Cartofi gratinati cu verdeturi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2011 | 30237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml smantana – pentru gatit
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • cateva fire patrunjel
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 frunze mici busuioc
  • 1 felie sunca taiata cubulete
  • 300 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • unt – pentru uns forma de copt
  • 1 praf nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu verdeturi:

Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului. Le vom acoperi cu cascaval (3/4 din cantitate), asezonam cu sare si piper, apoi punem verdeturile tocate marunt.

Presaram sunca uniform peste cascaval. Punem iar un rand de cartofi, peste care asezam restul de cascaval.

Batem intr-un bol ouale cu nucsoara, smantana si laptele. Turnam amestecul peste cartofi. Acoperim cu o folie de staniol vasul. Coacem cartofii timp de 1 ora, acoperiti si, inca 10-15 minute, fara staniol, pentru a se rumeni.

Ii servim calzi, simpli sau cu smantana.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci