Compot din pere intregi fara...
Postat de: alinutzika in Sirop / CompotSe spala perele si se taie cu cutitul partea de la codita si de la varf. Se pun in borcane curate cate intra, se adauga zahar, cate 4 linguri la un borcan de 800g si 1/2 vanilie la un borcan. Se...Citeste continuarea
Ciuperci marinate
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCiupercile, curatate si spalate, le-am pus la fiert, in apa cu sare, pentru aproximativ 15 minute. Le-am lasat sa se raceasca putin, le-am scurs de apa si le-am pus intr-un vas impreuna cu toate...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: RuxyRux in PrajituriFacem blatul: Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de lamaie. Se pune compozitia in forma de tort cu inel...Citeste continuarea
Ciuperci umplute (la cuptor)
Postat de: Onesta in Aperitive / GarnituriSe spala si se curata ciupercile fara a li se inlatura pielita palariei , se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama unei lamai , ptr a-si pastra culoarea . Se curata usturoiul si ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi copti cu smantana
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii punem pe gratar. Se lasa cam 40 50 minute. Cand sunt gata se curata si se servesc cu smantana si sare. Citeste continuarea
Ciuperci umplute la gratar a la gelu
Postat de: gelu in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata,se spala.Cozile de la ciuperci se curata se toaca marunt,se amesteca cu salamul tocat,ceapa,usturoiul,patrunjelul,smantana,sare,piper.Se ia cu lingurita din tocatura si se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: Ubulika in CiorbeSe calesc cepele tocate marunt si morcovii.Punem afumatura ,calim 2 minute si acoperim cu apa.Cand carnea e fiarta punem cartofii cubulete.Cand sunt fierti si ei adaugam 2 linguri de bors, in...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu dovleac
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata dovleacul de coaja si se da pe razatoarea mare. Se presara putina sare si se lasa 10 minute. Se stoarce bine dovleacul si se pune intr-un bol mai mare. Se adauga sunca taiata cubulete...Citeste continuarea
Cabanos cu pireu
Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carneSe pun cartofii la fiert cu un praf de sare.Ii pasam bine cu o bucata de unt si adaugam laptele.Potrivim de sare . Se serveste alaturi de cabanos prajit. Citeste continuarea
Cartofi natur cu pangasius
Postat de: Ubulika in PestePestele se taie bucati potrivite ,se stropeste cu lamaie,se sareaza si se lasa 30 minute.Se bat ouale cu faina pana se face o pasta.Trecem pestele prin amestec si il punem in ulei incins pana se...Citeste continuarea
Chiftelute daneze cu sos de...
Postat de: Sidy in PorcIntr-un bol mare amestecam carnea tocata( ies foarte gustoase chiftelutele daca le faceti din jumatate cantitatea carne de vanat si jumatate de porc)cu ouale, ceapa tocata foarte marunt,...Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: Ubulika in PorcSe amesteca toate cu mentiunea ca franzela se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine si se adauga doar miezul, la compozitie. Usturoiul se toaca marunt si ceapa se caleste. Se modeleaza ,se...Citeste continuarea
Chiftelute aromate la cuptor
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSe amesteca intr-un bol toate ingredientele.(chifla inmuiata in apa sau lapte, stoarsa, ceapa si patrunjelul, tocate). Se framanta bine, cu mana, compozitia. Intr-o tava se pune hartie...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotAlegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc. Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot. Spalam bine de tot piersicile. spalam...Citeste continuarea
Ciorbita de fasole boabe, cu legume
Postat de: SENO in Supe/CiorbeFasolea se alege,se spala bine si se pune la fiert. Legumele se curata,se spala si se taie dupa preferinta fiecaruia. Se pune uleiul in oala in care se va face ciorbita se adauga ceapa si se...Citeste continuarea
Clatite sarate umplute cu...
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe pregateste umplutura: se curata ceapa,ciupercile si se taie marunt,ardeiul se spala si se taie marunt. Pieptul de curcan se taie bucatele, ficateii se spala si se taie bucati. Intr-o cratita...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde ca la mama...
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pune apa la fiert. Se curata ceapa se taie marunt si cand fierbe apa se pune in oala.Zarzavatul se curata ,se toaca marunt si se pune in oala.Ardeiul se spala se toaca si se...Citeste continuarea
Clatite cu crema ricotta si marar
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriMai inatai am facaut clatitele...nu insist, se stie... Crema am facut-o amestecand toate ingredientele ...foarte simplu. Cu crema respectiva am umplut clatitele...restul....savuratul...Citeste continuarea
Ciorbita de vara de fasole uscata
Postat de: Sidy in CiorbeFasolea se pune la inmuiat de seara si i se schimba apa de mai multe ori. Zarzavatul se curata si se taie marunt. Legumele se spala si se taie marunt. Zarzavatul impreuna cu lagumele se pun...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu iaurt si leustean
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata cartofii si se taie cubulete. Ardeii se taie fasii subtiri apoi cubulete. Ceapa curatata se lasa intreaga. Intr-o oala punem ardeii , ceapa, pasta de ardei , leusteanul , apa...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata stevia si macrisul de codite. Zarzavatul se rade. Morcovul ras se caleste in putin ulei Stevia se taie fasii subtiri. Intr-o oala se pune zarzavatul ras si se completeaza cu apa. Se...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar
Postat de: alinutzika in PorcSe taie carnea in bucati relativ egale, cam de 1 cm grosime, se condimenteaza si se prajeste in tigaie antiaderenta. Citeste continuarea
Compot visine
Postat de: cec in Sirop / CompotSpal bine borcanele, spal si visinele (sau orice alt fruct , caci indiferent de fruct folosesc acelasi procedeu), umplu borcanele pe jumatate sau chiar trei sferturi cu visine, pun in fiecare...Citeste continuarea
Chisăliţă
Postat de: Sidy in SosuriPrunele se spala si li se scot samburii. Se dau prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , invartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei. Daca prunele...Citeste continuarea
Cartofi cu soia la cuptor
Postat de: Sidy in Mancaruri de postCartofii spalati se fierb in coaja. Se racesc putin apoi se curata de coaja si se scobesc cu o lingurita. Se pun pe o tava captusita cu hartie de copt si se pregateste umplutura. Granulele de...Citeste continuarea
Chec cu banane si ciocolata
Postat de: bitza in PrajituriUntul/margaria moale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga laptele si piureul de banane si se...Citeste continuarea
Ciuperci la gratar cu aripioare si...
Postat de: bitza in PuiCiupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul se incinge si se aseaza ciupercile Se intorc pe ambele parti,iar cand sunt gata se...Citeste continuarea
Cartofi noi cu maioneza de usturoi...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriCuratam, spalam si apoi taiem cartofii(eu am avut niste cartofi mai mici si i-am taiat jumatati).Ungem tigaia Dry-Cooker cu putin ulei , o lasam sa se incinga si apoi punem cartofii in ea.Acoperim...Citeste continuarea
Chiftelute din varza dulce
Postat de: gelu in Aperitive / GarnituriSe desfac primele frunze de pe varza 6- 7 bucati din care o sa facem niste snitele de varza care apar in poza(o sa vedeti si reteta), se taie ca fideaua mai groasa se freaca cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Chiftele de oua
Postat de: gelu in Aperitive / Garnituri6 oua se fierb 8-10 min in apa cu un praf de sare. Se curata de coaja si se taie marunt (eu le-am zdrobit cu furculita) si se amesteca cu 2 oua intregi crude,se sareaza si se pune piper dupa...Citeste continuarea
Cotlet de porc umplut la tava
Postat de: gelu in PorcSe despica cotletul pe lungime, se aseaza carnatii cat e cotletul de lung si se leaga cu ata in cateva locuri (eu am folosit o tepusa de frigarui). Se unge tava cu untura si se aseaza un strat...Citeste continuarea
Chiftelute din orez cu ton
Postat de: naomy in Aperitive / GarnituriSe spala bine orezul in mai multe ape si apoi se pune la fiert impreuna cu untul, vegeta si un pic de sare. Se fierbe la foc mic pana scade apa si se formeaza o pasta. Cand s-a racit se...Citeste continuarea
Cartofi aurii --varianta mea...
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie sub ce forma doriti: rondele, ca si pt supa, pai, etc. Se pun la fiert cu apa cat sa-i acopere si 1 lingurita sare. Cand incep sa fiarba, se iau repede si...Citeste continuarea
Cozonac cu urda si lapte batut
Postat de: postavaru in DulciuriEu am pregatit aluatul in robot, dar pentru cine vrea sa framante aluatul cu mana, poate proceda in felul urmator: Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte batut caldut si lasam...Citeste continuarea
Cartofi noi cu ierburi aromatice si...
Postat de: Dulceatadetrandafiri in Mancaruri de legumeCartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs...Citeste continuarea
Castraveti murati cu Pikant Fix si...
Postat de: alinutzika in MuraturiSe spala castravetii si se pun in borcane, mai inghesuiti. Printre ei se asaza cate o felie de hrean, ardei iute taiat rondele si 2-3 catei de usturoi, la un borcan de 800 g. Se prepara...Citeste continuarea
Cartofi noi cu carnati si mustar
Postat de: Furnicuti in PorcCuratam cartofii, ii taiem daca e nevoie si ii fierbem pana cand sunt patrunsi. Intre timp, taiem carnatii rondele si ii prajim in uleiul incins. Intr-o tava sau cratita asezam cartofii...Citeste continuarea
Castraveti la otet
Postat de: mihaelab in MuraturiCastravetii i-am spalat bine si i-am asezat in borcan impreuna cu piperul,samanta de mustar,foile de dafin,florile de marar,ceapa curatata si taiata si morcovul si el de asemeni curatat spalat si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: mihaelab in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile si le spalam,apoi le rupem coditele.(ciupercutele mele au fost cam micute,nu am gasit mai mari ,dar de preferat sunt cele mari) Coditele le taiem marunt si le punem in tigaie...Citeste continuarea
Ciorba de burta, falsa
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata si se taie marunt tot zarzavatul. Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele.Daca...Citeste continuarea
Ciorba de varza proaspata cu smantana
Postat de: Sidy in CiorbeCeapa verde , morcovul, rosiile si ardeii se spala si se taie cubulete mici apoi se calesc in putin ulei. Varza se taie fideluta sau patratele iar mararul se toaca marunt. Dupa ce s-au calit putin...Citeste continuarea
Cartofi cu maioneza
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriCartofii impreuna cu morcovul ii punem la fiert. Intre timp preparam maioneza,daca nu se poate pune si din comert,dar dupa cum v-am mai spus mie nu-mi place cea din comert asa ca fac. Dupa...Citeste continuarea
Coltunasi cu visine
Postat de: Julie in DulciuriVisinele se spala, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga bine. Siropul ramas,...Citeste continuarea
Cartofi copti cu unt
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSpalam bine bine cartofii si ii punem pe gratar. Cand sunt facuti se taie pe din doua,se sareaza se pune muult unt si patrunjel tocat. Se servesc calzi! Pofta Buna! Citeste continuarea
Castraveti murati in saramura
Postat de: divainbucatarie in MuraturiAlegem castraveti tineri si sanatosi. Ii spalam, ii aranjam in borcane cat mai compact, apoi punem peste ei usturoiul, piperul, frunzele de visin si mararul. Cat timp pregatim borcanele punem la...Citeste continuarea
Covrigei cu seminte de in
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu zaharul si sarea, adaugam ouale, smantana, dupa care punem faina in ploaie si amestecam pana se face o coca consistenta ca la paine O framantam bine si intindem foi de 3-4...Citeste continuarea
Carne de porc tocata cu rulada de...
Postat de: lili in Mancaruri cu carneCarnea tocata o amestecam cu toate ingredientele formand o pasta ca si la chiftelute. Pentru rulada de omleta procedam astfel: batem ouale bine si adaugam ardeul taiat cubulete...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si cirese
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc. Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara). Intr-un vas se amesteca...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci- reteta nr. 100!
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, la fel si ceapa ,dupa care se vor toca de dimensiunea bobului de porumb si se pun in tigaie la calit cu cele 3 linguri de ulei si se lasa pana scade toata zeama care o lasa...Citeste continuarea
Crochete dulci de dovlecel
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeCuratam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu gauri mici.Il lasam 10 minute intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Adaugam apoi faina, ouale batute, zaharul( mai mult sau mai putin -dupa...Citeste continuarea





















