A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de fasole (II)

Postat de: Dya in Ciorbe

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si alune

Postat de: ella49 in Prajituri

Albusurile se bat spuma.Se adauga zahar cate putin si se amesteca. Apoi se adauga uleiul,zaharul vanilat si se amesteca.Se adauga si faina amestecandu-se pana devine ca o crema si se adauga si...Citeste continuarea

Ciorba taranesca de legume

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei. Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala...Citeste continuarea

Cheesecake cu rosii si busuioc

Postat de: FLORYAVRAM in Aperitive / Garnituri

Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.Painea uscata o mixam in blender si o maruntim,adaugam untul topit,omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili...Citeste continuarea

Cartofi noi umpluti la cuptor

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Cartofi se spala bine cu coaja cu tot si se pun la cuptor sa se coaca .Se verifica cand sunt gata trebuie sa intre usor furculita in ei.Se scot din cuptor si se lasa la racit putin.  Se...Citeste continuarea

Chifteluţe de peşte şi pui

Postat de: Retetegg in Mancaruri cu carne

Am tocat cu robotul pestele si pulpele si le-am pus intr-un bol. Am taiat fin ceapa, morcovul si usturoiul, apoi le-am adaugat peste carne. Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si i-am...Citeste continuarea

Chicken nuggets

Postat de: kamy in Pui

Pieptul de pui il taiem in bucati patrate sau dreptunghiulare,dupa preferinta,le saram si piperam. Nuggets-urile le-am preperat in doua feluri,dupa cum urmeaza: 1. Cipsurile le punem in...Citeste continuarea

Casata

Postat de: diaconta in Dulciuri

Gelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza. vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se...Citeste continuarea

Cartofi cu ierburi aromate , la...

Postat de: Ina in Mancaruri de post

 Cartofii  se curata  de coaja,  se spala si se taie in bucati groase. Se fierb pe jumatate  in apa cu sare , apoi se scurg si se aseaza intr-o tava care sa incapa in...Citeste continuarea

Check cu mere

Postat de: carmenvlad in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina...Citeste continuarea

Cosulete pentru cina

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

     Pentru un cosulet avem nevoie de trei felii de paine :doua intregi si una taiata in jumatate pt a le mula usor in forma(care poate fi un inel metalic sau chiar forma pt...Citeste continuarea

Capshulapte

Postat de: Anamaria7 in Bauturi

Spalam bine fructele si le dam jos coditele. Le blenduim cu laptele si 1 lgt miere, mai adaugam doar apoi miere, daca mai trebuie. Turnam frumos in pahar, ornam si mai frumos cu nuca de cocos,...Citeste continuarea

Chec cu dovleac

Postat de: LicutaMarin in Prajituri

1. Preincalziti cuptorul (temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine. 2 .Adaugati faina,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: mihaelab in Mancaruri de post

Fasolea am spalat-o bine in cateva ape calde, apoi am pus-o intr-o oala si am adaugat apa pana ce fasolea s-a acoperit. Am lasat sa fiarba cam 30min dupa care am scurs apa,  am spalat-o bine...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu cartofi noi si...

Postat de: alinutza1983 in Porc

1. Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest...Citeste continuarea

Ciuperci umplute 2

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei. Intre timp luam coditele de la ciuperci,le curatam si le tocam marunt,iar cand ceapa si usturoiul incep sa se rumeneasca le...Citeste continuarea

Chec cu zmeura

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca. batem ouale spuma cu albusurile. apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste. punem untul topit si esenta de rom....Citeste continuarea

Coronita din salata de vinete

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se coc vinetele pe o tabla incinsa, intorcandu-le pe toate partile pentru o coacere uniforma. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si apoi se indeparteaza codita si se curata de coaja....Citeste continuarea

Ciorbita cu perisoare de curcan

Postat de: jolygina in Ciorbe

Curatam legumele si le tocam marunt ,dupa care le punem sa fiarba in oala Dupa circa 30 -45 de minute cand sunt aproape fierte pregatim carnea de curcan in felul urmator: adaugam peste ea 2...Citeste continuarea

Chifle floare cu susan si mac

Postat de: RuxyRux in Piine

Intr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut.  In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Spalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi. Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: Dya in Mancaruri cu carne

Tocam legumele si le punem la calit in ulei impreuna cu condimentele. (culoarea verde este data in mare parte de rozmarin). Dupa ce s-au calit bine adaugam 1-2 cani cu apa, lasam sa fiarba 5-10...Citeste continuarea

Ciorba cu chiftelute din ficat de pui

Postat de: sufletista in Ciorbe

Curatam morcovii, cartofii, ceapa, ardeiul, apoi le taiem bucati mai mari si le punem la fiert impreuna cu pulpele dezosate. Spalam rosia si o taiem dupa care o adaugam in oala. Intre...Citeste continuarea

Chec cu inimioare

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Aşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: sufletista in Pui

Se pune la fiert pieptul spalat in prealabil, intr-o oala cu apa si sare, sa nu depasaseasca mai mult de 2 degete apa deasupra carnii. Se adauga ceapa, morcovul curatat, foaia de dafin. Se...Citeste continuarea

Cozonac(ca la mama acasa)

Postat de: lilik in Dulciuri

Scoatem toate ingredientele pe masa de lucru sa fie la temperatura camerei cand ne apucam de framantat. Prima data facem plamadeala: punem laptele la incalzit,il dam deoparte apoi adaugam...Citeste continuarea

Cuiburi de somon aromate cu arpagic...

Postat de: RuxyRux in Somon

Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper. Se...Citeste continuarea

Clatite cu flori de salcam

Postat de: stefania in Prajituri

Amestecam oua,zahar,faina,lapte,coaja de lamaie, deci aluatul clasic de clatite. Eu folosesc 24 oua de prepelita, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie, 1/2 l lapte si...Citeste continuarea

Cheesecake triplu ciocolatos

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu cacaoa si untul topit (eventual mai adaugati unt daca considerati ca nu e suficient). Se toarna intr-o tava...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: mihaelab in Ciorbe

Spalam burta bine, iar daca mai este nevoie o mai curatam. O punem la fiert timp de 30minute, dupa care aruncam apa si mai spalam o data burta bine. Punem burta si oasele intr-o oala mai mare...Citeste continuarea

Clatite cu capsuni

Postat de: AIlna in Dulciuri

Se bat ouale apoi se adauga zaharul si uleiul. Dupa aceea, se adauga alternativ apa si faina pana la cantitatea dorita (in caz ca vrei mai mult aluat, pui mai multa apa si faina). Se prajesc, iar...Citeste continuarea

Cuscus cu seminte

Postat de: Sabina in Mancaruri de post

Intr-un vas incingem doua linguri ulei, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, apoi condimentam cu praf de chimen si curry. Cand legumele s-au calit turnam apa si lasam pana cand da in...Citeste continuarea

Chifle ca pe vatra

Postat de: postavaru in Piine

Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute. Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini...Citeste continuarea

Curcan cu cartofi la cuptor

Postat de: alldaycooking in Curcan

Carnea am impanat-o cu bucatele de usturoi, am asezat-o in tava, am pus bucati mari de ceapa alaturi, am presarat putin piper si rozmarin maruntit. Am dat-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru...Citeste continuarea

Cartofi aromati si ciuperci cu...

Postat de: mirela0911 in Pui

Pulpele curatate si spalate se condimenteaza cu sare, piper si boia, se pun intr-o tava, se adauga putin ulei si se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10...Citeste continuarea

Cozonac "Raza Soarelui"

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Faina cernuta si pusa intr-un lichean,drojdia desfacuta cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasat sa se dospeasca. Nuca am amestecat-o cu 100gr zahar si 50ml.lapte. Peste...Citeste continuarea

Carne de porc cu cartofi la cuptor

Postat de: ella49 in Porc

1)Se pun cartofii taiati felii intr-o tava tapetata cu hartie de copt 2)Peste cartofi se pune carnea taiata felii,se condimenteaza si se pune un pahar cu apa printre ele. Citeste continuarea

Cornulete cu alune

Postat de: ella49 in Prajituri

Se pun intr-un vas margarina,zaharul tos ,zaharul vanilat,alunele si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a omogenizat se adauga faina treptat pana devine un aluat consistent.Se...Citeste continuarea

Chifle cu smantana si branza Feta

Postat de: RuxyRux in Piine

Cernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana. Turnam cate putina apa...Citeste continuarea

Ciorba de oase de porc

Postat de: mihaelab in Ciorbe

spalam oasele bine sub un jet de apa, dupa care le punem la fiert timp de 20min. Dupa cele 20 min am aruncat apa, am spalat oala si oasele si le-am pus din nou la fiert. Cand carnea a fost fiarta...Citeste continuarea

Ciorba de leurda

Postat de: sufletista in Ciorbe

 eu am facut ciorba in apa care am fiert niste carne de pui am spalat leurda, loboda, rosia, ardeiul si le-am tocat. Le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat pasta de...Citeste continuarea

Crumble rece cu capsune la pahar

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Punem capunele spalate, uscate si taiate pe jumatate, sau sferturi, intr-un vas. Punem gelatina sa se inmoaie intr-un castron cu apa rece timp de 10 minute. Radem coaja de la jumatate de...Citeste continuarea

Chec cu albusuri

Postat de: ianculubita in Prajituri

Freci untul cu zahar si arome pana devine o crema pufoasa,adaugi faina amestecata cu praful de copt,apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;totul amestecat cu lingura de lemn;in tava de...Citeste continuarea

Clătite cu dulceaţă de cireşe

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Poate-mi fac timp data viitoare să postez şi o reţetă clasică de clătite. Eu o fac pe aceea din cartea doamnei Jurcovan (de bază în orice casă ce are chiar şi o mini-bucătărie)....Citeste continuarea

Chiftelute de post la cuptor

Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de post

Soia se pune  la fiert timp de 30minute  cu condimete, dupa care se pune la scurs. Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare, cand sunt aproape gata se scot din apa si se lasa...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Punem la topit margarina pe foc dupa care se da deoparte se pune zaharul . Eu topesc drojia cu putin zahar, Lena a amestecat-o cu oulale. Se bat ouale, se pun peste lapte si se combina cu...Citeste continuarea

Ciorbita cu loboda si ierburi de...

Postat de: MVMih in Ciorbe

Totul incepe de la piatza...important zic eu ca ierburiile sa fie fresh....nu "obosite"...se spala bine in apa rece...si eu din lene le-am bagat la gramada...dar la foc semi-mic cu...Citeste continuarea

Cartofi intregi,copti in coaja

Postat de: goldielocks in Mancaruri de post

Se aleg in jur de un kilogram,un kilogram si jumatate de cartofi frumosi,mijlocii,de preferabil noi,o lamaie parfumata si sanatoasa si o 1/2 capatana usturoi .Spala coaja cartofilor foarte...Citeste continuarea

Coaste de miel la cuptor

Postat de: Dya in Oaie

Curatam coastele de miel, le spalam bine si le punem intr-un bol. Adaugam usturoiul pisat si condimentele pe fiecare coasta in parte (e de preferat sa se puna intr-o cantitate cat mai mare), iar...Citeste continuarea

Creveti cu sos de soia si vin

Postat de: mamaieelena in Fructe de mare

Crevetele se spala si se pune la scurs pe hartie prosop, apoi se vor curata si taia in bucatele mici usturoiul si gingerul. Luam wokul si punem uleiul la incins. Cand uleiul e gata punem usturoiul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]