A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Choux à la creme

Postat de: lilik in Prajituri

Pregatirea gogoselelor: punem apa cu uleiul si praful de sare intr-o oala cu fundul gros si punem pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem faina,apoi punem din nou pe foc si...Citeste continuarea

Chiftele fara ulei

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

   Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scurg bine in pumni.   Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza.       Am...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu marmelada...

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare. 2. Se adauga faina cernuta proaspat - in...Citeste continuarea

Ciuperci cu urzici la cuptor

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Urzicile,curatate cu atentie,spalate in multe ape,le oparesc in apa 5min,dupa care le scurg; ciupercile curatate,spalate,taiate marunt,le calesc in unt impreuna cu ceapa, dupa ce a scazut...Citeste continuarea

Clatite cu suc de portocale

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul. inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra. invartim cu un tel pana se dizolva zaharul. adaugam praful de...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar

Postat de: lia in Porc

  Punem tigaia la incins cu putin ulei, adaugam bucatile de carne si le prajim la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem bucatile de carne intr-un bol, le condimentam si le acoperim cu folie...Citeste continuarea

Crema de legume pentru bebelusi

Postat de: mihaelab in Mancare copii

Se curata si se spala legumele si le taiem in bucati  mari si le punem la fiert. Dupa ce au fiert scoatem legume si le pasam cu blenderul.Dupa ce le pasam se mai poate adauga si o lingura...Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de: ianculubita in Salau

Fileurile spalate,le pun la fiert in apa cu putina sare pentru 20-30min; dupa ce l-am scurs,il zdrobesc cu furculita,adaug ceapa data pe razatoare,painea inmuiata in putin lapte...Citeste continuarea

Chec cu ton si sos pesto

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron,amestec faina,praful de copt stins,ouale,cascavalul ras,tonul scurs si maruntit sosul pesto apoi se incorporeaza cate putin lapte iar la urma coniacul; intr-o tava de chec,cu...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Batem albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Stingem praful de copt cu o...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: aziz in Mancaruri de post

se taie legumele cubulete si se pun la fiert ;mai putin brocoli si fasolea din cutie care le adaugam ciorbei cind deja morcovul este fiert. se adauga pasta de tomate ,sarati si piperati dupa...Citeste continuarea

Ciorba de broccoli pe os de curcan

Postat de: adasev12 in Ciorbe

am pus osul la fiert si l-am spumat bine, apoi am adaugat ceapa intreaga si telina si sare si am lasat sa fiarba .... cu 10 min inainte de a fi gata am scos ceapa si telina din ciorba, am...Citeste continuarea

Chec cu morcov (de post)

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Pregatim o tava de 20cm x 20cm sau una rotunda de chec. Incalzim cuptorul la 180C. Cernem impreuna faina, sarea, praful de copt si scortisoara. In alt vas, pasam banana, apoi o mixam bine cu...Citeste continuarea

Conopida la cuptor

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legume

Conopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba....Citeste continuarea

Chec cu cafea expresso si nuca

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mixam.Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Integram apoi faina pe...Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de: sufletista in Dulciuri

Vom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza Crema de branza : branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se amesteca ouale cu smantana si cu faina .Se pune vegeta si piper dupa gust dupa care se adauga parizerul taiat cubulete,muschiul tiganesc taiat cubulete,ardeiul kapia tocat,maslinele taiate...Citeste continuarea

Coconut&lemon cookies

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. Bate untul cu zaharul si vanilia. Incorporeaza ouale, cate unul pe rand. Faina amestec-o cu nuca de cocos, bicarbonatul si praful de copt. Inglobeaza...Citeste continuarea

Clatite umplute cu legume

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Taiem legumele rondele (sau pe lung, dupa preferinte), le condimentam si impreuna cu sunca/muschiul le punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Daca este necesar putem adauga un pahar cu apa. Cand...Citeste continuarea

Chec cu cacao rapid

Postat de: mihaelab in Prajituri

Se separa albusurile si se bat spuma dupa care adaugam zaharul putin cate putin,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu un praf de sare si uleiul,mai amestecam putin dupa care adaugam faina in...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si cafea

Postat de: lia in Torturi

Pentru umplutura , punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena. Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu...Citeste continuarea

Clatite umplute cu branza la cuptor

Postat de: izulika in Dulciuri

Clatite : Se amesteca toate ingredientele,apoi se adauga faina in ploaie pana devine ca o smantana.Dupa ce am facut compozitia pentru clatite se pune la incins o tigaie care se unge cu putin...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti (Cartofi...

Postat de: ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri

Fierbem in apa cu sare cartofii in coaja (spalati in prealabil foarte bine) pentru 35 de minute pana cand cartofii sunt moi, iar furculita intra usor in ei, fara a se sfarma. Fierbem si ouale in...Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele. Eu pun si uleiul in compozitie si nu mai pun in tigaie. Se rumenesc clatitele pe ambele parti si dupa ce sunt gata le ungem cu crema de branza si le rulam....Citeste continuarea

Chec aperitiv Rococo

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

am batut ouale cu sare ff bine cu mixerul pana s-au facut spuma, am adaugat laptele si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie si faina cate o lg , fara sa ma opresc din mixat....Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit cu ciupercile taiate marunt. Dupa ce se inmoaie putin se pune si ardeiul taiat marunt, parizerul si costita taiate cubulete, vegeta, boia,...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam bine legumele, apoi le taiem dupa preferinte si le punem la fiert in apa rece, in afara de spanac, deoarece pe acesta il vom pune dupa ce celelalte legume s-au inmuiat. Odata cu spanacul...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se curata cartofii se spala se taie felii dar nu pana jos se pune cate o feliuta de branza intre feliile de cartofi se condimenteaza se pune intr-o tava, se adauga apa,oregano,uleiul si un...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu macris

Postat de: Sidy in Ciorbe

Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece. Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si...Citeste continuarea

Curcan cu sos de iaurt

Postat de: laylalala in Curcan

Se pune intr-o cratita apa la fiert. Se adauga si un cub concentrat de legume. Dupa ce apa da in clocot se adauga carnea si se lasa sa fiarba 15-20 minute. Iaurtul se amesteca cu zeama de...Citeste continuarea

Cozonac pufos

Postat de: bucatarimcudiana in Dulciuri

eu in primul rand ma ocup de maia, adica drojdia  o omogenizez cu o lg de zahar, cu 100 ml. lapte caldut si cu 2 lg de faina pe care o las la crescut intr-un loc caldut. intre timp bat...Citeste continuarea

Ciorbita rapida cu lapte prins

Postat de: asubana in Ciorbe

OPTIONAL: aripi, aripi cu spate, piept de pui sau pulpe, copanele, etc. Ce preferinte aveti. Spre exemplu noua ne place cum iese cu aripi, cu spate, pieptul de pui imi pun la ciorba...Citeste continuarea

Chiftelute patratoase

Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri

Nu am masina de tocat carne,ca s-a stricat de la a 2 utilizare...deh...mi-a trebuit pe curent... Asa ca peste carne am adaugat prima data ouale,am omogenizat bine de tot Apoi am pus ceapa si...Citeste continuarea

Chec aperitiv de post

Postat de: cismaru_nicoleta in Mancaruri de post

Pai e foarte simplu.. Am oparit toate legumele taiate rondele si le-am pus pe un servet la scurs Faina am amestecat-o cu laptele,putina sare si un vf de cutit natriu..am omogenizat bine si...Citeste continuarea

Cafea senseo cu gust de lichior si...

Postat de: bettyC in Cafea

Am pus apa in aparatul senseo ptr cafea,apoi am pus un pliculet de cafea (cu arome)am dat drumul sa curga ptr o cafea apoi cu o scobitoare am facut o inima in spuma de la cafea cu ciocolata...Citeste continuarea

Clatite ,,, alternativa retetei...

Postat de: Dya in Prajituri

Intindem sosul de ciocolata (din plin!)  peste foaia de clatita si adaugam apoi felii de banane impreuna cu putin  suc de portocale. La sfarsit, le rulam in forma de evantai (cu...Citeste continuarea

Clatite cu inghetata

Postat de: Dya in Prajituri

Mixam ingredientele avand grija sa nu ramana cocoloase. Se lasa aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora. Luam cate un polonic din compozitie si o turnam in tigaia incinsa si bine unsa cu...Citeste continuarea

Colac impletit, cu stafide...

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar), esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Chec cu portocale

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca. Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja) Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de tarhon

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se pun spinarile la fiert intr-o oala cu apa. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit separat in 2-3 lg ulei dupa care se stinge cu 1 l apa de pe carne. Cand s-au...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: sufletista in Ciorbe

Se curata cartofii, se spala, se taie si se pun intr-o oala la fiert. Se adauga ceapa, zarzavatul, mararul, leusteanul, pasta de tomate, uleiul. Cand aproape au fiert cartofii se adauga fideaua si...Citeste continuarea

Cappelletti cu prosciutto si sos...

Postat de: adasev12 in Paste

mai intai am facut sosul beschamel, asupra caruia nu insist fiindca toata lumea stie cum se face...si fiecare il adapteaza dupa gust....( eu specific doar ca am pus si vreo 50 g mozzarella...il...Citeste continuarea

Ciolan afumat cu cartofi la cuptor

Postat de: medioto59 in Porc

Curatam cartofii, ii spalam ,ii taiem rondele  si ii asezam intr-un vas .Condimentam dupa gust cu boia, sare si piper.Taiem ciolanul afumat in bucati ca pentru friptura si asezam...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv cu branza si masline

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Toate ingredientele se amesteca. Lingurile de smantana, galbenusul, albusul batut ferm. se incorporeaza si vor lega compozitia. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se aduga la urma si...Citeste continuarea

Chec aperitiv a la Ela

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete muschiul tiganesc. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile de...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas se adauga 5oua, 5 linguri de faina si 5 linguri de smantana.Toate acestea se amesteca bine si se adauga apoi 300 de grame de salam/sunca taiat cubulete, apoi 2-3 ardei grasi si un...Citeste continuarea

Carnati de Plescoi in aluat

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am taiat carnatii in bucati uniforme. Aluatul l-am tinins cu sucitorul si l-am taiat triunghiuri. Am rulat aluatul in jurul bucatilor de carnati si apoi le-am asezat in tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata alba

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

Biscuitii se sfarma marunt, se adauga oul, untul topit, laptele si se amesteca bine . Intr-o tava rotunda unsa cu unt se aseaza compozitia de biscuiti presand bine cu ajutorul unui pahar , sa nu...Citeste continuarea

Cremsnit rapid

Postat de: kamy in Dulciuri

Se pune la fiert apa,zaharul,untul si putina sare.Cand clocoteste se ia de pe foc,se pune toata faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de peretii vasului. Se lasa putin sa se...Citeste continuarea

Ciorba de varza acra cu perisoare...

Postat de: panacris in Ciorbe

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei cu apa. Intre timp se curata zarzavatul si se da pe razatoarea mare. Varza acra se taie fideluta. Dupa ce s/a calit ceapa se adauga, ardeiul tocat...Citeste continuarea