Ciorba de fasole verde cu carne de...
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbePentru inceput spalam si curatam carnea de pielite si o punem la fiert ( timpul de firbere depinde de cat de cruda sau nu este carnea) Intre timp spalam si curatam fasolea, rupem capetele...Citeste continuarea
Cocktail cu whisky
Postat de: nadina73 in BauturiSe pun cuburile de gheata in pahar dupa care se toarna whisky ,gaseosa si sucul de capsuni. Gaseosa la gust este ca si sucul de lamaie sau sprite ,dar aici se foloseste la foarte mult...Citeste continuarea
Compot de nectarine
Postat de: nadina73 in ConserveSe spala nectarinele si se aseaza in borcane mai mari de 800 g sau si mai mari chiar de 1,5 kg sau 2. Se pune apa la fiert (eu masor cu borcanul plin cu nectarine) si zaharul. De obicei...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: Julie in Sirop / CompotCaisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza...Citeste continuarea
Carne de pasare in sos de smantana
Postat de: Julie in PuiCarnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in 2-3 linguri ulei. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare, delikat, o ceasca...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Ina in Supe/CiorbePicioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere. Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu masline...
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- se curata de coaja si seminte dovleacul, dupa care se spala - jumatate din el se da pe razatoarea mare - se scurge foarte bine de zeama (eu am strans in pumn cu forta pentru a termina mai...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu naut si tarhon
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe pune fasolea si nautul de seara la inmuiat in apa pana dimineata. Se toaca morcovi,telina,ardeiul si se calesc in ulei 2-3 minute apoi se pun 4 litri de apa,sare,ceapa curatata ...Citeste continuarea
Castraveti murati la soare
Postat de: burdulea56 in MuraturiCastravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se toaca sau se taie marunt . Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulie apoi se pun ciupercile,sare si piper si se lasa pana scade tot sucul lasat de...Citeste continuarea
Castelul de clestar pentru Pietrica...
Postat de: epurasha2bb in PrajituriAm pregatit forma de silicon spaland-o bine si uscand-o.Am separat apoi galbenusurile de albusuri si le-am batut separat, albusurile cu un praf de sare, si galbenusurile cu zaharul si esenta de...Citeste continuarea
Cotlet haiducesc la gratar
Postat de: Sylvia in PorcSe sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute....Citeste continuarea
Ciuperci gratinate cu orez si...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriO mancare si usor de facut si foarte buna Se pun 2 linguri de unt sa se topeasca apoi se pune orezul cu legume si se lasa la foc potivit aproximativ 8 minute dupa care se stinge focul....Citeste continuarea
Clatite cu cacao si inghetata de...
Postat de: miha in DulciuriInghetata de caramel: Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu jumatate din cantitatea de lapte rece. Aducem la punctul de fierbere, apoi punem amidonul "desfacut" cu...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb cca 15 minute in apa si apoi se scurg si se lasa la racit sub capac.Se curata de coaja, cu ajutorul unei lingurite se scobesc bine pe mijloc. Ceapa se toaca la fel si ardeiul se...Citeste continuarea
Clatite cu dovlecei
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja , se rad , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu cartofi...
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCartofii se curata si se taie bucati mai mari si-i asezam intr-o tava termorezistenta. Amestecam mustarul cu ulei, sare, piper, usturoi feliat marunt si cimbru,...Citeste continuarea
Chiftelute de linte rosie la cuptor
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriSe pune lintea la fiert in apa impreuna cu cartofii curatati si taiati cuburi cca 10-15 minute pana s-a umflat lintea si cartofii sunt fierti. Se scurg de apa ramasa si se lasa la racit.Se...Citeste continuarea
Ceapa umpluta
Postat de: rivka in Mancaruri de legumeSe curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam carnea si oasele si le punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate dupa prefeinte sau date pe razatoare si orezul...Citeste continuarea
Cuburi de legume pt.ciorba
Postat de: epurasha2bb in ConserveAm curatat morcovul si radacina d etelina d ecoaja si le-am tocat marunt.Am spalat bine toate legumele si verdeata si le-am tocat marunt.Le-am pus la fiert in putina apa cu o lingurita rasa de...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de perisoare
Postat de: epurasha2bb in CiorbeSe curata legumele de coaja si se da pe razatoare morcovul si dovlecelul iar restul se toaca marunt.Se pun la fiert in apa cu putina sare toate legumele mai putin rosiile care se pun mai tarziu...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: lia in CiorbeSpalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam piperul boabe, putina sare si dam la fiert, cam 2h. Scoatem burta, o taiem fideluta, morcovii...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: bitza in Ciorbe1. Legumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei,apoi se adauga apa si se pune la fiert. 2. Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si...Citeste continuarea
Cuburi de legume
Postat de: Sylvia in ConserveEu am cumparat toate legumele bio pentru acest amestec, am profitat ca am gasit la piata la raionul bio si stiam ca nu ma va dezamagi gustul. ...Citeste continuarea
Crema de branza cu rosii si busuioc
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza cu uleiul si sucul de lamaie si se mixeaza pana devine o crema. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se spala busuiocul si se usuca,...Citeste continuarea
Clatite cu branza si stafide
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam laptele, pana ajungem...Citeste continuarea
Clatite banatene altfel
Postat de: pusikmea in DulciuriDin lapte,doua oua ,faina,ulei si zahar se fac clatitele. Dupa ce am facut clatitele pregatim crema de branza astfel: Amestecam branza cu 2-3 linguri de zahar, esenta de vanilie, un ou si...Citeste continuarea
Cappucino cu lapte si inghetata
Postat de: rivka in CafeaSe freaca frisca rece cu o lingurita de zahar adaugata spre sfarsit pana se intepeneste. Se pune in fiecare pahar cate 3 lingurite de capucino, se adauga putin lapte se amesteca bine cu o...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu ciuperci si...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe amesteca bine carnea tocata de pui cu ciupercile tocate si ele se pune sare ,piper ,usturoi pisat bine,ouale,patrunjel verde si cascavalul ras. Se amesteca bine toate iar daca compozitia...Citeste continuarea
Croquembouche
Postat de: miha in TorturiGogosele: Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic...Citeste continuarea
Cappuccino freddo
Postat de: Corina33 in CafeaLaptele se pune intr-un pahar si se da la congelator vreo 10 minute. Intre timp se amesteca cafeaua cu zaharul, lichiorul, esenta de vanilie si cu 2 cuburi de gheata si se mixeaza cu blenderul....Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: Sylvia in CiorbeCarnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine...Citeste continuarea
Chicken liver with onion
Postat de: Sidy in PuiCeapa se curata si se taie marunt.Rosia si ardeiul le taiem de asemenea marunt si le calim impreuna cu ceapa in putin ulei. Ficateii ii curatim bine apoi ii taiem in felii mai mici dupa...Citeste continuarea
Clatite umplute la cuptor
Postat de: kata0587 in Aperitive / GarnituriDin faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Peste ceapa adaugam carnita...Citeste continuarea
Clatite cu mere si nuci
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMai intai pregatim umplutura: merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. intr-o tigaie se pune putin ulei. cand s-a incins se pun merele stoarse de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: LALY in DulciuriPornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca. Punem intr-un castron ouale,esenta si zaharul si le amestecam bine.Laptele il incalzim putin,apoi il turnam peste oua si omogenizam bine....Citeste continuarea
Clatite cu nuca si miere
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe face aluatul de clatite si se incinge tigaia (azi am facut in premiera clatite in Doubletta si ies foarte bine findca esti sigur ca nu se lipesc).Se unge cu putin unt si se ia cu un...Citeste continuarea
Carnaciori in aluat de casa
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe pregateste aluatul amestecand faina cu praful de copt si apoi cu untul topit in mijloc si cu galbenusul si praful de sare.Se adauga putin apa calduta si se framanta aluatul ca cel de paine pana...Citeste continuarea
Carne de gaina prajita cu ou
Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carneDupa ce carnea fiarta in supa s-a racit am dezosat-o si apoi am condimentat-o cu sare si piper. Am batut ouale ca pentru omleta iar impreuna cu faina si celelalte condiente le-am facut un aluat...Citeste continuarea
Clatite boieresti
Postat de: Corina33 in DulciuriSe bat bine ouale cu zaharul, sa adauga treptat apa minerala, apoi faina cernuta si praful de sare. Se prajesc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei cate 40-50 de secunde pe fiecare parte. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu afine de padure
Postat de: silvi0ara in PrajituriPisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu...Citeste continuarea
Cartofi copti umpluti cu branza
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt . Dupa ce sunt gata,ii scoatem,ii lasam sa se raceasca 2-3 minute,apoi ii taiem in doua pe lungime si cu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu orez
Postat de: bitza in Supe/CiorbeCeapa se toaca marunt,ardeii cubulete,morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva lg de ulei.Separat se rumenesc putin carnatii si se adauga legumelor.Cand acestea...Citeste continuarea
Cartofi calzi cu sos bechamel
Postat de: Sylvia in SalateSosul bechamel se prepara dupa reteta aceasta : http://bucataria-sylviei.ro/sos-bechamel.html . Preparare: fierbem cartofii in coaja cu apa cu sare. Separat calim intr-o tigaie tefal...Citeste continuarea
Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe...
Postat de: Julie in Jamie OliverFierbem cepele in multa apa timp de 15 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos, pentru a sta drepte in tava....Citeste continuarea
Crema de branza cu ardei si verdeata
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie cubulete iar usturoiul se piseaza. Se taie ardeiul in doua, se indeparteaza cotorul, se spala si se taie cubulete. Se spala verdeturile, se scurg si se...Citeste continuarea
Clatite gratinate cu ciuperci si...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pregatesc clatitele ,nu am cantitati anume, clatite simple fara zahar,dupa care se coc si se lasa la racit Intre timp se caleste ceapa apoi se pun bucatele de piept de pui (taiate...Citeste continuarea
Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu
Postat de: rivka in PorcSe prepara pureul de cartofi: cartofii se curata se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se bat cu batatorul de puree impreuna cu untul si laptele fierbinte. Sosul se prepara in felul...Citeste continuarea
Chocolate Delights
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 190C. Pregatim o tava cat mai mare cu hartie de copt sau tapetata cu ulei si faina (eu am copt in trei ture... dar a meritat :D) Ciocolata se topeste la bain-marie....Citeste continuarea

















