Plăcintă cu paste și carne...
Postat de: Studenta_la_cratita in PasteCeapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se...Citeste continuarea
Prajitura Fanta ( varianta mai...
Postat de: VanessaAli in PrajituriBlatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins...Citeste continuarea
Pasta de ton
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...Citeste continuarea
Prajitura cu aluat fraged, bezea cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei. Amestecam bine toate...Citeste continuarea
Prajitura cu rulada, reteta nr. 800...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de portocale
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriBlat: Se da drumul la cuptor. Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina...Citeste continuarea
Perisoare in sos de rosii la...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si orezul. Se amesteca bine compozitia si se formeaza bilute care se pun pe o farfurie. In vasul de la multicooker se pune 1...Citeste continuarea
Prajitura cu crema caramel si frisca
Postat de: robert_badica in PrajituriBlat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem...Citeste continuarea
Prajitura Lamaita reteta clasica de...
Postat de: gicuta69 in PrajituriCum se prepara Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada Aluat Intr-un vas mixam ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins...Citeste continuarea
Prajitura ruseasca cu branza
Postat de: momo121 in PrajituriBranza o amestecam cu putina sare, adaugam ouale unul cate unul, pe urma zaharul, iaurtul, vanilia grisul si faina, amestecam bine pana omogenizam toate...Citeste continuarea
Paine rapida cu iaurt
Postat de: momo121 in PiineOul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale. Il turnam intr-o tava...Citeste continuarea
Placinta cu branza proaspata
Postat de: Jymy in DulciuriIntr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia,...Citeste continuarea
Piftie
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala carnea foarte bine. Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient. Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar....Citeste continuarea
Piure cu chiftelute
Postat de: Jymy in PorcSe pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bulion si 2 creme
Postat de: momo121 in DulciuriPentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu...Citeste continuarea
Prajitura Alba ca Zapada
Postat de: momo121 in DulciuriPentru foi: Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se topeste; adaugam uleiul si laptele si amestecam pana la omogenizare. Faina o amestecam cu bicarbonatul si framantam...Citeste continuarea
Piept de curcan in sos de unt cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanIntr-o tigaie punem untul si ulei de masline si catelul de usturoi (atentie acesta nu trebuie sa se arda, se prajeste pe ambele parti sa dea aroma). Feliile de piept de curcan se condimenteaza...Citeste continuarea
Penne cu carne de curcan, praz si...
Postat de: panacris in CurcanPentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei, sare, piper, boia...Citeste continuarea
Prajitura "O noapte la Venetia"
Postat de: robert_badica in PrajituriBlatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu...Citeste continuarea
Prajitura Televizor
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlaturile maro: Intr-un bol mixam galbenusurile cu untul, de la temperatura camerei. Adaugam laptele, cacaoa, esenta, apoi praful de copt si faina. Albusurile le mixam spuma impreuna cu...Citeste continuarea
Paste cu branza de burduf la...
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun in vasul de la multicooker, se acopera cu apa, se pune sare si un strop de ulei de masline si se seteaza functia de paste, se lasa cam 6-8 minute. Se pot gusta intre timp daca nu...Citeste continuarea
Potcoave ala Cleme
Postat de: Adele in DulciuriSe inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii,...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu parmesan si piept...
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriPregatirea pilafului: Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu. Apoi se adauga orezul,...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de smantana -...
Postat de: Bunica in PrajituriPentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul. Lasa sa se racoresca. Cand s-a...Citeste continuarea
Peste la cuptor cu garnitura de...
Postat de: gicuta69 in PesteCuratam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu piure de cartofi cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiPrepararea pulpelor de pui: Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara. Ceapa se...Citeste continuarea
Piept de porc fiert in zeama de varza
Postat de: panacris in Mezel de casaPieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului. Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul....Citeste continuarea
Prajitura ieftina si rapida
Postat de: Deny22 in DulciuriOuale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand. Aluatul se toarna in tava...Citeste continuarea
Pui in sos dulce-acrisor
Postat de: retetele_tinei in PuiPrima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai...Citeste continuarea
Portocale înghețate
Postat de: ctlina in DulciuriSe spală fructele. Taiati capacul la porocale si scoateti sucul si pulpa. Rezervați portocalele și capacelele la frigider. Radeti coaja clementinei. Sucul si pulpa le strecurati...Citeste continuarea
PRĂJITURA BUDAPESTA
Postat de: panacris in PrajituriPentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si ciocolata
Postat de: aliliana in DulciuriMod de pregatire: Foi : Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana...Citeste continuarea
Prajitura in foi de napolitana
Postat de: aliliana in DulciuriMod de pregatire: Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat...Citeste continuarea
Prajitura cu budinca
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca cele 8 linguri de zahar cu uleiul, laptele, oule, praful de copt si sarea . Se adauga faina cat cuprinde, dar cate putin. Se framanta, iar daca aluatul e moale, se mai...Citeste continuarea
Prajitura cu gem
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea. Separat, se amesteca drojdia cu laptele. Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca....Citeste continuarea
Prăjitură lumânări
Postat de: Zamfira in PrajituriPregătim blatul Batem albuşurile cu 3 linguri de apă rece în spumă tare. Punem şi un praf de sare. Adăugăm pe rând cele trei gălbenuşuri. Lucrăm totul cu mixerul....Citeste continuarea
Prajitura duo
Postat de: Adele in PrajituriPregatirea foilor de blat: Foaia 1- Se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se adauga faina si praful de...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de...
Postat de: Adele in PrajituriSe incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Piftele din piept de pui cu legume
Postat de: Adele in PuiPentru inceput se taie pieptul fasii se toaca (eu am folosit robotul)impreuna cu usturoiul,se pune intr-un castron se,dupa care se toaca si ciupercile spalate si taiate felii,impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de ciocolata by...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPregatim blatul cu o zi inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,...Citeste continuarea
Pinguini
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriMorcovul se curata, se spala si se taie rondele. Rondelele se vor taia intr-o parte, in forma de tringhi. Triunghi care mai apoi, se va folosii pentru a crea nasul acestora. Cateva...Citeste continuarea
Paste all' arrabiata
Postat de: retetele_tinei in SpagheteCand se pregatesc paste, prima si prima data se pune apa la fiert, apoi se prepara sosul. Pana fierbe apa, se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul, apoi se pune uleiul de...Citeste continuarea
Paste cu usturoi si chilli ( Aglio,...
Postat de: retetele_tinei in SpagheteSe pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente. Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi...Citeste continuarea
Piure cu ton
Postat de: mihaelar63 in TonCartofii se curata de coaja se taie felii si se pun la fiert cu usturoiul curatat. Sarati. Cand cartofii au fiert se zdrobesc ca pentru pireu . Se amesteca cu unt , parmezan si...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCapsuniile congelate se lasa peste noapte intr un castron. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de rom.Se adauga treptat uleiul si...Citeste continuarea
Prajitura cu nuci si crema de unt
Postat de: katty in PrajituriIncepem cu prepararea primului blat.Frecam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se albeste si zaharul se topeste. Batem albusurile spuma tare.Cernem peste...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si gem de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea. Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Placinta cu branza, fulgi de cocos...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se...Citeste continuarea
Perisoare de pui in sos alb de...
Postat de: merisor67 in PuiPentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...Citeste continuarea
Prajitura cu foi caramel, crema de...
Postat de: andaoana in PrajituriPunem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti...Citeste continuarea