Cozonac cu stafide si ciocolata la...
Postat de: Onesta in DulciuriSe face o maia din faina , cam 100 g , 1 lingurita de zahar , pliculetul de drojdie si un picut de lapte caldut si se lasa la crescut pana face basicute ( ptr ca la mine era extrem de...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: pusikmea in PrajituriPentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc impreuna cu 50 ml lapte, o lasam pana se topeste si se formeaza glazura, oprim focul si o lasam la racit. Separam albusurile de...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune apa la fiert cu 2 cuburi de concentrat de legume intr-o oala de 6 l.Cand apa fierbe se adauga zarzavatul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si calit in ulei si se lasa sa...Citeste continuarea
Crantanele
Postat de: gugugh in DulciuriAmestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat nelipicios , daca mai e nevoie mai adaugam fie frisca lichida daca e prea vartoasa coca fie faina daca e prea moale. punem vasul...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu zer si lapte batut
Postat de: Sidy in CiorbeSalata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii. Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul...Citeste continuarea
Clatite cu de toate
Postat de: kamy in DulciuriIntr-un castronel de plastic am pus ouale,zaharul vanilat si le-am mixat bine,am adaugat laptele,uleiul,sarea si la sfarsit faina si am mixat pe turatia cea mai mica.Am lasat compozitia 10 min...Citeste continuarea
Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux
Postat de: LUK in PiineAm pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu gutui
Postat de: carmenvlad in CiorbeFasolea se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata (sau pana cand se gateste) pentru a elimina toxinele. A doua zi se arunca apa in care a stat fasolea, se mai spala...Citeste continuarea
Chai Mitinita
Postat de: mitinita in BauturiSe pune apa in ceainic si se adauga scortisoara,cuisoarele si anasonul. Cand incepe sa fiarba apa se stinge focul si se adauga plicul de ceai. Se lasa 3 minute,dupa care se toarna in cani....Citeste continuarea
Chifle pentru hamburger
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina in vasul de paine si apoi punem sarea pe margine, facem o gropita in mijloc unde asezam drojdia , deasupra presaram zaharul ( daca avem drojdie proaspata atunci o dizlovam in putin...Citeste continuarea
Ciorba cu ciuperci Portobello
Postat de: ExploraCuisine in CiorbeSe spala ciupercile, se curata de coaja si se taie felii. Celelalte legume se curata de coaja, ardeiul se toaca marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Intr-o oala mai adanca punem o...Citeste continuarea
Chec cu albusuri si nuca
Postat de: postavaru in PrajituriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata iar untul il topim. Adaugam 2 linguri de...Citeste continuarea
Chec Bounty
Postat de: miremirc in PrajituriPtr. aluat : Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine , apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars in miniforme
Postat de: ExploraCuisine in PrajituriMai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar. Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au...Citeste continuarea
Crunchy Cake
Postat de: laylalala in TorturiIncinge cuptorul la 180 ˚ C. UNge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox. 15 cm diametru. Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare....Citeste continuarea
Cabanos invelit in foietaj
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe lasa la dezghetat foietajul.Se intinde dupa ce s-a dezghetat se imparte in 9 bucati.Cabanosul se taie in functie de latimea patratului de foietaj.Cabanosul se taie mai lung si se cresteaza...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu gem
Postat de: panacris in PrajituriSe amesteca ingredientele foarte bine pana la omogenizare. Nu trebuie sa creasca aluatul!!!! Se intinde aluatul in foaie de apoximativ 1/2 de cm. Se taie in patratele. Se pune cate o...Citeste continuarea
Clatite cu fineti
Postat de: sufletista in Dulciuriamestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de...Citeste continuarea
Carnaciori in aluat
Postat de: ella87 in Aperitive / GarnituriFacem un aluat fraged, din faina, drojdie, sare, ca pentru pizza... Dupa ce a crescut intindem o foaie taiem fasii si punem carnaciorii taiati sau daca aveti din aceia de bere cred ca ies...Citeste continuarea
Coasta de porc cu sos barbeque pe...
Postat de: Oana in PorcSe pregateste mai intai vasul roman, se pune la inmuiat in apa jumatate de ora. Varza murata se taie fideluta si se opareste cu apa clocotita. Se lasa cateva minute, apoi se scurge si se spala...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: ana in PiineDrojdia o frecam cu zaharul si cu o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: ana in DulciuriIncorporam toate ingredientele de mai sus si framantam bine pana obtinem un aluat fin. Intidem si taiem aluatul ca in imagini. Taiem rahatul cubulete si asezam pe fiecare triunghi cate un...Citeste continuarea
Cartofi prajiti ... O mancare...
Postat de: puideom150 in Mancaruri de postCartofii se spala foarte bine cu un burete aspru de vase si, daca aveti norocul sa-i gasiti cu coaja subtire (stiu ca este greu in februarie dar...) lasati-i asa cum sunt. Nu mai este nevoie sa-i...Citeste continuarea
Crap la gratar cu sos de usturoi
Postat de: RuxyRux in Crap / CarasSe incinge gratarul in curte, cat bei un vin fiert cu prietenii si mai stai la povesti... Crapul se stropeste cu zeama de lamaie si ulei apoi se sareaza si se lasa putin la marinat. Cand e...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: Ubulika in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie lichida.Se mai poate adauga faina in functie de cat de gros sau subtire vreti sa iasa aluatul. Se incinge o tigaie teflonata cu f...Citeste continuarea
Ciuperci Umplute
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile le spalam si le punem la scurs.Separat tocam cam trei sferturi din coditele ciupercilor, ceapa , ardeiul si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline...lasam 5 minute apoi...Citeste continuarea
Cremes de casa
Postat de: mimmi in Prajituri1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna. 2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine. Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: carmenvlad in Mancaruri de postSe pune intr-un vas apa cu sare la fiert. Se curata cartoful, se taie cubulete si se pun la fiert. Se adauga jumatate de morcov intreg, pastarnacul, cateva boabe de piper si frunza de dafin...Citeste continuarea
Ciorba radauteana inspirata de pe...
Postat de: mihaelaradu in Ciorbe1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar. 2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul...Citeste continuarea
Cartofi la punga cu salata
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise curata ,spala si taie cartofii in patru. se pun in punga se plastic pentru cuptor impreuna cu untul ,laptele amestecat cu supa instant ,sare si piper. se dau la cuptor la 250 grade...Citeste continuarea
Cornurile Laurei Laurentiu
Postat de: Sidy in PiinePrimele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH. Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: slowfoodcuisine in CiorbeAm portionat puiul, l-am fiert si rasfiert pana ce carnea a fost moale. In tot acest timp am cules din oala spuma formata. Am portionat puiul. Am tocat marunt legumele si le-am calit in 2 linguri...Citeste continuarea
Cantucci cu migdale si cacao
Postat de: slowfoodcuisine in PrajituriSe amesteca ingredientele uscate peste care se pun cele 4 oua batute. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza doua suluri de aluat late cam de 10 cm pe care le aplatizam usor. Se coc la...Citeste continuarea
Cornuri cu nuttela si papucei cu...
Postat de: aziz in Dulciuripunem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina punem amestecul in mijlocul fainii acoperim...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de pui
Postat de: Sidy in CiorbeZarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga. Carnea spalata se pune...Citeste continuarea
Cartofi franţuzeşti gratinaţi
Postat de: gatitdemine in Aperitive / Garnituri1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet. 2....Citeste continuarea
Chifle cu mac
Postat de: sufletista in PiinePunem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il...Citeste continuarea
Chec cu mere, nuci si stafide
Postat de: susu in PrajituriMerele le-am amestecat cu esentele, cognacul, putina scortisoara si zema de lamaie. Ouale se mixeaza cu zaharul, uleiul si apoi se incorporeaza faian cu lingura amestecand usor. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: sufletista in Ciorbecuratam carnea, o spalam, punem la fiert, spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, adaugam zarzavat/ceapa, bulionul, cartofii curatati si taiati, foile de dafin. Lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole si varza
Postat de: aziz in Ciorbese taie legumele in bucatele destul de maricele. Se caleste in citeva linguri de ulei(in reteta orig ulei de masline)ceapa, se adauga morcovul si restul de legume +fasolea si se inabuse in sucul...Citeste continuarea
Chec cu crema de nuci
Postat de: susu in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine, adaugi galbenusurile pe rand, esentele si faina in ploaie amestecand usor de jos...Citeste continuarea
Chec brun
Postat de: susu in PrajituriUntul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Cabanos in foietaj
Postat de: lavinia24 in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se intinde pe masa si se taie fasii de cca 1 mm grosime.Carnatii se taie bucati mai mici si se ruleaza aluatul.Se aseaza in tava si se ung cu...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: miremirc in PrajituriDizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam...Citeste continuarea
Chftelute de Dragobete
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriDam legumele pe razatoare dupa care le amestecam cu carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Tocam verdeata marunt si o adaugam si pe ea. Le framantam bine dupa care adaugam si oul. Le dam...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu sos de lamaie
Postat de: RuxyRux in Crap / CarasSe aseaza pestele in tava se condimenteaza cu sare si piper se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu ulei de masline. Cealalta jumatate de lamaie o taiem cubulete mici si o asezam...Citeste continuarea
Chiftelute cu porumb
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala ceapa si se taie marunt. Se bat oualele cu untul si laptele, apoi se pun ceapa si porumbul. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga patrunjelul, usturoiul pisat si...Citeste continuarea
Chiftele de pui in sos de smantina...
Postat de: aziz in Puiamestecam carnea tocata cu piinea inmuiata si scursa de apa, patrunjel tocat,ouale,usturoiul,sare, piper dupa gust. formam bilute pe care le prajim in ulei si pe care le scoatem pe servet de...Citeste continuarea
Chec cu afine
Postat de: ExploraCuisine in PrajituriSpalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele. Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul....Citeste continuarea
Cartofi cu marar (si carnat)
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem uleiul si bagam la cuptor, a foc potrivit sa se incinga. Intre timp condimentam cartofii cu sare, piper si marar...Citeste continuarea












Craciun fericit! 







