Piept de curcan in sos de unt cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanIntr-o tigaie punem untul si ulei de masline si catelul de usturoi (atentie acesta nu trebuie sa se arda, se prajeste pe ambele parti sa dea aroma). Feliile de piept de curcan se condimenteaza...Citeste continuarea
Penne cu carne de curcan, praz si...
Postat de: panacris in CurcanPentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei, sare, piper, boia...Citeste continuarea
Prajitura "O noapte la Venetia"
Postat de: robert_badica in PrajituriBlatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu...Citeste continuarea
Prajitura Televizor
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlaturile maro: Intr-un bol mixam galbenusurile cu untul, de la temperatura camerei. Adaugam laptele, cacaoa, esenta, apoi praful de copt si faina. Albusurile le mixam spuma impreuna cu...Citeste continuarea
Paste cu branza de burduf la...
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun in vasul de la multicooker, se acopera cu apa, se pune sare si un strop de ulei de masline si se seteaza functia de paste, se lasa cam 6-8 minute. Se pot gusta intre timp daca nu...Citeste continuarea
Potcoave ala Cleme
Postat de: Adele in DulciuriSe inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii,...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu parmesan si piept...
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriPregatirea pilafului: Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu. Apoi se adauga orezul,...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de smantana -...
Postat de: Bunica in PrajituriPentru foi se pun toate ingredientele, mai putin faina si bicarbonatul,intr-un bol sau o creatita mica si se fierb la bain marie pana se topeste zaharul. Lasa sa se racoresca. Cand s-a...Citeste continuarea
Peste la cuptor cu garnitura de...
Postat de: gicuta69 in PesteCuratam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu piure de cartofi cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiPrepararea pulpelor de pui: Pulpelor li se indeparteaza pielea galbena de la capatul osului si, eventual, fulgii. Se spala, se dau cu sare, boia de ardei dulce si scortisoara. Ceapa se...Citeste continuarea
Piept de porc fiert in zeama de varza
Postat de: panacris in Mezel de casaPieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului. Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul....Citeste continuarea
Prajitura ieftina si rapida
Postat de: Deny22 in DulciuriOuale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand. Aluatul se toarna in tava...Citeste continuarea
Pui in sos dulce-acrisor
Postat de: retetele_tinei in PuiPrima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai...Citeste continuarea
Portocale înghețate
Postat de: ctlina in DulciuriSe spală fructele. Taiati capacul la porocale si scoateti sucul si pulpa. Rezervați portocalele și capacelele la frigider. Radeti coaja clementinei. Sucul si pulpa le strecurati...Citeste continuarea
PRĂJITURA BUDAPESTA
Postat de: panacris in PrajituriPentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si ciocolata
Postat de: aliliana in DulciuriMod de pregatire: Foi : Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana...Citeste continuarea
Prajitura in foi de napolitana
Postat de: aliliana in DulciuriMod de pregatire: Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat...Citeste continuarea
Prajitura cu budinca
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca cele 8 linguri de zahar cu uleiul, laptele, oule, praful de copt si sarea . Se adauga faina cat cuprinde, dar cate putin. Se framanta, iar daca aluatul e moale, se mai...Citeste continuarea
Prajitura cu gem
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea. Separat, se amesteca drojdia cu laptele. Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca....Citeste continuarea
Prăjitură lumânări
Postat de: Zamfira in PrajituriPregătim blatul Batem albuşurile cu 3 linguri de apă rece în spumă tare. Punem şi un praf de sare. Adăugăm pe rând cele trei gălbenuşuri. Lucrăm totul cu mixerul....Citeste continuarea
Prajitura duo
Postat de: Adele in PrajituriPregatirea foilor de blat: Foaia 1- Se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se adauga faina si praful de...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de...
Postat de: Adele in PrajituriSe incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Piftele din piept de pui cu legume
Postat de: Adele in PuiPentru inceput se taie pieptul fasii se toaca (eu am folosit robotul)impreuna cu usturoiul,se pune intr-un castron se,dupa care se toaca si ciupercile spalate si taiate felii,impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de ciocolata by...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPregatim blatul cu o zi inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,...Citeste continuarea
Pinguini
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriMorcovul se curata, se spala si se taie rondele. Rondelele se vor taia intr-o parte, in forma de tringhi. Triunghi care mai apoi, se va folosii pentru a crea nasul acestora. Cateva...Citeste continuarea
Paste all' arrabiata
Postat de: retetele_tinei in SpagheteCand se pregatesc paste, prima si prima data se pune apa la fiert, apoi se prepara sosul. Pana fierbe apa, se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul, apoi se pune uleiul de...Citeste continuarea
Paste cu usturoi si chilli ( Aglio,...
Postat de: retetele_tinei in SpagheteSe pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente. Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi...Citeste continuarea
Piure cu ton
Postat de: mihaelar63 in TonCartofii se curata de coaja se taie felii si se pun la fiert cu usturoiul curatat. Sarati. Cand cartofii au fiert se zdrobesc ca pentru pireu . Se amesteca cu unt , parmezan si...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCapsuniile congelate se lasa peste noapte intr un castron. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de rom.Se adauga treptat uleiul si...Citeste continuarea
Prajitura cu nuci si crema de unt
Postat de: katty in PrajituriIncepem cu prepararea primului blat.Frecam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se albeste si zaharul se topeste. Batem albusurile spuma tare.Cernem peste...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si gem de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea. Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Placinta cu branza, fulgi de cocos...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se...Citeste continuarea
Perisoare de pui in sos alb de...
Postat de: merisor67 in PuiPentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...Citeste continuarea
Prajitura cu foi caramel, crema de...
Postat de: andaoana in PrajituriPunem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti...Citeste continuarea
Pogaci cu jumari
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriDrojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri...Citeste continuarea
Penne cu carne tocata de pui si mazare
Postat de: gurita_ta2005 in PennePastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare. Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa putina sa se prajeasca. Se pune putina apa si vinul alb,lasam la...Citeste continuarea
Prajitura de post cu magiun si orez...
Postat de: andaoana in PrajituriAmestecam cu un tel para indulcitorul sau zaharul cu apa pana cand se dizolva . Adaugam magiunul , uleiul , faina , cacao si praful de opt . Omogenizam foarte bine si turnam...Citeste continuarea
Prajitura cu blat din albusuri cu...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriPentru blat se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare. Se pune uleiul si se mixeaza. Se pune si faina, coaja de...Citeste continuarea
Porc cu susan la punga in cuptor
Postat de: Valclaudia in PorcPreincalzim cuptorul la 220 grade. Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita. Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua...Citeste continuarea
Paste cu branza
Postat de: Jymy in SpaghetePastele se fierb în apă cu sare. Opţional se poate adăuga o linguriţă cu busuioc uscat. Separat, amestecăm ouăle cu smântâna. Într-o tigaie de teflon,...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate in kefir
Postat de: Valclaudia in PuiSpalam pulpele de pui si le stergem cu servetele absorbente. Asezam pulpele intr-un castron, turnam kefirul peste ele, presaram 1 lingurita rasa busuioc uscat, sare si piper dupa gust si...Citeste continuarea
Pizza cu salam uscat
Postat de: Jymy in PizzaSe framanta un aluat elastic (din igredientele date) ce se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. (Din aceasta cantitate de aluat, au iesit doua tavi de pizza) Se imparte in doua parti egale...Citeste continuarea
Placinta cu varza
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriVarza se taie fasii subtiri ca pentru salata si se freaca cu sare. Se lasa 15-20 minute pana se inmoaie. Se pune varza intr-o oala in care se pune si uleiul si se caleste varza. Daca va place mai...Citeste continuarea
Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni
Postat de: Criss in DulciuriAlbusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu ceapa si ardei la...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerSe curata ceapa si se taie rondele. Se curata ardeiul si se taie patratele. Se curata rosiile si se taie bucati. Pulpele se curata, se spala, se usuca, se dau cu ulei si se presara cu...Citeste continuarea
Pizza cu ton ( reteta simpla)
Postat de: aliliana in PizzaPreparare: Intr-un vas amestecam faina, sare, margarina, praful de copt si omogenizam. Adaugam apa si amesteca pana rezulta un aluat nelipicios pe care-l punem intr-o folie la rece. Lasam...Citeste continuarea
Prajitura "Razuita"
Postat de: robert_badica in PrajituriZaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim...Citeste continuarea
Placintele cu branza
Postat de: adelinaursu in DulciuriMod de preparare: Am încălzit laptele,l am amestecat cu drojdia si cu o lingurita de zahar si am lăsat amestecul sa stea pt 5 min sa se activeze drojdia. Daca face spuma înseamnă ca...Citeste continuarea
Paine cu cartofi , cascaval si masline
Postat de: Lina24 in PiineCuratam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit. Adaugam si sarea. Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici (de post)
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam treptat peste compozitia lichida. Aluatul va fi...Citeste continuarea