A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec zebra

Postat de: miremirc in Prajituri

  Mod de preparare pentru reteta de chec zebra : Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Cartofi i curatati si crestati se sareaza si pipereaza si apoi in fiecare despartitura se pune cate o bucatica de cascaval. Se pune ulei peste ei ,se acopera cu folie de alumuniu si se dau la...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare pentru Chiftele de dovlecei Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa. Stoarcem bine...Citeste continuarea

Cotlet in sos picant

Postat de: Dya in Porc

Mod de preparare pentru cotlet in sos picant Ceapa taiata julien, morcovii si ardeii, se calesc in uleiul incins, pana se rumenesc usor.. Se adauga apoi cotletul, spalat si taiat...Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu mozzarella

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Dam cartofii si mozzarella prin razatoarea mare, apoi le amestecam cu restul ingredientelor. Daca nimerim cartofi care retin multa apa in timpul fierberii, nu ezitati sa adaugati faina si pesmet,...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: carmenvlad in Sirop / Compot

Se aleg caise sănătoase şi mai puţin coapte, se spală bine cu apă rece, se scot sâmburii şi se aşază fructele în borcane până aproape de gâtul borcanului. Se...Citeste continuarea

Cod negru cu mujdei si mamaliga

Postat de: Onesta in Peste

Reteta de cod negru cu mujdei si mamaliga   se prepara rapid si cu un rezultat excelent. Hai sa povestim cum se face: Am lasat pestele la decongelat, apoi l-am spalat, l-am uscat, l-am...Citeste continuarea

Ceai de ghimbir

Postat de: mimmi in Bauturi

Punem la fiert 1 l apa. Adaugam lamaia si ghimbirul taiate felii si batoanele de scortisoara. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam la fiert 15 minute. Punem in 2 cani cate un plic de ceai...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei cu carnati si iaurt

Postat de: Onesta in Ciorbe

Cum se face ciorba de dovlecei cu carnati si iaurt Se curata , spala si : se taie marunt ceapa , morcovul si telina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari , dovleceii se taie cubulete...Citeste continuarea

Crackers

Postat de: LauraA in Aperitive / Garnituri

Aluatul pentru crackers l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am...Citeste continuarea

Crumble cu prune si mango

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Sa trecem la prepararea acestui delicios crumble cu prune si mango . Ce ziceti? Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate pe...Citeste continuarea

Cuiburi de viespi cu stafide si nuca

Postat de: naomy in Dulciuri

Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: marieta in Ciorbe

Inainte caleam legumele in ulei si iesea foarte gustoasa ciorba de fasole verde , dar aveam arsuri la stomac dupa ce mancam. Acum toate legumele le fierb!! Se pune apa la fiert intr-o oala...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecei

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Pentru a prepara aceasta reteta de clatite de dovlecei vom proceda astfel: Se spala si se curata dovleceii, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa 20-30 de minute, apoi se...Citeste continuarea

Ciulama de cartofi de post

Postat de: MIUTA in Mancaruri de post

Ciulamaua de cartofi este o reteta de post ce se prepara foarte usor. Se curata cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Se caleste in ulei o ceapa tocata marunt.Se pune peste...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: postavaru in Ciorbe

Curatam legumele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Adaugam apoi morcovii taiati rondele si ardeiul taiat cubulete. Lasam 1-2 minute iar apoi adaugam...Citeste continuarea

Cremsnit sau Prajitura desteapta

Postat de: Corina33 in Torturi

Se pune la topit intr-o craticioara untul cu zaharul si 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a topit se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine, coaja de portocala sau lamaie,...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Punem o oala cu apa si putina sare la foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam conopida. O lasam sa fiarba pana intra usor furculita. Se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi ca la bunica

Postat de: anomisana in Ciorbe

Am curatat toate legumele pentru ciorbita de cartofi si le-am taiat cubulete. Am curatat si taiat cubulete un piept de pui. Pentru a face economie de timp si mai putina caldura in bucatarie ca...Citeste continuarea

Clatite umplute cu ficatei

Postat de: anomisana in Ficat

Am preparat un aluat de clatite din lapte, oua, faina si un praf de sare. Cantitatea de faina o pun in functie de lapte si de dimensiunea oualor. Cat timp s-a odihnit aluatul in frigider am...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carne proaspata...

Postat de: adasev12 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de varza cu carne proaspata de porc, o reteta simpla, grozav de buna pentru un pranz in familie: O reteta simpla de Ciorba de varza cu carne proaspata de porc . Se...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide fara zahar

Postat de: marieta in Prajituri

Ouale se bat spuma cu sarea apoi se adauga pe rand iaurtul,laptele incalzit cu margarina,uleiul,esentele,drojdia,coaja de lamaie. Se mixeaza bine apoi se adauga cate putina faina mixand intruna...Citeste continuarea

Conserva de peste in ulei

Postat de: MIUTA in Conserve

Se curata pestele, se taie felii si se sareaza. Se lasa 3 ore la rece in frigider. Se scoate se spala si se pune peste el otet atat cat sa treaca peste peste. Se lasa in otet 30 minute. Se pun...Citeste continuarea

Chiftele de porc

Postat de: Onesta in Porc

Carnea de porc se trece prin masina de tocat de doua ori , dac-o ,,robotiti" , o pritociti voi din butoane , se amesteca cu condimente pe  gustul fiecaruia , se curata , spala si toaca...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: mihaelab in Mancaruri cu carne

Punem carnea intr-un lighenas unde vom adauga si oul,sarea,cimbrul,piperul,patrunjelul taiat marunt si cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine si usturoiul pisat. Amestecam...Citeste continuarea

Cotlet cu sos picant

Postat de: vero_closca in Porc

Curati legumele,le speli si le usuci. La fel procedezi si cu carnea.Ardeii capia ii coci pe flacara aragazului apoi ii cureti de coji si seminte.Intr-o tigaie rumenesti pe ambele parti cotletul...Citeste continuarea

Chiftele de ciuperci

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le punem la fiert in apa in care am pus piper boabe, 1 frunza de dafin, sare si oregano. Lasam sa fiarba 5 minute apoi le scurgem bine de apa. Tocam foarte marunt...Citeste continuarea

Clatite cu piersici in caramel de...

Postat de: lilik in Dulciuri

Prima data pregatim sosul de caramel: punem zaharul cu cele 2 linguri de apa sa se caramelizeze.cand tot zaharul este topit si a capatat o culoare aurie punem peste caramel frisca...Citeste continuarea

Clatite cu urda si gem de afine

Postat de: postavaru in Dulciuri

Iata cum am preparat reteta de Clatite cu urda si gem de afine Pentru aluatul de clatite am folosit retata Gabitze i. Am amestecat laptele cu zaharul si galebnusurile. Am adaugat...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri

Am luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a...Citeste continuarea

Ciorba de fasole servita in paine

Postat de: mimmi in Ciorbe

Fasolea se alege,se spala si se lasa peste noapte in apa rece la inmuiat. Taiem costita bucati,morcovul il taiem bastonase,ceapa marunt si le punem impreuna la fiert. Fasolea o lasam sa dea...Citeste continuarea

Ciuperci de padure cu usturoi

Postat de: alinutzika in Mancaruri de post

Se curata bine hribele, se spala si se taie mai marunt. Se pun la calit in tigaie antiaderenta, la foc slab, pentru aproximativ o jumatate de ora. Intre timp se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea

Covrigei sarati, fragezi

Postat de: adinaciosescu in Aperitive / Garnituri

Faci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine. Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua...Citeste continuarea

Choux à la crème

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Aluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si sos bechamel

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le taiem cubulete. Curatam ceapa,o tocam marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofi si ii taiem rondele ,ii spalam si ii condimentam cu delicatul. Radem branza si cascavalul iar samantana o amestecam cu ouale. Cand sunt toate pregatite ungem un vas de yena...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Bunica in Porc

Se lasa creierul intr-un castron cu apa rece 20-30 minute pentru ase curata de sange. Se pune o cratita cu apa la fiert si cand clocoteste se adauga putina sare si creierul. Se lasa pe foc 10...Citeste continuarea

Clafoutis cu piersici

Postat de: Criss in Dulciuri

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se...Citeste continuarea

Castraveti murati de vara

Postat de: aziz in Muraturi

 Se spala si se taie capetele castravetilor.Asezam pe fundul borcanului marar, usturoi ,felii de ardei iute,felii de morcov si sfecla rosie.Asezam apoi castravetii ,in pozitie de drepti...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii apoi ii punem intr-o oala la fiert. Cand furculita intra in ei inseamna ca sunt gata si ii luam de pe foc. Scurgem apa si ii lasam la racit dupa care ii curatam de coaja si ii...Citeste continuarea

Ciupercute cu usturoi si cascaval

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam usturoiul apoi il taiem cat de marunt putem. Curatam si ciupercutele, le spalam, le taiem piciorusele apoi le maruntim bine. Calim in putin ulei incins usturoiul si...Citeste continuarea

Crap prajit

Postat de: meosiris in Crap / Caras

Se curata bine pestele apoi se spala si se portioneaza. Se da bine prin malai si se prajeste pe ambele parti in ulei fierbinte. Dupa ce e gata, se scoate pe un servetel de hartie pentru a...Citeste continuarea

Capsuni cu frisca

Postat de: meosiris in Dulciuri

Ce poate fi mai simplu de atat? Oare mai e nevoie de vreo reteta? Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati feliute de capsuni cu frisca vegetala...eu am avut la tub:D. Daca doriti,...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: LUK in Aperitive / Garnituri

 Batem oul cu sarea.Dam feliile de cascaval prin ou,apoi prin faina,iarasi prin ou si la final prin pesmet. Prajim feliile in uleiul incins,pe fiecare parte avand grija cand le intoarcem...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu prosciutto la cuptor

Postat de: LUK in Porc

 Condimentam cotletul de porc cu sare si piper.Ungem un vas cu ulei,asezam cotletele,le stropim apoi cu ulei si le punem la cuptor la 150 de grade pentru 30 de minute.Scoatem apoi din...Citeste continuarea

Coulis de Kiwi

Postat de: naomy in Sirop / Compot

Se pune la fiert apa impreuna cu zaharul pana se topeste ,apoi se introduc bucatelele de kiwi si sucul de portocale si se fierbe trei minute la foc incet ,separat dizolvam amidonul in...Citeste continuarea

Cotlet picant de porc

Postat de: Julie in Porc

Marinata: Intr-un vas, se amesteca vinul cu uleiul, ghimbirul ras, ardeiul iute taiat rondele si morcovul taiat bastonase. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru uscat, cimbru...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: laylalala in Torturi

1.        Amesteca biscuitii   cu untul apoi preseaza “aluatul” in forma, la baza si pe margini.Da la frigider pana prepare umplutura. 2....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu spate de pui

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Se curata ceapa si se caleste putin.Se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul  si rosia tocate si se lasa sa se caleasca putin impreuna.Se adauga pasta de tomate,cartofii curatati,apa si...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu spata de porc

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Se taie varza sau se poate da prin razatoare si se amesteca cu putina sare.Se adauga legumele taiate si apa cat sa acopere varza si se pune la fiert.Carnea de porc se prajeste cu putin ulei si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]