Cartofi cu salvie la cuptor
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriCartofii i-am curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi mari, în patru, cam aşa ceva ..:P . I-am pus la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare şi i-am fiert foarte...Citeste continuarea
Castraveti murati rapid
Postat de: LUK in MuraturiCastravetii se spala foarte bine si se cresteaza la capete.Se pune apa cu sare la fiert.Se aseaza castravetii in borcan si se pun deasupra coaja de paine si cateii de usturoi.se toarna...Citeste continuarea
Ciorba cu legume de vara
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara. Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit...Citeste continuarea
Ciorba din piept de pui
Postat de: mihaelab in CiorbePieptul il spalam bine, ii dam pielea jos, apoi il dezosam si il taiem cubulete. Cubuletele le punem in oala si le lasam sa fiarba cateva clocote, apoi aruncam apa, spalam bucatelele de carne...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si mac
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: lilik in Sirop / CompotPregatim prima data siropul de zahar: punem apa cu zaharul la fiert si lasam sa fiarba 5 minute circa pana se topeste zaharul,apoi dam deoparte si lasam pana este complet rece. Intre timp...Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: miremirc in PrajituriMixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul, adaugam apoi uleiul cate o lingura pe rand, zeama stoarsa de la lamaie, coaja rasa, iar la final incorporam faina....Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriCiupercile le-am curatat de pielita iar piciorusele le-am taiat marunt ,am adaugat cascaval si branza de vaca date pe razatoarea mica iar cu aceasta compozitie ( sarata si piperata) am umplut...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriDovleceii si cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se storc de tot sucul intr-un prosop. Intr-un castron se pun legumele rase, ceapa si mararul tocate marunt, faina, telemeaua si...Citeste continuarea
Chec pufos cu visine
Postat de: Dya in PrajituriOuale le-am mixat impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma s-a topit complet si s-a format o spuma tare. Am adaugat apoi cele 2 cesti de ulei, laptele si esentele, iar la...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos
Postat de: ionela2682 in Mancaruri cu carne-se caleste ceapa in putin ulei -se adauga faina si se amesteca bine pana se inglobeaza complet, -adaugam rosiile pasate,fara coaja, apa si continuam fierberea pt...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: bitza in CiorbeIntr-o oala se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care clocoteste se adauga lobodele curatate si spalate cu apa rece. Se acopera oala cu un capac,se stinge focul si se lasa 10...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: rodica_m in PrajituriOuale de bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana devin mai albe. Se incorporeaza smantana. Se cerne praful de copt si faina si se adauga treptat. Visinele fara samburi...Citeste continuarea
Ciorba de zarzavat
Postat de: ianculubita in CiorbeToate legumele curatate spalate,taiate marunt,radacinoasele date pe razatoare,se pun la calit,mai putin pastaile si rosiile,in oala cu ulei incins;dupa ce s-au inmuiat,se adauga rosiile date la...Citeste continuarea
Caisata si capsunata
Postat de: ianculubita in BauturiFructele curatate de samburi,codite,spalate,le pun separat in sticle iar peste fiecare pun cate 1kg de zahar; Dupa 2 zile, umplu sticlele cu rachiu de tara si le pun la camara asteptandu-si...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala, se taie bucati mai mari si se fierb in apa cu sare 15 minute. Ceapa se curata, se taie rondele si se pune intr-o tava cu uleiul. Usturoiul se curata,se toaca...Citeste continuarea
Castraveti murati de vara
Postat de: MotanLaOale in SalateSe spala castravetii, se taie capetele si se taie la fiecare cap in lung si in cruce, in asa fel incat sa fie taiat in sfert dar sa nu se desfaca. Intr-un borcan se pune o legatura de marar pe...Citeste continuarea
Chec cu piept de pui
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriPieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba... Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi...Citeste continuarea
Cartofi natur cu ceafa la cuptor
Postat de: MIUTA in PorcAm condimentat ceafa cu usturoi pisat,sare,piper,vegeta,boia si am tinut-o in frigider pana a doua zi acoperita in folie. A doua zi am pus intr-o tava ulei,am asezat ceafa si am bagat-o la...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura si nectarine
Postat de: RuxyRux in PrajituriAmestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece. Preparam crema de vanilie: Punem...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: diaconta in Sirop / CompotBorcanele se spala si se usuca.Ciresele se spala si ele si se indeparteaza coditele.Se pun ciresele in borcane,nu le vom umple foarte tare, lasand loc si pentru sirop.Se pun 3 linguri de...Citeste continuarea
Chec lamaios
Postat de: cristinne in PrajituriSe bat albusurile spuma cu zaharul. Se bat galbenusurile cu coaja rasa si sucul de lamaie. Se unge o forma de chec cu unt din belsug. Se pudreaza cu faina. Se amesteca apoi in albus, toate...Citeste continuarea
Cheesecake de capsuni
Postat de: cristinne in TorturiFacem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie...Citeste continuarea
Carne de vita cu rosii
Postat de: Bayram in VitaSe spala carnea si se taie cubulete apoi se pune la fiert ( sa fie acoperita de apa). Rosiile se curata si se taie cubulete. Usturoiul se piseaza. Cand incepe sa fiarba carnea se ia spuma de...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si carne tocata
Postat de: postavaru in Mancaruri cu carnePentru umplutura: Taiem ceapa marunt si o punem pe foc in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa. Lasam putin pana se inmoaie apoi adaugam carnea tocata. Amestecam pana se desface...Citeste continuarea
Cosulete cu fructe
Postat de: ionela2682 in Prajituri-COSULETELE: -zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se da la rece pentru cel putin 30 min -cantitatile de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: elena1988 in DulciuriPunem laptele pe foc cu zaharul(150 gr) si tinem pana se topeste zaharul, sa nu fiarba, apoi il lasam la racit. Oouale le batem bine(spuma), caramelizam zaharul si il punem in tava in care...Citeste continuarea
Cartofi noi cu mazare in sos de...
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriCartofii se rad de coaja si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea, daca e proaspata. Daca e din conserva, adaugam mazarea doar cand cartofii sunt pe jumatate fierti. Eu am folosit...Citeste continuarea
Cartofi si pulpe fara ulei
Postat de: mihaelab in Aperitive / GarnituriCartofii i-am pus intr-un vas cu apa si i-am curatat,apoi i-am taiat. Pulpa o data dezghetata am parlit-o ,am spalat-o bine,apoi cu un servetel de hartie am sters-o. Am pus tigaia(DRY...Citeste continuarea
Cartofi noi cu ceapa rosie,...
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii feliem si ii punem in tava in care am pus ulei, unt topit si apa. Asezonam cu sare si piper, apoi punem crengutele de rozmarin, cateii de usturoi tocati marunt si ceapa taiata...Citeste continuarea
Cartofi gratinati, o reteta...
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriIata cum se prepara Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se fierb aprox 10 minute in apa cu sare (nu trebuie sa fiarba in...Citeste continuarea
Cum se face aluatul foietaj pentru...
Postat de: lauralaurentiu in Scoala de gatit BucatarasDin galbenusuri, apa minerala, praful de sare, iaurt si 400 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic (daca e nevoie se adauga 1-2 linguri de faina). Aluatul se asaza pe planul de...Citeste continuarea
Clatite umplute in sos de marar verde
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot. Baconul si ciupercile le taiem fasii. Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Tocam marunt mararul verde. Punem baconul...Citeste continuarea
Carne de porc cu ananas
Postat de: mamaieelena in PorcSe pregateste carnea mai intai: curatata, spalata, tamponata cu hartie prosop si taiata cuburi de dimensiunea unei nuci normale. Dupa aceea curatam si ceapa si prazul si le taiem rondele....Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese
Postat de: Criss in PrajituriSe mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: sufletista in Sirop / Compotse curata ciresele de codite se spala si se pun la fiert in apa, cand incepe sa fiarba se adauga stafidele,zaharul,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba cca 10 min dupa care se poate servi...Citeste continuarea
Ciuperci marinate
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pamant si de pielita de pe capac , se sterg bine, dar nu se spala. se pune o cratita pe foc cu 250 ml apa si toate ingredientele de mai sus , se adauga ciupercile si se...Citeste continuarea
Cartofi noi cu cimbru de camp
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe pune ceapa taiata fin la calit in ulei.Se adauga si ardeiul taiat cubulete.Dupa cateva minute se pune o lingura de boia,se amesteca repede si se pune un pahar de apa sa nu se amarasca boiaua....Citeste continuarea
Ciorba de vara cu pastai/fasole verde
Postat de: Sylvia in CiorbePovestea nu e lunga: se curata si taie pastaile de fasole, pregatim legumele rapid, spalat, curatat taiat cubulete si pornim la treaba. Intr-o lingura de ulei asezam ceapa si morcovul si...Citeste continuarea
Chec roz
Postat de: mihaelab in PrajituriSeparam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit punem zaharul putin cate putin,mixand continuu. Cand totul este omogenizat bine punem si faina in ploaie....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: mihaelab in Mancaruri de postCuratam cartofii si-i spalam bine apoi ii taiem in 4 si ii punem itr-un vas de yena. Intr-un castronel amestecam toate condimentele ,apoi punem peste cartofi si ii amestecam. Dam la cuptor...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: Criss in PrajituriBiscuitii se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si untul topit. Compozitia rezultata se intinde pe fundul unei forme de tort si se pune in cuptor pentru 5 minute, timp in care...Citeste continuarea
Chec cu frisca si ciocolata
Postat de: susu in PrajituriNuca se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Ciocolata se topeste la microunde, smantana se bate frisca si albusurile se separa de galbenusuri. Crema de...Citeste continuarea
Cartofi taranesti!
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si taie ca pentru prajit. Se stropesc cu ulei, se asezoneza cu sare si piper. Se pun in tava si se dau la cuptor ptr cca. 20 de minute. Intre timp se curata ceapa, se taie...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu multe legume
Postat de: panacris in CiorbeCeapa verde sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa. Intre timp se curata legumele si se toaca marunt. Dupa ce carnea e fiarta pe jumatate, se...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: mihaelab in Sirop / CompotRupem coditele la cirese,apoi le spalam bine. Le punem in borcan(eu pun cam trei sferturi), apoi punem zaharul si completam cu apa pana se umple. Strangem bine capacul la borcan,il agitam de...Citeste continuarea
Ciorba mozaic
Postat de: mihaelab in CiorbeTaiem rosiile si le punem in 500ml apa la fiert. Cand rosiile au fost fierte bine le trecem prin sita ca sa le separam semintele si cojile. Curatam legumele si le taiem, apoi le adaugam intr-o...Citeste continuarea
Carne de vita cu legume la tigaie
Postat de: AndreeaMaria in VitaPuneti la fiert carnea de vitel. Dupa ce da in clocot,fierbeti cam 7 minute. Apoi scoateti carnea si o taiati in cubulete mici. Puneti intr-o tigaie mica ulei de masline( 3-4 linguri)....Citeste continuarea
Clafoutis cu cirese
Postat de: divainbucatarie in PrajituriSpalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt. Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate...Citeste continuarea
Chec "spate de caprioara"
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PrajituriSepari galbenusurile de albusuri. Freci untul cu zaharul , adaugi rand pe rand galbenusurile si esentele. Separat, ciocolata maruntita in robotul de bucatarie se amesteca cu migdalele...Citeste continuarea