A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de curcan cu tarhon

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Aripa se taie in doua si se pune la fiert in apa rece. Se toaca legumele. Cand carnea e gata ( dureaza cam multicel) se scoate din supa si se da la racit. In supa ramasa se adauga orezul spalat si...Citeste continuarea

CocoStar

Postat de: Adinacarla in Prajituri

Aluat  Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat. Se mixeaza bine, apoi se adauga putin cate putin din...Citeste continuarea

Cupcakes cu lamaie si topping de...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes. Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune...Citeste continuarea

Ciorba din rasol de porc

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Spala bine rasolul si pune-l la fiert in apa rece, intr-o oala mare care sa-l cuprinda bine. Apa trebuie sa fie peste nivelul rasolului. Scoate spuma formata de cate ori este nevoie. Dupa aceasta...Citeste continuarea

cornuri cu gem

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar. Se amesteca faina cu compozitia calda si...Citeste continuarea

chec

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, untul moale, se mixeaza bine apoi se adauga laptele si uleiul si se mixeaza apoi faina si praful de copt. Se toarna intr-o forma de copt care a fost...Citeste continuarea

Conopida in otet

Postat de: Dana2010 in Muraturi

Se spala conopida si se desface in buchetele si se pune in apa rece cam 30-40 de minute. In borcan se aseaza cateva boabe de piper, foi de dafin, ceapa taiata pestisor si morcov dat pe...Citeste continuarea

Cartofi aurii

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Ideal ar fi sa se foloseasca cartofi cat mai mici si sa se prepare intregi. Daca acest lucru nu este posibil, cartofii se vor taia cubulete, felii sau rondele, dupa preferinta. Cartofii se pun...Citeste continuarea

Chec à la grec cu masline si feta

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

      Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia  :)  daca o sa...Citeste continuarea

Curry de pui ca la mama lui acasa

Postat de: Brindusa in Pui

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Oana in Pui

Ciupercile se curata si se spala, se desprind coditele. Carnea de pui se taie cuburi mici, coditele ciupercilor la fel, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, la fel si kaizerul....Citeste continuarea

Condimentul chinezesc Five -spice

Postat de: Brindusa in Pt. carne

Prajeste uscat piperul Szechuan si anasonul stelat la foc mic, ca sa nu se arda, cam 3 minute, pana ce se elibereaza aromele. Rupe in bucati mici batonul de scortisoara si pune toate condimentele...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta

Postat de: miha in Dulciuri

Amestecam intr-un vas ingredientele uscate. In alt vas mixam oul cu vanilia, untul topit si lapte. Adaugam ingredientele uscate, amestecam lejer. Cu o lingura turnam compozitia intr-o tava...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos alb de cascaval

Postat de: miha in Pui

Pieptul de pui se toaca mare, impreuna cu cascaval, ou si condimente. Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, pe care le punem intr-o tava cu putin ulei incins. Se da tava la cuptorul incins...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu piept de pui

Postat de: miha in Pui

Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir. Intru-un vas termorezistent uns cu...Citeste continuarea

Coltunasi cu aroma de scortisoara

Postat de: ANCA in Dulciuri

Faina se amesteca cu putina sare. Oul l-am bautu cu apa calda si am adaugat peste faina, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi am framantat aluatul obtinut pana se dezlipeste de pe mana, cam 10...Citeste continuarea

Clatite cu caramel, nuca si banane

Postat de: Oana in Dulciuri

Se pregateste compuzitia pentru clatite, se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pune faina pana ajunge la consistenta unei smantani. Se coc clatitele intr-o tigaie teflonata si se...Citeste continuarea

Curry de casă cu orez basmati și...

Postat de: Cristi_Roman in Curcan

Am căutat destul de mult pe net și pe forumuri pînă am găsit o rețetă care să cuprindă cât mai mult din esența bucătăriei indiene (fiindcă varietatea tipurilor de curry...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

 Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute.    Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii  subtiri cele 2 feliii de...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan

Postat de: Bunica in Curcan

Se spala carnea, se toaca impreuna cu ceapa si  usturoiul. Mararul se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele: carnea, ouale, ceapa,usturoiul,mararul si cartofii fierti si dati pe...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea

Cartofi cu muschi file la cuptor

Postat de: ana in Mancaruri cu carne

Fierbem cartofii in coaja ii curatam si ii taiem cuburi. Feliem muschiul si il coacem intr-o tigaie teflonata impreuna cu ardeiul. Pregatim sosu bechamel astfel :topim untul, adaugam faina ,...Citeste continuarea

Cabanos in foietaj

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

se desfac  cele doua foi din pachet [ operatiunea se efectueaza usor , foile find impaturate in folie ] fiecare foaie se imparte in 9 parti . in fiecare dreptunghi de...Citeste continuarea

Curcan cu taitei de orez in stil...

Postat de: mihaelar63 in Paste

carnea de curcan se taie fasii cat mai inguste se sareaza  si se prajeste in unt impreuna cu ghimbirul taiat fasii. ardeiul si usturoiul se curata , se spala impreuna cu restul...Citeste continuarea

Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi

Postat de: madi_marin in Pui

Se pun pulpele la fiert. Intre timp se curata ciupercutele si se trec rapid rapid printr-un jet de apa rece. Se scurg si se pun deoparte. Cand carnita e fiarta se pun deasupra si ciupercutele...Citeste continuarea

Chec aperitiv (2)

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

 Cele 4 oua crude se bat cu telul (mixer), se adauga apoi smintina, cascavalul ras,  maslinele, faina, piperul, sarea si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu unt si pesmet tava de chec, se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carnat afumat

Postat de: AlinaL in Supe/Ciorbe

  Intr-o oala se pune 2 linguri de ulei, ceapa si putina apa. Se lasa la foc mic pana se inmoaie ceapa, apoi se completeaza cu apa necesara pentru ciorba.Eu am mai pus si 2 linguri de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe rosie cu...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

fasolea se spala si se pune la infoiat cu o seara inainte . legumele se curata , se spala si se taie in forma dorita . fasolea se da un clocot cu o jumatate lingurita de...Citeste continuarea

Ciorba cu aripi de pui

Postat de: ela in Ciorbe

Se curata si se toaca marunt toate legumele si se distuie in putin ulei cu apa si sare,vegeta,10min.Se adauga aripile de pui,se completeaza cu apa si se fierbe 40min.Spre sfarsit se condimenteaza...Citeste continuarea

Cafea cu menta

Postat de: mihaelar63 in Cafea

preparati o cafea la filtru ,dar langa cafeaua macinata puneti in plus si menta . in vasul filtrului puneti inainte batonul de scortisoara si mierea . intr-un pahar cu picior...Citeste continuarea

Ciuperci cu carnaciori la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

ciupercile se spala, se sareaza si se pipareaza . in fiecare palarie se pune putina branza de burduf [ atat cat sa faca priza cu carnaciorul ] , carnaciorul de bere crestat   in...Citeste continuarea

Curcan cu mere la cuptor

Postat de: Irina in Curcan

Se spala si se curata bine pulpele, se asaza intr-o tava impreuna cu merele. Se condimenteaza, se stropesc cu ulei si coniac si se adauga putina apa. Eu le-am pus intr-o punga pentru ca iese...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: b3b_dulshe in Pui

- se taie pieptul fasii - se pregateste o saramura din apa, usturoi,sare,vegeta . fasiile de carne se lasa in aceasta saramura circa 10-15 minute . -scoatem fasiile de carne ,le lasam la...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Preparare ciorba de peste capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare   15 min ,dupa care se strecoara zeama.in strecuratoare se curata carnea de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare de vita cu tarhon

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

  legumele se curata si se spala . orezul se spala . ceapa ,rosia si ardeiul se taie cubulete , morcovul si albitura se razuiesc prin razatoarea cu ochiuri mari . se calesc in...Citeste continuarea

Coltunasi sau vareniki cu brinza de...

Postat de: anisoara in Paste

Se cerne faina intr-un vas mai mare si se amesteca cu sarea. Aparte se bat bine ouale cu apa calduta. Se face o gropita in centrul fainii si se toarna apa calduta cu oua. Se amesteca treptat faina...Citeste continuarea

Carne de porc cu legume

Postat de: ana in Porc

Carnea se taie fasii si se pune la marinat in sos de soia(2-3 linguri) cam 2 ore. Legumele le taiem bastonase si le tragem separat prin ulei (sa nu fie patrunse numai cat sa se imoaie)In...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata

Postat de: Brindusa in Prajituri

Mai intai pune hartii de briose in forme. Ies cam 24 de prajituri. Si incalzeste cuptorul la 185 grade (mediu). Amesteca cu mixerul untul si zaharul pana se omogenizeaza bine (pana rezulta o...Citeste continuarea

Curcan in vin si suc de portocale

Postat de: ANCA in Curcan

Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava.  Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa...Citeste continuarea

Cartofi cu susan

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala si se taie in sferturi. Se pun le fiert pentru 15 minute in apa cu putina sare.Cand sunt gata se pun intr-o sita ca sa se scurga bine. Se incinge ulei intr-o tigaie si...Citeste continuarea

Cheesecake + Brownie = ??

Postat de: Bucataria_Portocalie in Prajituri

Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt. Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare...Citeste continuarea

Chec cu branza si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Ideea acestui desert mi-a venit din necesitate. :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea. Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu...Citeste continuarea

Cartofi crocanti si picanti

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati se taie felii groase. Din usturoi si condimente se face un mujdei, pe care il turnam peste cartofi. Cartofii astfel condimentati ii tavalim prin malai si ii punem intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu taitei de casa

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se curata legumele si se spala. Ceapa si pastarnacul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.Cartoful se taie cubulete care se pun intr-un castron cu apa rece ca sa nu oxideze....Citeste continuarea

Crap cu sos de rosii si usturoi

Postat de: Oana in Crap / Caras

Pestele se curata, se spala si se aseaza intr-o tava mai adanca. Eu am pus hartie de copt, sa nu lipeasca sau sa se arda pestele. Cartofii se curata, se spala, se taie in patru si se aseaza in...Citeste continuarea

Chiftelute albe

Postat de: anisoara in Pui

1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru...Citeste continuarea

Cordon bleu cu garnitura de...

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Cordonul: se spala pieptul, se taie 6 bucati din el si se bate ca la snitele, dar nu prea tare sa nu se sfaramesi se presara putin piper si sare. Pe fiecare bucata se pune o felie cascaval, una...Citeste continuarea

Costita de vitel la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Vita

costita de vitel se portioneaza, se spala si se opareste , dupa care apa se arunca .cartofii se curata se spala si se taie in sferturi. usturoiul se curata si se zdrobeste , dupa...Citeste continuarea

Clatite cu sunca afumata si sirop...

Postat de: rivka in Porc

Se face aluatul de clatite din faina, sare, oua, lapte putin ulei si se da la rece cca 30 minute. Intr-o tigaie se incinge pe rand cate o lingurita de unt , se adauga sunculita afumata taiata...Citeste continuarea

Chicken Piccata(piept de pui cu...

Postat de: crisad in Pui

pieptul de pui se feliaza putin mai gros decat la snitele se sareaza si se da prin faina amestecata cu piper si busuioc in tigaie am pus la topit untul cu ulei de maslina (cam 3 linguri de...Citeste continuarea