Chec economic Laura
Postat de: pusikmea in DulciuriPunem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele, praful de copt, faina si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: lia in CiorbePentru ciorba: Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit,...Citeste continuarea
Chec cu smochine
Postat de: lia in PrajituriUngem cu putin unt si pudram cu faina o tava de chec. Intr-un bol frcam untul cu zaharul, cam 1’ pana amestecul devine cremos, adaugam smochinele si ouale batand pentru omogenizare apoi si...Citeste continuarea
Clatite "bronzate" umplute cu...
Postat de: lia in DulciuriPunem stafidele intr-un bol, adaugam sirop-ul si le lasam putin sa se umfle. Intre timp spalam si taiem marunt frunzele de menta pe care le amestecam cu branza, apoi adaugam si stafidele,...Citeste continuarea
Chiftele din dovlecei
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm dat pe razatoare dovlecelul dupa ce l-am golit de semninte, apoi l-am stors bine de zeama. Morcovul l-am dat pe razatoare iar usturoiul l-am pisat. Am amestecat toate (...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriPiciorusele de la ciuperci, muschiul file, pieptul de pui, le-am taiat bucatele. Morcovul si cascavalul le-am dat pe razatoare. Toate componentele le-am pus in robot si le-am mixat pana cand au...Citeste continuarea
Carnati deghizati :))
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriPieptul de pui il feliem subtire ca pentru snitel si-l batem. Invelim in fiecare bucata de piept de pui cate o bucata de carnati si rulam, Ruloul astefl obtinut il dam prin oul batut ca...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta in 10 minute
Postat de: ela in DulciuriClatite pufoase reteta Se bate intr-un vas un ou spuma,se amesteca cu iaurtul sau lapte batut o lingura de unt sau de ulei. Peste compozitia rezultata se adauga continutul plicului de praf...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe toaca bine pieptul de pui se amesteca cu ouale ,cascavalul,sare,piper alb ,usturoiul pisat si pesmetul,se framanta bine toate impreuna. Cu mana umeda se formeaza chiftelute mici care se...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu piept de pui
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe calesc zarzavaturile tocate marunt in putin ulei apoi se pune apa, 2,5-3 litri aproximativ, pieptul de pui taiat cubulete,ceapa intreaga si legumele deshidratate naturale. se...Citeste continuarea
Cheese bread
Postat de: dentistutza in PiineLaptele batut se amesteca cu untul si branza rasa.Separat se face maiaua din drojdie,lapte cald,zahar si 2 linguri faina.Cand aceasta incepe sa creasca se amesteca in compozitie si apoi treptat se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu dulceata...
Postat de: gaby_d in DulciuriClatite pufoase reteta Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: Alexa95 in ConserveIntr-o oala se pune o sticla de otet (1000 ml),2 sticle de apa,foi de dafin si boabe de piper si se lasa la fiert. In borcane punem boabe de mustar,morcov si ceapa taiate rondele,dupa care se...Citeste continuarea
Ceapa fripta
Postat de: yafa in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: ionix in Prajituripreparare aluat: Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale. Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu galbenusurile, zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Chifle umplute cu carne de pasare...
Postat de: Bucataras in Pui1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat. 2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si...Citeste continuarea
Chocolate Cheesecake
Postat de: miha in PrajituriBlat: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de...Citeste continuarea
Ciocănele marinate la cuptor
Postat de: ionix in PuiCiocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire. Cu acest sos ungem bine copănelele,...Citeste continuarea
Cremsnit cu fructe
Postat de: cristinne in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga esentele si coaja de lamaie. Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste. Se combina cele...Citeste continuarea
Clatite cu nuca si zahar
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana...Citeste continuarea
Crizanteme cu migdale
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare. Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: miha in Mancaruri cu carneUrmand ghidul unui burger aproape perfect , am realizat niste burgeri minunati. Daaa, aproape perfecti. :))) Pieptul de pui se toaca si se amesteca cu 2-3 linguri ulei de masline. Mai puteti...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata
Postat de: gamilici in PrajituriPentru baza : Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom). Compozitia...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: nadina73 in PrajituriSe pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: rocsi_1612 in Muraturi1. castravetii se spala foarte bine. se aseaza intr-un borcan de 5 kg.(sau puteti sa ii puneti in borcanele mici). intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare. se pun pe...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compotprunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele. acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi. borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine. in...Citeste continuarea
Clatite cu legume
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe amesteca bine faina cu sarea, ouale si apa minerala. Se acopera si se lasa sa stea 30 de minute. Se amesteca din nou si se prajesc in ulei 8 clatite subtiri. Se curata ceapa, se spala si se...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: lilik in DulciuriSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Calamari umpluti la cuptor
Postat de: lilik in Fructe de mareAprindeti cuptorul la 180°. Spalati calamarii si curatatii bine, taiati tentaculele si taiatile marunt. Intr-o tigaie puneti la calit usturoiul taiat fin ,apoi adaugati tentaculele taiate si...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: mimmi in Sirop / CompotPrunele se spala,se rup coditele si daca le puneti jumatati se scot samburii. Se pune intr-o oala apa,scortisoara si zaharul,se lasa la foc potrivit si se amesteca pana se formeaza un sirop....Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: bitza in Sirop / CompotPrunele se taie in doua si se scot samburii sau se lasa intregi.Se tin in apa rece aprox 2 h(nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul.Se aseaza jumatatile in borcan...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carne
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriDin 2 oua , faina , lapte si putina sare se face un aluat de clatite care sa fie ca o smantana mai groasa. Se lasa sa se odihneasca 15 minute in care macinam carnea si tocam ceapa. Ceapa si...Citeste continuarea
Copanele cu cartofi la cuptor
Postat de: pusikmea in PuiSpalam bine cartofii si morcovii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava unsa cu ulei. Spalam si copanelele le condimentam cu sare si piper si le punem peste cartofi. Curatam...Citeste continuarea
Ciorba de fasole in paine
Postat de: sandytza in CiorbeAm pus doua portii pentru ca reteta de paine e doar pentru doua dar ciorba e mai multe portii. Tinand cont ca eu am folosit drojdie uscata , nu am mai dospit drojdia separat intr-un pahar asa...Citeste continuarea
Clatite de dovlecei cu ton
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituridai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu pare si ii lasi pt 30 minute sa se scurga.ii storci bine si ii amesteci cu aluatul de clatite pe care il prepari amestecand ouale cu laptele si...Citeste continuarea
Chinese food la mine acasa
Postat de: epurasha2bb in PesteSe curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec. Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga...Citeste continuarea
Chifteluţe de găină cu sos acrişor
Postat de: ionix in Mancaruri cu carnePieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu mamaliguta
Postat de: Sidy in PuiCeapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o cana mare cu apa , punem capacul si lasam sa fiarba....Citeste continuarea
Cozonaci "Ca la Mama acasa"
Postat de: diaconta in PrajituriPregătire: Toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Zahărul se dizolvă în lapte (400ml) cald împreună cu coaja de la portocale şi lămâi. Se bat...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Adinacarla in CiorbeAm curatat, spalat si tocat toate legumele. Intr-o oala am pus putin ulei de masline si am pus legumele sa se caleasca usor. Cand s-au muiat legumele al adaugat apa, am potrivit gustul cu sare...Citeste continuarea
Cartofi cu ceafa la cuptor
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe curata cartofii si se fierb taiati in 4-6 Ceafa se prajeste pe gratar in sos de soia, condimentata cu sare si piper,eu am avut pregatita a ramas din ziua precedenta am prajit mai multa...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de soia, cu...
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe condimenteaza bine ceafa cu sare si piper apoi se bate putin cu ciocanul de snitele dupa care se prajeste intr-o tava cu gratar in care se pune sosul de soia si se prajeste ceafa pe ambele...Citeste continuarea
Creme Caramel
Postat de: dentistutza in DulciuriIntr-o craticioara punem apa si apoi turnam zaharul pt. sos in centru ca sa nu atinga peretii vasului. La foc moderat se lasa sa se caramelizeze fara a amesteca. Este bine sa supraveghem...Citeste continuarea
Ciorba cu aripi de pui si taitei
Postat de: ela in CiorbeSe spala ceapa si se taie rondele.Morcovul se curata si se taie si el rondele.Ardeiul se spala,se curata si se taie bucati mici.Se pun toate legumele in putin ulei si se dau la foc mic cateva...Citeste continuarea
Cordero con pimiento verde (miel cu...
Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carnese spala carnea si ardeiul,se usuca si se taie: carnea cubulete iar ardeiul julian.se incalzeste uleiul intr-o tigaie,se adauga usturoiul si se caleste pana devine auriu apoi se inlatura.se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute din orez
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriIn 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi , sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit. Se amesteca apoi cu patrunjel tocat...Citeste continuarea
Costita de porc la cuptor, cu cartofi
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carneCarnea spalata si portionata, se pune in tava de friptura, se condimenteaza, se adauga cateva fire de patrunjel verde, 4 catei de usturoi, 1 pahar de apa(200-250 ml), acoperim cu folie de aluminiu...Citeste continuarea
Cremvursti cu cascaval in foietaj
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe lasa sa se dezghete aluatul la temperatura camerei,se desface folia si se intinde aluatul.Fiecare foaie se imparte in 6.Pe fiecare parte se pune o felie de cascaval si un cremvursti si se...Citeste continuarea
Ciorba de burta clujana
Postat de: adasev12 in Ciorbese pune osul de vita la fiert cu toate legumele si cateva boabe de piper, se adauga sare. se lasa la fiert cam 40-50 min. se strecoara ciorba si se indeparteaza bine legumele, sa ramana doar...Citeste continuarea














