Cartofi noi cu ceapa rosie,...
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii feliem si ii punem in tava in care am pus ulei, unt topit si apa. Asezonam cu sare si piper, apoi punem crengutele de rozmarin, cateii de usturoi tocati marunt si ceapa taiata...Citeste continuarea
Cartofi gratinati, o reteta...
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriIata cum se prepara Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se fierb aprox 10 minute in apa cu sare (nu trebuie sa fiarba in...Citeste continuarea
Cum se face aluatul foietaj pentru...
Postat de: lauralaurentiu in Scoala de gatit BucatarasDin galbenusuri, apa minerala, praful de sare, iaurt si 400 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic (daca e nevoie se adauga 1-2 linguri de faina). Aluatul se asaza pe planul de...Citeste continuarea
Clatite umplute in sos de marar verde
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot. Baconul si ciupercile le taiem fasii. Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Tocam marunt mararul verde. Punem baconul...Citeste continuarea
Carne de porc cu ananas
Postat de: mamaieelena in PorcSe pregateste carnea mai intai: curatata, spalata, tamponata cu hartie prosop si taiata cuburi de dimensiunea unei nuci normale. Dupa aceea curatam si ceapa si prazul si le taiem rondele....Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese
Postat de: Criss in PrajituriSe mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: sufletista in Sirop / Compotse curata ciresele de codite se spala si se pun la fiert in apa, cand incepe sa fiarba se adauga stafidele,zaharul,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba cca 10 min dupa care se poate servi...Citeste continuarea
Ciuperci marinate
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pamant si de pielita de pe capac , se sterg bine, dar nu se spala. se pune o cratita pe foc cu 250 ml apa si toate ingredientele de mai sus , se adauga ciupercile si se...Citeste continuarea
Cartofi noi cu cimbru de camp
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe pune ceapa taiata fin la calit in ulei.Se adauga si ardeiul taiat cubulete.Dupa cateva minute se pune o lingura de boia,se amesteca repede si se pune un pahar de apa sa nu se amarasca boiaua....Citeste continuarea
Ciorba de vara cu pastai/fasole verde
Postat de: Sylvia in CiorbePovestea nu e lunga: se curata si taie pastaile de fasole, pregatim legumele rapid, spalat, curatat taiat cubulete si pornim la treaba. Intr-o lingura de ulei asezam ceapa si morcovul si...Citeste continuarea
Chec roz
Postat de: mihaelab in PrajituriSeparam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit punem zaharul putin cate putin,mixand continuu. Cand totul este omogenizat bine punem si faina in ploaie....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: mihaelab in Mancaruri de postCuratam cartofii si-i spalam bine apoi ii taiem in 4 si ii punem itr-un vas de yena. Intr-un castronel amestecam toate condimentele ,apoi punem peste cartofi si ii amestecam. Dam la cuptor...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: Criss in PrajituriBiscuitii se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si untul topit. Compozitia rezultata se intinde pe fundul unei forme de tort si se pune in cuptor pentru 5 minute, timp in care...Citeste continuarea
Chec cu frisca si ciocolata
Postat de: susu in PrajituriNuca se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Ciocolata se topeste la microunde, smantana se bate frisca si albusurile se separa de galbenusuri. Crema de...Citeste continuarea
Cartofi taranesti!
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si taie ca pentru prajit. Se stropesc cu ulei, se asezoneza cu sare si piper. Se pun in tava si se dau la cuptor ptr cca. 20 de minute. Intre timp se curata ceapa, se taie...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu multe legume
Postat de: panacris in CiorbeCeapa verde sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa. Intre timp se curata legumele si se toaca marunt. Dupa ce carnea e fiarta pe jumatate, se...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: mihaelab in Sirop / CompotRupem coditele la cirese,apoi le spalam bine. Le punem in borcan(eu pun cam trei sferturi), apoi punem zaharul si completam cu apa pana se umple. Strangem bine capacul la borcan,il agitam de...Citeste continuarea
Ciorba mozaic
Postat de: mihaelab in CiorbeTaiem rosiile si le punem in 500ml apa la fiert. Cand rosiile au fost fierte bine le trecem prin sita ca sa le separam semintele si cojile. Curatam legumele si le taiem, apoi le adaugam intr-o...Citeste continuarea
Carne de vita cu legume la tigaie
Postat de: AndreeaMaria in VitaPuneti la fiert carnea de vitel. Dupa ce da in clocot,fierbeti cam 7 minute. Apoi scoateti carnea si o taiati in cubulete mici. Puneti intr-o tigaie mica ulei de masline( 3-4 linguri)....Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese
Postat de: divainbucatarie in PrajituriSpalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt. Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate...Citeste continuarea
Chec "spate de caprioara"
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriSepari galbenusurile de albusuri. Freci untul cu zaharul , adaugi rand pe rand galbenusurile si esentele. Separat, ciocolata maruntita in robotul de bucatarie se amesteca cu migdalele...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la tava
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCiupercile se spala si se curata de pelita exterioara si de codite , se sareaza . Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Fiecare ciuperca se umple cu bacon taiat cubulete , se...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu ciuperci
Postat de: mihaelar63 in PuiPulpele de pui se curata si se spala . Ceapa se curata si se taie cubulete , se caleste in putin ulei . Se adauga ciocanelele ,sare piper , boia , ciupercile taiate si pasta de rosii...Citeste continuarea
Ciorba cu gulii
Postat de: mihaelar63 in CiorbePuneti o oala cu apasi sare la fiert [ aprox 3 l] Taiati marunt ceapa , prazul, ardeiul iute si Kapia . Curatati guliile si morcovii . taiati cuburi ....Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: postavaru in DulciuriCa si in ultimele randuri eu am framantat aluatul cu robotul. Am amestecat drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si am alasat sa creasca. In vasul robotului am pus faina cernuta,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare (2)
Postat de: kamy in CiorbeOrezul se spala in mai multe ape,se scurge si se amesteca cu carnea tocata.Se condimenteaza cu sare si piper,se adauga cele doua albusuri,se pune marar sau patrunjel verde si se amesteca bine.Se...Citeste continuarea
Cartofi noi fierti in ulei
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postCartofii curatati normal, ca eu nu am rabdarea necesara sa curat coaja aia subtire, ci am taiat ca la un cartof normal si i-am spalat si taiat cuburi mari. Am pus in wok uleiul la incins si cand a...Citeste continuarea
Croissants *200*
Postat de: lilik in DulciuriCernem faina intr-un bolsi o amestecam cu drojdia si zaharul,adaugam treptat laptele rece,iar la jumatate punem 2 linguri de unt si sarea. Framantam pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: divainbucatarie in PrajituriAmestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Il dam la frigider pentru o ora. Intindem o foaie subtire de 2 mm, taiem patrate, apoi patratele le taiem pe o diagonala. Umplem...Citeste continuarea
Cartofi noi cu branza la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare taiati rondele.Cand sunt aproape fierti se strecoara si se lasa la racit. Intre timp, branza cu 100g smatana si un ou se amesteca...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriLegumele se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeiul se toaca marunt.Cartofii se storc ,la fel si dovleceii.Se amesteca dovleceii cu cartofii,morcovii si ardeiul kapia.Se adauga...Citeste continuarea
Carne de porc cu paste conchiglie
Postat de: MIUTA in PasteSe pune la calit in ulei ceapa tocata fin.Se adauga dupa cateva minute morcovul dat pe razoatorea mica si gogosarul taiat cubulete.Se lasa la calit 5 minute la foc mic.Se adauga lingura de pasta...Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: susu in PrajituriSe amesteca intr-un bol mare ouale cu zaharul, untul topit si laptele. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Punem ½ din compozitie in tava iar cealalta...Citeste continuarea
Chec cu visine si ciocolata
Postat de: sufletista in Dulciurise separa ouale se bat albusurile spuma cu un praf de sare galbenusurile se mixeaza cu uleiul si zaharul pana devin ca o crema faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: susu in PrajituriAlbusurile care au fost tinute la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul si se bate dupa fiecare transa. Adaugam zeama de lamaie si coaja...Citeste continuarea
Chec cu smantana
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Intr-un pahar se pun stafidele cu esenta de rom si se lasa 30 de minute sa se imbibe. Untul se topeste si se lasa sa fie fluid. In faina se adauga...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu ciocolata,...
Postat de: pusikmea in PrajituriAm scos albusurile cu o ora inainte sa se decongeleze ( asta in cazul in care le aveti la congelator.) Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu smantana...
Postat de: Sidy in Bucatarasi celebriCarnea taiata se opareste in apa clocotita cam 7-8 minute apoi se scoate si se pune in apa rece cu boabe de piper si sare.Se da la fiert, se spumuieste.Dupa ce nu mai face spuma se adauga...Citeste continuarea
Chec cu cirese
Postat de: aziz in PrajituriBatem albusurile spuma apoi adaugam zaharul pana obtinem o bezea.faina se amesteca cu praful de copt si sarea.Incorporam faina in albusuri cu o paleta de jos in sus ,pentru a...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecel
Postat de: LUK in Mancaruri de legumeCuratam dovlecelul de coaja,il dam pe razatoarea mica si il scurgem bine de apa.Intr-un bol il amestecam cu cascavalul ras,sare,piper,o lingurita de ou batut(restul de ou l-am folosit la...Citeste continuarea
Chec fluturas
Postat de: mihaelab in DulciuriAlbusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,cand a devenit tare amestecul am inceput sa pun putin cate putin zaharul. Dupa ce zaharul a fost omogenizat bine am adaugat...Citeste continuarea
Chiftelute de carne si verdeata,...
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneChiftele. Carnea se toaca prin masina. La fel si cartoful curatat, verdeata si usturoiul. Chifla se inmoaie in apa apoi se stoarce bine, bine. Se amesteca toate intr-un bol adaugand si...Citeste continuarea
Crumble de cirese
Postat de: lilik in PrajituriSpalam ciresele si le lasam sa scurga apa in exces,apoi le scoatem samburii si le amestecam cu 2 linguri de zahar. Ungem un vas termorezistent cu unt si punem ciresele,sa acopere tot fundul...Citeste continuarea
Chiftelute marinate in sos de visine
Postat de: mimmi in Mancaruri cu carneAmestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul. Formam mingiute si le prajim in ulei. Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: mihaelab in CiorbeCuratam ceapa,morcovul,cartofii,dovlecelul si ardeiul garas,le taiem si le punem in oala. Lasam sa fiarba.Cand sunt fierte legumele taiem si loboda si o punem in oala si tot acum punem si...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat
Postat de: mena29 in DulciuriCernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea. Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie. Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut. Frecam margarina spuma....Citeste continuarea
Cozonac tigrat cu Finetti si stafide
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-framantam 2 aluaturi in acelasi mod ,iar in unul dintre ele vom adauga cacao pe care o dizolvam in lapte -in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele -se incepe...Citeste continuarea
Chec cu lamaie,mac si iaurt
Postat de: bitza in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul,se adauga margarina partial topit si iaurtul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia umeda. La sfarsit se incorporeaza macul,vanilia...Citeste continuarea
Crema caramel
Postat de: Bunica in Prajituri200 g. zahar se caramelizeaza peste care se adauga frisca lichida. Se ia de pe foc si se amesteca bine. 6 galbenusuri 200 ml. lapte 4 lingurite de amidon se amesteca...Citeste continuarea
Cheescake cu cirese
Postat de: aziz in DulciuriPregatim stratul de biscuiti : macinam biscuitii ii amestecam cu nessquik-ul si untul topit apoi presam pe fundul tavii sau formei in care vom pune crema de branza;dam la frigider cat timp vom...Citeste continuarea





















