Cornulete
Postat de: ana in DulciuriIncorporam toate ingredientele de mai sus si framantam bine pana obtinem un aluat fin. Intidem si taiem aluatul ca in imagini. Taiem rahatul cubulete si asezam pe fiecare triunghi cate un...Citeste continuarea
Cartofi prajiti ... O mancare...
Postat de: puideom150 in Mancaruri de postCartofii se spala foarte bine cu un burete aspru de vase si, daca aveti norocul sa-i gasiti cu coaja subtire (stiu ca este greu in februarie dar...) lasati-i asa cum sunt. Nu mai este nevoie sa-i...Citeste continuarea
Crap la gratar cu sos de usturoi
Postat de: RuxyRux in Crap / CarasSe incinge gratarul in curte, cat bei un vin fiert cu prietenii si mai stai la povesti... Crapul se stropeste cu zeama de lamaie si ulei apoi se sareaza si se lasa putin la marinat. Cand e...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: Ubulika in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie lichida.Se mai poate adauga faina in functie de cat de gros sau subtire vreti sa iasa aluatul. Se incinge o tigaie teflonata cu f...Citeste continuarea
Ciuperci Umplute
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile le spalam si le punem la scurs.Separat tocam cam trei sferturi din coditele ciupercilor, ceapa , ardeiul si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline...lasam 5 minute apoi...Citeste continuarea
Cremes de casa
Postat de: mimmi in Prajituri1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna. 2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine. Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: carmenvlad in Mancaruri de postSe pune intr-un vas apa cu sare la fiert. Se curata cartoful, se taie cubulete si se pun la fiert. Se adauga jumatate de morcov intreg, pastarnacul, cateva boabe de piper si frunza de dafin...Citeste continuarea
Ciorba radauteana inspirata de pe...
Postat de: mihaelaradu in Ciorbe1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar. 2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul...Citeste continuarea
Cartofi la punga cu salata
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise curata ,spala si taie cartofii in patru. se pun in punga se plastic pentru cuptor impreuna cu untul ,laptele amestecat cu supa instant ,sare si piper. se dau la cuptor la 250 grade...Citeste continuarea
Cornurile Laurei Laurentiu
Postat de: Sidy in PiinePrimele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH. Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: slowfoodcuisine in CiorbeAm portionat puiul, l-am fiert si rasfiert pana ce carnea a fost moale. In tot acest timp am cules din oala spuma formata. Am portionat puiul. Am tocat marunt legumele si le-am calit in 2 linguri...Citeste continuarea
Cantucci cu migdale si cacao
Postat de: slowfoodcuisine in PrajituriSe amesteca ingredientele uscate peste care se pun cele 4 oua batute. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza doua suluri de aluat late cam de 10 cm pe care le aplatizam usor. Se coc la...Citeste continuarea
Cornuri cu nuttela si papucei cu...
Postat de: aziz in Dulciuripunem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina punem amestecul in mijlocul fainii acoperim...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de pui
Postat de: Sidy in CiorbeZarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune...Citeste continuarea
Cartofi franţuzeşti gratinaţi
Postat de: gatitdemine in Aperitive / Garnituri1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. 2....Citeste continuarea
Chifle cu mac
Postat de: sufletista in PiinePunem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il...Citeste continuarea
Chec cu mere, nuci si stafide
Postat de: susu in PrajituriMerele le-am amestecat cu esentele, cognacul, putina scortisoara si zema de lamaie. Ouale se mixeaza cu zaharul, uleiul si apoi se incorporeaza faian cu lingura amestecand usor. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: sufletista in Ciorbecuratam carnea, o spalam, punem la fiert, spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, adaugam zarzavat/ceapa, bulionul, cartofii curatati si taiati, foile de dafin. Lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole si varza
Postat de: aziz in Ciorbese taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume +fasolea si se inabuse in sucul...Citeste continuarea
Chec cu crema de nuci
Postat de: susu in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos...Citeste continuarea
Chec brun
Postat de: susu in PrajituriUntul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Cabanos in foietaj
Postat de: lavinia24 in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se intinde pe masa si se taie fasii de cca 1 mm grosime.Carnatii se taie bucati mai mici si se ruleaza aluatul.Se aseaza in tava si se ung cu...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: miremirc in PrajituriDizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam...Citeste continuarea
Chftelute de Dragobete
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriDam legumele pe razatoare dupa care le amestecam cu carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam verdeata marunt si o adaugam si pe ea. Le framantam bine dupa care adaugam si oul. Le dam...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu sos de lamaie
Postat de: RuxyRux in Crap / CarasSe aseaza pestele in tava se condimenteaza cu sare si piper se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu ulei de masline. Cealalta jumatate de lamaie o taiem cubulete mici si o asezam...Citeste continuarea
Chiftelute cu porumb
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala ceapa si se taie marunt. Se bat oualele cu untul si laptele, apoi se pun ceapa si porumbul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga patrunjelul, usturoiul pisat si...Citeste continuarea
Chiftele de pui in sos de smantina...
Postat de: aziz in Puiamestecam carnea tocata cu piinea inmuiata si scursa de apa, patrunjel tocat,ouale,usturoiul,sare, piper dupa gust. formam bilute pe care le prajim in ulei si pe care le scoatem pe servet de...Citeste continuarea
Chec cu afine
Postat de: ExploraCuisine in PrajituriSpalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele. Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul....Citeste continuarea
Cartofi cu marar (si carnat)
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem uleiul si bagam la cuptor, a foc potrivit sa se incinga. Intre timp condimentam cartofii cu sare, piper si marar...Citeste continuarea
Copy-Paste "Strudel cu branza si...
Postat de: puideom150 in Aperitive / GarnituriO sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit... "Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si...Citeste continuarea
Ciorba rustica
Postat de: kamy in CiorbeIntr-o farfurie batem ouale si adaugam 50 ml lapte in care am desfacut o lingura de faina,sare si piper. Intr-o tigaie in putin ulei prajim carnatii taiati rondele,dupa care ii punem intr-o...Citeste continuarea
Ciorba pescareasca de crap
Postat de: RuxyRux in CiorbePunem la foc pestele mic, luam spuma, cand a fiert il scoatem din oala si punem legumele, iar cand sunt pe jumatate fierte punem crapul, luam din nou spuma, lasam sa fiarba punem si bulionul....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din carne de pui
Postat de: aziz in Ciorbecarnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, sare, piper, supa instant si se pun la fiert in apa fierbinte(eu am pus si un picior de pui mai mult pentru gust). Se ia spuma si adaugam legumele...Citeste continuarea
Ciorbă de pui cu tăiţei de...
Postat de: ionix in CiorbePieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe. Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune apa la fiert 4 l .Cand fierbe se adauga ceapa tocata,morcovii si patrunjelul tocat marunt si ardeiul kapia tocat marunt.Se lasa sa fiarba.Intre timp se fac perisoarele astfel:se amesteca...Citeste continuarea
Ciupercute umplute la cuptor
Postat de: flori_s in Aperitive / GarnituriAm curatat ciupercile , le-am trecut repejor printr-un jet de apa si le-am lasat intr-o stecuratoare mare sa se scurga apa. Am taiat muschiuletul felii si am ras cascavalul, dupa care am inceput...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior putin ulei de masline sau putina margarina. Se presara sare si cimbru si se...Citeste continuarea
Cornuri fine
Postat de: ana in DulciuriCernem faina intr-un bol,apoi facem o adancitura in mijlocul fainii in care adaugam drojdia frecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de lapte caldut.Punem bolul la loc calduros...Citeste continuarea
Cornulete cu vanilie
Postat de: panacris in PrajituriFaina, untul topit, zaharul, nuca de cocos, 2 pachete de zahar vanilat, praful de copt si sarea se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa aluatul cca. 30 minute la frigider sa se odihneasca....Citeste continuarea
Chifle ca pe vatra
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina intr-un vas. Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim....Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: kamy in DulciuriAlbusurile se bat bine cu mixerul dupa care se adauga zaharul pana devin o spuma tare. Se adauga zeama de lamaie cate putin si uleiul.Lasam mixerul si luam o lingura cu care amestecam incet...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu multe legume
Postat de: kamy in CiorbeSpatele de pui se spala bine si se portioneaza in 3. Morcovul,ceapa,telina,ardeiul se taie cubulete. Brocolli se rupe buchetele. Varza se taie fideluta. Punem intr-o oala de 5 l,3...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu pui
Postat de: adasev12 in Ciorbecarnita se pune la fiert in apa si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza bine bine, apoi se adauga ceapa intreaga, tijele de telina intregi, boabe de piper si sare. Se lasa sa fiarba pe...Citeste continuarea
Cotlet cu pesto si branza albastra
Postat de: lili2010 in PorcAm taiat in doua inimile de anghinare si le-am rumenit la foc iute in putin ulei de masline. Le-am scos din tigaie si le-am pus pe hartie absorbanta la scurs. Cotletele de porc le-am asezat...Citeste continuarea
Cartofi umpluti si ciuperci umplute
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua, se scobeste miezul. Piciorusele ciupercilor se scot si in fiecare palarie se pune putina sare. Ceapa se caleste,...Citeste continuarea
Conopida cu ou
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise pun buchetelele de conopida la fiert cu supa instant si putin suc de lamaie o lingura,sare dupa gust.se taie ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul.adaugam conopida taiata...Citeste continuarea
Chec cu malai si nuci
Postat de: epurasha2bb in PrajituriAm scos din frigider cele 6 oua sa fie la tempertaura camerei, (am spart ouale pe rand fiecare intai intr-un alt castronel ca sa nu ramana cumva coaja) , apoi am pus asa ochiometric vreo 2 pumni...Citeste continuarea
Ciorba de burta alla Sidy
Postat de: Sidy in CiorbeBurta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura si...
Postat de: mihaelaradu in Ciorbe1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte....Citeste continuarea
Coronita cu carne tocata
Postat de: gugugh in Aperitive / GarnituriAluatul: intr.un vas punem faina, oul,drojdia, sarea, untul topit si putina apa calduta. omogenizam si daca mai e nevoie adaugam apa calduta. lasam la dospit 1 ora vasul acoperit cu folie de...Citeste continuarea