Chiftelute din ciuperci cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se toaca cu tot cu picioruse Se amesteca cu pesmetul ,faina ,sare,piper,cascavalul,usturoiul,ouale si patrunjelul verde tocat. Se formeaza chiftelute se dau prin...Citeste continuarea
Conserva BIO de fasole verde in suc...
Postat de: Brindusa in Conserve1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati 2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert 3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu branza
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoare si se da un praf de sare.Se lasa sa se adune zeama si se scurg.Apoi se amesteca cu branza rasa si oul batut, putina faina si marar tocat. Se...Citeste continuarea
Cartofi marinati in lapte
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii de coaja, se spala si se taie rondele grosute.Se decupeaza cu o forma de fursec inimiore din rondelele de cartofi. Acestea se tin intr-un castron de plastic cu 2 cani de...Citeste continuarea
Chec cu alune si stafide
Postat de: miha in DulciuriOuale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: silvi0ara in Sirop / CompotSe pune o oala cu apa la foc si cand a dat in clocot se pun piersicile intregi bine spalate in pralabil.Se lasa 5 minute sa fiarba cat sa se poata decojii cu usurinta coaja.Se scot,se lasa sa se...Citeste continuarea
Coconut Cheesecake
Postat de: laylalala in TorturiPentru crusta, incalzeste cuptorul la 200°C.Unge cu unt o tava rotunda de 20 cm diametru. Intr-un vas amesteca biscuitii sfarmitati cu untul.Pune acest amestec in tava pregatita si...Citeste continuarea
Copanele cu fasole galbena la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Puicopanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful. se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol. Fasolea...Citeste continuarea
Carne de porc cu garnitura de cus-cus
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carneAm oparit carnea, am spalat-o bine. Intr-o cratita, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta,...Citeste continuarea
Ciorba cu dovlecel
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeMai intai pregatim toate legumele. dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari. cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi. ceapa se curata,se spala si se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe spala si se curate ciupercile proaspete.Se scot piciorusele.Intr-o tigaie se pune ulei la incins si puneti impreuna ceapa, piciorusele ciupercilor si usturoiul tocate toate cubulete.Se lasa la...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe rad dovleceii de coaja,se curata de seminte,care deobicei inmoaie compozitia.Se dau pe razatoarea mare.Se pun in apa care clocoteste si se fierb 2-3 minute.Apoi se pun intr-o...Citeste continuarea
Cod la cuptor
Postat de: medioto59 in PesteSe curata, se spala , se lasa la surs pestele apoi se stropeste cu sos de peste si zaema de lamaie din belsug.Se condimenteaza su sare si piper dupa gust , se pun rondele de lamaie...Citeste continuarea
Colac
Postat de: nadina73 in PizzaSe pune faina ,zaharul,uleiul,drojdia dizolvata in laptele caldut si 3 galbenusuri,vaniliile,coaja de lamaie in masina de paine.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu...Citeste continuarea
Chec cu ness si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriOuale(la temperatura camerei) se freaca intens cu zahar care se pune treptat. peste ouale batute se pune iaurtul. se mixeaza bine pentru a se amesteca. praful de copt se stinge cu putina...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: bitza in Prajiturizaharul din cana se caramelizeaza si se toarna in fiecare forma si se imbraca peretii. Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si vanilia si se omgenizeaza! La...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor cu...
Postat de: medioto59 in PorcCotletele de porc se spala, se lasa la scurs, se bat putin cu ciocanul , se stropesc cu ulei de masline si sos de soia si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si coriandru.Se aseaza...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotCaisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta. In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: bitza in Prajiturise scot samburii visinelor si se pun la scurs.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele,vanilia si la sfarsit faina.O tava(de obicei de yena sau de ceramica,dar eu am facut portie...Citeste continuarea
Chec cu cacao Inimioara
Postat de: epurasha2bb in PrajituriAm batut 3 albusuri spuma tare pana se tine castronul cu fundul in sus si nu cade spuma.Apoi am adaugat usor 3 galbenusuri si am amestecat cu un tel de plastic.Apoi am amestecat intr-o...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii bine spalati se fierb in apa cu sare, pana pot fi strapunsi cu furculita. Ouale se fierb timp de 10 minute (de cand incepe apa sa fiarba). Pentru a putea fi curatate mai bine de...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: ana in Sirop / CompotVisinile se spala se indeparteaza coditele apoi se repartizeaza in borcane.Adaugam zaharul apoi umplem cu apa .Lasam cam 2-3 degete spatiu intre apa si capac . Asezam borcanele in tava de...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta a la Miha
Postat de: Corina33 in DulciuriClatite pufoase reteta Intr-un castron se amesteca oul cu zaharul, uleiul si zaharul vanilat.Se adauga incet laptele. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt si sarea, apoi,...Citeste continuarea
Clatite Julie cu dovlecel
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriDovleacul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, se sareaza si se da la o parte pana preparam aluatul. Batem ouale,adaugam laptele, uleiul, un praf de piper, faina si omogenizam totul....Citeste continuarea
Cruditati cu maioneza
Postat de: Julie in SalateRadem mic: morcovul, telina si sfecla. Radem mai mare marul, cu tot cu coaja. Punem totul intr-o sita si presam bine, sa se scurga de zeama. Amestecam totul cu : ardeiul gras...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: lia in CiorbeSpalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem sau rupem , nu foarte marunt. Zarzavaturile curatate si spalate le dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt la fel si frunzele. Sunca o...Citeste continuarea
Cartofi noi si aripioare "usturoiate"
Postat de: vero_closca in PuiSe curata si se spala carnea si cartofii. Cartofii se taie felii, aripioarele se usuca cu un servet de hartie. Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu piper si sare. Se toarna peste...Citeste continuarea
Chec cu frisca si bomboane M&M
Postat de: laylalala in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm diametru. Pentru chec, se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Se incorporeaza...Citeste continuarea
Chec din varza cu mozzarella
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriTaiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h. Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem o oala cu apa pe foc si...Citeste continuarea
Ciorba de pipote a la grec
Postat de: Julie in Supe/CiorbePipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa sa fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel,...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu bors
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata spanacul si se taie. Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste 2 minute in ulei dupa care se pune spanacul si se mai caleste 3-4 minute apoi punem apa si sare,se lasa sa fiarba 10 minute...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu bors
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata fasolele si se taie bucati Morcovii se curata si se taie in 4, la fel si bucata de telina Se pun fasolea ,morcovii,ardeiul rosu taiat bucatele, telina ,frunzele de patrunjel...Citeste continuarea
Chocolate lava
Postat de: gaby_d in PrajituriBUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:)) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa....Citeste continuarea
Coaste aromate
Postat de: lia in PorcCoastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza. Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu ardei
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituricureti si speli legumele si verdeturile.dai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu putina sare si-i pui intr-o strecuratoare sa se scurga bine.toci verdeturile,ceapa verde,ardeiul il tai...Citeste continuarea
Ciorbica de cartofi cu rosii
Postat de: epurasha2bb in CiorbeSe spala legumele, si se curata de coaja.Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 4 linguri de ulei.Se adauga cele 4 rosii curatate si ele de coaja...Citeste continuarea
Cosulete din rosii
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe alege un cutitas foarte ascutit si cu varf ascutit.Se taie rosiile pe jumatate si apoi se scobesc cu o lingura.Din jumatatile celelate decupam manerele pentru cosulete. Facem un amestec din...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: Sidy in SupeMorcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii...Citeste continuarea
Crap prajit cu chiftelute de malai...
Postat de: onuta in Crap / Caras1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. 2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat...Citeste continuarea
Carambola Iced Tea
Postat de: lira in BauturiProcedeul e foarte simplu: facem ceaiul de menta si il indulcim, dupa care il lasam sa se raceasca. Doua felii de carambola le taiem bucati, iar restul le adaugam intregi. Adaugam gheata si se...Citeste continuarea
Creme caramel cu rubarba si topping...
Postat de: laylalala in PrajituriIncalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping , amesteca faina cu zaharul apoi cu untul taiat bucatele pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Presara...Citeste continuarea
Chipsuri de mere
Postat de: lira in DulciuriMerele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele. Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: lira in PrajituriBiscuitii ii punem in robot si ii macinam, dupa care adaugam untul topit. Amestecam si obtinem o crusta cu tenta sfaramicioasa. Tapetam o forma de tarta si dam tava la frigider pana facem...Citeste continuarea
Chiftelute cu orez
Postat de: anisoara in VitaOrezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca. Intr-un...Citeste continuarea
Chec de lamaie
Postat de: anisoara in DulciuriCuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute. Forma dreptunghiulara de chec se...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: lira in Mancaruri cu carneCartofii se curata si se pun la copt pe gratarul aragazului. Intre timp sunca se taie cubulete, iar cascavalul se rade Cand sunt copti cartofii se scot din cuptor, se taie in doua si se scobesc...Citeste continuarea
Crema de branza cu chimen
Postat de: lira in Aperitive / GarnituriBranza se amesteca impreuna cu smantana intr-un bol. Untul, la temperatura camerei, se amesteca cu o lingura pana devine spumos si se adauga peste branza. La sfarsit adaugam chimen dupa...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: lira in Aperitive / GarnituriIntr-un bol maioneza se amesteca cu smantana, se adauga usturoiul pisat, patrunjelul si se condimenteaza. La sfarsit adaugam ciupercile taiate feliute si salata noastra e gata. Rapid si foarte...Citeste continuarea
Cus- cus cu 3 feluri de branza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pune untul la topit intr-o craticioara apoi se pune cuc cusul se amesteca bine dupa care se pune 1 -3/4 cana de apa sau daca mai e nevoie se mai poate completa cu apa si se amesteca bine...Citeste continuarea
Chiftelute de dovleac cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul si se da prin razatoarea cea mare apoi se lasa la scurs, dupa care se amesteca cu sare ,piper se framanta bine apoi se pune usturoiul pisat ,faina,cascavalul...Citeste continuarea

















