A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac cu stafide si ciocolata la...

Postat de: Onesta in Dulciuri

Se face o maia din faina , cam 100 g , 1 lingurita de zahar , pliculetul de drojdie si un picut de lapte caldut si se lasa la crescut pana face basicute ( ptr ca la mine era extrem de...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: pusikmea in Prajituri

Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc impreuna cu 50 ml lapte, o lasam pana se topeste si se formeaza glazura, oprim focul si o lasam la racit. Separam albusurile de...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert cu 2 cuburi de concentrat de legume intr-o oala de 6 l.Cand apa fierbe se adauga zarzavatul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si calit in ulei si se lasa sa...Citeste continuarea

Crantanele

Postat de: gugugh in Dulciuri

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat nelipicios , daca mai e nevoie mai adaugam fie frisca lichida daca e prea vartoasa coca fie faina daca e prea moale. punem vasul...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu zer si lapte batut

Postat de: Sidy in Ciorbe

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul...Citeste continuarea

Clatite cu de toate

Postat de: kamy in Dulciuri

Intr-un castronel de plastic am pus ouale,zaharul vanilat si le-am mixat bine,am adaugat laptele,uleiul,sarea si la sfarsit faina si am mixat pe turatia cea mai mica.Am lasat compozitia 10 min...Citeste continuarea

Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux

Postat de: LUK in Piine

Am pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu gutui

Postat de: carmenvlad in Ciorbe

Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata (sau pana cand se gateste) pentru a elimina toxinele. A doua zi se arunca apa in care a stat fasolea, se mai spala...Citeste continuarea

Chai Mitinita

Postat de: mitinita in Bauturi

Se pune apa in ceainic si se adauga scortisoara,cuisoarele si anasonul. Cand incepe sa fiarba apa se stinge focul si se adauga plicul de ceai. Se lasa 3 minute,dupa care se toarna in cani....Citeste continuarea

Chifle pentru hamburger

Postat de: RuxyRux in Piine

Cernem faina in vasul de paine si apoi punem sarea pe margine, facem o gropita in mijloc unde asezam drojdia , deasupra presaram zaharul ( daca avem drojdie proaspata atunci o dizlovam in putin...Citeste continuarea

Ciorba cu ciuperci Portobello

Postat de: ExploraCuisine in Ciorbe

Se spala ciupercile, se curata de coaja si se taie felii. Celelalte legume se curata de coaja, ardeiul se toaca marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Intr-o oala mai adanca punem o...Citeste continuarea

Chec cu albusuri si nuca

Postat de: postavaru in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata iar untul il topim. Adaugam 2 linguri de...Citeste continuarea

Chec Bounty

Postat de: miremirc in Prajituri

Ptr. aluat : Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine , apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars in miniforme

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

  Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar. Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au...Citeste continuarea

Crunchy Cake

Postat de: laylalala in Torturi

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. UNge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox. 15 cm diametru. Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare....Citeste continuarea

Cabanos invelit in foietaj

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Se lasa la dezghetat foietajul.Se intinde dupa ce s-a dezghetat se imparte in 9 bucati.Cabanosul se taie in functie de latimea patratului de foietaj.Cabanosul se taie mai lung si se cresteaza...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: panacris in Prajituri

Se amesteca ingredientele foarte bine pana la omogenizare. Nu trebuie  sa creasca aluatul!!!! Se intinde aluatul in foaie de apoximativ  1/2 de cm. Se taie in patratele. Se pune cate o...Citeste continuarea

Clatite cu fineti

Postat de: sufletista in Dulciuri

amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat fraged, din faina, drojdie, sare, ca pentru pizza... Dupa ce a crescut intindem o foaie taiem fasii si punem carnaciorii taiati sau daca aveti din aceia de bere cred ca ies...Citeste continuarea

Coasta de porc cu sos barbeque pe...

Postat de: Oana in Porc

Se pregateste mai intai vasul roman, se pune la inmuiat in apa jumatate de ora. Varza murata se taie fideluta si se opareste cu apa clocotita. Se lasa cateva minute, apoi se scurge si se spala...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: ana in Piine

Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la...Citeste continuarea

Cornulete

Postat de: ana in Dulciuri

Incorporam toate ingredientele de mai sus si framantam bine pana obtinem un aluat fin. Intidem si taiem aluatul ca in imagini. Taiem rahatul cubulete si asezam pe fiecare triunghi cate un...Citeste continuarea

Cartofi prajiti ... O mancare...

Postat de: puideom150 in Mancaruri de post

Cartofii se spala foarte bine cu un burete aspru de vase si, daca aveti norocul sa-i gasiti cu coaja subtire (stiu ca este greu in februarie dar...) lasati-i asa cum sunt. Nu mai este nevoie sa-i...Citeste continuarea

Crap la gratar cu sos de usturoi

Postat de: RuxyRux in Crap / Caras

Se incinge gratarul in curte, cat bei un vin fiert cu prietenii si mai stai la povesti... Crapul se stropeste cu zeama de lamaie si ulei apoi se sareaza si se lasa putin la marinat. Cand e...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie lichida.Se mai poate adauga faina in functie de cat de gros sau subtire vreti sa iasa aluatul. Se incinge o tigaie teflonata cu f...Citeste continuarea

Ciuperci Umplute

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile le spalam si le punem la scurs.Separat tocam cam trei sferturi din coditele ciupercilor, ceapa , ardeiul si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline...lasam 5 minute apoi...Citeste continuarea

Cremes de casa

Postat de: mimmi in Prajituri

1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna. 2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine. Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: carmenvlad in Mancaruri de post

Se pune intr-un vas apa cu sare la fiert. Se curata cartoful, se taie cubulete si se pun la fiert. Se adauga jumatate de morcov intreg, pastarnacul, cateva boabe de piper si frunza de dafin...Citeste continuarea

Ciorba radauteana inspirata de pe...

Postat de: mihaelaradu in Ciorbe

1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar. 2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul...Citeste continuarea

Cartofi la punga cu salata

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

se curata ,spala si taie cartofii in patru. se pun in punga se plastic pentru cuptor impreuna cu untul ,laptele amestecat  cu supa instant ,sare si piper. se dau la cuptor la 250 grade...Citeste continuarea

Cornurile Laurei Laurentiu

Postat de: Sidy in Piine

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH. Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: slowfoodcuisine in Ciorbe

Am portionat puiul, l-am fiert si rasfiert pana ce carnea a fost moale. In tot acest timp am cules din oala spuma formata. Am portionat puiul. Am tocat marunt legumele si le-am calit in 2 linguri...Citeste continuarea

Cantucci cu migdale si cacao

Postat de: slowfoodcuisine in Prajituri

Se amesteca ingredientele uscate peste care se pun cele 4 oua batute. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza doua suluri de aluat late cam de 10 cm pe care le aplatizam usor. Se coc la...Citeste continuarea

Cornuri cu nuttela si papucei cu...

Postat de: aziz in Dulciuri

punem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina punem amestecul in mijlocul fainii acoperim...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de pui

Postat de: Sidy in Ciorbe

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune...Citeste continuarea

Cartofi franţuzeşti gratinaţi

Postat de: gatitdemine in Aperitive / Garnituri

1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. 2....Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: sufletista in Piine

Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il...Citeste continuarea

Chec cu mere, nuci si stafide

Postat de: susu in Prajituri

Merele le-am amestecat cu esentele, cognacul, putina scortisoara si zema de lamaie. Ouale se mixeaza cu zaharul, uleiul si apoi se incorporeaza faian cu lingura amestecand usor. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: sufletista in Ciorbe

curatam carnea, o spalam, punem la fiert, spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma,  adaugam zarzavat/ceapa, bulionul, cartofii curatati si taiati, foile de dafin. Lasam sa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole si varza

Postat de: aziz in Ciorbe

se taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume +fasolea si se inabuse in sucul...Citeste continuarea

Chec cu crema de nuci

Postat de: susu in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos...Citeste continuarea

Chec brun

Postat de: susu in Prajituri

Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Cabanos in foietaj

Postat de: lavinia24 in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se intinde pe masa si se taie fasii de cca 1 mm grosime.Carnatii se taie bucati mai mici si se ruleaza aluatul.Se aseaza in tava si se ung cu...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: miremirc in Prajituri

Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam...Citeste continuarea

Chftelute de Dragobete

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

Dam legumele pe razatoare dupa care le amestecam cu carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam verdeata marunt si o adaugam si pe ea. Le framantam bine dupa care adaugam si oul. Le dam...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu sos de lamaie

Postat de: RuxyRux in Crap / Caras

Se aseaza pestele in tava se condimenteaza cu sare si piper se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu ulei de masline. Cealalta jumatate de lamaie o taiem cubulete mici si o asezam...Citeste continuarea

Chiftelute cu porumb

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala ceapa si se taie marunt. Se bat oualele cu untul si laptele, apoi se pun ceapa si porumbul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga patrunjelul, usturoiul pisat si...Citeste continuarea

Chiftele de pui in sos de smantina...

Postat de: aziz in Pui

amestecam carnea tocata cu piinea inmuiata si scursa de apa, patrunjel tocat,ouale,usturoiul,sare, piper dupa gust. formam bilute pe care le prajim in ulei si pe care le scoatem pe servet de...Citeste continuarea

Chec cu afine

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

Spalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele.  Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul....Citeste continuarea

Cartofi cu marar (si carnat)

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Spalam si curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem uleiul si bagam la cuptor, a foc potrivit sa se incinga. Intre timp condimentam cartofii cu sare, piper si marar...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]