Rulada cu carne de curcan
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneCarnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat ierburile maruntite, sare si cascavalul ras. Am asezat carnatii si am rulat carnea....Citeste continuarea
Rulouri cu rozmarin
Postat de: Dulceatadetrandafiri in Aperitive / GarnituriMomentul delicat, in cazul in care nu ai cine stie ce razatoare magica, este taierea dovleceilor si a vinetelor in felii cat mai subtiri cu putinta, pe lungime (asta dupa ce le-ai spalat dar...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: aziz in Mancare copiiReteta de preparare a papanasilor se amesteca oul cu brinza ,grisul si zaharul+zaharul vanilat si un praf sare compozitia obt se lasa 15 minute.laptele se pune la fiert; cind incepe sa apara...Citeste continuarea
Rulada cu creier
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriIncepem cu pregatitul umpluturii de creier. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ceapa verde o taiem rondele. Incingem intr-o tigaie uleiul si apa si cunem ceapa la inabusit. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Rulada cu mac si crema de lamaie
Postat de: miha in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se...Citeste continuarea
Rasol de vitel si purcel cu hrean
Postat de: MVMih in VitaSe spala bine cele 4 bucati de rasol, se pun la fiert, se curata de spuma de cate ori este cazul (eu am tot faza cu dupa ce a incetat spuma, scot bucatile, scurg zeama si o strecor si curat oala...Citeste continuarea
Rulada din oua
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriCele 8 oua le-am batut bine dupa care le-am pus intr-o tava unsa cu ulei la cuptor cam 50min(va sfatuiesc sa ungeti cu unt sau eventual sa puneti o foaie de copt, ca nu am facut nici una nici alta...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: divainbucatarie in PrajituriIntr-o tigaie mai mare topim untul, apoi incorporam faina treptat frecand bine, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Adaugam pe rand cate un galbenus, laptele caldut si albusurile batute spuma si...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu ciuperci
Postat de: bitza in PuiCiupercile curatate si spalate se stropesc cu otet si se toaca marunt.Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile si putina apa.Se inabuse impreuna pana scade...Citeste continuarea
Reteta ciorba de stevie, plina de...
Postat de: ela in CiorbePreparare Reteta ciorba de stevie, plina de gust si vitamine Curatam morcovul si il taiem marunt.Ceapa verde o taiem rondele.Curatam ardeiul si il taiem cubulete.Punem legumele in putin ulei...Citeste continuarea
Rulada de carne in sos de rosii
Postat de: lilik in VitaCuratam morcovul si ceapa si le tocam marunt impreuna cu telina,apoi le punem la innabusit cu putin ulei in oala unde vom fierbe rulada.Cand se inmoaie zarzavatul punem passata de rosii si...Citeste continuarea
Rulada din omleta
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriOuale se bat foarte bine cu un praf de sare. Se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o tava mica (25/15 cm)...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Se amestecă bine oul cu brănza de vaci, zahărul şi pliculetul de zahăr vanilat, după care se începe a se încorpora făina amestecată cu...Citeste continuarea
Rulada din foietaj cu umplutura de...
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postAluatul eu il cumpar proaspat. Merele le curat de coaja si le tai cuburi, le calesc intr-o cratita cu uleiul de masline si cand sunt aproape gata pun mierea si scortisoara, las la racit si...Citeste continuarea
Rulada din foietaj umpluta cu...
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriPunem o tigaie incapatoare pe foc cu putin ulei,taiem carnea felii subtiri si o lasam sa se rumeneasca,apoi adaugam ciupercile taiate felii,ceapa verde tocata marunt,asezonam cu sare si piper si...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pasare cu...
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pune la fiert un morcov subtire si lung timp de 10 minute. Punem la fiert separat, un ou, pe care il fierbem tare. O jumatate de piept mare se taie in doua, insa nu de tot, in...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriTocam marunt ceapa si usturoiul(il putem da pe razatoarea cu gauri mici)si le punem la calit cu putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam pana scade apa care o...Citeste continuarea
Rulada din muschi de porc
Postat de: Criss in PorcCarnea se taie si se bate astfel incat sa rezulte un dreptunghi. Eu am facut doua mai mici ca mi s-a parut mai usor asa. Morcovul de taie fasii subtiri si cascavalul felii. Carnea se stropeste...Citeste continuarea
Risotto cu legume
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de legumeMazărea şi fasolea le-am fiert 3 minute în apă clocotită, după care le-am strecurat şi le-am pus într-un vas cu apă rece şi gheaţă pentru câteva minute (păstrază vii...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: sufletista in DulciuriReteta de preparare a papanasilor se amesteca bine branza cu ingredientele. Daca mai este nevoie se mai adauga faina,sa iasa un aluat usor de modelat, se ia cu lingura din compozitie se...Citeste continuarea
Risotto cu bacon si smantana
Postat de: Onesta in Aperitive / GarnituriSe da la topit untul intr-o tigaie (cratita) destul de mare ; ceapa si baconul se taie marunt (julienne) si se dau la calit , cand ceapa a devenit sticloasa , se adauga orezul ,...Citeste continuarea
Rulouri cu ardei rosu si galben
Postat de: rocsi_1612 in PuiPulpele de pui le spalam si le tamponam cu niste servete de bucatarie. le batem putin cu ciocanul de snitele si le condimentam cu sare si piper. asezam pe fiecare cate o bucata de kaizer si...Citeste continuarea
Rulade mozaic
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPieptul de curcan se taie felii si se bate ca pentru snitele. Condimentam bine pieptul apoi il ungem cu mustar. O bucata o umplem cu branza telemea rasa, felii de ardei rosu, masline si...Citeste continuarea
Rulou de pui la cuptor cu sos alb
Postat de: epurasha2bb in PuiSe bate fileul de pui.Se da cu sare si piper si se unge bine cu unt moale.Morcovii curatati de coaja se fierb dar nu de tot.Se scot si se aseaza in mijlocul fileului de pui, se ruleaza.Se mixeaza...Citeste continuarea
Rulada in doua culori
Postat de: sufletista in DulciuriSe amesteca ingredientele,fara cacao,esenta de rom,esenta de vanilie Se imparte in doua. In una se adauga cacao,esenta de rom,in cealalta esenta de vanilie. Se amesteca bine,se intind 2 foi...Citeste continuarea
Rulouri de peste cu piure fructat
Postat de: Anamaria7 in PesteBucatile de file de peste se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu sos de soia si se pun la marinat cateva ore. Para se curata de coaja, iar impreuna cu morcovul curatat si ardeiul se...Citeste continuarea
Rulouri din pulpa de pui
Postat de: nico15 in PuiSe iau pulpele se dezoseaza se sareaza si pipereaza, se vor aseza 3 felii de bacon iar deasupra se aseaza o pulpa, la fel se va proceda si cu cealalta. Pe carne se va aseza bucata de alga....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: elena1988 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Am amestecat branza, ouale, zaharul, coaja de lamaie si portocala si apoi faina pana mi-a iesit un aluat bun de manuit. Se fac papanasii, eu i-am facut cu...Citeste continuarea
Rulada cu dulceata de cirese si...
Postat de: sufletista in DulciuriSe face maiua din 4 linguri lapte, drojdia, un praf de sare, 2 linguri zahar, 2 linguri faina. Se amesteca bine, se lasa 15 minute pana face basici. Punem faina intr-un castron mai mare, facem...Citeste continuarea
Reteta simpla si delicioasa de...
Postat de: AlexJ in Aperitive / GarnituriCum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Cartofi aurii: Am curățat de coajă cartofii și i-am tăiat în bucăți , de fapt erau mai mult jumătăți de cartofi. I-am...Citeste continuarea
Rulada cu portocale
Postat de: sufletista in DulciuriSe face maiaua din drojdie, praful de sare, 2 linguri zahar, 4 linguri lapte si 1 lingura faina, se lasa pana face basici. Se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura se adauga maiaua,...Citeste continuarea
Rulada din maruntaie de porc cu ou
Postat de: asubana in Mancaruri cu carneSe face compozitia ca la cighir. Se intinde o folie si se ruleaza carnea, se tapeteaza cu marar verd, si se ruleaza pe 3 oua fierte. Se de la cuptor intr-o tava tapetata sau in hartie de...Citeste continuarea
Rulada de carne
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriCarnea tocata am pregatit-o ca pentru piftele...ca aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-piftele-14178.html si o lasam la rece o jumatate de ora. Facem o omleta din 3...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: madalina27 in DulciuriSe separa ouale,albusurile se bat spuma cu putina sare,galbenusurile se bat energic cu zaharul pana se albesc,apoi se adauga albusurile batute spuma. Se adauga faina. Compozitia obtinuta se...Citeste continuarea
Rulouri cu mere
Postat de: ella87 in PrajituriCuratam merele de coaja,le dam pe razatoare, le punem intr-o oala impreuna cu zahar dupa gust,plicul de zahar vanilat,esenta rom,stafide si lasam la foc mic amestecand din cand in cand. ...Citeste continuarea
Rulou de peste
Postat de: ianculubita in SalauTai cubulete 1bucata de peste si le calesc in unt impreuna cu ceapa si ciupercile taiate marunt, le condimentez apoi adaug verdeata tocata de asemenea marunt; aceasta umplutura o impart in...Citeste continuarea
Ravani
Postat de: Julie in PrajituriSe bat spuma albusurile cu zaharul. Se amesteca grisul cu faina si praful de copt. Peste albusuri se adauga iaurtul, galbenusurile ,uleiul (untul),coaja de lamaie, esenta apoi...Citeste continuarea
Rulada de biscuiti cu cocos (ratata)
Postat de: sufletista in DulciuriSe sfarama biscuiti bine si se adauga laptele treptat si se amesteca bine pana devine o pasta. Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul pana devine o spuma se adauga nuca si se amesteca...Citeste continuarea
Rulada cu dulceata
Postat de: Dya in PrajituriModul de pregatire a blatului: Incepem prin separarea oualor: mixam albusurile impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare (ca la bezele), in timp ce...Citeste continuarea
Rulada cu gem de gutui
Postat de: Lily_Musat in PrajituriFaina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza, exact ca in imagine. Turnati drojdia lichefiata in...Citeste continuarea
Reteta de snitel de pui crocant,...
Postat de: LUK in PuiPREPARARE Reteta de snitel de pui crocant, usor de facut si rapid, la cuptor Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper.Amestecam ouale cu laptele,adaugam sare(dupa preferinta puteti...Citeste continuarea
Reteta simpla si economica de...
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de postPreparare Reteta simpla si economica de mancare de urzici cu usturoi si mamaliga Spalam urzicile in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare. Dupa ce le-am fiert aproximativ...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu crema de branza
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriSeparam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in...Citeste continuarea
Racituri de porc(Piftie)
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe spala carnea si se pune la fiert vreo 4-5 ore pana se desprinde de pe os.Cand e fiarta de jumatate se adauga 1 ceapa intreaga si 1 morcov.Dupa ce sunt fierte se strecoara zeama si se pune pe...Citeste continuarea
Rulouri de porc umplute cu smochine
Postat de: nico15 in PorcSe iau bucatile de carne de porc(poate fi si carne de pui sau curcan) se bate cu mare grija sa nu rupem fibra carnii, dupa ce carnea are deja dimensiunea dorita se va unge cu branza de vaci...Citeste continuarea
Ritase sau placintele de post
Postat de: diaconta in Mancaruri de postDin faina,sare,bicarbonat se face un aluat,adaugand cate putina apa calduta.Trebuie sa obtinem un aluat destul de ferm dar care sa se poata intinde intr-o foaie foarte subtire,la fel ca si cea de...Citeste continuarea
Reteta de ciorba de cartofi cu...
Postat de: divainbucatarie in CiorbePreparare Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors Curatam legumele, le spalam si se taiem cubulete, doar morcovii ii dam prin razatoarea mica.Calim putin ceapa in ulei, doar pana...Citeste continuarea
Ravioli cu sos de rosii
Postat de: susu in PasteCalim ceapa toccata si usturoiul, adaugam pasta de rosii si ceva condimente dupa gust. Lasam sa se imprieteneasca aaromele si adaugam apoi pastele. Dupa ce le-am calit cateva minute le punem...Citeste continuarea
Rulada cu mere
Postat de: pusikmea in PrajituriBatem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia. Amestecam...Citeste continuarea
Rulouri thai-mex
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriCeapa se taie julien, ardeii feliute subtiri, iar varza fasii subtiri. Puiul taiat si el in fasii subtiri se caleste in putin ulei pana e facut bine (sau se pregateste la cuptor). Intr-o tigaie...Citeste continuarea