Platou aperitiv

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2016 | 3916 vizualizari

 

Platoul de mai jos l-am facut cu ce aveam prin casa, in graba pentru niste musafiri "pe nepusa masa"!

 

INGREDIENTE

  • Salam sasesc
  • telemea de vaci cu ierburi
  • salata verde
  • rosii cherry
  • branza de burduf
  • Tortilla
  • 6 lipii
  • ulei masline
  • busuioc
  • parmezan
  • Oua umplute
  • 4 oua
  • maioneza
  • mustar
  • pate din ficat de vita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou aperitiv:

   Fiind in lipsa mare de timp, acest platou este indicat cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa puneti ceva pe masa rapid.

   Pentru inceput puneti oualele la fiert. Intre timp, pregatiti tortilla astfel: cele 6 lipii ( sau cate aveti) le taiati pe jumtate si le ungeti cu ulei de masline extravirgin, presarati busuioc si radeti putin parmezan. Apoi, fiecare jumtate de lipie in parte o pliati in asa fel incat partea unsa si condimentata sa fie la mijloc. Coaceti fiecare tortilla in parte intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei de masline. Trebuiesc coapte pe ambele parti, dar cu grija sa nu le ardeti.

   Oualele fierte bine, le decojiti cu grija sa ramana albusul intact si le taiati pe jumtate. Galbenusurile le scoateti cu grija si le pasati cu o furculita, le amestecti cu o lingura de maioneza, 1 lingurita de mustar si 2 linguri de pate ( eu am folosit pate din ficat de vita facut in casa, dar puteti pune orice tip de pate aveti). Cu pasta astfel obtinuta umpleti fiecare jumtate de ou in parte.

   Apoi, asezati pe un platou, dupa imaginatie si pricepere toate ingredintele: tortillele, oualele umplute, branza taiata cuburi, rosiile cherry taiate jumatati, salamul feliat. Ornati cu un fir de ceapa verde tocat marunt.

   Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

racitit oualele cu apa rece, astfel se vor curata usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon