Ciocolata alba de casa, cu stafide...
Postat de: ela in DulciuriIntr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(picuram din compozitie intr-un pahar cu apa si daca nu se mai imprastie compozitia,zaharul e topit).Se ia de pe foc,se...Citeste continuarea
Colac secuiesc
Postat de: cec in DulciuriDrojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele. Se cerne faina, se...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Anamaria7 in CiorbeEu am folosit o oala de 8l. Am umplut-o cu cca 6l de apa, am turnat uleiul si am pus-o la fiert cu capacul pus. Intre timp, am curatat si taiat ceapa solzisori, iar cartofii cubulete. Cand apa...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu coniac
Postat de: alinutza1983 in Dulciuri1. Cele 3 linguri de zahar se pun pe aragaz, la flacara mica, sa se caramelizeze. Cand zaharul incepe sa se topeasca, se roteste cratita astfel incat sa se acopere uniform peretii sai, pana...Citeste continuarea
Cartofi natur cu chiftelute cu...
Postat de: lili in Mancaruri cu carneCartofii ii fierbem. Punem la calit putin cozile de ceapa, usturoi si patrunjelul, dupa care le amestecam cu cartofii. Carnea tocata o amestecam cu verdeata, ouale, sarea, piperul, faina,...Citeste continuarea
Cornuri infoiate
Postat de: ionela2682 in DulciuriDin ingredientele de mai sus se framanta un aluat potrivit de tare care se va lasa la crescut ,la temperatura camerei, pana ce-si dubleaza volumul -dupa ce a crescut se intinde o foaie de 0,5...Citeste continuarea
Chiftelute din ghebe
Postat de: housy in Aperitive / Garnituriusturoiul, atat ceapa verde cat si cea galbena se dau la robotul de bucatarie, impreuna cu ghebele decongelate si scurse bine se amesteca apoi cu oul, condimentele si pesmetul pana se...Citeste continuarea
Crap la gratar cu sos de capere
Postat de: medioto59 in PesteFileurile de peste se spala apoi se lasa la scurs.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se aseaza pe gratarul incins.Se lasa sa se...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: mitinita in DulciuriSe zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu untul topit, apoi se apasa pe forma de copt (eu am folosit de silicon), pe fund si pe margine.Se da la frigider pana facem umplutura....Citeste continuarea
Ciorba de vara cu ciuperci
Postat de: Corina33 in CiorbeSe curata, se spala si se taie legumele dupa preferinte. Se pun la calit in ulei amestecand pana se inmoaie: ceapa, morcovii, patrunjelul, ardeiul. Se adauga apoi ciupercile spalate si feliate,...Citeste continuarea
Chec Regal cu lamaie si mac
Postat de: diaconta in PrajituriUntul moale se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste.Se incorporeaza pe rand cele 4 oua.Apoi faina amestecata cu praful de copt si putina sare,iar la urma semintele de mac. Se pune...Citeste continuarea
Ciuperci umplute preparate la...
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriTaiem coditele ciupercilor,curatam de pielita ciupercile.Tocam marunt coditele ,taiem la fel si ceapa.Taiem cubulete mici pieptul de pui dezosat.Punem putin ulei intr-o tigaie in care calim...Citeste continuarea
Chiftele din piept de pui
Postat de: mihaelab in PuiDezosam pieptul si-l tocam. Usturoiul l-am pisat marunt si l-am adaugat peste carne impreuna cu oul,cimbru,piperul,sarea,busuiocul si patrunjelul,am amestecat bine compozitia. Am amestecat...Citeste continuarea
Ciuperci umplute (2)
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriCuratam bine ciupercile si le rupem coditele. Asezam ciupercile in tava si presaram putina sare in fiecare. Coditele le tocam marunt impreuna cu ceapa verde. Adaugam usturoiul pisat si 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu leustean
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeIntai de toate luam toate legumele si le pregatim. cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. ardeiul rosu si cel galben il spalam si il taiem cubulete. ceapa o...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor din curcan cu...
Postat de: ionix in CurcanSe dau pe maşina de tocat următoarele ingrediente: ceapa, mărarul, pătrunjelul, ceapa verde, usturoiul verde, carnea de curcan şi cartoful iar apoi se amestecă bine. Se separă...Citeste continuarea
Cremsnit cu ciocolata alba
Postat de: Julie in PrajituriMargarina si ciocolata se topesc si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, ciocolata, faina, esenta si apoi laptele caldut, putin cate...Citeste continuarea
Chec pufos cu lamaie si rahat
Postat de: Julie in PrajituriSe mixeaza galbenusurile cu uleiul, adaugat putin cate putin, ca la maioneza; se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta...Citeste continuarea
Ciorba cu legume
Postat de: Dya in CiorbeLegumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si...Citeste continuarea
Cartofi noi condimentati la cuptor
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se curata de coaja cu un burete de sarma.Se taie in 2 sau in 4 depinde de marime.Intr-un vas se pune ulei de masline ,se adauga cartofii,condimentele si se amesteca.Se pune...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu vanilie si...
Postat de: mihaelab in DulciuriAlbusurile le-am mixat spuma tare apoi am pus zaharul putin cate putin impreuna cu pliculetele de vanilie,apoi am adaugat uleiul mixand in continuare.Adaugam si faina in ploaie si mixam bine....Citeste continuarea
Clatite cu capsune, frisca si sos...
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPunem la fiert apa cu zahar timp de 4-5 minute pana obtinem un sirop mai gros. Adaugam 200 g capsune pasate, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Lasam la foc mic inca 5-6 minute astfel incat sa...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: ela in CiorbeTaiem rondele ceapa verde.Curatam morcovii,telina si ardeiul si ii taiem cubulete.Punem legumele in putin ulei si lasam la calit cateva minute.Adaugam apa si cand incepe sa fiarba punem orezul si...Citeste continuarea
Ciorba cu ciolan afumat, leurda si...
Postat de: kamy in CiorbeCiolanul se spala bine si se pune la fiert in kukta.In apa se pune o frunza de dafin si piper macinat.Se fierbe 30 min la foc mic, din momentul in care incepe sa fluiere. Intr-o tigaie se...Citeste continuarea
Cornuri
Postat de: sufletista in DulciuriSe cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, sarea, oul, esenta, 3 linguri de zahar, 2 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute. Se...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu ciuperci si...
Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carneSe curata cartofii si ciupercile, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se unge o tava cu ulei si se aseaza cartofii taiati cubulete, condimentati cu sare piper si cimbru. Deasupra se...Citeste continuarea
Cupe Paradis
Postat de: MyFancyCake in DulciuriIn cupe sau pahare aranjam fructele. Pentru crema de gris punem 400 ml lapte la fiert. In momentul in care laptele fierbe adaugam grisul amestecat cu 100 ml lapte. Lasam sa fiarba la foc...Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi noi
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii apoi ii curatam de coaja si ii spalam din nou.Lasam la scurs putin si apoi ii dam prin razatoarea cu gauri mari. Punem cartofii razuiti intr-un vas si apoi ii lasam cateva minute...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe spala, curata cartofii noi, apoi se pun in tava de Jena, se ung cu ulei se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Se adauga si putina apa si se dau la cuptor pana sunt...Citeste continuarea
Ciuperci in sos tomat
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSe spala ciupercile si se pun la fiert in apa cu sare Se caleste ceapa si se adauga pasta de tomate desfacuta cu apa. Se adauga usturoiul si la final ciupercile taiate. Se lasa sa fiarba cca...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: kamy in Aperitive / GarnituriCartofii spalati bine se fierb cu coaja in apa cu sare pana intra furculita (nu foarte usor)in ei. Se pun la fiert si ouale,10-15 min din momentul in care fierbe apa. Se unge o cratita bine...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata
Postat de: aziz in TorturiBiscuitii sfaramati foarte fin se amesteca cu untul topit si se aseaza intr-o forma de tort rotunda. Se preseaza pe fundul tavii si se dau la frigider pina facem crema de branza. Batem frisca...Citeste continuarea
Ciorba de stevie si loboda, reteta...
Postat de: AndreeaMaria in CiorbeCum se prepara Ciorba de stevie si loboda, reteta gustoasa, cu zdrente de ou: Puneti la fiert 2,5 litri de apa. Spalati bine frunzele de stevie,loboda si salata. Daca frunzele sunt prea...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu afumatura si tarhon
Postat de: divainbucatarie in CiorbePunem carnea taiata cuburi la fiert in 3 litri de apa. Fierbem timp de 30 de minute, avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. In acest timp calim carnatii, si kaizerul impreuna cu o...Citeste continuarea
Copane picante in sos de vin si...
Postat de: Sidy in PuiIndepartam pielita de pe copane, le stergem cu un prosop absorbant si le introducem intr-un vas in care am pus 1/2 din vin, ulei si toate condimentele enumerate. le acoperim si le dam la rece...Citeste continuarea
Ciorba cu cartofi
Postat de: Dya in CiorbeLegumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si stafide
Postat de: postavaru in DulciuriAluatul l-am framantat si de aceasta data cu robotul. Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste. In vasul robotului am pus faina si restul de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Dya in CiorbePunem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam...Citeste continuarea
Cidru de mere cu mirodenii
Postat de: RuxyRux in CocktailSe pun merele in oala, eu am pus in Zepter, astfel ca timpul de fierbere s-a scurtat, apoi se adauga pe rand restul ingredientelor, la sfarsit sucul de mere si apa. Se fierbe la foc foooaaaarte...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: miha in PiineSe dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se...Citeste continuarea
Ciorba cu ciuperci
Postat de: ela in CiorbeTaiem ceapa rondele,morcovul il curatam si il taiem cubulete,ardeiul la fel.Curatam ciupercile de piele si jumatate le tocam marunt iar cealalta jumatate le taiem felii.Telina o taiem marunt....Citeste continuarea
Cheesecake cu frisca si crema de...
Postat de: cristinne in PrajituriPreparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant Batem frisca lichida pana...Citeste continuarea
Ciorba de urzici
Postat de: burdulea56 in CiorbeUrzicile se spala in 3 ape. Intro oala punem uleiul la incins, calim urzicile spalate si scurse de apa pana cand scad si se inmoaie putin, adaugam 1 litru si jumatate de apa, fierbem urzicile...Citeste continuarea
Chec cu migdale si stafide
Postat de: bitza in PrajituriStafidele se pun intr-un castron cu apa calda si se tin 1-2 ore,apoi se scurg. Untul/margarina moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta incepe sa se topeasca,apoi se...Citeste continuarea
Croissante cu ciocolata
Postat de: bitza in DulciuriAluat: Intr-un castron mare se amesteca faina,zaharul si drojdia uscata. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna laptele caldut treptat,amestecand cu o lingura. Se...Citeste continuarea
Curcan cu ciuperci si taitei
Postat de: RuxyRux in CurcanSe taie carnea pe fibra in felii, apoi se prajeste in unt. Separat se calesc ciupercile cu usturoiul in putin unt si se lasa 5 minute la foc mic. Peste carne se toarna o parte din supa,...Citeste continuarea
Chifle cu seminte
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura...Citeste continuarea
Cocktail spumos de fructe
Postat de: Dya in CocktailPasam fructele (pe rand) impreuna cu o lingura de zahar si una de frisca lichida. Separat mixam restul de frisca cu o lingura de zahar, si, o incorporam in inghetata de vanilie,...Citeste continuarea
Cartofi natur
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii si i-am taiat cubulete, dupa care i-am pus la fiert in apa cu delikat. Cand s-au fiert i-am scurs bine, dupa care am adaugat mararul, patrunjelul si untul peste ei si i-am...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: cris2711 in CiorbeSpalam legumele,le curatam si apoi le taiem dupa preferinta.Intr-o oala se pun 2-2,5 l apa la fiert si se adauga toate legumele.Se lasa sa fiarba,cand sunt cam pe jumatate fierte se adauga orezul...Citeste continuarea





















