Plăcintă cu dovleac - Rețeta simplă și gustoasă

de Bucataras in Dulciuri, 25 Oct 2024 | 3294 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Dacă e toamnă, dovleacul este nelipsit din preparatele dulci, iar această plăcintă este foarte simplă și foarte gustoasă.
      Pentru această Plăcintă cu dovleac - Rețeta simplă și gustoasă, ai nevoie de următoarele ingrediente: foi de plăcintă, dovleac, zahăr, unt și nucă.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Plăcintă cu dovleac - Rețeta simplă și gustoasă
      • 1 pachet foi de plăcintă
      • 1 kg dovleac ras
      • 2 plicuri zahăr vanilat
      • 200 g zahăr tos
      • 100 g unt topit pentru foi
      • 50 g unt pentru dovleac
      • 100 g miez de nucă
      Portii: 15
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu dovleac - Rețeta simplă și gustoasă:

      Cum se prepara Plăcinta cu dovleac - Rețeta simplă și gustoasă:

      Într-o tigaie, rumenește ușor miezul de nucă, apoi scoate-l pe o farfurie.

      Curăță dovleacul de coajă, apoi rade-l pe răzătoarea mare.

      Într-o tigaie, pune un cub de unt la topit, apoi adaugă dovleacul ras, zahărul tos și pe cel vanilat. Călește dovleacul la foc mic, amestecând ocazional, până când se înmoaie și scade lichidul. Lasă compoziția să se răcească puțin.

      Unge câte o foaie de plăcintă cu unt topit, apoi suprapune câte trei. Cu ajutorul unei linguri, ia din compoziția de dovleac călit și întinde în strat egal pe toată suprafața foilor, apoi adaugă miez de nucă. Rulează strâns. Procedează la fel cu restul foilor. 

      Așază rulourile de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le cu unt topit.

      Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace plăcinta timp de 25-30 de minute, la 170 grade C, până când devine aurie.

      După coacere, scoate plăcinta din cuptor și las-o să se răcească puțin, apoi presară zahăr pudră deasupra.

       Taie și servește! Este delicioasă atât caldă, cât și rece.

      Încearcă și rețeta de Chec pufos cu dovleac copt sau varianta de Cozonac cu dovleac, o rețetă pe care merită să o încerci.

      Îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci.

       

      Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu dovleac - Rețeta simplă și gustoasă" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

      pe 14.04 la 11:06

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar