Creier pane
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDecongelam creierul si-l lasam 10 minute in apa rece cu sare. Curatam de pielite , presaram sare si piper, apoi facem gramajoare cu lingura. Le dam prin faina, ou batut si pesmet, apoi...Citeste continuarea
Chec
Postat de: eduard_09 in PrajituriGalbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga lingurile de apa,(cate una), esenta, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea
Crema Catalana
Postat de: Vyoleta in DulciuriPunem laptele la incalzit la foc mic. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar si cu amidonul,pana obtinem o crema fina. In continuare vom adauga crema peste laptele din vas...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Ina in ConserveCum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de morcov
Postat de: medioto59 in PesteCuratam si apoi spalam morcovii.Ii taiem rondele mai groase si ii asezam apoi intr-o tava. Ii stropim cu putin ulei de masline si presaram peste ei cimbru uscat. Bucatile de peste dupa ce le-am...Citeste continuarea
Ciuperci sote cu mamaliga la gratar
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumePregatim mamaliga: Punem apa la fiert,potrivim de sare si cand incepe sa fiarba se adauga putina faina de malai, casul si completam cu faina de malai in ploaie pana avem o mamaliga...Citeste continuarea
Clatite din faina integrala : bune...
Postat de: alinutzika in DulciuriDin ingredientele de mai sus se face un aluat mai subtire. Se coc in tigaie teflonata, fara ulei, pentru ca au ulei in compozitie. Se servesc simple (daca tineti la silueta) sau cu dulceata,...Citeste continuarea
Chiftele de porumb
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriGalbenusurile se amesteca cu sarea, zaharul, piperul, porumbul si faina, dupa care se adauga albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in tigaie, prajindu-se...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriMod de preparare Cascaval de casa Branza se amesteca bine cu sarea, oul si bicarbonatul. Untul se pune la topit intr-o oala, apoi se adauga branza peste unt, amestecand continuu. Se...Citeste continuarea
Catina cu miere de albine
Postat de: divainbucatarie in Mancare copiiCulegm boabele de catina de pe crengute si le curatam de frunze si gunoaie. Le spalam, le lasam sa se usuce apoi le punem intr-un borcanel. Turnam miere de albine cat sa acoperim boabele....Citeste continuarea
Ciorba de copanele si carne afumata
Postat de: antici_gabytza in CiorbeIntr-o oala calim ceapa cu pasta de tomate dupa care adaugam carnea spalata si punem la fiert. Tocam si restul ingredientelor si le punem in oala. Cand legumele si...Citeste continuarea
Chiftele cu sos
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carnePunem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: mitinita in CiorbePreparare Ciorba de peste Pestele se curata si se taie bucati,iar legumele dupa ce s-au curatat se taie cubulete. Se caleste ceapa in ulei,apoi se adauga morcovul. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Cartofi cu dovleac si cascaval la...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPreparare Cartofi cu dovleac si cascaval la cuptor Se curata cartofii si se taie felii mai groase. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate se scot si se lasa sa se...Citeste continuarea
Ceapa murata
Postat de: mimmi in MuraturiPreparare ceapa murata: Curatam ceapa si o spalam. Spalam strugurii. Pe fundul borcanelor punem frunze de visin,frunze de telina,crengute de marar si cimbru si 2 cuisoare in fiecare...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole verde
Postat de: carmenvlad in CiorbePreparare reteta de Ciorbă de fasole verde Se curăţă fasolea verde de codiţe, se spală bine cu apă rece şi se rupe în 2 sau trei bucăţi. Se pune apa într-o oală, se...Citeste continuarea
Ciorbă de roşii cu dovlecei
Postat de: carmenvlad in CiorbePreparare Ciorbă de roşii cu dovlecei Se curăţă legumele, se spală cu apă rece, se toacă mărunt şi dovlecelul se taie cubuleţe. Într-o tigaie se pune uleiul, se căleşte...Citeste continuarea
Cârnăciori de bere în foietaj
Postat de: carmenvlad in Aperitive / GarnituriPreparare cârnăciori de bere în foietaj Se scoate aluatul de la frigider şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se foloseşte jumătate din aluat sau...Citeste continuarea
Crumble cu prune
Postat de: mitinita in PrajituriPreparare Crumble cu prune Se spala prunele,se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava ,eu am folosit-o pe cea de la Decorix si o recomand cu drag,are un inel care face...Citeste continuarea
Cheesecake la pahar
Postat de: laylalala in PrajituriPreparare Cheesecake la pahar 1. Bate crema de branza cu zaharul si semintele de vanilie apoi incorporeaza frisca batuta.Da crema la rece...Citeste continuarea
Cafea ness cu frisca si lapte
Postat de: alinutzika in CafeaSe freaca bine cafeaua cu zaharul si 3-4 picaturi de lapte, pana devine o crema groasa de culoare galbuie. Se adauga treptat frisca, apoi laptele. Citeste continuarea
Chec cu ciuperci
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriCum se prepara reteta de chec cu ciuperci Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu prea :) Asa, cat sa se simta. Cascavalul, dat pe...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: susu in CiorbeSe caleste ceapa tocata (partea alba), se adauga morcovul dat prin razatoare si capia cubulete. Se stinge cu apa calda si se adauga albitura tocata sau rasa. Daca aveti putin kaizer il caliti si...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: divainbucatarie in BulionCum se face sucul de rosii : Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele. Le...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: delatte in DulciuriCum am preparat reteta de Cheesecake cu zmeura 150 g biscuiti digestivi maruntiti se amesteca cu 1/2 unt topit si se aseaza intr-o tava cu peretii detasabili, apasand usor. ...Citeste continuarea
Compot de mure
Postat de: alinutzika in ConserveIata cum am preparat reteta de Compot de mure: Se spala murele si se aseaza in borcane, pana se umple mai sus de jumatate borcanul. Se adauga in fiecare borcan 3-4 linguri de zahar + un...Citeste continuarea
Cornulete cu cas
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPreparare cornulete cu cas: Se face un aluat din ingredientele pentru blat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, ciupercile se curata si se taie felii si se soteaza...Citeste continuarea
Ciorba radauteana..de Bihor
Postat de: Sidy in CiorbePreparare Ciorba radauteana Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele. Un morcov il radem pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Coq au Vin
Postat de: Brindusa in Mancaruri cu carnePreparare Coq au vin Intr-o tigaie mare (eu am folosit wokul) incalzeste untul si soteaza șunculița, pana devine aurie. Julia spune in reteta sa fierbi putin șunca in avans, ca sa nu mai...Citeste continuarea
Clatite umplute cu pui si...
Postat de: bitza in PuiClatite umplute cu pui si ciuperci la cuptor: Clatite: Oul se bate cu un praf de sare,apoi se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se...Citeste continuarea
Chiftele de porc cu morcovi si cartofi
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriPreparare chiftele de porc cu morcovi si cartofi Morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi si cartofii la fel se curata si se razalesc.Se amesteca cu carnea tocata,se...Citeste continuarea
Chiftele cu piure si sos de rosii
Postat de: marieta in Mancaruri cu carnePreparare chiftele cu piure si sos de rosii Carnea se amesteca cu painea inmuiata si stoarsa, cartoful curatat si ras, impreuna cu usturoiul si ceapa pe razatoarea mica, oul, condimentele si...Citeste continuarea
Cotlet in sos picant cu paste
Postat de: Dya in PasteModul de preparare il gasiti aici Cotlet in sos picant Modul de preparare al Pastelor: Fierbem 2 litri de apa impreuna cu putina sare. Cand apa da in clocot adaugam...Citeste continuarea
Chiftele coapte
Postat de: adinaciosescu in PorcAmesteci carnea cu oul cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine,condimentele,verdeata,apoi formezi chiftelele in forma dorita,le asezi in tava tapetata cu hartie de copt,dai la cuptor pana...Citeste continuarea
Clatite cu branza, cascaval si nutella
Postat de: marieta in DulciuriSe bat oaule cu sarea, bicarbonatul, laptele, apa minerala, apoi se adauga faina pana se face un aluat ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se prajesc clatite in...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de legumeDovleceii se dau prin razatoare si se pun la scurs. Peste ei se pune telemeaua sfarmata cu furculita , mararul si patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, sare, piper oul batut si pesmetul si...Citeste continuarea
Caras a la grec
Postat de: luminita20_2006 in Crap / CarasCarasul se curata se spala si se condimenteaza. Se lasa sa stea la frigider 30 minute. Se unge o tava cu ulei se pune pestele si se da la cuptor 30 minute. Separat se face sosul amestecand...Citeste continuarea
Ciocolata de casa ( ca la mine...
Postat de: naomy in DulciuriPentru primul strat de ciocolata de casa cu migdale si arahide Amestecam laptele praf cu colacao ,intre timp punem apa la fiert cu zaharul brun si amestecam pana se dizolva si se formeaza un...Citeste continuarea
Cornulete in doua culori cu dulceata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriPreparare cornuletele in doua culori cu dulceata Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam...Citeste continuarea
Clatite integrale simple, cu...
Postat de: alinutzika in DulciuriPreparare clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul,...Citeste continuarea
Carne de porc cu pilaf de orez
Postat de: alinutzika in PorcSe toaca ceapa si ardeiul si se pun la calit in ulei de masline, impreuna cu carnea de porc . Daca mai e nevoie, adaugati apa. Se condimenteaza, iar cand e prajita carnea, se scoate pe o...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei cu cartofi
Postat de: sufletista in Aperitive / Garniturifierbem cartofii curatam dovlecei i,ii dam prin razatoare si ii stoarcem bine de zeama curatam morcovul,il dam prin razatoare ceapa o tocam marunt curatam cartofii si ii pisam cu o...Citeste continuarea
Ciorba de copanele de pui reteta...
Postat de: eduard_09 in CiorbeCum se prepara Ciorba de copanele de pui reteta traditionala romaneasca Se curata ceapa. Se toaca marunt si se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare, rosia, ardeiul tocat si se...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi
Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garniturise curata cartofii si se spala se dau prin razatoare (ochiul mic),dupa care se scurg bine de apa morcovii se curata si se dau prin razatoare se curata usturoiul si se piseaza se...Citeste continuarea
Ciuperci la borcan
Postat de: alinutzika in ConserveSe curata ciupercile , se spala si se taie in bucatele mai marisoare. Se pun intr-o tigaie antiaderenta (eu le-am pus in Hot-pan) si se stropesc cu putin ulei. Se amesteca cu grija si se lasa...Citeste continuarea
Caracatita cu rosii cherry si capere
Postat de: lilik in Fructe de mareSpalam bine caracatita si o portionam(daca este mare,daca sunt micute le lasam intregi) si le punem pe prosoape de hartie sa absoarba apa in exces. Intre timp curatam usturoiul si il punem...Citeste continuarea
Crema pentru tort
Postat de: anatrisca in DulciuriMargarina se topeste impreuna cu zaharul pe foc mic, apoi se adauga faina amestecand pentru ca sa nu se lipeasca de fund. Laptele se incalzeste separat si se toarna fierbinte. Amestecam pe...Citeste continuarea
Chiftelute din conopida si brocolli
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriCuratam conopida si o punem la fiert impreuna cu brocolli , lamaia ,un varf de lingura sare,putina supa instant.Cand este fiarta se scurge apa si se lasa la racit.Intr-un bol...Citeste continuarea
Chec cu mere si glazura de caramel
Postat de: cameliamatei in PrajituriSe curata merele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un vas acoperite cu scortisoara. Se despart ouale. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, dupa se adauza esenta si zaharul vaniliat. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: cristinne in TorturiSe prepara ca tortul cheesecake cu zmeura Citeste continuarea





















