Rulada de biscuiti
Postat de: iri_love in Dulciuribiscuitii se sfarama si se amesteca cu nuca si cacaua. 200g zahar se adauga in lapte ,apoi esenta de cafea si 1/2 margarina,dupa care se aseaza pe foc pana se incalzeste si se topeste zaharul...Citeste continuarea
Red velvet cupcakes cu cremă de...
Postat de: diaconta in DulciuriPregatim mai intai cupcakes-urile. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,praful de copt,sarea si cacaua. Iaurtul il amestecam cu colorantul alimentar.Dupa cum...Citeste continuarea
Rol banana-cappuccino
Postat de: miremirc in PrajituriPentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: bylaura in PrajituriSe bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga galbenusurile pe rand si faina amestecata cu amidon. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor...Citeste continuarea
Rulouri de vinete cu branza Brie
Postat de: CaroleCuisine in Aperitive / GarnituriTaiem vinetele feliute subtiri. Punem uleiul la incins intr-o tigaie (2-3 linguri de ulei). Inainte sa prajim feliutele de vinete, le stropim cu putina apa evitand astfel absoarberea uleiului. Se...Citeste continuarea
Rol cu branza dulce si fructe de...
Postat de: alldaycooking in DulciuriLa faina nu am scris din greseala 750 ml, am ales sa masor faina cu ajutorul unei cani gradate. Asadar, am pus faina intr-un castron, am facut o depresiune la mijlocul acesteia si am pus drojdia,...Citeste continuarea
Rulada din pulpa de porc
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se taie si se bate pana devine ca o foaie intinsa de grosime aproximativ de 1 cm. Carnea care se taie la fasonare se toaca pentru umplutura. Se toaca marunt o parte din ardei, costita,...Citeste continuarea
Rulouri cu branza si somon fumee
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriTaiem ardeiul cubulete mici pe care le adaugam peste branza de vaci scursa. Adaugam branza topita,frunze de patrunjel taiate marunt,sare si piper dupa gust. Le amestecam bine sa obtinem o...Citeste continuarea
Rulada de pui
Postat de: MotanLaOale in PuiPieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele. Celelalte ingrediente se toaca marunt iar cascavalul se rade prin razatoarea mare si se amesteca cu oul, vegeta si...Citeste continuarea
Rulada cu gem de mere
Postat de: Retetegg in PrajituriOuale se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, faina, praful de copt si zaharul vanilat si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune compozitia in tava...Citeste continuarea
Rulada din piept de curcan
Postat de: mamaieelena in CurcanAm portionat pieptul ca pentru snitele mai mari si le-am subtiat cu ciocanul de snitele, apoi le-am sarat si piperat pe fiecare. Am pus pe fiecare bucata de piept felii de sunca apoi cascaval...Citeste continuarea
Ruladă Krem a la Krem
Postat de: madi_marin in PrajituriSe pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de...Citeste continuarea
Rulada turceasca cu ciocolata
Postat de: pusikmea in PrajituriOprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Adaugam peste amestecul de faina si...Citeste continuarea
Rulada cu praz si ghimbir
Postat de: deliciousflavours in PorcCuratam carnea de pielite si tendoane, o spalam si o stergem cu un servetel. Taiem muschiul pe lungime, dar nu pana jos, doar cat sa putem desface carnea sa fie o bucata mare. Acoperim cu o bucata...Citeste continuarea
Rulada de porc cu carnat si bacon
Postat de: Julie in PorcMuschiul de porc se taie in felii subtiri, care se condimenteaza dupa gust, cu sare, cimbru si piper. Se azeaza pe fiecare felie de carne, cate o bucata de carnat si se ruleaza strans. Ruladele se...Citeste continuarea
Rosii si ardei umpluti cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam rosiile si le stergem cu un servet. Le taiem un capac , le scobim miezul si le scurgem de zeama. Ardeii ii spalam,le taiem si lor cate un capac si le scoatem toate semintele....Citeste continuarea
Rulada de pui cu spanac
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam pieptul de pui de pielite, dupa care il batem usor cu ciocanul de snitele, il condimentam cu sare si piper, apoi vom pune spanacul fiert si tocat, iar peste spanac cascavalul ras...Citeste continuarea
Rotoli de parizer si branza topita
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriLuati o felie de parizer peste care se pune felia de branza topita (felia de parizer de preferinta un pic mai lunga ca si cea de branza) Adaugati feliuta de gogosar, faceti un rotol si...Citeste continuarea
Ruladă de pui cu legume
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriDin pieptul de pui am taiat patru felii mai mari, le-am acoperit cu o folie si le-am batut ca sa le mai intind putin. Fasiile de carne care au ramas le-am tocat, se vor folosi la umplutura....Citeste continuarea
Rulada din piept de pui servita cu...
Postat de: nico15 in PuiPregatim o marinada dupa cum urmeaza: taiem usturoiul, tocam ghimbirul doar jumatate din cantitate, punem ceasca de vin, adaugam otetul balsamic, mierea, sare, piper, adaugam ceapa si morcovul...Citeste continuarea
Rulada din biscuiti cu banane
Postat de: Ubulika in PrajituriSe face un sirop din apa,zahar si bucatica de unt.Se pune apoi romul.Biscuitii se piseaza sau se dau prin masina de tocat,eu nu am avut rabdare sa dau la manivela:)) Apoi se amesteca cu...Citeste continuarea
Rotite NuSi
Postat de: andreea123 in PrajituriSe face un aluat din 210g faina, 2 galbenusuri, 85g de zahar pudra, 140g de unt si smantana. Se intinde o foaie cu o grosime de 5 mm maxim din care se taie cu ajutorul unui pahar mic (diametrul...Citeste continuarea
Rulada turceasca
Postat de: sufletista in PrajituriOprim un pahar de lapte, restul il punem pe foc Amestecam faina cu zaharul, laptele care l-am oprit, capsunile pisate si omogenizam bine. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul...Citeste continuarea
Rulada din muschi de porc cu...
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam muschiul, dupa care il uscam cu un servetel. Crestam muschiul pe jumatate, astfel incat sa nu se desprinda. Batem usor cu ciocanul de snitele pe ambele fete. Condimentam cu...Citeste continuarea
Raffaello cu visine
Postat de: mimmi in DulciuriAmestecam ingredientele de mai sus (fara visine),pana rezulta o compozitie "legata". Daca nu se leaga compozitia mai puteti adauga 1 lingura de dulce de leche sau unt. Formam...Citeste continuarea
Rulada de biscuiti cu cocos
Postat de: ela in DulciuriUntul trebuie lasat la temperatura camerei cateva ore. Fierbem laptele,adaugam esenta de rom,10 linguri de zahar pudra,un zahar vanilat apoi cacaoa si lasam sa dea cateva clocote,amestecand...Citeste continuarea
Racituri moldovenesti (sau piftie...
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriSe spala bine picioarele, buturelul, urechile de porc si se pun intregi intr-o oala mare (de preferinta o oala inalta). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se curata si se pun intregi...Citeste continuarea
Rulouri de porc umplute
Postat de: miha in PorcUsturoiul, busuiocul si mararul se piseaza bine bine, apoi se adauga smantana. Se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare. Se da la rece. Feliile de cotlet se invelesc in folie...Citeste continuarea
Rosii umplute la cuptor
Postat de: Kadia80 in Aperitive / GarnituriSe spala 2 rosii mai rotunjoare, in care se taie un capacel si se scoate cu lingura miezul carnos, pe care il plasam intr-un castronel. Peste miezul de rosii se adauga 2 linguri de urda sarata,...Citeste continuarea
Rulada turceasca 2
Postat de: pusikmea in PrajituriOprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Zmeura o pasam cu...Citeste continuarea
Risotto cu prosciutto si creveti
Postat de: radu_popovici in Fructe de mareSe pune orezul intr-o tigaie bine incinsa si se prajeste uscat 2-3 minute, la foc mare, amestecand continuu. Se adauga in fondul clocotit sofranul si se amesteca. Intre timp se incinge...Citeste continuarea
Rulada aperitiv
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPregatim blatul: Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, amestecand sa nu faca cocoloase. Adaugam sare si amestecam iar apoi dam...Citeste continuarea
Rudolf
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe unge muffinsul cu finetti,apoi se aplica biscuitele rotund. Pe fundul bomboanei rosii se aplica putin finetti si se lipeste pe biscuite. La fel se procedeaza si cu ochii,la care se...Citeste continuarea
Rudolf,renul cu nasul rosu
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe pun covrigeii in locul urechilor.Se taie capetele maslinei,care se pun in locul ochilor. Din rosie se taie nasul si se asambleaza. Lasati copii sa va ajute si aveti ocazia sa-i...Citeste continuarea
Rulada de pui cu umplutura de carne...
Postat de: panacris in PuiCeapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in ulei si apa. Se adauga carnea tocata, se asezoneaza de sare, boia si piper si se lasa la foc mic pentru cca. 20 minute pana se evapora tot...Citeste continuarea
Relish de gogosari si ardei
Postat de: mitinita in MuraturiSe curata ardeii si gogosarii de seminte. Gogosarii mei au fost putin iuti,perfecti pentru gustul meu. Se taie ardeii,gogosarii si ceapa in cubulete,asa cum taiem ceapa pentru mancare. Se...Citeste continuarea
Rulada cu masline
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriBlatul : Spargem 5 oua intr-un castron si mixam foarte bine, pana obtinem o spuma, in care adaugam untul, maioneza si condimentam cu sare si piper mixand din nou pana ce toate ingredientele se...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa si se caleste in uleiul de masline pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca, doar sa se inmoaie. Se pun ciupercile si se calesc vreo 5-6 minute cu ceapa impreuna, se adauga...Citeste continuarea
Raffaello aperitiv
Postat de: EUGENIAivan in Aperitive / GarnituriSe pun intru-un caston branza de vaci cu maioneza sarea,piperul si se amesteca bine pana obtinem o pasta omogena. Se adauga usturoiul pisat sau dat pe razatoare pe partea mica. Se amesteca...Citeste continuarea
Rulada cu dovleac
Postat de: sufletista in DulciuriSe amesteca laptele caldut, apa, uleiul, oul, zaharul, coaja de lamaie, drojdia, praful de sare. Treptat adaugam faina, pentru inceput folosim telul. Framantam un aluat potrivit si il lasam sa se...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Aripioare...
Postat de: bitza in PuiCum se prepara Reteta gustoasa de Aripioare crocante cu fulgi de porumb, mai bune decat la fast food: Aripioarele se taie pe jumatate, vom obtine 6 bucati in afara de partea subtire pe...Citeste continuarea
Rulada festiva
Postat de: Lolly in Porc-Speli carnea si o pui la marinat 24 de ore in vinul alb,apa,rozmarinul,usturoiul taiat felii subtiri,sarea si piperul; -Cand o scoti,o stergi cu un servetel si o umpli ...Citeste continuarea
Rulada cu gem de prune si nuca
Postat de: Oana in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu folie de copt,...Citeste continuarea
Rulada aperitiv calda
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPunem la topit untul taiat cubulete, intr-o cratita, la foc mic, adaugam apoi faina, laptele si condimentele. Amestecam bine pina se ingroasa , avand grija sa sa nu faca cocoloase. Luam de pe...Citeste continuarea
Reteta de tocanita de ciuperci cu...
Postat de: Criss in Mancaruri de legumePreparare Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi Se curata si se spala ciupercile. Se taie in bucati nu foarte mici pentru ca ele oricum lasa apa si scad. Se toaca ceapa si...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Julie in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Se mixeaza branza (bine scursa de zer) cu galbenusurile. Se adauga faina, grisul, sarea, zaharul vanilat si esenta. La final se incorporeaza albusurile batute...Citeste continuarea
Rulada "Krem a la Krem"
Postat de: miha in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu prune
Postat de: miha in PuiPieptul de pui se portioneaza, astfel incat sa obtinem 4 felii. Fiecare felie o acoperim cu folie alimentara si o batem usor cu ciocanul de snitele. Condimentam dupa gust cu piper. Sare nu...Citeste continuarea
Rulouri cu varza
Postat de: deliciousflavours in PorcCuratam, spalam, tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline circa 2-3 minute, apoi adaugam varza stoarsa bine de zeama (daca este prea acra sau sarata o lasam in prealabil in apa...Citeste continuarea
Reteta de cheesecake cu dovleac si...
Postat de: bitza in PrajituriAsa se prepara Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel Pentru a obtine piureul de dovleac se taie pe jumatate un dovleac(~1 kg), se scot semintele, se presara putin zahar si se coace 1 ora...Citeste continuarea