A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornulete fragede

Postat de: Sidy in Prajituri

Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine. Aluatul...Citeste continuarea

Cartofi prajiti (dupa puideom)

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Folosim aceeasi tactica ca si la  http://bucataras.md/retete/cartofi-prajiti-o-mancare-banala-facuta-cu-drag-18178.html  . Am pus linkul pentru ca ar trebui sa incep sa-l citez:)) ....Citeste continuarea

Crochete de cascaval

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare dupa gust. Facem bilute mici cu mana pe care le dam prin faina apoi le punem in uleiul...Citeste continuarea

Ciocolatesa

Postat de: ony in Prajituri

pentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua. separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in...Citeste continuarea

Calamari prajiti

Postat de: RuxyRux in Peste

se spala calamarii sub jet de apa intr-o strecuratoare apoi se usuca intr-un prosop de hartie, se dau prin ou batut apoi prin faina si piper si se prajesc in ulei incins la wok... se scot se...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: sufletista in Dulciuri

apa se amesteca cu zaharul pana se topeste,dupa care se adauga uleiul,faina treptat,praful de copt stins in zeama de lamaie,coaja de portocale. ungem tava si o tapetam cu faina turnam...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se pune carnea de pui la fiert si se spumeaza de cate ori e necesar. Legumele le curatam si le taiem cubulete. Separat intr-o oala se pun 5 lg ulei iar morcovii, pastarnacul si patrunjelul se...Citeste continuarea

Ciorba cu scarita afumata

Postat de: Dya in Ciorbe

Pregatim intai taieteii, in felul urmator: Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina). Cand aluatul capata consistenta il framantam bine...Citeste continuarea

Chiftelute persane

Postat de: mitinita in Mancaruri cu carne

  Se da ceapa pe razatoare sau prin robot. Se amesteca toate ingredientele. Se adauga faina cat e nevoie. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins. Eu le prajesc in...Citeste continuarea

Coronita cu lamaie

Postat de: aziz in Prajituri

amestecam ouale intregi cu zagarul si galbenusul pina obtinem o crema deschisa la culoare si consistenta. adaugam frisca lichida. faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se...Citeste continuarea

Chilli cu carne

Postat de: roxanamiti in Mancaruri cu carne

  punem ceapa tocata la calit in ulei, apoi adaugam usturoiul, ardelul, rosia si lasam 5 minute; adaugam carnea si amestecam bine( daca nu lasa un pic de apa punem un paharel cu apa si...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Spalam conopida si o rupem buchetele. Pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Dupa ce a fiert, scurgem de apa si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp batem ouale cu sare si piper....Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am pus la mixer untul moale si zaharul si le-am mixat pana compozitia a devenit cremoasa, apoi am adaugat gabenusurile pe rand si am amestecat bine dupa fiecare. Faina praful de copt, cacaoa,...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert.Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune in oala cand apa fierbe.Morcovii si patrunjelul radacina se curata si se taie cubulete si se adauga in ciorba.Ardeii se taie si se...Citeste continuarea

Copilaria intr-o farfurie: Colarezi

Postat de: Brindusa in Mancare copii

Amesteca laptele cu zaharul, sarea si pune-l la fiert Pune faina intr-un castron si amestec-o cu apa cu mana. Freaca Coca formata intre degete si formeaza bucatele de coca.  Poti pune...Citeste continuarea

Caprese

Postat de: asubana in Salate

aseaza pe farfurie una langa alta alternand feliile dupa plac,rosu alb sau un rand rosu unul alb. se aseaza ceapa taiata fin ,eu in foto am adaugat si putina salata verde. se condimenteaza...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: asubana in Dulciuri

Albusurile se bat spuma,la care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga galbenusurile rand pe rand. Separat intr-un pahar facem un amestec din doua linguri ulei de floarea...Citeste continuarea

Calamari rings - Ineluse de calamari

Postat de: mitinita in Fructe de mare

  Se dezgheata calamariul sub jet de apa rece. Se amesteca faina cu sare si piper. Se mai pot pune si alte condimente,coaja de lamaie rasa ar merge bine. Se bat ouale. Se trece...Citeste continuarea

Chifteluţe cu susan

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am tocat fin in robot ceapa, morcovul si usturoiul. Am amestecat carnea cu legumele, faina, oul, sarea, piperul, mararul tocat marunt. Pe o farfurie intinsa am pus seminte de susan....Citeste continuarea

Covrigi cu mac, susan si parmezan

Postat de: RuxyRux in Piine

Intr-un vas larg cernem faina, facem o gropita in mijloc punem drojdia, deasupra zaharul si sarea pe margini. Incalzim intr-un ibric laptele, apa si uleiul pana se incalzesc destul de bine( nu...Citeste continuarea

Chec cu nuca si stafide ”asubana”

Postat de: asubana in Dulciuri

Se separa galbenusurile de albusuri. Stafidele se lasa la muiat in esenta de vanilie pana se umfla, la fel se lasa si coaja de lamaie sa se moaie presurata cu zahar.Cele 5 galbenusuri se lasa...Citeste continuarea

Ciorbita de legume-de post

Postat de: LUK in Ciorbe

   Varza se taie cubulete.O punem la fiert in apa.Intre timp pregatim restul legumelor.Cartofii curatati si spalati ii taiem cubulete.Morcovii si pastarnacul curatati de coaja ii taiem...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu rahat

Postat de: mimmi in Dulciuri

Batem albusurile cu mixerul,spuma tare,adaugam zaharul'in ploaie"mixand mereu pana se incorporeaza complet. Se adauga faina,praful de copt,rahatul si se amesteca cu dosul unei lingurii incet....Citeste continuarea

Ciorba a la grec cu legume si ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati , spalati si taiati cuburi  ceapa , ardeiul ,morcovii si  telina . Caliti usor legumele 1-2 min . in ulei .Sarati. Puneti 3  l apa si lasati pana cand  legumele...Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Ingredientele se mixeaza toate cu exceptia fainii si a prafului de copt care se adauga ultima data si se incorporeaza fara mixare , doar cu o lingura sau tel nemetalic. Apoi cand s-a ingrosat ,...Citeste continuarea

Ciorbă de pește

Postat de: gatitdemine in Ciorbe

1.Se căleşte o ceapă tăiată mărunt la scurt timp se adaugă morcovii feliaţi rondele subţiri după care se adaugă apa fierbinte,leuşteanul şi bulionul(am folosit suc proaspăt stors din...Citeste continuarea

Ciorba de varza

Postat de: sufletista in Ciorbe

se taie varza fasii,se freaca cu un pic de sare,se pune in oala. Se rade morcovul, ceapa se taie marunt, se adauga bulionul, uleiul, foaia de dafin. Se pune apa si se amesteca, se da la foc....Citeste continuarea

Chiftelute de pui la cuptor

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Carnea de pui se toaca, apoi se amesteca cu ceapa maruntita , morcovul si cartoful date pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, sare, piper si verdeata. Se formeaza chiftelute care se pun in tava...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si mixam bine. Treptat adaugam ouale si uleiul mixand pana cand isi mareste volumul. Adaugam...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide si ciocolata la...

Postat de: Onesta in Dulciuri

Se face o maia din faina , cam 100 g , 1 lingurita de zahar , pliculetul de drojdie si un picut de lapte caldut si se lasa la crescut pana face basicute ( ptr ca la mine era extrem de...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: pusikmea in Prajituri

Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc impreuna cu 50 ml lapte, o lasam pana se topeste si se formeaza glazura, oprim focul si o lasam la racit. Separam albusurile de...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert cu 2 cuburi de concentrat de legume intr-o oala de 6 l.Cand apa fierbe se adauga zarzavatul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si calit in ulei si se lasa sa...Citeste continuarea

Crantanele

Postat de: gugugh in Dulciuri

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat nelipicios , daca mai e nevoie mai adaugam fie frisca lichida daca e prea vartoasa coca fie faina daca e prea moale. punem vasul...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu zer si lapte batut

Postat de: Sidy in Ciorbe

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul...Citeste continuarea

Clatite cu de toate

Postat de: kamy in Dulciuri

Intr-un castronel de plastic am pus ouale,zaharul vanilat si le-am mixat bine,am adaugat laptele,uleiul,sarea si la sfarsit faina si am mixat pe turatia cea mai mica.Am lasat compozitia 10 min...Citeste continuarea

Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux

Postat de: LUK in Piine

Am pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu gutui

Postat de: carmenvlad in Ciorbe

Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata (sau pana cand se gateste) pentru a elimina toxinele. A doua zi se arunca apa in care a stat fasolea, se mai spala...Citeste continuarea

Chai Mitinita

Postat de: mitinita in Bauturi

Se pune apa in ceainic si se adauga scortisoara,cuisoarele si anasonul. Cand incepe sa fiarba apa se stinge focul si se adauga plicul de ceai. Se lasa 3 minute,dupa care se toarna in cani....Citeste continuarea

Chifle pentru hamburger

Postat de: RuxyRux in Piine

Cernem faina in vasul de paine si apoi punem sarea pe margine, facem o gropita in mijloc unde asezam drojdia , deasupra presaram zaharul ( daca avem drojdie proaspata atunci o dizlovam in putin...Citeste continuarea

Ciorba cu ciuperci Portobello

Postat de: ExploraCuisine in Ciorbe

Se spala ciupercile, se curata de coaja si se taie felii. Celelalte legume se curata de coaja, ardeiul se toaca marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Intr-o oala mai adanca punem o...Citeste continuarea

Chec cu albusuri si nuca

Postat de: postavaru in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata iar untul il topim. Adaugam 2 linguri de...Citeste continuarea

Chec Bounty

Postat de: miremirc in Prajituri

Ptr. aluat : Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine , apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars in miniforme

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

  Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar. Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au...Citeste continuarea

Crunchy Cake

Postat de: laylalala in Torturi

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. UNge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox. 15 cm diametru. Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare....Citeste continuarea

Cabanos invelit in foietaj

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Se lasa la dezghetat foietajul.Se intinde dupa ce s-a dezghetat se imparte in 9 bucati.Cabanosul se taie in functie de latimea patratului de foietaj.Cabanosul se taie mai lung si se cresteaza...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: panacris in Prajituri

Se amesteca ingredientele foarte bine pana la omogenizare. Nu trebuie  sa creasca aluatul!!!! Se intinde aluatul in foaie de apoximativ  1/2 de cm. Se taie in patratele. Se pune cate o...Citeste continuarea

Clatite cu fineti

Postat de: sufletista in Dulciuri

amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat fraged, din faina, drojdie, sare, ca pentru pizza... Dupa ce a crescut intindem o foaie taiem fasii si punem carnaciorii taiati sau daca aveti din aceia de bere cred ca ies...Citeste continuarea

Coasta de porc cu sos barbeque pe...

Postat de: Oana in Porc

Se pregateste mai intai vasul roman, se pune la inmuiat in apa jumatate de ora. Varza murata se taie fideluta si se opareste cu apa clocotita. Se lasa cateva minute, apoi se scurge si se spala...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: ana in Piine

Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la...Citeste continuarea