Ciorba de miel reteta la ceaun
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : se spala si portioneaza carnea si se pregatesc zarzavaturile pentru ciorba. Se pune la fiert pentru inceput carnea de miel in apa rece si se adauga sare, piper si...Citeste continuarea
Coji de portocale confiate
Postat de: lira in DulciuriEu cojile de portocale le-am pastrat la frigider pana am adunat un kg. Se indeparteaza partea alba de pe fiecare coaja, dupa care se taie in fasii subtiri. Cojile se pun intr-o oala cu apa si se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: lira in Aperitive / GarnituriOuale se bat ca pentru omleta, dupa care se adauga telemeaua rasa, cubuletele de parizer, faina, piperul si smantana. O tava de cozonac de tapeteaza cu hartie de copt, se pune jumatate...Citeste continuarea
Cremsnit pe stil vechi
Postat de: Furnicuti in PrajituriMargarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa...Citeste continuarea
Chec cu capsuni si malai
Postat de: Corina33 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si acesta din urma se topeste (cca 5 minute), apoi se adauga uleiul cate o lingura, iaurtul si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu malaiul si cu...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu nuca si ciocolata
Postat de: postavaru in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam uleiul, vanilia iar apoi coalja rasa de lamaie si amestecam usor....Citeste continuarea
Cozonacul meu cu nucă
Postat de: gratziela in Prajiturialuatul: Este bine să pregăteşti toate ingredientele de cu seară (mai puţin laptele) şi să le laşi pe masa din bucătărie. A doua zi, când eşti hotărât să te...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: LUK in CiorbeCuratam legumele de coaja ,le spalam si le taiem cubulete.Le punem in apa cu sare si cand fierb adaugam pulpele de pui.Lasam sa fiarba la foc mic 20 min apoi adaugam pieptul de pui taiat...Citeste continuarea
Curcan cu mazare si cartofi
Postat de: postavaru in CurcanSpalam carnea si o taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul si punem carnea in ulei pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi ceapa taiata rondele si amestecam...Citeste continuarea
Crap in crusta de susan
Postat de: Ina in PesteCrapul se curata, se feliaza si se spala feliile foarte bine in apa rece, pentru a indeparta tot sangele. Se scurge bine de apa si se sareaza putin. Intr-un castron amestecam pesmetul...Citeste continuarea
Crochete din branza de burduf
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriAmestecam toate ingredientele, framantand pana obtinem un aluat omogen. Din aluatul obtinut formam bile de marimea unei nuci, pe care le prajim in baie de ulei, pana devin aurii...Citeste continuarea
Cartofi noi cu unt si marar
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii fierbem cu coaja in apa cu putina sare, sau la abur.Cand sunt fierti, ii curatam de coaja, ii punem intr-un vas, punem untul si sarea de mare rasnita. Punem apoi mararul...Citeste continuarea
cuib de viespi cu dulceata de cirese
Postat de: sufletista in Dulciurise cerne faina intr-un lighean se face gaura la mijloc se adauga sarea,drojdia,margarina,3 linguri de zahar restul se imprastie peste faina,un pic de lapte caldut si se amesteca cu un pic de...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: getix in Aperitive / GarnituriSe taie cascavalul felii cam de 1 cm grosime. Se pun in boluri diferite faina si pesmetul. Oule se bat cu putina sare si piper. Se dau prin faina feliile de cascaval, prin ou , apoi...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: sufletista in Supe/Ciorbese spala toate legumele se curata ceapa si usturoiul si se toaca,se pun la calit se adauga legumele taiate(fara patrunjel,leustean,marar)morcovul dat prin razatoare si se calesc in jur de...Citeste continuarea
Cartofi copţi umpluţi
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm spalat bine cartofii si i-am copt. I-am scos din cuptor, am taiat un mic capac si i-am scobit cu o lingura. Folositi prosoape sau manusi daca nu aveti rabdare sa se raceasca complet caci...Citeste continuarea
Ciorbita cu taitei de casa
Postat de: mihaelab in CiorbeAm pus faina intr-un castronel, iar in mijloc am pus ouale impreuna cu sarea, dupa care am format o coca mai tare decat cea de paine. Am intins o foaie subtire dupa care am rulat-o, dar nu inainte...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu jintuiala
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pun 2 l apa la fiert .Cand fierbe apa se pune salata verde spalata si rupta in bucati.Intr-o tigaie se incinge 2 linguri de ulei se pune o lingura de faina si se amesteca .Se...Citeste continuarea
Croissante cu finetti din aluat...
Postat de: pusikmea in DulciuriPunem drojdia impreuna cu zaharul si putina apa calda ( din cei 300 ml apa) la dospit intr-un loc calduros, pentru 15-20 de minute. Dupa ce a dospit drojdia, adaugam celelalte ingrediente (in...Citeste continuarea
Ciuperci in sos
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriPunem ciupercile la calit si cand s-au rumenit frumos adaugam ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine aurie adaugam bulionul si condimentele si mai lasam inca 5 minute sa se aromeze! Presaram...Citeste continuarea
Ciorba de pui (de tara) cu taietei...
Postat de: Dya in CiorbeSpalam carnea in apa rece si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca
Postat de: bitza in DulciuriUmplutura: Nucile macinate se amesteca cu biscutii faramitati,cacaua si zaharul. Margarina se topeste si se toarna peste amestecul de nuci. Se amesteca bine,daca este prea uscata se...Citeste continuarea
Cartofi cu dovlecei si ciuperci
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriAm spalat foarte bine cartofii si i-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Dovleceii i-am curatat si i-am taiat rondele mai groase (1cm). Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am...Citeste continuarea
Carnaciori in aluat
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriAluatul se decongeleaza,se mai intinde putin cu facaletul apoi se taie suvite late de 4cm;carnaciorii,crestati la ambele capete,se pun pe suvita de aluat si se infasoara doar 1data;dupa primul...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn tigaia cu untul incins,se caleste ceapa tocata marunt,ciupercile taiate in lamele subtiri iar dupa ce a scazut apa din ciuperci se condimenteaza si se opreste focul;intr-un bol se rade...Citeste continuarea
Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)
Postat de: MotanLaOale in DulciuriNucile se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumenesc putin si se la sa la racit. Stafidele le-am pus la imuiat in alcool cu aroma de portacale 20 minute dupa care le-am scos la zvantat....Citeste continuarea
Capsuni delicioase
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparam crema de vanilie: Punem ouale, 150 gr. zahar si vanilia in vasul de mixer si amestecam totul foarte bine. Adaugam si faina( amidonul) si cateva linguri de lapte pentru a subtia...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu zdrente de ou...
Postat de: divainbucatarie in CiorbeSpalam si curatam morcovii, telina si cartofii. Spalam si stevie in mai multe ape, apoi o tocam julien. Radem morcovii si telina, tocam ceapa marunt, iar cartofii ii taiem cubulete. Calim ceapa,...Citeste continuarea
Cornulete cu bors
Postat de: cec in DulciuriIntr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina; Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute,...Citeste continuarea
Cheesecake cu lichior de cafea
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriBlatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata , se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma, apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema. Gelatina o pui...Citeste continuarea
Crema de iaurt cu capsuni
Postat de: Mihaela11_jo in DulciuriSe taie capsunile felii, pastrand cateva intregi pentru decor. Se presara cu zahar si se zdrobesc sau se mixeaza. Se imparte piureul in doua. Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul;se adauga...Citeste continuarea
Cheesecake cu portocale
Postat de: Ramonica in Vegan / Raw veganPreparare blat : Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana la omogenizare. Compozitia obtinuta am presat-o intr-o tava cu diametrul 26 cm. Preparare crema : Am topit untul...Citeste continuarea
Ciorbita de conopida si morcovi cu...
Postat de: Mihaela11_jo in CiorbeConopida se spala si se desface in buchete mici. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita uleiul de masline la incins si se adauga ceapa taiata...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: cec in CiorbeTocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de cacao si nuca
Postat de: sufletista in Dulciuritoate ingredientele sa fie la temperatura camerei se cerne faina intr-un lighean, se face gaura in mijloc si se adauga galbenusurile, drojdia, sare, 4 linguri de zahar (restul se...Citeste continuarea
Curcan cu năut și lămâie
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in CurcanAm curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul, chimenul și scorțișoara. Se amestecă toate bine și se toarnă supa fierbinte....Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu capsuni
Postat de: Dya in PrajituriSpalam capsunile si le lasam sa se scurga, dupa care le pudram cu zahar si le pastram la rece. Preincalzim cuptorul, timp in care punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: alldaycooking in CiorbeCeapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se calesc in putin ulei de masline. Salata se spala foarte bine si se taie fasiute care se adauga la ceapa si usturoi. Se calesc impreuna pentru...Citeste continuarea
Cookies cu nuci si ciocolata
Postat de: Dya in PrajituriMixam ouale impreuna cu sarea, esentele si zaharul, inclusiv cel vanilat, pana cand compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul. (daca aveti timp mai mult, mixati intai galbenusurile...Citeste continuarea
Cosuri de fum ( kurtos kolacs)
Postat de: Sidy in DulciuriDrojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca. Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca,cacao si rahat
Postat de: bitza in DulciuriUmplutura: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,adaugand treptat zaharul. Peste spuma de albusuri se pune cacaua si 1 lingura de nuci macinate. Se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriPunem cartofii cu coaja la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii zdrobim cu furculita sau ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam cartofii cu restul...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu nuca si cacao
Postat de: miha in DulciuriAcesta este aluatul la care am ajuns dupa indelungi teste si cautari, aluat ce l-am folosit si la cozonacul cu nuca si cacao pentru Paste. Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea
Cozonac cu nutella
Postat de: RuxyRux in PrajituriAvem nevoie de toate ingredientele la temperatura camerei, este foarte important. De aceasta data, am folosit modul cel mai rapid de a face cozonac: 1 Cernem faina in vasul de framantat....Citeste continuarea
Ciuperci prajite
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile dupa care le punem la scurs pe o farfurie. Punem cateva linguri de ulei intr-o tigaie si cand se incinge asezam ciupercutele condimentate dupa gust. Acoperim tigaia cu un...Citeste continuarea
Carne de pui in sos de ceapa
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala carnea. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se taie rondele inclusiv frunzele. Gogosarul se taie cubulete. Intr-o cratita se pune ceapa cu uleiul la calit. Se adauga...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu smantana
Postat de: Brindusa in Aperitive / GarnituriIncalzeste cuptorul la 180 C. Taie cartofii in felii destul de subtiri. Pune cartofii intr-o oala si acopera-i cu lapte. Adauga dafinul, nucsoara, sare si piper. Fierbe cartofii la foc mic cam 15...Citeste continuarea
Compot de mere
Postat de: alldaycooking in DulciuriMerele le-am spalat bine si am taiat 8 felii din fiecare mar. Am pus la fiert merele cu putina apa (nu le acoperea complet), betisorul de scortisoara, cuisoare si ghimbir. Am...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa.ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Ciolanul se spala. Eu am pus la fiert fasolea cu ciolanul si putina...Citeste continuarea
Cozonac cu nucă şi rahat
Postat de: alice_ciobanu in DulciuriDrojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm...Citeste continuarea





















