Carne de berbec cu varza acra la cuptor

de lia maria in Oaie, 7 Mar 2011 | 10774 vizualizari

 

O mancare care necesita “ceva” timp de preparare (4.5h), dar care sigur incanta toate, papilele gustative !
Acest preparat se potriveste de minune…si cu o mamaliguta alaturi…depinde cat de mult/putin va place mamaliga hi,hi,hi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne berbec (pulpa si coasta) taiata in bucati
  • 2kg varza murata, tocata
  • 2 cepe mari taiate marunt
  • 100ml ulei
  • 500ml bullion
  • 100g pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita chimen
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita maghiran
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita usturoi uscat
  • ½ lingurita coreandru

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de berbec cu varza acra la cuptor:

Intr-o tigaie, punem  jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute, apoi adaugam condimentele si bulionul. Lasam la fiert sub capac,cam 25-30’. Intre timp separat intr-o oala punem uleiul ramas si calim varza. Adaugam si pasta de rosii amestecand din cand in cand sa nu ardem varza. Se va cali cam in 20’.

Luam o tava de friptura in care golim carnea cu tot cu sos si o acoperim cu varza calita. Acoperim tava cu o folie, apas-ind bine marginile sa nu intre aer si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 3,5 h.

Preparatul se serveste cald, cu un ardei iute alaturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de berbec cu varza acra la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

COMENTARII (16)

lia maria 1

09.03.2011, 11:17

divainbucatarie
postavaru
mamaelena

lia maria 1

09.03.2011, 11:18

Nicoleta, ai dreptate a doa zi am facut o mamaliguta langa si ne-am lins pe degede de buna ce a fost

babi5 1

06.10.2014, 15:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]