Ceafa de porc la gratar
Postat de: alinutzika in PorcSe taie carnea in bucati relativ egale, cam de 1 cm grosime, se condimenteaza si se prajeste in tigaie antiaderenta. Citeste continuarea
Compot visine
Postat de: cec in Sirop / CompotSpal bine borcanele, spal si visinele (sau orice alt fruct , caci indiferent de fruct folosesc acelasi procedeu), umplu borcanele pe jumatate sau chiar trei sferturi cu visine, pun in fiecare...Citeste continuarea
Chisăliţă
Postat de: Sidy in SosuriPrunele se spala si li se scot samburii. Se dau prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , invartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei. Daca prunele...Citeste continuarea
Cartofi cu soia la cuptor
Postat de: Sidy in Mancaruri de postCartofii spalati se fierb in coaja. Se racesc putin apoi se curata de coaja si se scobesc cu o lingurita. Se pun pe o tava captusita cu hartie de copt si se pregateste umplutura. Granulele de...Citeste continuarea
Chec cu banane si ciocolata
Postat de: bitza in PrajituriUntul/margaria moale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga laptele si piureul de banane si se...Citeste continuarea
Ciuperci la gratar cu aripioare si...
Postat de: bitza in PuiCiupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul se incinge si se aseaza ciupercile Se intorc pe ambele parti,iar cand sunt gata se...Citeste continuarea
Cartofi noi cu maioneza de usturoi...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriCuratam, spalam si apoi taiem cartofii(eu am avut niste cartofi mai mici si i-am taiat jumatati).Ungem tigaia Dry-Cooker cu putin ulei , o lasam sa se incinga si apoi punem cartofii in ea.Acoperim...Citeste continuarea
Chiftelute din varza dulce
Postat de: gelu in Aperitive / GarnituriSe desfac primele frunze de pe varza 6- 7 bucati din care o sa facem niste snitele de varza care apar in poza(o sa vedeti si reteta), se taie ca fideaua mai groasa se freaca cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Chiftele de oua
Postat de: gelu in Aperitive / Garnituri6 oua se fierb 8-10 min in apa cu un praf de sare. Se curata de coaja si se taie marunt (eu le-am zdrobit cu furculita) si se amesteca cu 2 oua intregi crude,se sareaza si se pune piper dupa...Citeste continuarea
Cotlet de porc umplut la tava
Postat de: gelu in PorcSe despica cotletul pe lungime, se aseaza carnatii cat e cotletul de lung si se leaga cu ata in cateva locuri (eu am folosit o tepusa de frigarui). Se unge tava cu untura si se aseaza un strat...Citeste continuarea
Chiftelute din orez cu ton
Postat de: naomy in Aperitive / GarnituriSe spala bine orezul in mai multe ape si apoi se pune la fiert impreuna cu untul, vegeta si un pic de sare. Se fierbe la foc mic pana scade apa si se formeaza o pasta. Cand s-a racit se...Citeste continuarea
Cartofi aurii --varianta mea...
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie sub ce forma doriti: rondele, ca si pt supa, pai, etc. Se pun la fiert cu apa cat sa-i acopere si 1 lingurita sare. Cand incep sa fiarba, se iau repede si...Citeste continuarea
Cozonac cu urda si lapte batut
Postat de: postavaru in DulciuriEu am pregatit aluatul in robot, dar pentru cine vrea sa framante aluatul cu mana, poate proceda in felul urmator: Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte batut caldut si lasam...Citeste continuarea
Cartofi noi cu ierburi aromatice si...
Postat de: Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legumeCartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs...Citeste continuarea
Castraveti murati cu Pikant Fix si...
Postat de: alinutzika in MuraturiSe spala castravetii si se pun in borcane, mai inghesuiti. Printre ei se asaza cate o felie de hrean, ardei iute taiat rondele si 2-3 catei de usturoi, la un borcan de 800 g. Se prepara...Citeste continuarea
Cartofi noi cu carnati si mustar
Postat de: Furnicuti in PorcCuratam cartofii, ii taiem daca e nevoie si ii fierbem pana cand sunt patrunsi. Intre timp, taiem carnatii rondele si ii prajim in uleiul incins. Intr-o tava sau cratita asezam cartofii...Citeste continuarea
Castraveti la otet
Postat de: mihaelab in MuraturiCastravetii i-am spalat bine si i-am asezat in borcan impreuna cu piperul,samanta de mustar,foile de dafin,florile de marar,ceapa curatata si taiata si morcovul si el de asemeni curatat spalat si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: mihaelab in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile si le spalam,apoi le rupem coditele.(ciupercutele mele au fost cam micute,nu am gasit mai mari ,dar de preferat sunt cele mari) Coditele le taiem marunt si le punem in tigaie...Citeste continuarea
Ciorba de burta, falsa
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata si se taie marunt tot zarzavatul. Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele.Daca...Citeste continuarea
Ciorba de varza proaspata cu smantana
Postat de: Sidy in CiorbeCeapa verde , morcovul, rosiile si ardeii se spala si se taie cubulete mici apoi se calesc in putin ulei. Varza se taie fideluta sau patratele iar mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au calit putin...Citeste continuarea
Cartofi cu maioneza
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriCartofii impreuna cu morcovul ii punem la fiert. Intre timp preparam maioneza,daca nu se poate pune si din comert,dar dupa cum v-am mai spus mie nu-mi place cea din comert asa ca fac. Dupa...Citeste continuarea
Coltunasi cu visine
Postat de: Julie in DulciuriVisinele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga bine. Siropul ramas,...Citeste continuarea
Cartofi copti cu unt
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSpalam bine bine cartofii si ii punem pe gratar. Cand sunt facuti se taie pe din doua,se sareaza se pune muult unt si patrunjel tocat. Se servesc calzi! Pofta Buna! Citeste continuarea
Castraveti murati in saramura
Postat de: divainbucatarie in MuraturiAlegem castraveti tineri si sanatosi. Ii spalam, ii aranjam in borcane cat mai compact, apoi punem peste ei usturoiul, piperul, frunzele de visin si mararul. Cat timp pregatim borcanele punem la...Citeste continuarea
Covrigei cu seminte de in
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu zaharul si sarea, adaugam ouale, smantana, dupa care punem faina in ploaie si amestecam pana se face o coca consistenta ca la paine O framantam bine si intindem foi de 3-4...Citeste continuarea
Carne de porc tocata cu rulada de...
Postat de: lili in Mancaruri cu carneCarnea tocata o amestecam cu toate ingredientele formand o pasta ca si la chiftelute. Pentru rulada de omleta procedam astfel: batem ouale bine si adaugam ardeul taiat cubulete...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si cirese
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc. Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara). Intr-un vas se amesteca...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci- reteta nr. 100!
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, la fel si ceapa ,dupa care se vor toca de dimensiunea bobului de porumb si se pun in tigaie la calit cu cele 3 linguri de ulei si se lasa pana scade toata zeama care o lasa...Citeste continuarea
Crochete dulci de dovlecel
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeCuratam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu gauri mici.Il lasam 10 minute intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Adaugam apoi faina, ouale batute, zaharul( mai mult sau mai putin -dupa...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei.
Postat de: soryna1981 in Mancaruri de legumeDovleceii se curata de coaja,se spala bine si se dau pe razatoarea mai mare,apoi ii punem pe o sita si presaram putina sare peste ei.Se pun la frigider aprox.30 min.Ii scoatem si ii...Citeste continuarea
Compot de corcoduse
Postat de: Bunica in Sirop / CompotSe curata corcodusele de codite si se spala. Intr-o oala de 5 l. se pun 3 l. apa si zaharul. Se pune oala pe foc pana se topeste zaharul, apoi se pun corcodusele si se fierb pana crapa...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: rocsi_1612 in BauturiCum se prepara visinata. Indepartam coditele visinelor si le spalam bine. le punem la scurs pe o sita. intr-un borcan mare de sticla(eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele....Citeste continuarea
Ciocanele de pui fierte in vin
Postat de: ArianaBala in Pui-ciocanelele de pui le crestam si le frecam cu sare si piper; -punem uleiul intr-o tigaie, cand acesta este incins adaugam ciocanelele si stingem cu vin (eu am pus aprox. 250-300 ml vin roze de...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: adasev12 in Sirop / CompotApa se pune la fiert si se adauga piersicile intregi , spalate in prealabil. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, se scot apoi sa se racoreasca, iar in apa se adauga zaharul si se lasa sa fiarba in...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galuste de faina
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pun apa cam 4 l la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga ceapa tocata,apoi zarzavatul curatat si tocat marunt.Cand zarzavatul e pe jumatate fiert se adauga 1 lingura de ulei si rosiile...Citeste continuarea
Costita cu cartofi
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala, se taie in bucati si se rumenesc partial ( 5 minute ) in tigaia Dry Cooker ( sau se prajesc in ulei ). Costita se feliaza si se prajeste si ea. Punem...Citeste continuarea
Conopida picanta pane
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriSpalam conopida , o desfacem in buchetele si o lasam 5 minute în apa cu sare. O punem la fiert timp de 2 minute in apa clocotita cu sare. Nu o fierbem mai mult pentru a nu se muia prea tare....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu dovlecei
Postat de: sufletista in Ciorbese curata cartofii,dovleceii si se spala se curata ceapa,se toaca marunt, se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul tocat,dovleceii taiati cubulete. Se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea
Clafou-tarte
Postat de: kamy in Prajituriptr.blat Am mixat bine ouale cu zaharul,zaharul vanilat,am adaugat laptele,faina si la sfarsit,coaja rasa. Am uns tava bine cu margarina,am pus compozitia si piersicile decojite si taiate...Citeste continuarea
Copanele cu orez si legume de sezon
Postat de: rocsi_1612 in PuiCopanelele le spalam bine cu apa calda si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele. rosiile le decojim si le taiem cubulete. morcovul il radem de coaja apoi il maruntim....Citeste continuarea
Ciorba cu pui de tara si dovlecei
Postat de: ArianaBala in Ciorbe-punem carnea la fiert in apa cu un praf de sare si o lasam sa fiarba la foc domol (eu am tinut carnea la foc aprox. 1 ora); -cand carnea este aproape fiarta, punem peste carnita legumele...Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de Plachie de...
Postat de: Dya in PesteCum se prepara Cea mai buna reteta de Plachie de macrou, servita cu mamaliguta: Pestele, curatat si spalat, il taiem in bucati si il punem intr-un vas termorezistent, impreuna cu legumele...Citeste continuarea
Ciorba bistriteana
Postat de: Sidy in CiorbeSe pune la fiert carnea in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei(dau o culoare frumoasa ciorbei) Dupa ce a dat in clocot apa in care se...Citeste continuarea
Ciorba radauteana (varianta mea...
Postat de: alinutzika in CiorbeSe taie morcovul rondele si se pune la calit in ulei. Pulpele se taie in bucatele mici si se adauga peste morcovi. Se lasa la calit 5 minute, dupa care se adauga apa pana umplem...Citeste continuarea
Chec pufos cu portocale
Postat de: gaby_d in PrajituriSe amesteca galbenusurile cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se...Citeste continuarea
Cuscus cu piept de pui la cuptor
Postat de: camelia75 in PuiPieptii de pui se condimenteaza cu sare si piper, se taie fasii si se prajesc in ulei de masline. Ungem foarte bine un vas de yena cu unt. Punem cuscusul nefiert, adaugam tarhon, sare si piper....Citeste continuarea
Carne de vita la grill electric,cu...
Postat de: horia in VitaSe taie carnea in file de 0.5 cm grosime,se spala si se usuca intr-un prosop curat.Dupa aceea o condimentam si o saram foarte putin,apoi o punem la fript pe un grill (indicat este pe carbuni din...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval
Postat de: rodica_m in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja, se rade prin razatoarea mare.se sareaza si dupa ce a lasat apa se scurge. Se adauga cascavalul ras, ouale, uleiul, grisul, faina cernuta, fulgii de ovaz. Se...Citeste continuarea
Cartofi noi cu cascaval la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii spala si le radem coaja. ii taiem cuburi mai mari. ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute. dupa acest timp de fierbere ii scurgem...Citeste continuarea
Conservarea frunzelor de vita
Postat de: ionela2682 in ConserveSe aleg frunzele de dimensiuni potrivite fragede, se sterg cu o carpa umeda .Se grupeaz 10-15 frunze, se strange sul ,se asaza in borcan , continua pana ce acesta este plin ( indesat bine)...Citeste continuarea