Chec cu nuca si albusuri
Postat de: bitza in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,adaugand treptat zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste albusurile batute rigid si se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu cartofi taranesti
Postat de: carmenvlad in PorcCotletele se bat usor cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu condimentele de porc, sare si piper, maghiran si se dau la rece pentru o ora. Apoi se pun pe gratar si se rumenesc bine si pe o...Citeste continuarea
Cornuri cu mac si rahat
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un vas se cerne faina. Se face o maia din putin lapte caldut, 1 lgt zahar, una de faina si drojdia. Dupa ce a crescut putin se toarna peste faina si se mesteca putin. Se adauga ouale batute,...Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos si visine
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAmestecam mai intai faina cu nuca de cocos si zaharul. apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie. dupa care incepem sa turnam apa minerala treptat, si mixam continuu pana ce zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu fasole verde
Postat de: carmenvlad in PuiSe spala carnea bine si se pune la fiert in aproximativ 3 l apa calda. Se spumeaza de cateva ori si apoi se adauga ½ lingurita sare, pastarnacul, 1 morcov, 1 cartof taiat in patru, fasolea...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu banane...
Postat de: mimmi in DulciuriPrima data batem bine albusurile. Le amestecam cu dosul lingurii cu faina si praful de copt. Intre timp caramelizam zaharul direct in tava de chec,punem peste zahar bananele...Citeste continuarea
Ciorba de rata cu suc de rosii si...
Postat de: Dya in CiorbePreparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa...Citeste continuarea
Coconut cheesecake
Postat de: cristinne in TorturiSe face un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma de tarta si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute. Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca...Citeste continuarea
Chec cu nuca (de post)
Postat de: divainbucatarie in DulciuriAmestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie. Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara,...Citeste continuarea
Ciupercute umplute
Postat de: cristinne in Aperitive / GarnituriSe taie coditele de la ciuperci, morcovul, telina si ceapa, cubulete mici si se calesc usor in 2 linguri de ulei de masline. Se umplu ciupercutele frumos cu mixul calit si se dau la cuptor 20...Citeste continuarea
Ciorbita de loboda cu piept de pui
Postat de: elena1988 in CiorbeTaiem pieptul de pui si il punem la fiert. Separat, in alta oala, punem legumele la fiert fara loboda. Cand au fiert legumele adaugam pieptul de pui, putin ulei, sare si delikat, apoi...Citeste continuarea
Crispy strips sanatosi
Postat de: Furnicuti in PuiPregatim o marinata din mustar, ulei, pasta de ardei, usturoi pisat, sos de soia, boia, jumatate din cimbru si piper (cam o lingurita). Pieptul de pui il taiem fasii, late cam cat 2 degete. Punem...Citeste continuarea
Cornulete cu gem (de post)
Postat de: Furnicuti in DulciuriPregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina. Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat...Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: sufletista in DulciuriAmestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam apa si uleiul, esenta si coaja de portocala. Impartim compozitia in 2, in una punem cacao, in cealalta colorant galben sau o putem lasa asa....Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, nuca de cocos, praful de sare, esenta iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata, dam la cuptorul incalzit 45 min....Citeste continuarea
Clatite cu lamaie
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca toate ingredientele,mai putin untul, si se lasa deoparte o ora. Se unge tigaia cu unt si se fac clatitele,una cate una. Se servesc cu umplutura de fructe proaspete,lemon curd,gem...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: RuxyRux in CiorbeSpalam legumele, le taiem dupa dorinta, mie imi plac mai mari, asa mai taraneste, spalam loboda o tocam si punem totul la fiert. Punem si orezul cand fierbe apa. Cand legumele si orezul au...Citeste continuarea
Cornuri de brutar umplute
Postat de: bucatarimcudiana in PizzaEu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut. Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi...Citeste continuarea
Carne de porc cu mamaliga
Postat de: kamy in PorcCarnea de porc se taie cubulete,se sareaza,se pipereaza,se presara cimbru,se amesteca bine si se lasa la in frigider cat doriti. Intr-un tuci se pun 2 linguri untura,se lasa sa se incinga...Citeste continuarea
Cartofi aromati copti (cu piept de...
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem cartofii cuburi si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Intre timp, calim pieptul de pui, portionat, impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri si cu ceapa tocata. Dupa...Citeste continuarea
Crispy strips
Postat de: elena1988 in PuiPieptul de pui il taiem cubulete mici si il punem intr-o oala cu apa la fiert, dupa ce a fiert il punem in strecuratoare si il lasam asa 10 minute. Fulgii de porumb ii maruntim mai fin, pieptul...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu ou, Cedar si...
Postat de: FraicheBistro in Aperitive / GarnituriScobeste cartofii fierti si umple-i cu branza Cedar, bacon feliat si ou. Presara deasupra sare si piper si se introduce-i la cuptor pana cand oul se face, dar inca are galbenusul moale. Scoate din...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: miremirc in PrajituriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi apa, uleiul si framantam un aluat potrivit. Lasam sa creasca cam 20-30 minute; Formam 2 bile din...Citeste continuarea
Ciorbita de vitel si oase de purcel
Postat de: MVMih in CiorbeIn primul rand mie imi plac ciorbele sau supele sa fie cat mai limpezi / clare si asta necesita un timp de pregatire mai indelungat. Carnea proaspata sau decongelata cu ceva timp inainte si...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si...
Postat de: adasev12 in Puiam perpelit bine aripioarele la flacara de la aragaz apoi le-am spalat si le-am taiat in doua ( varfurile acelea sfrijite eu nu le folosesc, decat cele doua parti mai carnoase). am...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: AlexJ in Vita1. Carnea de vițel se curăță de pielițe și se feliaza în felii cam de dimensiunea unui deget și se lasă la scurs pe niște șervețele de bucătărie. 2. Dupa ce s-a scurs...Citeste continuarea
Chec rasturnat cu banane
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriTapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform. Intr-un blender,...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: divainbucatarie in CiorbeSpalam loboda fara sa o rupem. Dam prin razatoare morcovul, telina si ardeiul, iar ceapa o tocam marunt. Calim ceapa, apoi adaugam ardeiul, morcovul, telina si orezul si le calim impreuna 1 minut....Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: MIUTA in PrajituriSe bat albusurile spuma cu cana de zahar,se adauga vanilia,coaja de lamaie,praful de copt stins in sucul de lamaie,uleiul si stafidele.La sfarsit se adauga faina,macul si se amesteca usor.Se pune...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam creierul de pielite si oscioare, dupa care il lasam la scurs. Batem oul impreuna cu sarea, piperul si boiaua. Dam creierul mai intai prin faina, apoi prin ou, dupa care il...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si stafide
Postat de: jolygina in PrajituriSeparam albusurile si le batem spuma ,cand sunt gata se adauga treptat zaharul ,apoi galbenusurile pe rand ,uleiul iar la sfarsit laptele Amestecam bine ingredientele solide :faina,praful de...Citeste continuarea
Capsuni umplute
Postat de: meosiris in PrajituriSpalam bine capsunile, le stergem cu un servetel din hartie pentru a mai absorbi din apa apoi le taiem in patru avand grija sa nu le taiem de tot...partea de jos trebuie sa ramana intreaga....Citeste continuarea
Chec margareta
Postat de: susu in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu sare, adaugi zaharul si mixezi bine. Galbenusurile se adauga pe rand apoi esentele si coaja de portocale. Topesti untul si adaugi laptele iar la final lingura de zahar....Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de smantana si...
Postat de: meosiris in Mancaruri cu carnePentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu amestecul de carne tocata, cu oul, adaugam si usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt iar in cele din urma condimentam cu sare si...Citeste continuarea
Chifle cu usturoi
Postat de: sufletista in PiineSe face maiaua din drojdie, sare, zahar, margarina si 2 linguri faina. Se lasa 15 min pana face basici. Se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura in mijloc si se adauga maiaua....Citeste continuarea
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si...
Postat de: MIUTA in PorcSe bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile...Citeste continuarea
Carne de vita in sos de bere bruna
Postat de: Dya in VitaSpalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub printr-un amestec din faina condimentata cu sare, piper si chili (condimentele se adauga...Citeste continuarea
Cafea traditionala din Bahrain
Postat de: mitinita in CafeaPune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca,adauga cafeaua,cardamonul si sofranul. Tine pe foc mic 3 minute. Se ia jos de pe foc,se strecoara ca sa scapam de zat si se adauga apo de...Citeste continuarea
Chiftelute de primavara
Postat de: Onesta in PuiAm curatat pieptanul de pielite si l-am trecut prin masina de tocat impreuna cu ceapa , usturoiul , verdeturile ( a iesit compozitia cam verzulie ) si painea inmuiata in lapte si stoarsa bine...Citeste continuarea
Ciolan afumat cu varza acra
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCiolanul se spala si se pune intr-o oala mai inalta. Eu folosesc Kukta, oala cu presiune. Varza se taie fideluta, ( am folosit varza de la punga gata taiata, Sauerkraut!!!). Se toaca ardeiul,...Citeste continuarea
Cornulete cu portocala si lamaie
Postat de: Lily_Musat in PrajituriUntul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat in bere
Postat de: divainbucatarie in PorcAmestecam mierea cu mustar si apoi ungem carnea cu acestea. Punem carnea intr-un vas termorezistent. O condimentam cu sare si piper, presaram cimbrul si busuiocul, apoi punem cateii de usturoi...Citeste continuarea
Cornulete alla mami meu
Postat de: Sidy in PrajituriMargarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: eleny2010 in Prajituri-Punem putin untul(margarina) la incalzit in cuptorul cu microunde (20de secunde) si il punem in bolul mixerului.. adaugam zaharul cate putin in timp ce mixerul amesteca..si ouale.. unul cate...Citeste continuarea
Cotlet de porc in mustar
Postat de: AlexJ in PorcÎntr-un bol faceți un amestec de muștar, ulei de măsline, cimbru și usturoi tocat, sare, piper. Se pune deoparte. Se taie carnea în bucăți groase cam cât degetul. Se...Citeste continuarea
Conopida si broccoli la cuptor
Postat de: deyutzky in Mancaruri de legumeSe curata conopida de frunzulite si cotor, la fel si broccoli. Le desfacem buchetele nu foarte mici, le spalam iar apoi le punem la fiert cu putina sare cam 7-9 min astfel incat sa nu se inmoaie...Citeste continuarea
Ciuperci murate
Postat de: mitinita in MuraturiSe fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia. Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile. Cand incepe sa clocoteasca...Citeste continuarea
Ciorbita de legume
Postat de: bucatarimcudiana in Ciorbeam pus pe foc o oala cu 3 l de apa. Am taiat cubulete ceapa, pastarnacul si telina, morcovul rondele si hop cu ele in oala. De rezerva am pus un ibric cu apa la fiert in caz ca avem nevoie de apa...Citeste continuarea
Covrigi cu miere si susan
Postat de: pusikmea in DulciuriPunem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput...Citeste continuarea
Crochete de pui cu susan
Postat de: mihaelaradu in Aperitive / Garnituri1. Pieptul te pui se taie in felii lungi. 2. Albusul de ou se bate spuma si se amesteca cu galbenusul, un praf de sare si putin piper. 3. Fasiile de carne se trec prin compozitia de ou, apoi...Citeste continuarea





















