Rata cu portocale
Postat de: irena in RataSe condimenteaza pieptul de rata. Intr o tigaie se amesteca sucul de la 4 portocale, 2 portocale felii,150 ml apa,150 ml vin, se dau in fiert si se lasa apoi la foc mic.Daca doriti sosul mai...Citeste continuarea
Rulada Buturuga
Postat de: mimmi in PrajituriSeparam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam cacao, uleiul, bicarbonatul stins si le amestecam. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri, cernem peste faina si...Citeste continuarea
Rulada cu crema de vanilie si mouse...
Postat de: adela1981 in PrajituriIn primul rand coacem blatul , separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile si mai batem, apoi adaugam pe rand faina si amestecam incet cu o...Citeste continuarea
Rulada cu mere
Postat de: miha in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine teapana si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi...Citeste continuarea
Rulouri de carne cu sos de rosii
Postat de: mikidaniro in Mancaruri cu carneLuam o felie de carne,o punem intre doua folii alimentare,o subtiem cu ajutorul unui ciocan pentru carne, deasupra asezonam cu sare (nu multa, deoarece este si sosul de soia sarat) si...Citeste continuarea
Rulada de albusuri cu ciocolata
Postat de: postavaru in DulciuriPentru blat batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si vanilia si mixam pana spuma devine lucioasa. Amestecam faina cu grisul si o incorporam usor in spuma. Turnam...Citeste continuarea
Rulouri de porc umplute cu legume
Postat de: dakris in PorcPulpa de porc am taiat-o felii subtiri si am batut-o cu ciocanul pt snitele. Dupa ce am condimentat feliile de carne cu sare, piper si cimbru am asezat pe ele cascaval ras, cate o felie de...Citeste continuarea
Rulada de cascaval cu somon afumat
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPunem un vas cu apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem calupul de cascaval pe care l-am invelit in folie alimentara. Il lasam in apa pentru vreun sfert de ora, timp in care se va...Citeste continuarea
Reteta Branzoici, gustul copilariei...
Postat de: Criss in DulciuriCum se prepara Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa: Aluat : Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o...Citeste continuarea
Ravioli - desert
Postat de: lia in PasteFramantam un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri, pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare gropita cate putina...Citeste continuarea
Rulouri de foietaj cu crenvusti si...
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriTocati marunt crenvustii, apoi adaugati restul ingredientelor. Intindeti amestecul obtinut pe foaia de foietaj, dupa care rulati dar nu foarte strans. Taiati rulouri de aproximativ 2 cm .Puneti...Citeste continuarea
Rulada de carne
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriFeliile de carne se spala, se sterge si se bate. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza deasupra carnatul. Se ruleaza carnea si se leaga cu ata. Deasupra presaram oregano si frunzulitele de...Citeste continuarea
Red Velvet Cheesecake
Postat de: simo_brkic in TorturiIntai se prepara baza rosie amestecand intr - un bol faina cu cacaoa si in altul omogenizand bine ouale cu zaharul si uleiul. Apoi se amesteca cu ingredientele in praf(faina si cacao) si incet se...Citeste continuarea
Rulada de curcan si ciuperci...
Postat de: alldaycooking in CurcanPentru rulada am batut carnea cu ciocanul pentru snitele. Am sarat si piperat carnea, am adaugat morcovul taiat bucati, boabele de mazare si porumb. Am rulat carnea, am infasurat-o in pielita pe...Citeste continuarea
Rulada cu crema marscarpone
Postat de: mon in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma cu 3 linguri de zahar,iar galbenusul il freci cu1 lingura de zahar si cu zaharul vanilat.Unesti cele 2 compozitii,cerni deasupra cacao...Citeste continuarea
Ralu Cake - Prajitura Raluca -...
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriPentru blat separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati uleiul, apa si...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui
Postat de: manolecarmen in PuiSe taie pieptul de pui felii, se bate dar nu prea mult, pana ii dam grosimea care o dorim. Umplem pipetul cu felii de cascaval si sunculita, punem putin sare si piper, apoi rulam si fixam cu...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ciuperci
Postat de: mikidaniro in PuiPulpele le dam cu sare,piper si le dam deoparte.Intre timp curatam,spalam,tocam ciupercile foarte marunt si le punem pe foc intr-un vas,condimentam si le lasam cca 5 min. sau pana scad...Citeste continuarea
Rulada cu fructe de padure
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt in tava. Amesteca faina si praful de copt. Bate albusurile bine cu un praf de sare, pana ce devin tari. Mixeaza galbenusurile cu...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Retetegg in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura. Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si...Citeste continuarea
Rulouri cu branza sarata si smantana
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFoile de placinta se lasa la dezghetat.Intre timp se faramiteaza branza cu ajutorul unei furculite (eu am ales varianta asta) sau se rade si se amesteca cu smantana si mararul. Este de preferat sa...Citeste continuarea
Reteta mea de cheesecake cu crema...
Postat de: naomy in PrajituriSe sfarama bicuitii cu mana sau in robotul de bucatarie, se pun intr-un vas inalt si separat topim untul si il amestecam cu cacaoa. Se amesteca untul cu biscuitii si se toarna intr-o forma de...Citeste continuarea
Rulada cu crema de branza si...
Postat de: miha in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta...Citeste continuarea
Ravioli de casa
Postat de: Brindusa in PasteFramanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora. In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste...Citeste continuarea
Rulada de porc aromatizata
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriFleica curatata de grasime, se sareaza si se pipereaza, si se lasa cca jumatate de ora la frigider. Ghimbirul si usturoiul se dau prin razatoarea mica. Boia, cimbru si foaia de dafin pisata, se...Citeste continuarea
Rulouri de lasagna cu brânză, pe...
Postat de: anomisana in LasagnaPentru sosul alb am pus unt la topit, la care am adăugat amidon amestecat cu lapte. Am dat în clocot până s-a îngroşat ca o smântână subţire. ...Citeste continuarea
Rulouri cu cascaval
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie felii, se aseaza pe bacon dupa care se ruleaza. Tava se unge cu unt dupa care se aranjeaza rulourile. Se lasa in cuptor cca. 15-20 min. in functie de cuptor(pana cand rulourile...Citeste continuarea
Rulouri cu mozzarella si rosii cherry
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriFoietajul se lasa la dezghetat. Mozzarella se rade pe razatoarea cu ochiuri mari, rosiile cherry se taie cuburi, se amesteca impreuna cu oul batut (se opreste o lingura de ou batut pt uns...Citeste continuarea
Rulouri cu masline si ceapa rosie
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriFoietajul se lasa la dezghetat. Maslinele (fara samburi) se taie cubulete si se amesteca cu ceapa rosie taiata marunt. Se bate oul, se opreste o lingura din el pt. uns si restul se amesteca cu...Citeste continuarea
Ravioli cu migdale si cafea
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute. Umplutura : Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: mon in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Bati bine ouale cu zaharul vanilat si bicarbonatul nestins. Adaugi branza si apoi faina, obtii un aluat potrivit de moale. Iei cate o lingura de aluat si...Citeste continuarea
Rulada de legume
Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / GarnituriLegumele se spala. Se pune 1-2 lingurite cu ulei intr-o tigaie. Se lasa se incinga uleiul. Apoi se adauga legumele(ardeiul spalat, curata si taiat bucatele, telina spalata taiata bucatale,...Citeste continuarea
Rulada "Krem a la Krem"
Postat de: sufletista in PrajituriGalbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de ulei. Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, esenta, zaharul vanilat, galbenusurile in fir...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu castraveciori acri
Postat de: mikidaniro in PuiCeapa,morcovii si telina se curata si se taie cubulete potrivite.Punem totul intr-un vas pe foc impreuna cu uleiul si sotam cca 4-5 min,fara sa prinda culoare,apoi punem si rosiile taiate...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: iri_love in DulciuriReteta de preparare a papanasilor se amesteca zaharul cu branza de vaci ,peste care se adauga ouale batute. . adaugam esenta si praful de copt ,iar la final se adauga faina cat sa iasa...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: Onesta in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Ramen
Postat de: mitinita in SupeTacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala. Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa...Citeste continuarea
Rulada de pui in manta de bacon
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriSe rad morcovii si ceapa.Se toaca usturoiul. Gogosarul se taie rondele. Ingredientele pregatite se amesteca intr-un castron cu zahar, mustar, 1 lingura suc de lamaie si ulei de masline; se sareaza...Citeste continuarea
Rulada de omleta
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriOula se bat spuma impreuna cu laptele, faina si un virf de sare. Adaugam parmigianul si amestecam bine. Intr-o tigaie bine incinsa cu foarte putin ulei se toarna compozitia si se face o omleta....Citeste continuarea
Rulada din piept de curcan
Postat de: Mariuka in Aperitive / GarnituriPieptul de curcan se desface si se bate putin pentru a forma invelisul pentru doua rulade. Pentru umplutura punem intr-o tigaie 40 g unt si ceapa taiata marunt sa se caleasca. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci, carciofi si...
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carnearipioarele le-am curatat bine si le-am parlit , apoi le-am spalat si pus la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin. cand au fost fierte binisor, dar nu sa se desprinda de pe...Citeste continuarea
Rondele de crap umplute cu sunca...
Postat de: medioto59 in PesteRondelele trebuie sa fie ceva mai mari ........de aproximativ 4-5 cm.Acestea se condimenteaza cu sare ,se stropesc cu zeama de lamaie si apoi se dau prin malai.Incingem ulei intr-o tigaie si punem...Citeste continuarea
Ruladă krem á la krem cu cremă...
Postat de: diaconta in DulciuriBlatul este cel de la prajitura krem á la krem.M-am bucurat cand am vazut la Miha si Madi ca se poate face si rulada,avand in vedere ca mie nu prea-mi reusesc ruladele. Se separa...Citeste continuarea
Rulada colorata din piept de pui
Postat de: iri_love in Puise ia pieptul de pui si taie in doua. fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele formandu-se o bucata intinsa si nu foarte subtire. peste pieptul de pui se intind 2 lingurite de...Citeste continuarea
Rulouri Praga
Postat de: MyFancyCake in Aperitive / GarnituriMixati branza cu sarea si hreanul. Separat batem frisca si o incorporam usor in crema de branza. Pe fiecare felie de sunca punem cate 1 lingura de crema si rulam. Decoram cu felii de rosii...Citeste continuarea
Rulada cu mac si crema de portocale
Postat de: mimmi in PrajituriSeparam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si bicarbonatul stins. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina peste galbenusuri, adaugam macul si...Citeste continuarea
Rulada de porc umpluta, in crusta...
Postat de: Sidy in PorcTaiem carnea de porc astfel incat sa fie cat mai subtire si desfacuta pe toate partile, astfel incat sa aiba aceeasi grosime. Ungem fasiile de carne cu sos Worcester, asezonam si dam peste cu...Citeste continuarea
Rulada de somon cu branza
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriMaruntim somonul cu ajutorul rbotului de bucatarie. Batem ouale si le amestecam cu somonul tocat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc...Citeste continuarea
Rulouri cu branza si sunca
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriLasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata. Intindem aluatul- il despachetam- si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema de branza peste...Citeste continuarea
Ratuste
Postat de: Gina_Cristina in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale cca 10 minute.Dupa ce au fiert se pun in apa rece ;pana se racesc se prepara mioneza. Se curata ouale de coaja, se taie in jumate,se scoate galbenusul si se pune separat intr-un...Citeste continuarea