A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de vacuta

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se pun oasele cu carnea taiata cubulete  sa fiarba in apa cu sare si se spumeaza bine. Morcovul,patrunjelul,telina se taie cubulete si se calesc in ulei apoi se pune ardeiul taiat si el...Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curate ceapa si se caleste in ulei putin pana devine sticloasa,apoi se pun ciupercile curata si taiate sau daca nu sant mari se pot lasa intregi . Se pune apa, 1 cana 250 ml ,sare si piper...Citeste continuarea

Chec cu struguri

Postat de: pusikmea in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul, omogenizam bine compozitia si punem si faina si praful de copt....Citeste continuarea

Cod prajit

Postat de: medioto59 in Peste

Se curata, se spala si apoi se zvanta pestele cu ajutorul unui prosop de bucatarie.Se stropeste cu zeama  de lamaie fiecare bucata in parte si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se...Citeste continuarea

Chec cu piure de mere si ciocolata

Postat de: Julie in Prajituri

Piureul de mere: 2 mere se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aprox 2-3 minute,pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul.Se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

Chec aperitiv Gustos

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Mezelurile si telemeua se taie cubulete si de pune la prajit baconul. Dupa ce au fiert cartofii se scurge apa de pe ei si...Citeste continuarea

Coaste de porc afumate dulci-picante

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Se taie coastele in bucati potrivite si apoi se pun la fiert   intr-un amestec de bere  si apa .Adaugam cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper si lasam circa 30 min . sa...Citeste continuarea

Conserva de vinete in suc de rosii

Postat de: Brindusa in Conserve

 Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele. Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca...Citeste continuarea

Coronita cu nuca si cacao

Postat de: susu in Prajituri

Pentru o reusita a coronitei este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste...Citeste continuarea

Cartofi la tigaie cu costita si...

Postat de: Corina33 in Porc

Se curata ceapa si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele, nu foarte subtiri. Se prajesc cartofii intr-o tigaie in ulei timp de aprox. 5 minute, apoi se adauga ceapa si...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: mimmi in Mancaruri de legume

Punem cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare.Ii decojim,punem un strat de cartofi taiati cubulete,cateva bucati de kaizer,1 ou taiat felii si peste vegeta.Se pune inca un strat din...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se curata  cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert Cabanosul si baconul se taie bucatale si se prajesc in putin ulei de masline cu o ceapa tocata fin.Pasta de tomate se amesteca cu...Citeste continuarea

Ciorba lipoveneasca de peste

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare : spalam legumele si pestel si taiem pestele in bucati mari iar legumele cubulete mici . Vero pusese 2 kg de peste ….va dati seama ce cantitate si bunatate de ciorba a iesit. Eu...Citeste continuarea

Chocolate Crumble cake

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru aluat se bate untul cu zaharul.Se incorporeaza ouale apoi laptele.Intr-un vas se amesteca alunele cu faina, praful de copt si scortisoara.Se inglobeaza...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu legume

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata morcovul,telina, patrunjelul si ardeiul. Se taie julien sau, ma rog, cum va place (sincer, am un aparat cu care tai si merge mai usor) Se calesc putin in ulei 3-4 minute dupa care se...Citeste continuarea

Cartofi copti umpluti cu ton

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala cartofii si se sterg, apoi se inteapa repetat cu furculita si se impacheteaza in folii de aluminiu. Se pun intr-o tava si se coc in cuptor timp...Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: lili in Mezel de casa

Fierbem si macinam maruntaiele si jumarile, le amestecam cu orez fiert si ceapa macinata pe care am calit-o.Eu pun o mana de orez la cca 2 kg de maruntaie si jumari. Condimentam compozitia,...Citeste continuarea

Calbas cu pasat(orez)

Postat de: lili in Mezel de casa

Dupa ce s-au fiert carnurile le taiem bucati si le amestecam cu pasatul(orezul) si adaugam ceapa calita.Le condimentam. Neaparat la calbas trebuie cimbru. Umplem matele (alea groase de la porc),...Citeste continuarea

Cartofi deliciosi la cuptor cu vin

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

cartofii se curata de coaja si se spala. se taie cartoful in 4-6 bucati,depinde cat este de mare. intr-o tava puneti putin ulei. asezati cartofii acolo si ii condimentati cu vegeta,piper...Citeste continuarea

Carne de vita frageda cu salata verde

Postat de: mimmi in Vita

Incingem bine grillul,condimentam carnea,o ungem cu ulei de masline(nu in exces)si o punem la prajit.Se lasa 2,5 min pe ambele parti.Cand se intoarce carnea se pune putin sos de soya. Salata se...Citeste continuarea

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Postat de: Sidy in Mancaruri de post

Se curata cartofii si se taie rondele subtiri. Ciupercile se taie feliute. Ceapa verde se taie oblic. Intr-un vas Yena , uns cu ulei de masline se pune un rand de cartofi unul de ciuperci si...Citeste continuarea

Cocorada cu branza

Postat de: lili in Piine

Facem un aluat ca si pentru paine din apa, faina sare, drojdie . Dupa ce dospeste facem cocorazile. Luam bucata de aluat , o intindem rotund si o umplem cu branza. Vara branza se poate...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel cu branza

Postat de: lili in Mancaruri de legume

Curatim dovlecelul , il dam pe razatoare si il amestecam cu branza, usturoiul pisat, ouale, condimentele si faina. Luam cu lingura din compozitie si punem la prajit in ulei. Se pot servi atat...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: Adinacarla in Dulciuri

Am separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa ( am folosit apa deoarece ultima data cand am folosit lapte mi-a iesit cam...Citeste continuarea

Cornulete cu migdale

Postat de: Sylvia in Prajituri

  Preparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati.  ...Citeste continuarea

Cosulete cu dulceata si nuci

Postat de: Julie in Prajituri

Aluatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul moale, laptele,uleiul, coaja de portocala, esenta  si bicarb.de amoniu stins in...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu agurida

Postat de: Julie in Ciorbe

Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in...Citeste continuarea

Ciorba rapida de legume si tacamuri...

Postat de: adasev12 in Ciorbe

carnea de pui se pune la fiert in apa sarata cu o ceapa si cateva fire de telina. se lasa 30 min sau daca carnea e de gaina , mai mult...se mai ia din cand in cand spuma de deasupra cu o spumiera...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu pui

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Se desface conopida in buchetele, se spala si se pune in apa cu sare. Se curata ceapa, morcovii si ardeiul, se spala si se toaca cubulete, iar morcovii rondele. Se pun la calit in ulei...Citeste continuarea

Castelul Alexandru

Postat de: jolygina in Prajituri

se separa ouale si bate spuma albusurile ,adaugam zaharul si cand s-a incorporat bine adaugam galbenusurile ,uleiul, lingura cu lingura ,apoi adugam faina care a fost amestecata inainte cu praful...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: medioto59 in Mancaruri de post

Curatam legumele.Taiem ceapa marunt, morcovul bastonase. ardeiul gras si telina cubulete.Punem toate legumele intr-un vas cu   apa in care am adaugat un strop de sare si lasam sa...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv cu icre

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Am scris cantitatile din care am facut eu. Se pune laptele la fiert cu putina sare dupa care cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, fara sa se faca cocoloase si se amesteca bine pana...Citeste continuarea

Ciorba de os

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Oasele se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece. In timp ce fierb se ia spuma care se formeaza deasupra. Ceapa si ardeiul capia se toaca marunt, morcovii se dau pe...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

intr-o oala cam de 4 litri umpleti pe 3 sferturi cu apa,o puneti pe foc pana incepe sa fiarba. ceapa se curata si se toaca marunt. morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici....Citeste continuarea

Cartofi in evantai cu cascaval

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala si se usuca bine. Se cresteaza pe lungime in feliute, fara a le taia de tot. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.  Se unge bine cu unt un vas...Citeste continuarea

Ciorba de burta the best :)

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare : spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa.  Eu le-am fiert in...Citeste continuarea

Chocolate Waffles

Postat de: laylalala in Prajituri

Intr-un vas se cern impreuna faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara si bicarbonatul de sodiu.Albusul se bate spuma cu un parf de sare.Intr-un alt vas se amesteca galbenusul cu laptele, esenta...Citeste continuarea

Chec alb şi negru

Postat de: ionix in Prajituri

preparare chec  Se bat albuşurile spumă.  Se adaugă zahărul si batem bine tare. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura. Galbenusurile  se amestecă...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Se curata zarzavaturile,se spala si se taie bucati mici(fara cartofi) si se inabusa in putin ulei cu 4-5linguri de apa.Cand incep sa se inmoaie zarzavaturile,se adauga pieptul de pui taiat...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am amestecat carnea macinata cu ceapa data pe razatoare, mararul tocat, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa, un ou si am potrivit gustul cu sare si piper. Am servit alaturi...Citeste continuarea

Chiftelute pane

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Se amesteca carnea macinata impreuna cu: usturoiul pisat, pinea murata in apa si apoi stoarsa, 1 ou, patrunjel, sare si piper. din amestecul obtinut se formeaza in palma bilute. Bilutele se...Citeste continuarea

Ceapa umpluta cu icre de crap

Postat de: Julie in Salate

Cuconul Costache Labusca povesteste lui Mihail Sadoveanu, prietenul sau intr-ale pescuitului, despre crap: "  Trebuie sa stii, coane Mihaita, ca dintre toti pestii, eu mai ales pe...Citeste continuarea

Clatite cu budinca de ciocolata si...

Postat de: adasev12 in Prajituri

la compozitia pt clatite nu mai am ce sa adaug...cum am mai spus, e reteta postata de MIHa- o gasiti la ea( multumesc Miha pt idee, mi-a placut aluatul) se face budinca de ciocolata cu 400 ml...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si Finetti

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina cernuta, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita lichida si esentele. Se selecteaza...Citeste continuarea

Clatite gratinate

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca...Citeste continuarea

Cosulete cu zmeura

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Faina se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi se adauga margarina impartita in bucatele mici si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile de paine. Punem dupa aceea si coaja...Citeste continuarea

Chec cu rom si ciocolata

Postat de: Sylvia in Prajituri

 Preparare: se mixeaza  ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt  si la final punem...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu cacao...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Mixăm bine ouale cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugăm iaurtul apoi făina,sarea, praful de copt şi cacaua amestecând uşor. Lăsăm compoziţia pentru...Citeste continuarea

Conserva de fasole verde in bulion

Postat de: lia in Conserve

Punem o oala cu 4l apa la fiert. Curatam fasolea de codita si o rupem in bucati potrivite de mari. Cand fierbe apa, punem fasolea si o lasam cam10’ sa se inmoaie si sa devina flexibila....Citeste continuarea

Ciorbita de conopida cu carnita de pui

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se desface buchetele conopida eu am pus o jumatate dat fiind faptul ca era imensa. Se curata morcovii si se taie rondele. Se pune apa, 3 litri, se pun buchetele de conopida, cuburile de...Citeste continuarea