A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Caras in solzi si sare

Postat de: ANCA in Crap / Caras

Carasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui. Se pune pe gratarul incins in prealabil, se...Citeste continuarea

Ciorba de curcan

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Se spala carnea si se pune la fiert. Dupa ce a dat un clocot se arunca apa , se spala carnea , se pune alta apa in oala si se pune iar la fiert. Cand s-a fiert carnea se adauga zarzavatul taiat...Citeste continuarea

Crizanteme

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Aluatul : am facut o maia din drojdie,o lingurita de zahar si una de faina,amestecate cu putin lapte cald. Am cernut faina si am pus maiaua in mijlocul ei pt 10minute. Am adaugat apoi, pe rand,...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu mere

Postat de: Oana in Dulciuri

Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt castron se amesteca celelelalte ingrediente, amestecand cu un tel. Se toarna amestecul lichid peste cel cu faina,...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti "Neatza cu...

Postat de: Bucataras in Reteta de vedeta

Se fierb cartofii in coaja intr-o craticioara in care se pun si 3-4 linguri de sare. Cind s-au fiert, se scot, se racesc si se taie felii subtiri. Se pregateste sosul amestecind smintina cu...Citeste continuarea

Ciorba de burta dobrogeana

Postat de: ANCA in Ciorbe

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0;...Citeste continuarea

Chec "patru sferturi"

Postat de: micki in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare... Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca...Citeste continuarea

Cubulete delicioase

Postat de: ANCA in Prajituri

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 Blatul: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga macul si cocosul cate putin, amestecand usor de sus in...Citeste continuarea

Clatite cu mac si ficatei, la cuptor

Postat de: Swanheart in Aperitive / Garnituri

Se coc 8 clatite, din aluatul clasic de clatite , in care pe pune mac (nu mai scriu reteta, am pus aici deja 2 retete pentru aluat :D). Se taie ceapa marunt, si se pune la calit in putin...Citeste continuarea

Clatite rapide cu mere

Postat de: Swanheart in Dulciuri

Se curata merele si se dau pe razatoare. Se pune zaharul peste mere si se amesteca, sa se topeasca. Se pun apoi cele 2 oua, laptele, scortisoara si faina, cat sa rezulte un aluat cam de...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu cascaval...

Postat de: mihaitza in Aperitive / Garnituri

Aluatul : In mod general se pregateste ca pentru cele mai obisnuite clatite. Initial se bat ouale cu berea si un praf de sare, treptat se adauga faina, pina se obtine un aluat de consitenta...Citeste continuarea

Cotlet perpelit

Postat de: ANCA in Porc

Se perpeleste in tigaie, la foc tare, carnea, ceapa si usturoiul, in putin ulei de masline, timp de 3 minute. Apoi o asezam intr-un vas yenna, se condimenteaza cu sos facut din pasta de tomate,...Citeste continuarea

Crema de iaurt cu castraveti

Postat de: Hutzanca in Aperitive / Garnituri

Castravetele se curata de coaja si de semintele din interior si se razuieste marunt.Mararul de asemenea se taie marunt.Usturoiul se zdrobeste cu sare.La usturoi se adauga iaurtul,catravetele...Citeste continuarea

Chec tricolor

Postat de: leoflori in Prajituri

Se bate untul cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Faina se cerne cu praful de copt si un varf de sare....Citeste continuarea

Crema pasticcera

Postat de: micki in Dulciuri

Laptele se pune la foc,cand aproape sa dea un clocot se stinge focul si se adauga esenta de vanilie. Intr-un vas se pune zaharul,galbenusurile,coaja de lamaie,amidonul si praful de sare ,...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz

Postat de: leoflori in Prajituri

Caramelizam 10-12 linguri de zahar, cu care tapetam fundul si peretii unei cratite cu diametrul de 24 cm. Am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia uscata si le-am lasat putin (15 minute...Citeste continuarea

Ciorba de gasca

Postat de: ramo_cata in Ciorbe

am fierb carnea de gasca cu sare cam o ora,cand carnea da in clocot se spumeaza.Am adaugat legumele mentionate si orezul si le-am mai lasat sa fiarba 30- 40  minute(eu pun toate legumele o...Citeste continuarea

Conopida la otet

Postat de: luminita20_2006 in Conserve

Conopida se spala bine( se lasa in apa). Intr-o oala se pune otetul apa, sarea, zaharul, si condimentele, se une pe  foc. Conopida se rupe buchetle iar morcovul se taie rodele. Cand da in...Citeste continuarea

Culoarea pasiunii

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

blat: se separa albusurile de galbenus, acestea se bat spuma se adauga in ploaia zahar si apoi cate un galbenus, incorporam faina si la final laptele. Compozitia se imaprte in doaua si se coacae...Citeste continuarea

Craciun Fericit tuturor...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

OK, OK, bradul e gata aranjat, coarnele-s la locul lor, sa vina al batrin cu cadourile! Mama a gatit o gramada, dar noi vrem doar jucarii si dulciuri, da? Semnat: Stefan si Vlad :))- poza 2 La...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

Cartofii se dau intr-un clocot iar apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cuptor. Cand s-au copt cartofii se decojesc si se lasa un pic la racit. Se face un capacel (daca e cartoful...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si budinca de...

Postat de: ramo_cata in Dulciuri

am batut ouale,am adaugat faina si am mestecat cu telul pana s-a facut o pasta mai groasa,am adaugat laptele,cam o cana,am amestecat ,am adaugat iar faina ,zaharul vanilat si apa...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: Swanheart in Dulciuri

Eu fac aluatul dupa o inventie proprie, si imi ies foarte bune. Am observat ca multi pun intai faina, peste care pun celelalte ingrediente, dar mie nu-mi place cum ies asa. Ale mele sunt aurii ,...Citeste continuarea

Ciupercute umplute

Postat de: RozBonBon in Aperitive / Garnituri

Ciupercutele se spala si se curata de coaja, in caz ca acestea sunt usor lovite sau colorate. Li se tau piciorusele, care vor fi taiate in cubulete mici. Ceapa se toaca marunt, marunt si se...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: Bunica in Prajituri

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta. Se lasa sa se odihneasca 30 min. Se imparte compozitia in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie, se taie patratele , se pune o...Citeste continuarea

Coronita de legume cu pui

Postat de: miha in Pui

Cantitatile le potriviti in functie de marimea tavii in care veti prepara coronita. In mijlocul vasului se pune capatana de usturoi curatata doar de invelisul exterior si putin desfacuta. De...Citeste continuarea

Clatite brasovene gratinate

Postat de: Oana in Pui

Am pregatit mai intai umplutura. Ceapa se taie cubulete si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate feliute (bineinteles curatate si spalate) si se lasa pe foc pana...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: Bunica in Sirop / Compot

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane . Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati . In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa...Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de: Gudinde in Pui

Pt realizarea clatitelor se amesteca componentele, se lasa minim 30-40 min. la rece si apoi se coc clatitele. Cat timp compozitia de clatite sta la frigider, se prepara umplutura....Citeste continuarea

Ciorba de fasole si costite taranesti

Postat de: Sabina in Ciorbe

Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala). Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Se spala zarzavaturile, se toaca marunt sau la blender si se pun la fiert. Cand zarzavatul este fiert se adauga orezul. Cand orezul este fiert se adauga   rosiile blenduite (maruntite...Citeste continuarea

Ciorba de aripioare de curcan

Postat de: ramo_cata in Ciorbe

Am taiat aripioarele in 3-4 bucatele,le-am spalat,le-am pus la foc si le-am lasat sa clocoteasca cam 30 minute dupa care am adaugat toate legumele mentionate mai sus...le-am lasat sa fiarba...Citeste continuarea

Crochete de pasare

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Carnea se fierbe in apa cu sare.Se lasa la racit apoi se da prin masina de tocat.Se adauga felia de paine,un ou,sare,piper si patrunjel. Se omogenizeaza si cu mana umeda se modeleaza...Citeste continuarea

Crochete de peste cu legume

Postat de: Oana in Salau

Pestele se spala si se pune la fiert, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se clateste apoi bine de spuma si se lasa la racit. Se alege carnea de pe oase, apoi se amesteca cu morcovul,...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de peste

Postat de: Oana in Ciorbe

Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe...Citeste continuarea

Cotlet de rechin cu cartofi la cuptor

Postat de: ala_oancea in Peste

Se aseaza cotletele in tava, se stopesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza, se aseaza deasupra ceapa verde si mararul tocat si se stopesc cu ulei de masline. Intr-o alta tava se aseaza...Citeste continuarea

Cosulete de parmezan

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Parmezanul il maruntim la robot.Sau se poate da pe razatoarea cu ochiuri mici,pentru o textura mai fina. Tigaia in care vom topi parmezanul se unge cu foarte putin ulei de masline si se pune la...Citeste continuarea

Cafea interactiva

Postat de: Bucataras in Cafea

Se pune apa in ibric, apoi pliculetul de zahar vanilat si scortisoara. Se pune ibricul la foc moderat. Cind apa da in clocot, se adauga cele 3 linguri de cafea (nici rase, nici cu virf). Se...Citeste continuarea

Cubulete cu caramel

Postat de: miha in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata. Se adauga untul moale si oul. Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sunca presata

Postat de: alexa0105 in Porc

Cartofii se taie rondele si se pun in tava cu putin ulei, se baga 15 minute la cuptor. Intre timp sunca se taie fideluta, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Sunca presata, laptele,...Citeste continuarea

Conopida cu copanele de pui

Postat de: ANCA in Pui

Conopida se desface in buchetele, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, circa 5 minute. Nu trebuie sa se fiarba de tot, ci doar putin, cat sa intre furculita in ea....Citeste continuarea

Chec pufos ca la mama acasa

Postat de: rivka in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 3 albusuri se bat spuma. Cele 3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 ceasca lapte,300 grame faina si...Citeste continuarea

Clatite clasice cu gem si pasta de...

Postat de: rivka in Prajituri

Din faina cu sare, oua, ulei si lapte se prepara coca pentru clatite mestecandu-se continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase. Aluatul se da cca 35 minute la frigider. Se prajesc clatitele...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: crisad in Aperitive / Garnituri

cartofii se fierb in coaja se lasa sa se raceasca iar apoi se taie in cuburi potrivite ca marime intr-o tava se aseaza un strat de cartofi apoi branza data pe razatoare,  condimente apoi...Citeste continuarea

Cuiburi cu nuca si scortisoara

Postat de: miha in Prajituri

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste...Citeste continuarea

Crap prajit

Postat de: miha in Crap / Caras

Fileurile de crap se taie bucati,se sareaza si se pipereaza. Malaiul il punem pe o farfurie intinsa,apoi fiecare bucata de carne o acoperim cu faina,din abundenta. Se prajesc in uleiul bine...Citeste continuarea

CIUPERCUTE PANE CU SOS

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

  Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit.   Se bat ouale...Citeste continuarea

Carne de porc cu cascaval si ceapa,...

Postat de: Lena in Mancaruri cu carne

1 . Cotletul de porc se taie felii si se portioneaza in bucati medii. 2. Carnea se bate bine cu ciocanelul. 3. Se unge o tava de cuptor cu ulei, in care se pun bucatile de carne una...Citeste continuarea

Castraveti murati la borcan

Postat de: Lena in Muraturi

1 . Spalati bine borcanele si le scurgeti de apa. 2 . Spalati si curatati restul de legume si mirodenii. In fiecare borcan puneti cate 2-3 bete de marar, 3 catei de usturoi, jumatate de...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi ardeleneasca

Postat de: iulisigeo in Supe/Ciorbe

Se taie mocovii (jumati de rondele), se pune ceapa intreaga (la sfarsit se scoate afara), iar ardeiul tot asa bucati mari, ca sa poata fi scos din ciorba afara. Se pun morcovii, ceapa si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]