A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac cu nuca de post

Postat de: miremirc in Dulciuri

Ptr.aluat : Facem maiaua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute Intr-un castron mai mare cernem faina,...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu tarhon

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Ciorbe

Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: Dya in Ciorbe

Curatam pestele, il spalam bine si il taiem pe grosime in bucati potrivite. Tocam legumele si le punem la fiert. Cand da in clocot adaugam delikatul, bulionul si borsul si lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: matilda in Prajituri

Incalzim laptele, apoi 1-punem putin lapte in castronul cu drojdie, amestecam cu putina faina,-lasam o jumatate de ora 2-batem galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, coaja de lamaie,...Citeste continuarea

Cosulet cu fructe

Postat de: matilda in Dulciuri

La un cosulet se folosesc 6 foi spring roll pastry(foi placinta) Fructe: pepene galben, papaia, fruct dragon, piersica, boabe de struguri negri, kiwi, capsuni,... asta am pus eu -astea imi plac...Citeste continuarea

Carne de gaina cu piure si sos de...

Postat de: mirela0911 in Pui

Intr-o craticioara se pune uleiul si faina si se amesteca pana la omogenizare la foc mic sa nu se arda. Se adauga zeama de la compotul de visine treptat amestecandu-se continuu sa nu faca...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: cristinne in Prajituri

Se face un blat din biscuitii sfarmati si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra si apoi si cu frisca (asta dupa ce e batuta in prealabil) Se scurg zmeurele si ori se...Citeste continuarea

Ciorba de zarzavat cu orez si otet...

Postat de: mihaelaradu in Ciorbe

1. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa.  2. Morcovul si patrunjelul date pe razatoarea mare se calesc impreuna cu ceapa. 3. Adaugam apa si lasam...Citeste continuarea

Ciorba de peste(macrou)

Postat de: mihaelab in Ciorbe

Punem o oala cu 1kg de apa pe foc,dupa ce a dat in fiert punem orezul bine spalat, cartofii taiati in 4, pastarnac, telina, morcov, ardeiul gras, dovlecelul si ceapa. Cand legumele s-au fiert se...Citeste continuarea

Cornulete din foietaj cu rahat

Postat de: MIUTA in Dulciuri

-Se decongeleaza foaia de aluat frantuzesc. -Se taie patratele. -In fiecare patratel se pune o bucata de rahat si se ruleaza ca la cornulete. Se pun cornuletele intr-o tava in care am pus...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: MIUTA in Prajituri

Am separat albusul de galbenus de la  cele trei oua.Am masurat albusurile intr-un pahar.Cate albusuri intra in pahar atat se pune zahar si faina.Am batut spuma tare albusul,am adaugat zaharul...Citeste continuarea

Cheesecake cu lamaie si ananas

Postat de: Corina27 in Torturi

Pentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm. Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider...Citeste continuarea

Chipsuri de casa

Postat de: asubana in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie, Se incorporeaza cu apa si se face o coca. Sa fie un aluat de intins...Citeste continuarea

Ceafa si carnati ca la Intorsura...

Postat de: MIUTA in Porc

Se bate putin ceafa cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu condiment pentru gratar,sare si piper. Se frig pe gratarul incins si pe masura ce se patrund si se rumenesc pe ambele parti se...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, laptele, faina si praful de copt, omogenizam compozitia. Tocam carnea, sunculita, branza si...Citeste continuarea

Ciorbita de primavara

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Spalam bine legumele. Tocam ceapa, morcovii, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel marunt, cartofii cubulete si le punem la fiert in apa cu putina sare. Intre timp taiem si spanacul,...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Am taiat capacul fiecarei chifle si am scobit-o de miez. Am pus in fiecare chifla o bucatica de unt cat o aluna. Am pus cateva fasii de muschi file afumat si am spart cate un ou in fiecare...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: MIUTA in Piine

Am pus intr-un lighean faina.Am facut o gropita in mijlocul fainii si acolo am facut maiaua din lapte caldut,zahar,cubul de drojdie si putina faina.Am lasat la dospit 15 minute.Dupa ce a crescut...Citeste continuarea

Ciocolatos de post

Postat de: sufletista in Dulciuri

se amesteca faina,cacaua,sarea,zaharul, adaugam si restul ingredientelor si amestecam bine, ungem o tava cu ulei si turnam compozitia in tava, dam la cuptor si coacem la foc moderat,...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu crusta de mustar

Postat de: panacris in Porc

Cotletul se spala si se curata de pielite. Se portioneaza, adica se taie felii pana la jumatate. Mustarul, uleiul de masline, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, cimbrul si rozmarinul se pun...Citeste continuarea

Choux à la creme

Postat de: lilik in Prajituri

Pregatirea gogoselelor: punem apa cu uleiul si praful de sare intr-o oala cu fundul gros si punem pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem faina,apoi punem din nou pe foc si...Citeste continuarea

Chiftele fara ulei

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

   Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scurg bine in pumni.   Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza.       Am...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu marmelada...

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare. 2. Se adauga faina cernuta proaspat - in...Citeste continuarea

Ciuperci cu urzici la cuptor

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Urzicile,curatate cu atentie,spalate in multe ape,le oparesc in apa 5min,dupa care le scurg; ciupercile curatate,spalate,taiate marunt,le calesc in unt impreuna cu ceapa, dupa ce a scazut...Citeste continuarea

Clatite cu suc de portocale

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul. inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra. invartim cu un tel pana se dizolva zaharul. adaugam praful de...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar

Postat de: lia in Porc

  Punem tigaia la incins cu putin ulei, adaugam bucatile de carne si le prajim la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem bucatile de carne intr-un bol, le condimentam si le acoperim cu folie...Citeste continuarea

Crema de legume pentru bebelusi

Postat de: mihaelab in Mancare copii

Se curata si se spala legumele si le taiem in bucati  mari si le punem la fiert. Dupa ce au fiert scoatem legume si le pasam cu blenderul.Dupa ce le pasam se mai poate adauga si o lingura...Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de: ianculubita in Salau

Fileurile spalate,le pun la fiert in apa cu putina sare pentru 20-30min; dupa ce l-am scurs,il zdrobesc cu furculita,adaug ceapa data pe razatoare,painea inmuiata in putin lapte...Citeste continuarea

Chec cu ton si sos pesto

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron,amestec faina,praful de copt stins,ouale,cascavalul ras,tonul scurs si maruntit sosul pesto apoi se incorporeaza cate putin lapte iar la urma coniacul; intr-o tava de chec,cu...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Batem albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Stingem praful de copt cu o...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: aziz in Mancaruri de post

se taie legumele cubulete si se pun la fiert ;mai putin brocoli si fasolea din cutie care le adaugam ciorbei cind deja morcovul este fiert. se adauga pasta de tomate ,sarati si piperati dupa...Citeste continuarea

Ciorba de broccoli pe os de curcan

Postat de: adasev12 in Ciorbe

am pus osul la fiert si l-am spumat bine, apoi am adaugat ceapa intreaga si telina si sare si am lasat sa fiarba .... cu 10 min inainte de a fi gata am scos ceapa si telina din ciorba, am...Citeste continuarea

Chec cu morcov (de post)

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Pregatim o tava de 20cm x 20cm sau una rotunda de chec. Incalzim cuptorul la 180C. Cernem impreuna faina, sarea, praful de copt si scortisoara. In alt vas, pasam banana, apoi o mixam bine cu...Citeste continuarea

Conopida la cuptor

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legume

Conopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba....Citeste continuarea

Chec cu cafea expresso si nuca

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mixam.Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Integram apoi faina pe...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: sufletista in Dulciuri

Vom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza Crema de branza : branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se amesteca ouale cu smantana si cu faina .Se pune vegeta si piper dupa gust dupa care se adauga parizerul taiat cubulete,muschiul tiganesc taiat cubulete,ardeiul kapia tocat,maslinele taiate...Citeste continuarea

Coconut&lemon cookies

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate untul cu zaharul si vanilia. Incorporeaza ouale, cate unul pe rand. Faina amestec-o cu nuca de cocos, bicarbonatul si praful de copt. Inglobeaza...Citeste continuarea

Clatite umplute cu legume

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Taiem legumele rondele (sau pe lung, dupa preferinte), le condimentam si impreuna cu sunca/muschiul le punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Daca este necesar putem adauga un pahar cu apa. Cand...Citeste continuarea

Chec cu cacao rapid

Postat de: mihaelab in Prajituri

Se separa albusurile si se bat spuma dupa care adaugam zaharul putin cate putin,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu un praf de sare si uleiul,mai amestecam putin dupa care adaugam faina in...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si cafea

Postat de: lia in Torturi

Pentru umplutura , punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena. Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu...Citeste continuarea

Clatite umplute cu branza la cuptor

Postat de: izulika in Dulciuri

Clatite : Se amesteca toate ingredientele,apoi se adauga faina in ploaie pana devine ca o smantana.Dupa ce am facut compozitia pentru clatite se pune la incins o tigaie care se unge cu putin...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti (Cartofi...

Postat de: ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri

Fierbem in apa cu sare cartofii in coaja (spalati in prealabil foarte bine) pentru 35 de minute pana cand cartofii sunt moi, iar furculita intra usor in ei, fara a se sfarma. Fierbem si ouale in...Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele. Eu pun si uleiul in compozitie si nu mai pun in tigaie. Se rumenesc clatitele pe ambele parti si dupa ce sunt gata le ungem cu crema de branza si le rulam....Citeste continuarea

Chec aperitiv Rococo

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

am batut ouale cu sare ff bine cu mixerul pana s-au facut spuma, am adaugat laptele si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie si faina cate o lg , fara sa ma opresc din mixat....Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit cu ciupercile taiate marunt. Dupa ce se inmoaie putin se pune si ardeiul taiat marunt, parizerul si costita taiate cubulete, vegeta, boia,...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam bine legumele, apoi le taiem dupa preferinte si le punem la fiert in apa rece, in afara de spanac, deoarece pe acesta il vom pune dupa ce celelalte legume s-au inmuiat. Odata cu spanacul...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se curata cartofii se spala se taie felii dar nu pana jos se pune cate o feliuta de branza intre feliile de cartofi se condimenteaza se pune intr-o tava, se adauga apa,oregano,uleiul si un...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu macris

Postat de: Sidy in Ciorbe

Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece. Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]