Paste cu ciuperci in sos de iaurt...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Intre timp, ciupercile se spala, se curata si se...Citeste continuarea
Paine pufoasa de casa
Postat de: reisnaor_2006 in PiineIntr-un castron punem toate ingredientele si cu ajutorul unei linguri de lemn le omogenizam.Compozitia o punem intr-o forma mai mica de...Citeste continuarea
Placinta ruseasca cu branza
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...Citeste continuarea
Pastrama din piept de pui
Postat de: ctlina in Mezel de casaCarnea se va macera in 2 pasi : Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea...Citeste continuarea
Placinte cu branza si marar
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDin aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou! Cernem faina intr-un...Citeste continuarea
Peste englezesc
Postat de: ianculubita in SomonFileurile portionate,condimentate,se trec prin faina,unt topit apoi prin pesmet,se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 30min Pentru sos se freaca galbenusurile cu 2linguri apa,se...Citeste continuarea
Platou cu aperitive
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPreparati feliile cu piept de curcan . Preparati chiftelutele . Feliati salamul , sunca si telemeaua . Spalati legumele . Feliati ardeii . Aranjati tote...Citeste continuarea
Pulpa de pui in vas de lut
Postat de: sebirizescu in PuiPulpa de pui se condimenteaza pe ambele parti,se cresteaza pana la os si se stropeste cu ulei de masline. Daca aveti timp puteti sa o lasati sa se marineze cateva ore la frigider. In vasul...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos si crema de vanilie
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se...Citeste continuarea
Prajitura din albusuri, mac, cacao...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă...Citeste continuarea
Penne gratinate cu șuncă, bacon...
Postat de: CameliaComan in PastePrima data trebuie sa fierbem pastele penne al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert le scurgem bine si le punem intr-un bol mai mare. Spalam ceapa uscata, ceapa verde si...Citeste continuarea
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor
Postat de: momo121 in CurcanPulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru sos: Usturoiul il pisam bine cu sare, ulei si mustarul, iar pasta rezultata ungem...Citeste continuarea
Panna cotta cu fragi si nuci...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim jeleul , punem intr-o craticioara, fragii,zaharul,apa si lasam sa fiarba in 2-3 clocote apoi adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat tragem de pe...Citeste continuarea
Prajitura cu clementine
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriClementinele le curatam de coaja si le rupem felii.Ouale le batem bine impreuna cu zaharul.Adaugam laptele caldut amestecat cu...Citeste continuarea
Plachie de cod
Postat de: Pungasa_Rogue in PesteSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se...Citeste continuarea
Pulpe cu legume la cuptor
Postat de: licurici_lra in PuiAm spalat si am taiat pulpele, le-am dat cu sare si piper pe ambele parti, apoi le-am pus sa se prajeasca. Le-am lasat cateva minute pe fiecare parte, apoi le-am pus intr-un...Citeste continuarea
Paste cu sunca,legume si smantana
Postat de: reisnaor_2006 in PastePunem apa la fiert pentru paste.Taiem cubulete ceapa, sunca,ardeiul kapia,branza,cascavalul.Intr-o tigaie punem 3-4 lg de ulei de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere caramelizate si...
Postat de: aliliana in DulciuriCaramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si dulceata de...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru blat , aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale. Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se...Citeste continuarea
Prajitura cu mac si crema de vanilie
Postat de: mirela0911 in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga pe rand cele 9 lg Green Sugar si se bate bine dupa fiecare. Se adauga macul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu...Citeste continuarea
Placinta "galette des rois"
Postat de: ctlina in DulciuriIncepem cu crema de vanilie: Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia. Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine. Se toarnă deasupra...Citeste continuarea
Platou aperitiv
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriAranjam dupa preferinta si imaginatie. Cascavalul taiat triunghiuri...salamul felii subtiri...muschiul dreptunghiular...iar in mijloc am facut niste "floricele" din salam....Citeste continuarea
Pastarnac crocant
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriSe curata radacinile de coaja, se spala, apoi cu feliatorul de legume se taie felii subtiri, se pun imediat la prajit in baie de ulei, se trece mereu cu spumiera printre ele sa se rumeneasca bine...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de cacao, crema de...
Postat de: Moni_alex in PrajituriPentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare. Se adauga galbenusurile unul cate...Citeste continuarea
Placinta cu mozzarella si rosii
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriPentru blat, intr-un bol se amesteca untul, faina, sarea, praful de copt. Se adauga smantana, apa si oregano. Se amesteca bine pana rezulta un aluat nelipicios. Se tine la rece cca juma' de ora....Citeste continuarea
Pulpa de miel impanata cu sunculita...
Postat de: Constelatialeu in OaiePulpa o lasam la dezghetat de seara, apoi o spalam putin, o stergem cu un servet si o intepam din loc in loc, facem ca niste buzunarase. Intr-o farfurie punem sare, piper si cimbru si tavalim...Citeste continuarea
Panna cotta cu sampanie, jeleu de...
Postat de: privatelaura in DulciuriPunem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute. Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar cand incepe sa se...Citeste continuarea
Pulpa de curcan cu anghinare si praz
Postat de: katty in CurcanSpalam pulpa de curcan, o tamponam bine cu un servet uscat, apoi o frecam bine cu un amestec de sare,piper macinat si putina boia.Punem pulpa intr-o tava, o stropim cu uleiul, apoi acoperim...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor cu verdeturi
Postat de: katty in PastravCuratam pastravii ii spalam bine si ii stergem cu un servet uscat.Cu un cutit ascutit facem cate 3 taieturi adanci pe ambele parti si ii frecam cu putina sare. Intr-un vas mixam...Citeste continuarea
Paine de casa cu faina integrala de...
Postat de: katty in PiineIntr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu portocale si ceapa...
Postat de: katty in PuiSpalam pulpele si le scurgem bine de apa. Cu un cutit ascutit crestam pulpele deasupra , oblic de 2-3 ori.Amestecam 20 gr unt usor inmuiat cu sare, piper si cimbru uscat si frecam bine...Citeste continuarea
Prajitura *Combinata*
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriBlat 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace pana se rumeneste usor. Blat 2:...Citeste continuarea
Prajitura *Cuburi de gheata*
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriBlat: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile frecate si se omogenizeaza. Se adauga faina in ploaie amestecand cu palete de jos in sus pana se incorporeaza dupa care adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si crema de vanilie
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul...Citeste continuarea
Plăcintă cu paste și carne...
Postat de: Studenta_la_cratita in PasteCeapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se...Citeste continuarea
Prajitura Fanta ( varianta mai...
Postat de: VanessaAli in PrajituriBlatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins...Citeste continuarea
Pasta de ton
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...Citeste continuarea
Prajitura cu aluat fraged, bezea cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei. Amestecam bine toate...Citeste continuarea
Prajitura cu rulada, reteta nr. 800...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de portocale
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriBlat: Se da drumul la cuptor. Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina...Citeste continuarea
Perisoare in sos de rosii la...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul. Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie. In vasul de la multicooker se pune 1...Citeste continuarea
Prajitura cu crema caramel si frisca
Postat de: robert_badica in PrajituriBlat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem...Citeste continuarea
Prajitura Lamaita reteta clasica de...
Postat de: gicuta69 in PrajituriCum se prepara Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada Aluat Intr-un vas mixam ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins...Citeste continuarea
Prajitura ruseasca cu branza
Postat de: momo121 in PrajituriBranza o amestecam cu putina sare, adaugam ouale unul cate unul, pe urma zaharul, iaurtul, vanilia grisul si faina, amestecam bine pana omogenizam toate...Citeste continuarea
Paine rapida cu iaurt
Postat de: momo121 in PiineOul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale. Il turnam intr-o tava...Citeste continuarea
Placinta cu branza proaspata
Postat de: Jymy in DulciuriIntr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia,...Citeste continuarea
Piftie
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala carnea foarte bine. Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient. Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar....Citeste continuarea
Piure cu chiftelute
Postat de: Jymy in PorcSe pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bulion si 2 creme
Postat de: momo121 in DulciuriPentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu...Citeste continuarea
Prajitura Alba ca Zapada
Postat de: momo121 in DulciuriPentru foi: Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare. Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam...Citeste continuarea