A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compot de corcoduse

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

se spala corcodusele se pune intr-o oala apa. Cand s-a incalzit apa se adauga corcodusele si  zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. trebuie sa se decojeasca pielita de pe...Citeste continuarea

Ciorba la ceaun

Postat de: sufletista in Ciorbe

Prima data se pregateste focul, se aseaza cheresteul si ceaunul. Se curata legumele. Se da prin razatoare morcovul, restul le taiem. Se caleste ceapa tocata in ulei, se adauga morcovul se...Citeste continuarea

Cherry pie

Postat de: Oana in Prajituri

Se spala ciresele si se se scot samburii, se presara peste ele 4 linguri de zahar si se pun la frigider. Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, apoi se intinde intr-o tava...Citeste continuarea

Cranberries Bread

Postat de: Oana in Piine

Aluatul se prepara la masina de paine, la programul de framantat si dospit, fara coacere. Se pun ingredientele in ordinea de mai sus in cuva masinii de paine, mai putin merisoarele, se seteaza...Citeste continuarea

Cartofi noi aromati cu branza rasa

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala, se taie felii mai groase si se aseaza intr-un vas de iena. Untul se taie fasii subtiri si se pune peste cartofi, se condimenteaza, apoi se amesteca bine cu mana,...Citeste continuarea

Ciorba de Loboda

Postat de: ArianaBala in Ciorbe

Curatam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Intre timp pregatim si restul legumelor.  Cand ceapa devine stravezie, adaugam apa si restul de legume (in afara de loboda si rosii ) si le...Citeste continuarea

Clatite cu carne

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Preparam clatitele. Batem bine ouale cu sarea. Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala . Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: mihaelab in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le curatam,le spalam bine si le punem la fiert. Intre timp preparam maioneza,eu nu folosesc maioneza din comert ca nu-mi place asa ca prefer sa fac. Cand ciupercile sunt fierte le...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu tarhon si...

Postat de: camelia75 in Pui

Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare si piper.Daca compozitia vi se pare foarte moale adaugati 2-3 linguri de pesmet.Ne umezim...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: mimmi in Bauturi

Cum se prepara visinata. Se aleg visine bine coapte,se curata,se spala,se scurg si se pun intr-o damigeana.( sticla de plastic) Se toarna zaharul si se leaga sticla la gura cu un tifon...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu oua

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat ca pentru omleta dupa care se adauga smantana, faina, branza si piperul mixand bine bine. Se adauga si parizerul tocat marunt, maslinele taiate, o parte din ardeiul tocat si...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu loboda

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Intai si intai pregatim toate legumele . cartofii ii spalam ,ii radem si ii taiem cuburi mai maricele. morcovul il curatam si il taiem bucatele mici. ardeiul rosu si galben si taiem...Citeste continuarea

Cartofi noi copti si sparanghel cu...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine, cu coaja, cam 3-4 de persoana. Se sterg cu un servet de hartie si se infasoara individual in folie de aluminiu. Se aseaza intr-o tava si se pun la cuptor. Intre timp, se...Citeste continuarea

Croissante pentru dimineata

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Croissantele sunt cumparate de la brutarie :) Se taie pe jumatate, nu de tot, seung in interior pe o parte cu putin unt si se umplu cu felii de mozzarela sau branza, sunca de curcan si se...Citeste continuarea

Carne de ied cu suc de rosii

Postat de: Daniela_ in Mancaruri cu carne

Se spala carnea, se pune la fiert. Intre timp se pregateste ceapa taiata marunt, ardeiul, cartofii taiati cuburi. Cand carnea este aproape fiarta, se prajeste ceapa cu ardeiul in ulei ( daca aveti...Citeste continuarea

Clatite gratinate

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Se fac clatite din ingredientele mentionate.Nu am pus cantitati pentru ca sunt in functie de cate clatite doriti sa faceti.Eu am facut 4 clatite uriase,pe care le-am copt in tigaia de gratar....Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan

Postat de: postavaru in Ciorbe

Spalam bine ciolanul si il punem la fiert impreuna cu fasolea. Pentru ca nu a fost veche nu a trebuit lasata la inmuiat. Dupa ce da un clocot schimbam apa si lasam apoi pe foc pana fasolea e...Citeste continuarea

Cherry Pie

Postat de: ANCA in Prajituri

Aluat : Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: mihaelab in Sirop / Compot

Visinile le rupem coditele si le spalam . In borcane de 800 g punem visine trei sferturi,zahar un pahar si completam cu apa. Punem capacele  apoi le punem intr-o oala cu apa sa fiarba...Citeste continuarea

Crema de lapte condensat - Dulce de...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Aroma de caramel, textura fina, consistenta potrivita pentru orice desert, aceasta crema caramel,din lapte condesat cucereste pana si prin culoarea atat de apetisanta si calda....Citeste continuarea

Ciorba cu pastai

Postat de: Dya in Ciorbe

Curatam pastaile - le rupem coditele si eventual ata, daca nu sunt fragede. Curatam si spalam restul legumelor si le taiem cubulete. Ceapa tocata o punem la calit in putin ulei. Cand devine...Citeste continuarea

Cartofi cu salvie la cuptor

Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi mari, în patru, cam aşa ceva ..:P . I-am pus la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare şi i-am fiert foarte...Citeste continuarea

Castraveti murati rapid

Postat de: LUK in Muraturi

  Castravetii se spala foarte bine si se cresteaza la capete.Se pune apa cu sare la fiert.Se aseaza castravetii in borcan si se pun deasupra coaja de paine si cateii de usturoi.se toarna...Citeste continuarea

Ciorba cu legume de vara

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bine pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert intr-o craticioara. Morcovii, patrunjelul (radacina), telina si ceapa se curata, spala si se taie cubulete. Se pun la calit...Citeste continuarea

Ciorba din piept de pui

Postat de: mihaelab in Ciorbe

Pieptul il spalam bine, ii dam pielea jos, apoi il dezosam si il taiem cubulete. Cubuletele le punem in oala si le lasam sa fiarba cateva clocote, apoi aruncam apa, spalam bucatelele de carne...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si mac

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: lilik in Sirop / Compot

Pregatim prima data siropul de zahar: punem apa cu zaharul la fiert si lasam sa fiarba 5 minute circa pana se topeste zaharul,apoi dam deoparte si lasam pana este complet rece. Intre timp...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: miremirc in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul, adaugam apoi uleiul cate o lingura pe rand, zeama stoarsa de la lamaie, coaja rasa, iar la final incorporam faina....Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le-am curatat de pielita iar piciorusele le-am taiat marunt ,am adaugat cascaval si branza de vaca date pe razatoarea mica iar cu aceasta compozitie ( sarata si piperata) am umplut...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Dovleceii si cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se storc de tot sucul intr-un prosop. Intr-un castron se pun legumele rase, ceapa si mararul tocate marunt, faina, telemeaua si...Citeste continuarea

Chec pufos cu visine

Postat de: Dya in Prajituri

Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma s-a topit complet si s-a format o spuma tare. Am adaugat  apoi cele 2 cesti de ulei,  laptele si esentele, iar la...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: ionela2682 in Mancaruri cu carne

-se caleste ceapa in putin ulei  -se adauga  faina si  se amesteca bine pana se inglobeaza complet, -adaugam rosiile pasate,fara coaja,  apa si continuam fierberea pt...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: bitza in Ciorbe

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care clocoteste se adauga lobodele curatate si spalate cu apa rece. Se acopera oala cu un capac,se stinge focul si se lasa 10...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: rodica_m in Prajituri

Ouale de bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana devin mai albe. Se incorporeaza smantana. Se cerne praful de copt si faina si se adauga treptat. Visinele fara samburi...Citeste continuarea

Ciorba de zarzavat

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Toate legumele curatate spalate,taiate marunt,radacinoasele date pe razatoare,se pun la calit,mai putin pastaile si rosiile,in oala cu ulei incins;dupa ce s-au inmuiat,se adauga rosiile date la...Citeste continuarea

Caisata si capsunata

Postat de: ianculubita in Bauturi

Fructele curatate de samburi,codite,spalate,le pun separat in sticle iar peste fiecare pun cate 1kg de zahar; Dupa 2 zile, umplu sticlele cu rachiu de tara si le pun la camara asteptandu-si...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala, se taie bucati mai mari si se fierb in apa cu sare 15 minute. Ceapa se curata, se taie rondele si se pune intr-o tava cu uleiul. Usturoiul se curata,se toaca...Citeste continuarea

Castraveti murati de vara

Postat de: MotanLaOale in Salate

Se spala castravetii, se taie capetele si se taie la fiecare cap in lung si in cruce, in asa fel incat sa fie taiat in sfert dar sa nu se desfaca. Intr-un borcan se pune o legatura de marar pe...Citeste continuarea

Chec cu piept de pui

Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba... Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi...Citeste continuarea

Cartofi natur cu ceafa la cuptor

Postat de: MIUTA in Porc

Am condimentat ceafa cu usturoi pisat,sare,piper,vegeta,boia si am tinut-o in frigider pana a doua zi acoperita in folie. A doua zi am pus intr-o tava ulei,am asezat ceafa si am bagat-o la...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura si nectarine

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece. Preparam crema de vanilie: Punem...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: diaconta in Sirop / Compot

Borcanele se spala si se usuca.Ciresele se spala si ele si se indeparteaza coditele.Se pun ciresele in borcane,nu le vom umple foarte tare, lasand loc si pentru sirop.Se pun 3 linguri de...Citeste continuarea

Chec lamaios

Postat de: cristinne in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se bat galbenusurile cu coaja rasa si sucul de lamaie. Se unge o forma de chec cu unt din belsug. Se pudreaza cu faina. Se amesteca apoi in albus, toate...Citeste continuarea

Cheesecake de capsuni

Postat de: cristinne in Torturi

Facem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie...Citeste continuarea

Carne de vita cu rosii

Postat de: Bayram in Vita

Se spala carnea si se taie cubulete apoi se pune la fiert ( sa fie acoperita de apa). Rosiile se curata si se taie cubulete. Usturoiul se piseaza. Cand incepe sa fiarba carnea se ia spuma de...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si carne tocata

Postat de: postavaru in Mancaruri cu carne

Pentru umplutura: Taiem ceapa marunt si o punem pe foc in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa. Lasam putin pana se inmoaie apoi adaugam carnea tocata. Amestecam pana se desface...Citeste continuarea

Cosulete cu fructe

Postat de: ionela2682 in Prajituri

-COSULETELE: -zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se da la rece pentru cel putin 30 min -cantitatile de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: elena1988 in Dulciuri

Punem laptele pe foc cu zaharul(150 gr) si tinem pana se topeste zaharul, sa nu fiarba, apoi il lasam la racit. Oouale le batem bine(spuma), caramelizam zaharul si il punem in tava in care...Citeste continuarea

Cartofi noi cu mazare in sos de...

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se rad de coaja si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea, daca e proaspata. Daca e din conserva, adaugam mazarea doar cand cartofii sunt pe jumatate fierti. Eu am folosit...Citeste continuarea

Cartofi si pulpe fara ulei

Postat de: mihaelab in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am pus intr-un vas cu apa si i-am curatat,apoi i-am taiat. Pulpa o data dezghetata am parlit-o ,am spalat-o bine,apoi cu un servetel de hartie am sters-o. Am pus tigaia(DRY...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]