Rulada cu castane
Postat de: rodicamaria in PrajituriBiscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea...Citeste continuarea
Reteta de prajitura krantz cu nuca,...
Postat de: ana in PrajituriPreparare Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie Se prepara 3 foi (aluatul se face separat pentru fiecare foaie in parte): Se bat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi...Citeste continuarea
Rosii umplute cu carne
Postat de: Brindusa in PuiIntr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!) Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: Criss in DulciuriReteta de preparare a papanasilor 200 g faina se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, branza de vaci si ouale. Restul de 50...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: Elena_Daria in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu grisul,50 g zahar,zaharul vanilat,oul si faina.Se lasa deoparte cateva minute.Se pune apa la fiert intr-o cratita mare.Se topeste untul...Citeste continuarea
Ruladă cu cremă de castane
Postat de: diaconta in DulciuriPentru foaia de rulada: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare.Galbenusurile se amesteca cu cele doua...Citeste continuarea
Rulouri de vinete ( involtini di...
Postat de: maxion in Aperitive / GarnituriSpalam vinetele si taiem coada, ( dupa gust se pot curata de coaja sau nu ) Se feliaza pe lung in felii de 6 - 10 mm grosime se sareaza , pipereaza si se lasa 20 min intr-o strecuratoare mai...Citeste continuarea
Rulouri din pulpe de pui cu...
Postat de: LUK in PuiPulpa de pui se bate usor cu ciocanul pentru snitele.Optional puteti curata grasimea. In interiorul pulpei asezam o felie de prosciutto apoi o bucatica de cascaval.Rulam,prindem la capete...Citeste continuarea
Rulouri umplute cu sunca si gogosari
Postat de: mirela0911 in PuiSe feliaza pieptul de pui si se bate usor ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper, se aseaza pe fiecare felie sunca, cascaval si gogosari taiati felii, iar apoi se ruleaza si se prind...Citeste continuarea
Rulada din albusuri cu dulceata de...
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriAlbusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate...Citeste continuarea
Rata pe varza
Postat de: Criss in RataBucatile de rata se curata (moama ce-am mai pigulit cu penseta....de asta urasc eu orataniile de curte). Dupa ce s-au curatat, se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, Varza se taie ca...Citeste continuarea
Rulada cu jambon
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSe face un sos din untul pus la topit, faina si apoi laptele pus incetisor si invirtind mereu sa nu se faca cocoloase !!! Se lasa la racit si se pun deoparte vreo 5 linguri din sos. Restul...Citeste continuarea
Rodie cu salata boeuf
Postat de: Sidy in SalateCarnea se pune la fiert impreuna cu zarzavaturile curatate si se fierb bine, dupa care se scot din supa si se dau la rece. Cand s-au racit se toaca marunt in cubulete. Ouale se fierb, se...Citeste continuarea
Rulouri de carne cu legume la cuptor
Postat de: anomisana in Mancaruri cu carneCarnea se spală, se usucă cu un şervet, apoi se bate ca la şniţel. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă dar nu prea mărunt, apoi se căleşte puţin, doar până sticleşte. Se...Citeste continuarea
Rulada de cartofi cu carne tocata
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se paseaza, se adauga margarina, laptele si sare dupa gust Ceapa se caleste putin, se adauga morcovul dat prin...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul pudra. Apoi adaugam coaja de lamaie rasa,esenta de rom,praful de copt,iar la urma faina,in ploaie....Citeste continuarea
Rulouri cu vinete in sos de rosii
Postat de: Julie in Mancaruri cu carneSosul: Usturoiul taiat feliute se caleste usor in 2 linguri ulei. Se adauga rosiile date pe razatoare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga dupa gust sare, piper si busuioc....Citeste continuarea
Rulada din carne de porc
Postat de: eduard_09 in PorcFeliile de snitele se bat, se condimeteaza cu sare, piper, rozmarin si oregano Se taie carnatii in 2, se ia o bucata se aseaza pe felia de carne si se ruleaza. Se prinde cu scobitori si se...Citeste continuarea
Rosii umplute la cuptor
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriRosiile se scobesc, se sareaza, se umple pe jumatate cu amestecul de cascaval ras, sunca taiata cubulete, usturoi zdrobit si busuioc. In fiecare rosie se pune un ou. Peste ou se pune sare,...Citeste continuarea
Reteta mea de ketchup
Postat de: lauralaurentiu in BulionSe aleg rosii carnoase, se spala, se curata de partea alb-verzuie de langa codita apoi se dau prin sita (masina de pasat, exact ca pentru bulion). Ardeii se coc pe plita sau pe gratar, se...Citeste continuarea
Rulouri din carne de porc
Postat de: sufletista in PorcCarnea de porc se spala, se sterge cu un prosop, se taie felii si se bat(ca la snitele) Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc dupa gust Branza se amesteca cu oul,sare Se ia o felie de...Citeste continuarea
Roşii pentru iarnă
Postat de: diaconta in ConserveAm vazut reţeta la Brânduşa si mi-a plăcut. Roşiile se spala şi se taie bucăţi mai mari.Se aşază în borcane şi se apasă cu lingura.Se pun câţiva căţei de...Citeste continuarea
Rulouri de macrou cu sos de...
Postat de: madi_marin in PesteFileurile se spală, se şterg, se ung cu ulei, se presară cu condimente, sare, piper, boia şi zeamă de lămâie. Se rulează şi se leagă cu aţă. Se pun la prajit. Usturoiul se dă...Citeste continuarea
Rulouri aperitiv cu sunca si masline
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriFoietajul se lasa la temperatura camerei pentru decongelare. Crema de branza se mixeaza cu untul,sare si piper. Foaia de aluat se unge cu amestecul obtinut, apoi se presara maslinele...Citeste continuarea
Rosii in bulion
Postat de: kamy in ConserveAlegem niste rosii sanatoase si tari(nu fff coapte)le oparim cateva secunde,le curatam de coaja,le taiem in doua,pe latime,si scoatem cat de multi samburi putem,dupa care le taiem...Citeste continuarea
Rulouri de peste cu susan
Postat de: mimmi in PangasiusStergem fileurile cu un prosop de bucatarie. Batem cu ciocanul de snitele putin fileurile de peste. Le condimentam cu sare,piper si curry dupa gust,pe ambele parti. Rulam fileurile,le dam prin...Citeste continuarea
Rosii umplute cu carne de porc si...
Postat de: horia in PorcSe spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul.Se curata ceapa,se pune la calit foarte putin,dupa care se adauga carnea...Citeste continuarea
Rulouri cu sunca si cascaval
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriOul se bate cu sarea. Pe capatul fiecarei felii de sunca se pune cate o fasie de cascaval si se ruleaza. Ruloul se prinde in 2-3 scobitori dupa care se da prin faina, ou apoi pesmet si se pune in...Citeste continuarea
Rasturnata cu pere
Postat de: Xandrinne in PrajituriTai perele in doua, scot casuta samburilor si le feliez destul de subtire; ung o cratita cu unt, presar 4 linguri de zahar, asez feliile de pere (dupa cum mi-a venit), mai presar deasupra 3...Citeste continuarea
Rulada cu banane
Postat de: sufletista in DulciuriZaharul,apa,margarina,cacao,se amesteca si se pun pe foc la fiert,cand da in clocot se trage oala de pe foc, Biscuitii se dau prin masina si se incorporeaza in siropul pregatit, apoi se lasa la...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de Pulpa de...
Postat de: medioto59 in CurcanCum se prepara Reteta delicioasa de Pulpa de curcan marinata, la cuptor: Dezosam pulpa de curcan, indepartam pielita, o spalam si apoi o lasam la scurs sau o stergem cu un prosop...Citeste continuarea
Risotto picant cu fructe de mare
Postat de: nico15 in Fructe de mareCuratam crevetii de cochilie, de capete si cozi si vom face o supa din ele, potrivim cu sare si lasam la fiert. Curatam, spalam si taiem tubul de calamar in fasii potrivite, incingem o...Citeste continuarea
Rosii conservate cu usturoi si busuioc
Postat de: Brindusa in ConserveSe aleg rosii frumoase, fara pete si mici (rosiile prunisoare sunt cele mai bune). Spala rosiile, curata-le de cotor si taie-le in 4 (sau mai multe daca sunt mari), Pune felii de rosii in...Citeste continuarea
Rulada cu branza sarata si gogosari
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe face un aluat din faina, drojdie, sare si apa, un aluat omogen si care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pentru a-si dubla volumul. Branza se amesteca cu smantana, oul si putina sare...Citeste continuarea
Racii Roscovani (raci fierti cu...
Postat de: MVMih in Fructe de mareRacii se spala in multe ape si se curata cat de mult posibil. Am pus la fiert intre timp la fiert intr-o oala mare cam de 8 litri, 4 litri de apa + frunzele de dafin + celelate ingrediente cu...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: marieta in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Se bat ouale cu sarea, bicarbonatul, esentele, laptele, apoi branza si treptat faina pana se face un aluat bun de modelat. Se lasa la odihnit 30 de minute,...Citeste continuarea
Rulou de pastrav servit cu sos de...
Postat de: nico15 in PastravPregatim farsa cu care sa umpleu pastravul dupa cum urmeaza, taiem somonul in bucatele mici la fel procedam si cu macroul care in prealabil a fost depielat si s-au indepartat oasele, intr-o tigaie...Citeste continuarea
Rosii in bulion
Postat de: alinutzika in ConserveAm spalat rosiile si le-am intepat putin cu o scobitoare, ca sa nu plesneasca la fiert, ci sa-si pastreze forma si le-am pus in borcane. Peste ele am pus bulionul, amestecat cu conservant si am...Citeste continuarea
Rulouri de porc
Postat de: Xandrinne in PorcFeliile de pulpa le-am batut cu ciocanul de snitele, le-am sarat si le-am piperat. Am frecat branza topita cu untul; pasta obtinuta am distribuit-o pe suprafata fiecarei felii de carne Am...Citeste continuarea
Red Velvet Cake
Postat de: diaconta in TorturiBlat: Se amesteca faina cu cele doua linguri de cacao.Iaurtul se amesteca cu sucul de sfecla rosie.Eu nu am vrut sa folosesc colorant alimentar. Iaurtul a avut o culoare superba,dar...Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: adasev12 in Prajiturizaharul se amesteca cu untul la temperatura camerei si se freaca spuma, apoi se adauga laptele praf si se omogenizeaza bine. se pune apoi vanilina, zeama ce lamaie si cocosul si se amesteca,...Citeste continuarea
Rulada cu banane
Postat de: Xandrinne in PrajituriZaharul, apa, margarina si cacaua se amesteca si se pun la fiert. Cand da in clocot se trage oala de pe foc. Biscuitii se dau prin masina sau se sfarma cu sucitorul (eu i-am dat prin robot) si se...Citeste continuarea
Rulada de ciocolata
Postat de: bitza in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid. Tava...Citeste continuarea
Rulada cu branza
Postat de: antici_gabytza in DulciuriIntr-un lighean punem faina,ouale,zaharul,sarea dupa gust,drojdia dizolvata cu un pic de apa calduta si amestecam.Dupa asta adaugam lapte cat sa iasa un aluat de paine si...Citeste continuarea
Ravioli cu spanac si branza aromati...
Postat de: mimmi in PastePrima data pregatim aluatul: Am framantat un aluat din toate ingredientele,il framantam foarte bine pana se dezlipeste de pe maini si de bol. Punem aluatul in folie de aluminiu si il dam la...Citeste continuarea
Roşii coapte cu usturoi şi busuioc
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriRoşiile se spală, se şterg şi se taie în două pe lungime. Într-un vas de cuptor se pune puţin ulei de măsline, se aşează jumătaţile de roşii, se presară bucăţele de...Citeste continuarea
Rulada cu carne de vita si sos de...
Postat de: Julie in VitaSe amesteca untul cu sare, piper, pudra de chimen, usturoi zdrobit, busuioc si patrunjel tocate marunt. Carnea se taie in felii subtiri si se bate usor. Se aseaza pe o folie de aluminiu si se...Citeste continuarea
Rulouri cu frisca
Postat de: marieta in PrajituriPreparare Rulouri cu frisca Pentru aluat se bat ouale cu sarea, praful de copt, apa si uleiul, apoi se pune faina pana iese un aluat bun de lucrat cu el. Se intinde tot aluatul intr-o foaie...Citeste continuarea
Rulouri cu mozzarella, prosciutto...
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriCum am preparat rulourile cu mozzarella, prosciutto si mortadella Am feliat mozzarella si rosiile. Pe fiecare felie de mezel am pus felii de mozzarella si rosie si 2 frunzulite de...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lapte
Postat de: lacrimioara in PrajituriPreparare Rulada cu crema de lapte : Punem laptele la foc, iar cand incepe sa fiarba luam de pe foc si punem vanilia, zaharul si faina cernuta. Punem la foc si lasam pana se ingroasa....Citeste continuarea