Pui Shanghai
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai dezosam pulpele si taiem bucatele mici, le asezam intr-un castron, presaram un pic de sare si turnam o lingura de sos de soia, amestecam, acoperim castronul si-l bagam la frigider...Citeste continuarea
Placinta cu mere, de post
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postFoi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful...Citeste continuarea
Prajitura fina cu ciocolata si zmeura
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute. Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in...Citeste continuarea
Prajitura cu foi Ani
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor)...Citeste continuarea
Penne rigate cu sos de rosii si...
Postat de: Monica1997 in PenneSe caleste pieptul de pui taiat cubulete, se scoate pe o farfurie. Intre timp se calesc cateii de usturoi si se scot, apoi se caleste ceapa. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga rosiile pisate si...Citeste continuarea
Pomana porcului cu vin si portocala
Postat de: Monica1997 in PorcSe spala si se portioneaza carnea si se lasa la calit in 2 linguri de untura/ulei incins. Dupa vreo 15 minute, se adauga 1 cana de apa si se lasa la fiert la foc mic alte 15-20 de minute....Citeste continuarea
Penne Rigate cu hrisca si carnati...
Postat de: Valclaudia in PenneTaiem carnatii rondele de 1 cm si le prajim in tigaia antiaderenta pana se rumenesc dupa preferinta. Prazul spalat se taie rondele, apoi se pune la calit impreuna cu ardeiul in ulei de masline....Citeste continuarea
Pulpe de rata cu crusta de fistic,...
Postat de: panacris in Slow CookerPulpele de rață se curăță de eventualele pene sau fulgi și se asezonează de sare și piper, se ung cu ulei de măsline și sos de soia, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute. Se...Citeste continuarea
Prajitura Deliciu pentru cafea
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste...Citeste continuarea
Placinta frageda cu dovleac
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPreagatirea umpluturii: Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata...Citeste continuarea
Prajitura cu castane si nuci
Postat de: anuta in Prajituri1. Se prepara blatul alb, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute. Se...Citeste continuarea
Prajitura Carnaval
Postat de: anuta in PrajituriSe pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in...Citeste continuarea
Prajitura Multicolorata cu fructe
Postat de: anuta in Prajituri1. Se prepara blaturile separat in 2 tavi, mixand albusurile cu un praf de sare si zaharul, galbenusurile frecate cu uleiul se adauga peste albusuri, se dauga si coaja rasa apoi faina. Se coc in...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta de alune
Postat de: anuta in PuiPieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se pipereaza si condimenteaza cu Maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume, apoi se cresteaza usor pe lung si in...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bana obtinem o bezea tare. Separat punem la topit ciocolata cu margarina, lasam 5 min sa se...Citeste continuarea
Poale-n brau
Postat de: eumimi in PrajituriPunem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine. Turnam laptele usor peste...Citeste continuarea
Pizza cu portocale, asortata cu salata
Postat de: simona72 in PizzaPentru aluat: in felul meu characteristic si fara prea mare bataie de cap, l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am...Citeste continuarea
Pizza cu ananas si piept de pui
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe...Citeste continuarea
Pui Valdostana - Reteta savuroasa...
Postat de: rocsi_1612 in PuiIata cum se prepara Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe...Citeste continuarea
Piersici cu crema de ciocolata si nuci
Postat de: gospodariu in PrajituriOuale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Framantam...Citeste continuarea
Prajitura noroioasa - Mississippi...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia. Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă. Se amestecă praful de copt cu faina. Se...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu sfecla rosie,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 20 de minute. Se prajesc bucatile de bacon intr-o tigaie fara ulei, 15 minute, pana devin crocante. Se pastreaza...Citeste continuarea
Penne rigate cu praz, ciuperci si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PennePrazul se spala si se taie rondele. Ciupercile se spala si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera...Citeste continuarea
Platica lui Godina
Postat de: mihaelar63 in PestePlatica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece . Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) . Sarati si...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: mirela0911 in PizzaAluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se...Citeste continuarea
Pandișpan cu zmeură și căpșuni
Postat de: MadalinaPaula in DulciuriPentru inceput separam ouale.Albusurile le mixam pana ce volumul lor se dubleaza si devin o spuma consistenta.Adaugam apoi treptat cele 16 linguri de zahar mixand pana...Citeste continuarea
Pateu de ficat cu visinata si migdale
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFicateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si...Citeste continuarea
Parfait napolitan cu 3 feluri de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea. Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4...Citeste continuarea
Panna cotta
Postat de: Meea in DulciuriGranulele de gelatina le lasam la umflat in 2-3 lingurite de lapte rece. Punem pe foc laptele,frisca lichida si zaharul si le omogenizam. Lasam pe foc...Citeste continuarea
Prajitura cu branza, fructe uscate...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput, la aceasta prajitura ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat...Citeste continuarea
Placinta sarata cu branza si telemea
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe lasa foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei. Intr-un vas se pune branza si telemeaua data pe razatoarea mare. Se adauga maslinele negre taiate felii, ardeiul taiat cubulete...Citeste continuarea
Pulpe de iepure cu legume la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in IepureSpalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul si prazul betisoare,morcovul bucati mai mari . Intr-un...Citeste continuarea
Paleuri cu crema de ciocolata
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriSe freacă untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine pufos. Adăugăm ouăle unul câte unul, apoi gălbenușurile și amestecăm până...Citeste continuarea
Prajitura Godina cu mere caramelizate
Postat de: Monica1997 in PrajituriPasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar. Pasul2. Cat zaharul caramelizat se...Citeste continuarea
Placinta cu dulceata de pere
Postat de: eumimi in PrajituriSe topeste untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.Se adauga ouale peste...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se albesc. Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga faina...Citeste continuarea
Perisoare de porc in sos de branza
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul. Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore. Se scot din firgider,se...Citeste continuarea
Penne rigate cu iepure, ciuperci si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PenneIepurele se transeaza in 5 bucati, se spala, se da cu sare si se pune la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Pe deasupra se presara boiaua de ardei iute. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa...Citeste continuarea
Pariziene cu mere calite
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron incapator cernem faina si o amestecam cu cele doua plicuri de garant. Separat amestecam cele 2 oua si albusul, adaugam sare, zahar, coaja de lamaie si putin lapte caldut....Citeste continuarea
Piept de pui in sos de rosii si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiPiept de pui in sos de rosii si usturoi: Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare. Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de...Citeste continuarea
Paste fara gluten, cu ciuperci si...
Postat de: merisor67 in PennePunem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse. Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor....Citeste continuarea
Pui crapaudine glasat dulce picant
Postat de: Sylvia in PuiTehnica de preparare a puiul si zburatoarelor crude ramane aceeasi, se parleste puiul in prima faza, se spala si se sterge bine mai apoi. Pentru decuparea in crapaudine se asaza puiul cu pieptul...Citeste continuarea
Pancakes cu finetti si banane
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriFaina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala. Daca mai este nevoie se mai adauga faina ,pentru a avea un aluat mai gros. O tigaie...Citeste continuarea
Prajitura cu branza, fructe...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in...Citeste continuarea
Prajitura Rudy
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacao. Se adauga untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si se framanta un aluat care este elastic si nu se lipeste de mana. Se imparte...Citeste continuarea
Pui marinat in rom Godina
Postat de: ctlina in PuiPunem pe foc mic romul si-l flambam. Se agita pentru a-l stinge si se adaugă sosul de soia și sucul de lămâie. Se pun bucatile de pui intr-un castron si se acopera cu...Citeste continuarea
Pui crocant Godina
Postat de: Zamfira in PuiCrestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte. Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă...Citeste continuarea
Puiul Godina
Postat de: privatelaura in PuiPregatim un vas termorezistent. Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu putin ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, un pic...Citeste continuarea
Paste cu legume si costita afumata
Postat de: AdrianUdrea in PenneCostitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape. Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie...Citeste continuarea
Prepelite cu ananas si ciuperci la...
Postat de: panacris in Slow CookerCeapa verde și ardeiul kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la în vasul de ceramic al noului meu ajutor în bucătărie slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital, peste ele se...Citeste continuarea