A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cuburi de quiche de pui

Postat de: leoflori in Aperitive / Garnituri

Batem   ouale bine, adaugam smantana, cascavalul, concentratul de rosii diluat, ceapa, sarea, piperul, busuiocul   si amestecam bine. Intr-o tava unsa bine, punem...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu turnatei

Postat de: miha in Ciorbe

Carnea o punem la fiert si spumuim de cate ori este nevoie. Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Fierberea trebuie sa fie inceata. Cand...Citeste continuarea

Cartofi cu pesmet la cuptor

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari si groase. Pesmetul se amesteca cu boia, usturoi granulat si sare, iar cartofii se tavalesc pe rand prin acest amestec. Se aseaza in tava pe...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat de clatite mai gros. Se pune tigaia unsa cu ulei pe foc. Cu un polonic mic, am turnat din aluat intr-o pompa de creme si frisca, folosind...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Se curata zarzavatul,se spala,se toaca marunt si se pun la fiert intr-o oala de 3 l.Dupa ce au fiert circa 10 min. se adauga dovlecelul . Dovlecelul se curata prin razuire, se spala, se taie...Citeste continuarea

Cheesecake in trei culori

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci cu mascarpone, 100 gr zahar, amidonul, galbenusurile si albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si...Citeste continuarea

Chec cu albusuri

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt, apoi coaja de portocala confiata. Se torna in forma unsa si tapetata cu faina si se coace 30 de minute...Citeste continuarea

Ciambella cu crema de lamaie

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se torna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: leoflori in Prajituri

Faina se cerne de 2 ori. Incalzim laptele in care dizolvam zaharul + esenta vanilie. Facem maiaua : desfacem drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele deja preparat, nu...Citeste continuarea

Caras cu mujdei de rosii

Postat de: Bunica in Crap / Caras

Se curata pestele de solzi, se eviscereaza, se spala, se tavaleste prin faina si se prajeste. TIPS. Daca-l crestezi pe spate la jumatate de centimetru, atunci scapi si de deranjul oaselor,...Citeste continuarea

Chec de ciuperci

Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam ciupercile, le tocam. Calim ceapa si razuim morcovul. Cand ceapa e sticloasa adaugam morcovul ras si dupa 5 min adaugam cipercile. Cand sunt bine facute adaugam patrunjelul...Citeste continuarea

Cornulete bicolore

Postat de: leoflori in Prajituri

Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit ) Batem ouale + vf.sare + ulei. Dizolvam...Citeste continuarea

Cupcakes cu cacao

Postat de: leoflori in Prajituri

Amestecam  cacao + apa clocotita  pana se dizolva. Lasam la racit. Amestecam  faina + praf de copt + sare . Lasam deoparte. Frecam  untul  spuma, adaugam  zaharu...Citeste continuarea

Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii

Postat de: miha in Pui

Chiftelute: Punem toate ingredientele in robot si mixam pana obtinem o pasta omogena.Cu mana umeda formam chiftelutele,pe care le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline,presaram cu cimbru...Citeste continuarea

Clatite Mia

Postat de: crisstina in Prajituri

Se bate laptele cu ouale, vanilia, zaharul si praful de sare. La sfarsit se adauga faina putin cate putin si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se coc clatitele. Se ung cu dulceata...Citeste continuarea

Cozonac cu branza

Postat de: Michelle in Prajituri

Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura)....Citeste continuarea

Compot piersici

Postat de: Michelle in Sirop / Compot

Spalam bine piersicile, pregatim borcanele si punem la fiert apa+ zaharul. la 4 litri de apa 1 kg zahar. Cand siropul fierbe adaugam piersicile ce vrem sa le punem intr-un borcan,le lasam 5...Citeste continuarea

Cuburi ciocolatoase

Postat de: miha in Prajituri

Blatul este cel de la prajitura Amandina ,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine... Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: anaiordan in Prajituri

Se pun la topit 5 linguri de zahar din cele 15. Dupa ce se topeste se intinde zaharul topit pe marginea cratitii si apoi se lasa pana se raceste de tot. Intre timp se bat ouale cu restul de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole si corcoduse

Postat de: Sabina in Ciorbe

Pregatirea acestei ciorbite incepe de cu seara cand punem la inmuiat boabele de fasole. A doua zi schimbam apa la fasole si punem la fiert. Din cand in cand adunam cojitele care au cazut de pe...Citeste continuarea

Cartofi noi copti cu unt si verdeata

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala foarte bine, apoi se taie pe lung, in doua, dar nu de tot. In crestatura se aseaza o feliuta de unt, putina verdeata deasupra si sare. Se impacheteaza bine fiecare cartof in...Citeste continuarea

Colacei dulci

Postat de: miha in Dulciuri

In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet. In etapa a doua...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: Bunica in Sirop / Compot

Se pun ciresele in borcan. Eu umplu borcanul cu cirese. Apoi pun 3 linguri de zahar si completez cu apa pina se umple borcanul. Se inchide cu capacul si se pune la fiert intr-o cratita cu apa (...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: Oana in Ciorbe

Se pun la fiert 1,5 l apa, apoi se adauga legumele spalate si tocate. Morcovul, pastarnacul si telina le dam pe razatoarea mare, restul le taiem cubulete. Adaugam si orezul spalat si sare. In...Citeste continuarea

Cozonac impletit

Postat de: Lily_Musat in Dulciuri

Iata cum am facut coca: Laptele l-am fiert cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana ce a dat in clocot, apoi l-am racit, nu de tot, atat cat sa fie caldut. Am facut coca la...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Asezonam creierul cu sare, piper, batem cele 2 oua cu faina si putina sare. Dam creierul prin pasta de ou cu faina. Intr-o tigaie incingem ulei si prajim creierul pane pe o parte si pe...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta

Postat de: Lily_Musat in Dulciuri

Batem cu mixerul oul spuma, adaugam uleiul, apoi amestecam cu praful din plic pentru clatite. Cu o lingura luam din compozitie si punem in tigaia tefal cate o clatita. Cand incepe sa faca...Citeste continuarea

Crap cu sos de rosii

Postat de: miha in Crap / Caras

Pestele curatat si spalat se sareaza si pipereaza.Se presara si putin cimbru. Rosiile se decojesc si se toaca marunt impreuna cu ceapa si usturoiul.Se omogenizeaza si se toarna peste peste....Citeste continuarea

Chiftelute din carne de porc

Postat de: Lily_Musat in Porc

Carnea o tocam la masina. Legumele le fierbem si le lasam sa se raceasca. Dupa ce pisam cu furculita legumele, le amestecam cu carnita tocata. Punem sare, piper si verdeata si formam chiflute. Dam...Citeste continuarea

Ciorbica de cocosel cu taitei

Postat de: Lily_Musat in Ciorbe

Punem in cca 3 l de apa cocoselul la fiert. Lasam sa fiarba cam 1 ora. Intre timp am facut taiteii. Intr-un castron am pus faina si am facut o adancitura in mijloc. Am pus un ou batut cu putina...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Lily_Musat in Ciorbe

Taiem legumele si le fierbem in oala pe foc pana se fierb bine. Formam perisoarele din ingredientele pentru perisoare.Punem perisoarele in zeama. Adaugam sucul de rosii si sarea. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de spanac

Postat de: Lily_Musat in Ciorbe

Dam prin rozatoare morcovul, telina, tocam ceapa, taiem rondele ardeiul, cartofii ii taiem cuburi, amestecam totul si punem in oala ulei, cam 2 linguri si punem legumele la calit pentru 2 minute....Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: Lily_Musat in Ciorbe

Oasele de vita se pun la fiert in oala cu apa, cand a dat apa in clocot se pune si pulpa de vita taiata cubulete. Se lasa sa fiarba bine si se scot oasele din oala. Se adauga legumele si orezul si...Citeste continuarea

Ciorba de stevie

Postat de: Lily_Musat in Ciorbe

Se pune ulei de masline in oala, se incinge si se rastoarna peste el cartofii, cele 2 cepe intregi, mocovul,dovlecelul, telina si ardeiul. Se lasa sa se caleasca putin. Intre timp se pun la fiert...Citeste continuarea

Ciorbica a' la Grec

Postat de: Lily_Musat in Ciorbe

Calim legumele cca 2 minute in ulei, peste care punem apa fiarta. Punem orezul, sarea,delicatul, pieptul de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute (pana cand se fierb bine legumele)....Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Se caleste ceapa cca 2 minute in ulei. se spala orezul si se pune la inmuiat in apa calduta pentru approx.10 minute. Se amesteca carnea cu orezul si cu ceapa calita, se pune piper macinat 1...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si mamaliguta

Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de post

Intr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam faina. Amestecam uleiul cu faina fara sa...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: symonik in Dulciuri

Se prepara aluatul de clatite si se prajesc clatitele . Se prepara si budinca conform instructiunilor de pe plic. Branza se amesteca cu galbenusurile si 100 gr zahar si albusurile se bat...Citeste continuarea

Clatite cu verdeata

Postat de: Bunica in Dulciuri

Se pregatesc clatitele. Se pregateste umplutura astfel:ceapa taiata marunt si se caleste la foc moale,se adauga mararul,sarea,piperul dupa gust. Umplutura se pune pe foaia de clatita,se...Citeste continuarea

Ciorbita a la Moldova

Postat de: luminita20_2006 in Ciorbe

Se curata legumele. Sfecla si morcovul se dau prin razatoarea mare, cartoful se taie cubulete, la fel si bostanelul insa cuburi mult mai mici, iar varza fideluta. Se pune intr-o oala ulei la...Citeste continuarea

CHIFTELUTE DE CAPSUNI CU SOS DE ZMEURA

Postat de: Roda in Dulciuri

1.Intr-un vas, se amesteca faina, drojdia,laptele , ouale,50g.zahar,sucul si coaja rasa de la 1 lamaie. 2.Capsunile se spala ,se taie cubulete,lasand deoparte cateva capsuni pentru ornat ,si se...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: Bunica in Ciorbe

Se spala toate ingredientele.Se curata, apoi se spala iar. Se pune apa intr-o oala de 3l. si se pune pe foc.Cand apa incepe sa fiarba se pun: -ceapa tocata marunt -morcovul taiat rondele...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: leoflori in Piine

Am framantat si dospit cu MP , am format bile de aluat de cca 70 gr. si le-am mai pus in tava la crescut 30 minute. Apoi le-am uns cu ou, am presarat mac, susan, chimen si am copt cca 35...Citeste continuarea

Chec Zebra

Postat de: leoflori in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu sofran

Postat de: symonik in Ciorbe

In putin ulei se pune la prajit ceapa si ardeiul.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga bucatile de carnati si se lasa sa se mai prajeasca putin, dupa care se adauga cartofii taiati cuburi...Citeste continuarea

Chec Tradaro

Postat de: tradaro in Prajituri

- Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele se inmoaie in apa calduta. - Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu...Citeste continuarea

Cookies

Postat de: evA in Prajituri

Amestecati untul cu zaharul, faina, oul, zaharul vanilat si ciocolata. Din aluatul obtinut formati cu ajutorul mainilor bile de aluat. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI

Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri

1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C. 2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat. 3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se...Citeste continuarea

Clatite cu mac

Postat de: Sabina in Prajituri

Facem compozitia pantru aluatul de clatite. Rand pe rand coace clatitele. Eu de obicei folosesc tigaia antiadevrenta pentru a nu mai adauga ulei. Pentru crema amestecam cele trei oua cu faina,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]