatite cu nuca si miere

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Se face aluatul de clatite si se incinge tigaia (azi am facut in premiera clatite in Doubletta si ies foarte bine findca esti sigur ca nu se lipesc).Se unge cu putin unt si se ia cu un...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat de casa

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se pregateste aluatul amestecand faina cu praful de copt si apoi cu untul topit in mijloc si cu galbenusul si praful de sare.Se adauga putin apa calduta si se framanta aluatul ca cel de paine pana...Citeste continuarea

Carne de gaina prajita cu ou

Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carne

Dupa ce carnea fiarta in supa s-a racit am dezosat-o si apoi am condimentat-o cu sare si piper. Am batut ouale ca pentru omleta iar impreuna cu faina si celelalte condiente le-am facut un aluat...Citeste continuarea

Clatite boieresti

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se bat bine ouale cu zaharul, sa adauga treptat apa minerala, apoi faina cernuta si praful de sare. Se prajesc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei cate 40-50 de secunde pe fiecare parte. Se...Citeste continuarea

Cheesecake cu afine de padure

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu...Citeste continuarea

Cartofi copti umpluti cu branza

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt . Dupa ce sunt gata,ii scoatem,ii lasam sa se raceasca 2-3 minute,apoi ii taiem in doua pe lungime si cu...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu orez

Postat de: bitza in Supe/Ciorbe

Ceapa se toaca marunt,ardeii cubulete,morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva lg de ulei.Separat se rumenesc putin carnatii si se adauga legumelor.Cand acestea...Citeste continuarea

Cartofi calzi cu sos bechamel

Postat de: Sylvia in Salate

Sosul bechamel se prepara dupa reteta aceasta : http://bucataria-sylviei.ro/sos-bechamel.html . Preparare: fierbem cartofii in coaja cu apa cu sare. Separat calim intr-o tigaie tefal...Citeste continuarea

Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe...

Postat de: Julie in Jamie Oliver

Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos, pentru a sta drepte in tava....Citeste continuarea

Crema de branza cu ardei si verdeata

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie cubulete iar usturoiul se piseaza. Se taie ardeiul in doua, se indeparteaza cotorul, se spala si se taie cubulete. Se spala verdeturile, se scurg si se...Citeste continuarea

Clatite gratinate cu ciuperci si...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pregatesc clatitele ,nu am cantitati anume, clatite simple fara zahar,dupa care se coc si se lasa la racit Intre timp se caleste ceapa apoi se pun  bucatele de piept de pui (taiate...Citeste continuarea

Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu

Postat de: rivka in Porc

Se prepara pureul de cartofi: cartofii se curata se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se bat cu batatorul de puree impreuna cu untul si laptele fierbinte. Sosul se prepara in felul...Citeste continuarea

Chocolate Delights

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 190C. Pregatim o tava cat mai mare cu hartie de copt sau tapetata cu ulei si faina (eu am copt in trei ture... dar a meritat :D) Ciocolata se topeste la bain-marie....Citeste continuarea