Reteta de cheesecake cu dovleac si...
Postat de: bitza in PrajituriAsa se prepara Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel Pentru a obtine piureul de dovleac se taie pe jumatate un dovleac(~1 kg), se scot semintele, se presara putin zahar si se coace 1 ora...Citeste continuarea
Reteta de casa pentru saleuri cu...
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta de casa pentru saleuri cu cascaval 1. Se rade cascavalul, apoi intr-un vas incapator il amestecam impreuna cu faina, untul, sarea si smantana . 2. Obtinem un aluat gros,...Citeste continuarea
Rulada alba cu gem
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriAsa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric, ha...atunci sa ma vedeti in actiune. :))) gata paranteza :P Separati frumusel ouale si...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: diana_k in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt. Se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri- Reteta de preparare a papanasilor intr-un bol se amesteca toate componentele - se formeazã bilute mai mari la care se face cu degetul o gaura in mijloc - se formeazã...Citeste continuarea
Rapsodie cu visine
Postat de: ela in PrajituriPunem biscuitii din cutie si cei de belvita in robotul de bucatarie si ii maruntim. Punem la scurs visinele din compot. Punem untul cu 5 linguri din compot intr-un vas,la foc mic si...Citeste continuarea
Reteta simpla, clasica de salata...
Postat de: bitza in SalatePreparare Reteta simpla, clasica de salata orientala cu masline Cartofii se spala si se fierb in coaje 45-60 minute pana se intra furculita in ei, apoi se scurge apa si se lasa sa se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: lia in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu zaharul,galbenusele, coaja de lamaie si vanilia apoi faina si grisul. Albusele le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in...Citeste continuarea
Rasturnata cu pere
Postat de: jolygina in PrajituriCaramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele . Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu...Citeste continuarea
Rissoto cu ficatei de pui
Postat de: mimmi in FicatSe curata ficateii de pielite si se taie bucati potrivite,ceapa, morcovul se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca,se adauga ficateii,se soteaza. Se adauga si ceapa,morcovul,se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: MyCookingLife in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca urda cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva aproape de tot zaharul. Se adauga coaja de lamaie. Ouale se pun unul cate unul, amestecand...Citeste continuarea
Reteta de ciocolata de casa, rapida...
Postat de: sufletista in DulciuriPreparare Reteta de ciocolata de casa, rapida si delicioasa Intr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul,(cca 10 min sa fiarba) luam de pe foc, adaugam alunele,...Citeste continuarea
Reteta de ciorba de macris, una...
Postat de: deliciousflavours in CiorbeCum se prepara Reteta de ciorba de macris, una dintre cele mai sanatoase ciorbe Se pune carnita (poate fi orice fel de carne, la alegere) taiata cubulete mici la fiert in apa cu sare/vegeta,...Citeste continuarea
Rulada din albusuri cu frisca si nuca
Postat de: MIUTA in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu 200 g zahar. Se adauga praful de copt,apoi nucile si faina. Se amesteca foarte bine toate ingredientele. Se pune compozitia intr-o tava mare de...Citeste continuarea
Rulouri Caprese
Postat de: MyFancyCake in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare. Amestecam apoi...Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: sufletista in DulciuriFrecam untul cu zaharul, adaugam laptele praf si nuca de cocos si amestecam pana devine o pasta omogena Se ia putina compozitie in mana (se adauga samburi de migdale sau ce dorim) si se...Citeste continuarea
Rosii umplute la cuptor-de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postRosiile le spalam si le stregem cu un prosopel. Le taiem un capac,apoi ,cu ajutorul unei lingurite scobim miezul(aveti grija sa nu le striviti). Lasam rosiile scobite cu gura in jos ,pe un...Citeste continuarea
Reteta gustoasa si rapida de Pulpe...
Postat de: medioto59 in PuiCum se prepara Reteta gustoasa si rapida de Pulpe de pui cu legume, preparata la tigaie: Carnea se spala si se lasa la scurs.Eu am indepartat pielita, voi faceti cum doriti. Condimentam...Citeste continuarea
Riso con zucca e ali di pollo
Postat de: brunetica in PuiIntr-o oala pui aripile de pui la fiert cu delicatul. In alta oala pui la fiert 150 g de dovleac curatat, spalat si taiat patratele Intr-o tigaie topesti untul si adaugi ceapa taiata marunt....Citeste continuarea
Rulouri Oxford
Postat de: deliciousflavours in Mancaruri cu carneCuratam, taiem cubulete si fierbem cartofii, dupa care ii pisam ca pentru pireu si lasam sa se raceasca. Amestecam carnea tocata cu ceapa data prin razatoare, oul intreg, pasta de ardei iute,...Citeste continuarea
Rulada cu crema de halva
Postat de: rodica_m in PrajituriPreparam blatul: separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se intaresc bine. Separat batem si galbenusurile cu uleiul si...Citeste continuarea
Rosii umplute
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe taie cate un capacel in partea de sus a rosiilor, pe unde se se scoate miezul. Se sareaza putin inauntru, apoi se pune cate o feliuta de sunca taiata fasii. Se sparge deasupra fiecarei rosii...Citeste continuarea
Rasol de stiuca
Postat de: medioto59 in PesteCuratam legumele,le spalam si apoi le taiem dupa placul nostru(eu am taiat morcovii pe jumatate in latime apoi in sferturi pe lungime,cepele le-am crestat,telina cubulete mai mari iar cartofii...Citeste continuarea
Rulada cu crema de vanilie
Postat de: Elena_Daria in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zahaul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina...Citeste continuarea
Rulada cu crema de ciocolata
Postat de: miha in PrajituriBlat: Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa...Citeste continuarea
Rosii si ardei umplute,cu sos de...
Postat de: marieta in Mancaruri cu carneRosiile se spala se curata de partea verde, se taie un capac si se scoate miezul care se pastreaza. Se pun cu gura in jos, se curata si ardeii. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit...Citeste continuarea
Rulada de piept de pui cu rosii
Postat de: carmenvlad in PuiSe feliaza pieptul de pui in patru parti (sau cate doriti, eu am avut 6 bucati), se bate usor fiecare felie in parte cu ciocanul de snitele. Se unge cu o pensula fiecare bucata de piept de pui cu...Citeste continuarea
Rosii congelate
Postat de: mitinita in ConserveSe spala si se lasa sa se scurga sau se foloseste prosop de unica folosinta. Se introduc rosiile in pungi si se baga la congelator. Cand vreti sa le folositi le scoateti din...Citeste continuarea
Rulada de pui cu legume, soldatei...
Postat de: nico15 in PuiCuratam legumele le spalam si taiem fasii pe lungime subtiri, dupa care punem un cub de unt si ulei si le vom sota la tigaie. Dupa ce sunt sotate le scoatem si le punem pe servetele absorbante...Citeste continuarea
Reteta de mancare rapida de fasole...
Postat de: Kori in Mancaruri cu carneReteta de mancare rapida de fasole boabe in sos de rosii Am taiat ceapa si ardeiul rosu bucati si le-am pus la calit impreuna cu carnea tocata pana au fost aproape gata toate. Apoi am pus...Citeste continuarea
Rulada cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriDin 10 linguri apa calda , drojdie si 3-4 linguri faina se pregateste o maia , care se lasa la crescut circa o jumatate de ora( pana incepe sa faca basicute ).Apoi se adauga si celelalte 10...Citeste continuarea
Roşii la cuptor, umplute cu brânză
Postat de: anomisana in Aperitive / GarnituriDin ou, brânză, smântână şi pătrunjel am făcut o pastă. Roşiilor le-am tăiat căpăcele şi le-am scos cu o linguriţă conţinutul. Am umplut apoi roşiile cu crema de...Citeste continuarea
Reteta de lasagne cu carne de pui,...
Postat de: diaconta in LasagnaPreparare Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella Este bine sa incepem cu prepararea sosului de carne,va dura ceva mai mult. Am tocat carnea si am...Citeste continuarea
Rulada de vitel cu sunca de Parma...
Postat de: danakarin in VitaSnitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se...Citeste continuarea
Rulada de pui umpluta cu unt de...
Postat de: nico15 in PuiSe ia pieptul de pui se, va pune intre doua foi de plastic si se va bate, pentru a se subtia si a lua foartma corespunzatoare ruladei noastre, se sareaza si pipereaza. In acest timp punem ardeiul...Citeste continuarea
Rosii la borcan cu usturoi si busuioc
Postat de: mitinita in ConserveSe taie rosiile spalate si uscate in 4. Se aseaza in borcane,fara a le presa in jos. La sfarsit se adauga usturoiul taiat felii si frunzele de busuioc. Se da la dunst intre 15-30 de...Citeste continuarea
Rulada cu mere,reteta nr.200!!!
Postat de: kamy in PrajituriPunem foaia de aluat la dezghetat,la temperatura camerei. Merele se curata de samburi si se rad,marunt cu tot cu coaja.Se pun intr-un castron si sa amesteca cu cateva linguri de zahar.Lasam 10...Citeste continuarea
Rulouri de porc cu fasole verde
Postat de: rocsi_1612 in PorcBucatele de muschi le spalam si le tamponam cu niste servete. Le batem cu ciocanul de snitele putin ,apoi le condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Ungem fiecare bucatica de carne cu...Citeste continuarea
Risotto al pomodoro
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriMai intai se taie ceapa foarte marunt si se caleste in ulei la foc foarte mic pana devine transparenta, cam 10 min. Se adauga orezul apoi si se amesteca bine, se pune un...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: MIUTA in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci cu galbenusul,faina,grisul si albusul batut spuma. Se pune zaharul vanilat,putina sare si se amesteca bine. Se formeaza cu...Citeste continuarea
Rosii intregi in bulion
Postat de: kamy in ConserveIn borcan de 800.gr am pus rosiile pe care le-am intepat cu un ac,ca sa nu crape la fiert.Peste am presarat 1/4 aspirina,am pus suc de rosii pana s-a umplut borcanul, putin busuioc(optional)si o...Citeste continuarea
Rosii uscate
Postat de: kamy in ConserveRosiile le-am spalat bine, le-am sters si le-am taiat felii rotunde, de vreo 3-4 mm. Le-am pus pe un gratar si le-am bagat in cuptor la foc mic si cu usa intredeschisa, aproximativ 4 ore. Dupa...Citeste continuarea
Rigo Jancsi :)
Postat de: deliciousflavours in DulciuriFacem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: MIUTA in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci cu galbenusul,faina,grisul si albusul batut spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Se pune intr-o cratita la fiert apa cu...Citeste continuarea
Rulouri de porc cu ciuperci si...
Postat de: MyCookingLife in PorcSe cresteaza fiecare bucata de carne pe lungime (2-3 taieturi), apoi se bate cu ciocanul de snitele, pana se obtin foi subtiri, uniforme. Se ung cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: moi_miruna in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Branza, cu un praf de sare se amesteca cu galbenusurile, cu zaharul si laptele. Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. Adaugam...Citeste continuarea
Rulouri de vitel cu ardei si cascaval
Postat de: postavaru in VitaCarnea se bate bine cu ciocanul pentru snitele. O condimentam apoi cu sare, piper si boia. Ardeiul il spalam iar apoi il taiem betigase. La fel procedam si cu cascavalul (desigur fara a-l spala...Citeste continuarea
Risotto cu sparanghel
Postat de: mentasirozmarin in Mancaruri de legumePregatim supa vegetala fie din legume fie din concentrat si o lasam sa fiarba la foc mic. Eu nu am avut suficiente legume la indemana si nici concentrat vegetal asa ca am folosit concentrat de...Citeste continuarea
Rulouri de porc cu conopida si...
Postat de: rocsi_1612 in PorcLuam feliile de carne si le spalam bine. Le tamponam cu niste servete de bucatarie,apoi daca sunt prea groase ,le bateti putin cu ciocanul pentru snitele. Condimentam fiecare bucata cu...Citeste continuarea
Rosii umplute cu soia
Postat de: Julie in Mancaruri de postGranulele de soia se fierb timp de 15 minute, in 1 litru de apa, la care se adauga sare, piper, cimbru. Ceapa tocata marunt simorcovul ras, se inabusa in 2 linguri ulei si doua linguri apa. Se...Citeste continuarea