A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CocoStar

Postat de: yammy in Prajituri

Pt Star: -intr-un castron se pun ouale+cacaoa+margarina topita+zaharul pudra+zaharul vaniliat, se mixeaza pana face clabuci -se adauga pe rand faina+praful de copt, framantam cu mana pana...Citeste continuarea

Clatite la cuptor cu spanac si branza

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Se pregateste aluatul de clatite si acestea se coc. Mie mi-au iesit 10 bucati mai mici. Ceapa se toaca si se pune la calit. Se adauga spanacul, ceapa verde si mararul se mai lasa pe foc,...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu smantana si usturoi

Postat de: ala_oancea in Ciorbe

Carnea se taie fasii subtiri si se pune la fiert. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga carnea fiarta, ardeiul iute tocat si trei litri de apa. Se adauga apoi morcovul dat...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii. Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline,se sareaza,se pipereaza,se pune apoi usturoiul taiat marunt si se baga tava in coptor.Se lasa in cuptor circa 30-45 de minute. Cand...Citeste continuarea

Chifle cu ceapa

Postat de: yammy in Piine

-Faina se amesteca cu drojdia si cu 1 si 1/2 lingurita sare -se adauga treptat apa calduta -si uleiul de masline -se framanta cel putin 15 min si se lasa 30 min la crescut -ceapa se taie marunt...Citeste continuarea

Clatite americane

Postat de: yammy in Prajituri

Intr-un vas amestecam faina cu bicarbonatul,zaharul,coaja de lamaie si varful de sare. Mixam oul, dupa care il adaugam in mijlocul ingredientelor, apoi  si laptele si uleiul. Amestecam...Citeste continuarea

Chiftelute de naut

Postat de: yammy in Aperitive / Garnituri

-Nautul se lasa la muiat de seara pe dimineata. A doua zi se pune la fiert in apa cu sare si vegeta -se zdrobeste nautu cu furculita ca sa ramana bucatele mai mari -toate ingredientele se pun...Citeste continuarea

Crofne banatene

Postat de: yammy in Prajituri

-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min -Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si...Citeste continuarea

Covrigi sarbesti

Postat de: yammy in Pizza

-se dizolva drojdia si zaharul in putzin lapte cald si se lasa 10 min -intr-un vas mare se pun faina amestecata cu sarea, laptele, apa, maiaua si uleiul -se amesteca pana nu se mai prinde de...Citeste continuarea

Coronita umpluta

Postat de: yammy in Prajituri

-Se unge forma si se tapeteaza cu pesmet. Se incinge cuptorul la 180 grade. -Se separa ouale, se freaca untul cu zaharul galbenusurile, coaja si zeama de lamaie. Se adauga faina, amidonul si...Citeste continuarea

Chec fara grasime...fara cuptor :)

Postat de: yammy in Prajituri

-Intr-un castron se pune oul, zaharul, praful de sare si zaharul vaniliat -se mixeaza pana se albeste -se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca -se adauga laptele si se...Citeste continuarea

Chec marmorat cu mac

Postat de: yammy in Prajituri

-se sparg cele doua oua si se mixeaza cu zaharul -se adauga laptele si uleiul -se mixeaza -se adauga faina+praful de copt si se mixeaza -se imparte compozitzia in doua, jumate se amesteca...Citeste continuarea

COSULETE DIN PORTOCALE

Postat de: Bucataras Dragos in Dulciuri

Decupezi cu varful unui cutit coaja portocalelor pe jumatate pastrand o fasie de coaja ca toarta a cosului.Scoti cu o lingura miezul portocalelor,il cureti de pielite si samburi,le tai...Citeste continuarea

Clatita speciala pentru Mufa:))

Postat de: ANCA in Mancare copii

Aluatul pentru clatite este cel clasic, nu-l mai scriu, banuiesc ca toata lumea il stie:) Am pus putin unt in tigaia de teflon si astfel am copt clatita. Intr-un castronel, am zdrobit...Citeste continuarea

Chipsuri la cuptor cu sos de roşii...

Postat de: ala_oancea in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Se aseaza intr-o tava, se ung cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin uscat. Printre cartofi se...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca

Postat de: Sabina in Ciorbe

Se pune carnea taiata in bucati marunte la fiert (eu schimb apa de doua ori, pana nu si mai lasa spuma). Se curata legumele, se spala si se taie in bucatele mici. Cand carnea este aproape fiarta...Citeste continuarea

Chiftelute colorate

Postat de: Sabina in Mancaruri de post

Curatam cartofii si morcovul, apoi ii fierbem in apa cu putina sare. Cand sunt gata lasam sa se raceasca si pasam legumele. Amestecam piureul de legume cu soia, ou, pesmet, patrunjel, marar,...Citeste continuarea

Ciorba de loboda si stevie

Postat de: Oana in Ciorbe

Intr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete. Stevia si loboda se spala bine, se curata (la stevie trebuie indepartata nervura groasa din mijloc),...Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar si smantana cu...

Postat de: Oana in Pui

Catofii noi se curata sub jet de apa rece, foarte rapid. Se aseaza intregi intr-un vas de iena. Printre cartofi se pun pulpitele de pui spalate. Se stropeste totul cu ulei de masline, sare si...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: miha in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,in ordinea descrisa,dupa care se coc,cat mai subtiri posibil. Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat....Citeste continuarea

Chocolate banana cake

Postat de: miha in Dulciuri

Topim untul si ciocolata. Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura

Postat de: Sabina in Ciorbe

Intr-un vas cu apa punem costitele la fiert, dupa cateva clocote avem grija sa adunam spuma. Cand supa devine limpede punem legumele pregatite din timp, spalate si tocate. Punem inclusiv coditele...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: luminita20_2006 in Ciorbe

Boabele de fasole se pun de cu seara in apa . A doua zi apa se arunca si se pun la fiert. Morcovul telina se curata si se da prin razatoarea mare. Ardeiul si capia se taie cubulete mici la fel si...Citeste continuarea

Chec glazurat cu ciocolata

Postat de: Sabina in Prajituri

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul tos si zaharul vanilinat. Punem si doua linguri de ulei, mierea, coaja de lamaie, esente si faina amestecata cu praf de copt....Citeste continuarea

Coltunasi ca la mama acasa

Postat de: miha in Dulciuri

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se...Citeste continuarea

Capsuni trase in ciocolata

Postat de: Oana in Dulciuri

Ciocolata se pune in doua boluri si se topeste rapid la microunde, 30 de secunde. Capsunile se spala si apoi se pun pe un servet de hartie sa se usuce bine. Se tavalesc prin ciocolata si se...Citeste continuarea

Crap in crusta aromata la cuptor

Postat de: miha in Crap / Caras

Pestele curatat se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu tarhon (sau orice alte ierburi va plac) si se pune intr-un vas.Deasupra se stoarce lamaia, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa...Citeste continuarea

Cartofi condimentati la cuptor

Postat de: miha in Mancaruri de post

Cartofii curatati se sareaza,se pipereaza dupa gust.Deasupra se toarna cateva linguri de ulei de masline si se aseaza cateii de usturoi necuratati.Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Postat de: Roda in Porc

1.Se freaca cotletele de porc  cu un  amestec facut din boia de ardei, sare, piper, usturoi pudra si busuioc uscat, apoi se frig in ulei fierbinte cca. 10 minute pana se rumenesc. Se...Citeste continuarea

Ciorba de stevie

Postat de: Bunica in Ciorbe

Pui la fiert un litru de apa. Se spala stevia, se curata de nervura groasa din mijloc si se da in doua-trei clocote. Se strecoara stevia si se lasa in strecuratoare la racit. Apa in care a...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: Oana in Ciorbe

Daaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta. Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se...Citeste continuarea

Cornuri

Postat de: yammy in Prajituri

-drojdia se pune intr-un bol, peste ea o lingurita de zahar si umpic de lapte caldut, se lasa 15 min sa se umfle -se pun toate ingredientele intr-un castron (poza 1) -se framanta bine, bine (poza...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: miha in Dulciuri

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza. Se adauga...Citeste continuarea

Carne ascunsa "pod shuboi"

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Pentru a prepara aceasta specialitate va trebuie fie 2 piepti de pui sau carne de orice fel, insa sa fie fara os. Se vor taia  carnea si cartofii pai, apoi vor fi condimentate separat, ceapa...Citeste continuarea

Chec cu suc de portocale

Postat de: Oana in Prajituri

Se amesteca cu mixerul uleiul, sucul de portocale, galbenusurile si un pahar cu zahar. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu jumatatea de pahar...Citeste continuarea

Clatite cu somon

Postat de: Roda in Somon

1.Se "coace" somonul 15 minute la abur.Apoi, se taie cubulete. 2.Se curata spanacul, se spala si se scurge .Se spala si frunzulitele de busuioc. 3.Se pun 60g. unt intr-o tigaie .Se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Oana in Ciorbe

Perisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui. Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Oana in Ciorbe

Pulpele de pui le spalam si le punem intregi la fiert, cu tot cu piele. Apoi aruncam in oala si morcovii curatati intregi si jumatate de telina tot bucata intreaga. Intre timp tocam ardeiul gras,...Citeste continuarea

Choux a la creme cu vanilie si...

Postat de: Oana in Prajituri

Cel mai rapid le-am facut cu crema de la Dr. Oetker, Creme Ole. Asta ca sa mai scutim din timpul petrecut in bucatarie si vasele ce trebuie spalate dupa :) Punem la fiert apa, uleiul si sarea,...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si pui

Postat de: Oana in Mancare copii

Carnea o spalam si o punem la fiert impreuna cu morcovul intreg. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam si ciupercile. Daca folositi ciuperci proaspete, ele trebuie curatate si taiate feliute....Citeste continuarea

Ciulama cu perisoare de pui

Postat de: Oana in Pui

Pieptul de pui se toaca la robot si se amesteca apoi cu o ceapa mica, tocata marunt, putin morcov ras, un ou, marar tocat, sare si piper. Se pune morcovul intreg la fiert, intr-o oala mai mare,...Citeste continuarea

Curcan cu legume la cuptor- de la 7...

Postat de: Oana in Mancare copii

Carnea de curcan o spalam si o punem la fiert in putina apa. Cand clocoteste, aruncam apa cu spuma si spalam carnea cu apa rece. Apoi o punem la fiert in apa curata. Cand carnea este gata oparim...Citeste continuarea

Corabioare cu sunca si cascaval

Postat de: Oana in Mancare copii

Feliile de paine toast le taiem in forma de triunghi, sunca presata (sau de pui) si feliile de cascaval la fel si mai avem nevoie de cateva bucatele de ardei gras rosu. Asezam sunca pe painica si...Citeste continuarea

Concurs “Salata celebra”:...

Postat de: Bucataras in Salate

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau se rupe in bucati, dupa preferinte. Eu prefer sa o toc. Ridichiile, ceapa, castravetii si...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu zeama de varza

Postat de: Oana in Ciorbe

Maruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana  a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert. Si au fiert…si au...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu fidea

Postat de: Oana in Ciorbe

Iata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de pui : Aripioare de pui le-am curatat, spalat si oparit cu apa fiarta, apoi le-am lasat pe foc pana a iesit spuma din carne. Am spalat...Citeste continuarea

Concurs “Salata celebra”:...

Postat de: Bucataras in Salate

Prefer sa folosesc conserve de ton in suc propriu in detrimentul celor in ulei. Pastele fusilli sunt in trei culori: verde de la spanac, rosii de la pasta de rosii si albe de la faina de grau....Citeste continuarea

Cascaval DeSenvis pane

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Feliile de cascaval se taie mai grosute si se pun pe o farfurie, in congelator, 10 minute, pana se intaresc putin. Astfel, nu sa va imprastia in timpul prajirii. Se amesteca mai intai ouale cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]