Piept de pui si ciuperci in sos de...
Postat de: merisor67 in PuiTăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină. Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline,...Citeste continuarea
Prajitura cu mot...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Zaharul cu apa pe foc pana incepe sa fiarba, 2-3 clocote. Apoi turnam siropul...Citeste continuarea
Pavlova cu ciocolata si capsuni
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Incepem sa punem zaharul, cate 2 linguri, mixam cca 10 min, continuam asa pama terminam zaharul, apoi adaugam amidonul,...Citeste continuarea
Pricomigdale
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand devin tari adaugam zaharul tos si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o spuma ferma. Renuntam la...Citeste continuarea
Pizza din aluat cu masline si fulgi...
Postat de: Valclaudia in PizzaPreincalzim cuptorul la 200 grade. Drojdia se pune intr-un castron impreuna cu putina sare si 1/2 lingurita zahar. Amestecam pena se lichefiaza drojdia. Adaugam apoi bucatelele de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: Floryella78 in DulciuriMerele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu 4lg zahar si scortisoara, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol punem...Citeste continuarea
Pate din ficat de pui
Postat de: Criss in FicatFicateii se spala si se curata de pielite/vene si ce mai au pe acolo. :P Atentie sa nu ramana vreo punguta cu fiere. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 50 g unt. Se adauga si...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: madi_marin in PiineSe cerne făina. Într-un castron se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele. Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta din fulgi de...
Postat de: merisor67 in PuiFeliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce...Citeste continuarea
Placinta cu mere (de post)
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriCernem faina intr-un vas.Adaugam apa minerala amestecata cu o lingura de otet.Apa impreuna cu otetul trebuie sa fie 100 ml.Adaugam praful de sare si incepem sa amestecam usor adaugand treptat si...Citeste continuarea
Prajitura din albusuri de ou cu...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusuriile se bat spuma cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devine consistenta si lucioasa. Se pune uleiul si coaja de lamaie,se mixeaza la...Citeste continuarea
Pirojki cu camembert si mere
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat...Citeste continuarea
Picior de miel la cuptor cu miere...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere. Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru o oră....Citeste continuarea
Pilaf de orez cu aripi de pui prajite
Postat de: carla27carla in PuiAripioarele de pui se spala si se pun la fiert si se ia spuma care se formeaza. Cand sunt fierte se strecoara supa si aripioarele se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie cu...Citeste continuarea
Pesti mici prajiti crocant
Postat de: ela2015 in PesteSe curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc...Citeste continuarea
Pasca traditionala cu branza dulce...
Postat de: Moni_alex in DulciuriIntr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si...Citeste continuarea
Paine integrala de casa
Postat de: gospodariu in PiineIntr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba. Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute. Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine....Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in OaiePulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se...Citeste continuarea
Plachie de crap la cuptor
Postat de: gospodariu in Crap / CarasIntr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi usturoiul pisat. Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile...Citeste continuarea
Praz umplut cu carne
Postat de: gospodariu in Mancaruri cu carnePentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi. Separat...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: gospodariu in PrajituriÎntr-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriBlat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga nuca de cocos, praful de copt...Citeste continuarea
Pasca fara aluat cu branza si...
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se amesteca branza cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se adauga ouale si se omogenizeaza bine. Se toarna pe rand faina apoi grisul, amestecand bine dupa fiecare....Citeste continuarea
Prajitura rapida cu biscuiti si frisca
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pregatim budinca: punem 400 ml lapte pe foc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam cu praful de budinca si 5 linguri de zahar. Cand laptele de pe fac incepe sa fiarba, adaugam si...Citeste continuarea
Pasca cu ciocolata
Postat de: katty in DulciuriPreparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar, putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina, facem o adancitura la...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu mustar invelite cu...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele de pui se cresteaza, se ung cu mustar si se presara condimentele deasupra. Fiecare pulpa de pui se inveleste cu 2 felii de bacon, de jur imprejur, daca aveti nevoie folositi scobitori....Citeste continuarea
Placinta cu branza si somon afumat...
Postat de: simona72 in SomonIn primul rand ne ocupam de pestele afumat…Taiem pestele in cuburi, il punem intr-un castron, iar peste el stoarcem sucul de la jumatate de limeta. Marinam pestele putin in felul...Citeste continuarea
Paste de orez cu legume
Postat de: andaoana in PasteLegumele le curatam de coaja si razuim pe razatoarea mica morcovul si zuchini.Apio si ceapa le tocam cu un cutit cat de mici doriti. Punem pe foc intr-o oala 1.5 litri de apa si o lingura...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce si smantana...
Postat de: RuxyRux in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul si vanilia. Untul se topeste la foc mic, se lasa deoparte. Branza dulce se mixeaza cu galbenusurile, apoi se adauga...Citeste continuarea
Pulpa de miel gatita la 140 de grade
Postat de: Sylvia in OaiePovestea incepe cu pregatirea condimentelor si a mielului , pulpa se spala si se sterge si se lasa sa ajunga temperatura camerei ca sa nu cream un soc termic la gatire. Intr-un...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de capsuni
Postat de: Meea in DulciuriPentru blat mixam spuma tare albusurile. Adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam in...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie si...
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final. Crema de...Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: aliliana in DulciuriBranza dulce a fost nevoie sa fie framantata putin, adica maruntita bine-bine. Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, bine. Acestea se pun peste branza si se...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lamaie si...
Postat de: Zamfira in PrajituriPregătim cele 3 foi de prăjitură Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3...Citeste continuarea
Paste Delicio-Basilico
Postat de: Zamfira in PastePregătirea sosului Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5...Citeste continuarea
Pasca cu branza sarata
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa...Citeste continuarea
Prajitura (pasca) cu branza
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat: Se amesteca toate ingredientele (inclusiv bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie ) si se imparte aluatul in doua parti inegale (una mai mare care se pune in tava si alta mai mica ,...Citeste continuarea
Panna cotta cu capsuni
Postat de: Alepaty in DulciuriFrisca,laptele 2 linguri de zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu,pana se incalzeste. Se pune pastaia ,semintele de vanilie,si cele 10 g de gelatina preparat anterior conform...Citeste continuarea
Pasca cu branza de vaci si stafide
Postat de: Ina in DulciuriDin cantitatile date am facut doua portii de pasca, in tavi cu diametrul de 22 cm, respectiv 24 cm. Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine si am pornit programul de framantare/...Citeste continuarea
Pasca traditionala cu branza si...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriInainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea
Placinta de peste cu curry
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe toaca usturoiul si chiliul si se soteaza in cateva linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga semintele de mustar si se mai lasa 5 minute. Se indeparteaza de pe foc. Cartofii se curata de...Citeste continuarea
Paine de casa si doi ani de bucataras
Postat de: AdrianUdrea in PiineMai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc. Se prepara maiaua. Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina...Citeste continuarea
Prajitura ratatilor
Postat de: Mutulica in DulciuriAmestecati ingredientele uscate, apoi adaugati oul, laptele, uleiul si amestecati din nou foarte bine toata compozitia care trebuie ne-a-pa-rat sa incapa intr-un bol, dar sa nu depaseasca 2/3...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Postat de: madi_marin in PuiSe taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins. Se toacă mare...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: luminita79 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu cana de zahar si cescuta de apa. Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare si cescuta de ulei; ca la maioneza....Citeste continuarea
Piure de primavara cu branza pane
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeCartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se incalzesc 25 de grame de unt intr-o tigaie si se adauga cartofii.Se soteaza 1 minut. Se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba 10 minute,...Citeste continuarea
Pulpa curcan la cuptor
Postat de: Deny22 in CurcanLegumele se toaca marunt si se pun in tava, peste ele adaugam ulei si sare. Pulpa o crestam si punem in aceste crestaturi usturoi taiat marunt. Asezam pulpa peste legume. Punem si baconul...Citeste continuarea
Pita din faina integrala
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postSe amesteca 1 cana de apa calda cu drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se dizolva si devine spumoasa. Se adauga 2 1/2 cani faina, sare si uleiul de masline si se amesteca pana se obtine...Citeste continuarea
Pasca cu branza si stafide
Postat de: CozonaculDolofan in DulciuriPentru aluat pasii urmati sunt identici cu cei ai aluatului pentru cozonac: ingrediente sa fie la temperatura camerei, faina se cerne de 2-3 ori, se pregateste maiaua diizolvand intr-un bol mic...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume si morcov...
Postat de: AndrutzaP in PuiIncepeti cu caramelizarea morcovilor. Morcovii, curatati si spalati, se taie rondele si si fierb in apa cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot, adaugati rondelele de morcovi si mai lasati 2-3...Citeste continuarea