Chec imbracat in ciocolata si cocos

de rivka in Prajituri, 25 Iul 2010 | 9257 vizualizari

 

este pt soti de luat la birou...astfel scapam si de pus sandwichuri (eu cel putin)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 grame zahar
  • aprox 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceasca lapte
  • 300 grame faina
  • 1 praf copt
  • 4 linguri cacao
  • 4 vanilii
  • 1 tableta ciocolata cu lapte(eu pun cea mai ieftina din magazin)
  • cateva linguri de nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec imbracat in ciocolata si cocos:

3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei + 1 ceasca lapte apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se imparte compozitia in 2, in jumatate se amesteca vaniliile in cealalta jumatate cacaoua.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna compozitiile una peste alta, si se da la cca 170 grade cca 1 ora se face testul cu scobitoarea.

Se scoate se lasa sa se raceasca.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se unge cu o pensula pe checul racit , se stropeste cu nuca de cocos.

Cand e rece se taie felii.

Se pastreaza acoperit cu stergar de bucatarie intr-un dulap de bucatarie cu vitrina(inchis).-eu le pastrez in vitrina de la bucatarie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec imbracat in ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda