A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec de ciocolata cu banane

Postat de: leoflori in Prajituri

Incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava mare de chec. Amestecam faina +cacao+zahar+praf copt+bicarbonat+sare. Separat mixam bine bananele zdrobite cu...Citeste continuarea

Creme Anglaise

Postat de: adriana65 in Prajituri

Mai intai am batut spuma albusurile de la cele doua oua impreuna cu 50 g zahar.Cele doua linguri de zahar le-am pus intr-o cratita cu fundul gros si se pune pe foc mic, fara a amesteca, pana ce...Citeste continuarea

Cartofi la tava

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati si spalati,se taie felii si se aseaza in strat in tava.Se condimenteaza cu sare,piper si cimbru,dupa gust. Separat se bat ouale cu smantana,pana devin ca un sos.Se rastoarna...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Flori in Mancare copii

Cu privire la legumele amintite in lista de mai sus, pot spune doar atat: fiecare poate adauga/ scoate ce legume stie ca prefera/nu prefera copilul. Fetita mea, spre exemplu, inca nu accepta...Citeste continuarea

Chec

Postat de: Bucataras Dragos in Prajituri

Reteta este foarte simpla!Se face compozitia din ingredientele de mai sus si se aseaza intr-o tava de chec si se lasa la cuptor. Pofta Buna! Citeste continuarea

Chesscake

Postat de: sandytza in Prajituri

Preparare Se macina biscuitii pana se fac praf si se pun intr-o cratita unde am topit deja margarina / unt . Se amesteca 2-3 minute pe foc sa se prajeasca un picut.   Se pun...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: sandytza in Ciorbe

Se pun la fiert: morcovii, ceapa si canrnacirii. Se prepara perisoarele. Intr-un bol se pune carnea tocata , painea inmuiata in lapte si apoi stoarsa, oul, orezul sare si piper....Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: leoflori in Aperitive / Garnituri

Se poate servi cu smantana deasupra. Se poate folosi salam in loc de cabanos. Acesta din urma este insa mai picant si mai gustos. Se poate folosi bineinteles o tava de chec...Citeste continuarea

Cozonac trandafir cu visine

Postat de: leoflori in Prajituri

Am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute). Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala...Citeste continuarea

CHIFTELUTE DE IEPURE CU SOS DE TARHON

Postat de: Roda in Mancaruri cu carne

1.Carnea de iepure si slanina se trec de 2 ori prin masina de tocat. 2.Se toaca 100g.ceapa ,se caleste in ulei si se adauga la carne ,impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine,...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu taitei de casa

Postat de: miha in Ciorbe

Galbenusurile le amestecam cu sare si faina,pana obtinem un aluat omogen,ce poate fi intins pe masa de lucru. Intindem o foaie cat mai subtire,presaram cu faina din abundenta si rulam.Cu un cutit...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: Bunica in Ciorbe

Se spala carnea. Se taie in bucati mici si se pune la fiert. Intotdeauna cand fac o ciorba cu os, dupa ce a dat primul clocot, arunc apa si pun alta. Aveti grija ca osul sa fie mai mic ,ca sa...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

se mesteca toate ingredientele pana ce obtinem un aluat gros ca smantana.Se lasa sa se odihneasca 30 la frigider.(astfel evitam ca foaia sa se stranga la copt)se coc pe tigaie incinsa. Citeste continuarea

Cartofi noi cu piept de pui la gratar

Postat de: luminita20_2006 in Pui

pieptul de pui se portioneaza in 4. Apoi se bate cu ciocanul de bucataried pentru a se fragezi carnea. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si rozmarin, la urma se unge cu ulei de ...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: sandytza in Mancaruri cu carne

Se fierbe orezul.Cartofii se taie in doua si se baga la cuptor la 180grade 30 min pana intra furculita in ei.Se caleste ceapa cu ardelul in 2 linguri ulei apoi se adauga carnea tocata. se adauga...Citeste continuarea

Ciorba din cuburi de omleta de ou...

Postat de: sandytza in Supe/Ciorbe

Se pune la fiert costita cu morcovul, ceapa si un pic de vegeta. Separat se bat ouale , se adauga 4 linguri faina si vegeta. Spanacul se spala ,se opareste, se scurge si se taie marunt,...Citeste continuarea

Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci...

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Ghivciul de legume il preparam in felul urmator: Fierbem ciupercile, porumbul, mazarea, ardeiul, morcovul si orezul intr-o craticioara timp de 20 minute. Separat intr-o tigaie incingem 2...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Lily_Musat in Pui

Mai intai pregatim ingredientele. Faramam fulgii de porumb intr-un castron cu pisalogul de lemn.  Punem faina intr-un castronel, batem cele 2 oua intrun castronel.Spalam cele 3 piepturi de...Citeste continuarea

Carnaciori in foietaj

Postat de: leoflori in Aperitive / Garnituri

Dezghetam foaia de aluat, intindem pe suprafata infainata, taiem fasii. Eu am mai intins putin fasiile cu sucitorul. Rulam fiecare carnacior in fasie astfel incat sa fie acoperit de la...Citeste continuarea

Cosite cu rahat, nuci si stafide

Postat de: leoflori in Prajituri

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute). Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina,...Citeste continuarea

Chifle cu lapte

Postat de: Lily_Musat in Piine

Laptele se amesteca cu drojdia bine, cu zaharul, cu sarea si cu untul topit in prealabil la cuptorul cu microunde la 800w cca 30 secunde. Se pun in vasul la masina de paine si se adauga si faina....Citeste continuarea

Cotlet Zingara

Postat de: alyys in Porc

Carnea se spala, se taie felii se bate, 2 la portie.Sunca se taie fasii,ciupercile se spala si se taie sferturi.Carnea se  condimenteaza cu sare si piper sise da prin faina si se prajeste in...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: meosiris in Ciorbe

-Am spalat salata verde si am taiat-o bucatele mici, apoi am pus-o la fiert. -Intre timp am batut ouale si am facut o omleta pe care am taiat-o bucatele deasemenea. -Sunculita taiata feliute...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: miha in Ciorbe

1 ceapa si 1 rosie taiate marunt se inabusa in putin ulei.Se lasa racit,dupa care se adauga peste pieptul de pui tocat.Se adauga si oul,putina verdeata marunt tocata si orezul spalat.Se potriveste...Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se lasa in apa apoi se spala curata de pelita. Se pune ulei la incins si apoi cipercile se prajesc cu capac, dupa ce  a scazut zeama se pune faina si se aduga supa...Citeste continuarea

Cookies cu cereale si miere

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se topeste untul cu mierea, dupa care se amesteca toate ingredientele. Cu o lingura se pune din aluat in tava, pe hartie de copt. Se coc aproximativ 20-25 de minute. O reteta improvizata , ca...Citeste continuarea

Carne de vita cu varza creata,...

Postat de: Roda in Vita

1.Varza creata se taie in doua, se scoate cotorul si se taie fideluta.Ceapa verde se taie rotocoale.Intr-o tigaie, in ulei fierbinte, se caleste ceapa verde, se adauga morcovii si varza creata si...Citeste continuarea

Copanele la gratar cu garnitura de...

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Copanelele se spala si se lasa in apa cu sare 30 min. Apoi se scot pe un servet de hartie, cad sa absorbit apa se condimneteza.Se pune un pic de ulei in tava gratar si se lasa sa se faca....Citeste continuarea

Clatite

Postat de: yammy in Prajituri

-se bate oul cu zaharul bine -se adauga laptele si se amesteca -se aduga faina si bicarbonatul -trebuie sa rezulte un aluat lichid care se lasa 30 min la frigider -se incinge o tigaie...Citeste continuarea

Chiftelute cu ciuperci

Postat de: miha in Pui

Ciupercile le fierbem in apa cu sare. Ceapa taiata marunt o inabusim in ulei de masline,adaugam ciupercile si smantana.Dam cateva clocote apoi lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem in...Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza

Postat de: Sabina in Prajituri

Facem aluatul de clatite si le pregatim intr o tigaie antiaderenta, modul ideal - fara ulei. Intre timp preparam si crema de branza. Amestecam toate ingredientele bine si lasam deoparte ... De...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu legume si sos...

Postat de: ala_oancea in Vita

Se pune carnea tocata intr-un bol. Se adauga cartoful, morcovul si o ceapa date prin razatoare, ustoroiul dat prin presa, oul si condimentele. Se amesteca bine si se adauga pesmet si patrunjel...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor pe pat de...

Postat de: ala_oancea in Porc

Se toarna putin ulei in tava si se aseaza cartofii taiati rondele, morcovii si ceapa taiata in bucati mari. Se presara cu frunze de patrunjel. Cotletele se condimenteaza cu sare, piper si boia...Citeste continuarea

Cotlet de rechin la cuptor cu...

Postat de: ala_oancea in Peste

Se unge tava cu unt. Se aseaza bucatile de cotlet. Eu le-am spalat si le-am uscat cu prosoape de hartie. Se stoarce lamaia peste cotlete, apoi se presara ceapa si usturoiul tocate marunt. Se...Citeste continuarea

Ciorba cu conopida si mazare

Postat de: ala_oancea in Ciorbe

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga morcovii taiati rondele si apa. Buchetelele de conopida se desfac marunt si se adauga la ciorba. Se adauga delikat si se...Citeste continuarea

Ceafa la cuptor cu cartofi noi

Postat de: ala_oancea in Porc

Am cumparat "cefele" gata marinate de la Kaufland. Le-am asezat pe grilajul de la cuptor in partea de sus. Sub ele am asezat cartofii, fierti in prealabil, apasati cu o lingura,...Citeste continuarea

Concurs Bucatarasul copiilor:...

Postat de: danygospodina in Dulciuri

Se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul, iar când clocoteşte, se toarnă în ploaie grişul,se dă focul la mic, amestecînd continuu pentru a nu se crea cocoloase. Se lasă...Citeste continuarea

CLATITE CU MERE SI SOS DE CIOCOLATA

Postat de: Roda in Dulciuri

1.Se amesteca pentru aluatul de clatite faina , ouale, laptele , sarea ,praful de vanilie si coaja de lamaie intr-un bol.Inainte de a se coace clatitele , se adauga 1 pahar de apa minerala...Citeste continuarea

Cartofi aromati

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii dam la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate ii punem intr-un vas pentru cuptor, adaugam maslinele tocate, uleiul, usturoiul zbrobit si necuratat,...Citeste continuarea

Crema de branza Ama

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Amestecam branza cu ceapa marunt tocata, maslinele si oul caiat cubulete. Condimentam cu sare, piper si rozmarin dupa gust.  Painea se prajeste intr-o tigaie unsa cu putin ulei de...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Ceapa si usturoiul tocat se calesc in putin ulei de masline. Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, apoi se curata si se feliaza. Intr un vas se pun feliile de cartofi, iar deasupra...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: yammy in Piine

-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min -dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas -si...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu jumari de...

Postat de: ANCA in Ciorbe

Legumele se taie marunt si se pun la fiert in supa de carne sau apa. Dupa 7-8 minute, se adauga salata verde spalata si taiata fideluta. Costita se pune intr-o tigaie teflonata, fara a adauga...Citeste continuarea

Chiftelute aromate la cuptor

Postat de: miha in Pui

Cartofii in coaja ii punem la fiert in putina apa cu sare,dupa care ii curatam si ii zdrobim. Adaugam pieptul de pui tocat,oul,patrunjelul tocat,sare si piper. Intr-o farfurie pregatim...Citeste continuarea

Cataif cu frisca

Postat de: miha in Dulciuri

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand. Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de...Citeste continuarea

Chilli con carne la cuptor

Postat de: ala_oancea in Vita

Cepele, ardeiul si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si condimentele. Se lasa la foc mic. Dupa ce carnea e facuta, se adauga rosia...Citeste continuarea

ciorbita de pui

Postat de: luminita20_2006 in Ciorbe

Carnea se spala si se lasa in apa cu sare 30 min.apoi se puna la fiert. INtre timp pregatim legumele , le curatam si le dam prin razatoarea mare, ceapa se taie marunt, iar ardeiul gras cubulete....Citeste continuarea

Cotlet cu rozmarin

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Cotletele se bat ca sa se fragezeasca, cartofii si rosiile se taie feliute rotunde. Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu se aseaza coletul se presoara sare si piper si un pic de ulei de...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca

Postat de: miha in Ciorbe

Tot zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare,aproximativ jumatate de ora. Se adauga cartofii si rosia  cubulete si foaia de dafin. Cand au fiert si cartofii se...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii taiem in bucati mari si ii fierbem pe jumatate in apa cu sare. Ii punem pe o farfurie si ii stropim cu ulei de masline, condimentam cu sare si piper. Amestecam pesmetul, boia...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]