Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: Criss in MuraturiSpalam bine castravetii (e bine sa-i tinem 1-2 ore in apa rece) In borcanele spalate punem cimbru si marar, foi de dafin, boabe se mustar si de piper, asezam castravetii, rondele de ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi auriti cu aripi de curcan...
Postat de: yogoskitchen in CurcanSe spala si se curata bine aripile ,se condimenteaza cu piper proaspat macinat, sare, cimbru si boia. Lasam carnea condimentata la rece cam 2-3 ore. Se pun aripile in tava, se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea
Chec cu mac si pere
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriUngeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati in forma de chec, punand printre ele si bucatele de unt, cam 25 gr. Separat frecati untul...Citeste continuarea
Cornuri cu rahat
Postat de: Silvioara in DulciuriN-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat...Citeste continuarea
Chec cu miere
Postat de: dentistutza in PrajituriZaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si se pun in doua reprize in...Citeste continuarea
Crostata cu mar ( TARTA)
Postat de: adasev12 in DulciuriFaina se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie rasa si se adauga ouale si untul bucati si se framanata bine. Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora...Citeste continuarea
Cheesecake cu vanilie si mure
Postat de: mimmi in DulciuriDam biscuitii prin robotul de bucatarie,ii amestecam cu untul topit. Intindeti uniform biscuitii intr-o tava (pe hartie de copt sau celofan),dati tava la frigider pana pregatim crema. Mixam...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti. Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin...Citeste continuarea
Creme brulee cu smochine si boabe...
Postat de: ianculubita in DulciuriSmantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste; separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la...Citeste continuarea
Creme brulee cu anason stelat
Postat de: ianculubita in DulciuriSmantana se pune intr-un vas pe foc mic(doar cat se incalzeste),impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si anasonul; separat se freaca galbenusurile cu zahar,se amesteca cu smantana si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: mitinita in DulciuriIntr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste. Se adauga laptele praf...Citeste continuarea
Chifle cu seminte de floarea soarelui
Postat de: mamaieelena in PiineAm pus faina in castron si intr-o cescuta am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si un pic de apa calduta dupa care le-am adugat impreuna cu restul ingredientelor peste faina. Am omogenizat si...Citeste continuarea
Ciorba din maruntaie de gasca
Postat de: mamaieelena in Supe/CiorbeAm spalat bine copanelele si le-am pus in apa rece la fiert .Dupa aproximativ 30 de minute am pus si zarzavaturile tocate cu mana in oala la fiert mai putin rosiile deoarece le-am pus catre...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: sufletista in PrajituriCele 6 linguri de zahar le punem in 2 tavi pentru chec si dam la cuptorul incalzit sa se caramelizeze. Le scoatem si le lasam la racit Merele le curatam de coaja si samburi si le taiem felii,...Citeste continuarea
Cocktail de pepene rosu
Postat de: jolygina in CocktailPunem in blender miezul de pepene taiat cubulete. Adaugam mierea, apa si frunzele de menta. Le pasam bine pana se face ca un suc mai gros. La sfarsit adaugam si cuburile de gheata. Citeste continuarea
Chec cu prune
Postat de: Julie in PrajituriPrunele se spala, se taie felii subtiri si se amesteca cu zahar, scortisoara, cardamom si gris. Aluat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de cirese
Postat de: eduard_09 in DulciuriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema Se amesteca laptele cu uleiul si esenta, in alt bol faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se...Citeste continuarea
Conopida cu smantana la cuptor
Postat de: miremirc in Mancaruri de legumeSpalam conopida, apoi o desfacem buchetele si o punem in oala cu apa clocotita ; adaugam sare si o lasam sa fiarba (atentie sa nu se zdrobeasca).Dupa ce a fiert, o strecuram de apa Luam o...Citeste continuarea
Ceafa de porc,marinata,la...
Postat de: kamy in PorcCeafa de porc se sareaza,se pipereaza,picuram putin ulei.otet balsamic pe fiecare felie,cimbru,rozmarin,le masam bine,le punem intr-o punga pentru friptura presaram ceapa si le...Citeste continuarea
Chec cu parfum de Orient
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriFoarte, foarte simplu de pregatit. Astfel amestecati intr-un bol toate ingredientele solide. In alt bol amestecati toate ingredientele lichide. Apoi, folosind initial mixerul,...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromatizat in sos...
Postat de: MIUTA in PorcCondimentam bucatile de cotlet cu busuioc,menta,sare,piper si praf de ghimbir. Le punem intr-un vas si turnam peste ele sosul de soia. Lasam 4-5 ore la frigider.Eu le-am lasat de seara pana...Citeste continuarea
Clatite a la buni
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAluat: Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeConopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute,...Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: sufletista in DulciuriSe amesteca ingredientele uscate si in alt bol laptele,uleiul si ouale. Adaugam treptat ingredientele lichide peste cele uscate amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Acoperim bolul si dam...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: Anamaria7 in PuiCeapa tocata se caleste in ulei, apoi se adauga ardeiul cubulete si se lasa sa se inmoaie. Apoi se adauga carnea, se acopera cu apa si se pune capacul. Condimentam cu sare, piper si punem si...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: kamy in CiorbeCeapa o tocam marunt si o punem la calit in o ling.de ulei.Peste,punem morcovul si telina rase sau taiate cubulete,frunzele de dafin,punem sare si piper si lasam pana se...Citeste continuarea
Chutney de ceapă roșie
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in ConserveCeapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: sufletista in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand se fac spuma se adauga zaharul si se bat bine pana devine o spuma lucioasa Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se amesteca faina cu praful de...Citeste continuarea
Conopida crocanta
Postat de: novembber in Aperitive / GarnituriConopida se rupe in buchetele de 4-5 cm diametru, se fierbe "al dente" in apa sarata. Se scurge bine. Intr-un castron se amesteca faina, amidon, fulgi de cartofi, boia, se adauga oul...Citeste continuarea
Castraveti cu gogonele murate...
Postat de: rocsi_1612 in MuraturiLuam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos. Spalam bine castravetii si gogonelele. Ii asezam in borcane(ii...Citeste continuarea
Chec cu frisca
Postat de: LauraA in PrajituriMixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: AlinaL in PrajituriGalbenusurile de la cele 10 oua se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat , iar apoi cu faina. Separat, amestecam 100 ml de lapte cu praful de budinca si incorporam compozitia in crema...Citeste continuarea
Castraveti la otet
Postat de: ianculubita in ConserveCastravetii spalati,ii asez in borcane de 800g impreuna cu rondele de morcov,ceapa julien,bucatele de usturoi,hrean marar,ardei iute si boabe; separat fac o solutie de 1l otet,2lapa,3linguri...Citeste continuarea
Compot de rubarba
Postat de: housy in Sirop / Compot- se curata firele de rubarba de partea lemnoasa - se spala bine si se taie bucati lungi cam de 3 cm - se pune apa pe foc - se adauga zaharul si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii cu ardei
Postat de: kamy in BulionCum se face sucul de rosii. Rosiile si ardeii spalati bine,ii curatam de codite,cotoare(ardeii)le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de rosii,de 2 ori.Sucul il punem la fiert,pana...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: kamy in BulionCum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub...Citeste continuarea
Ciorba de leurda reteta cu...
Postat de: alinutzika in CiorbeCum se prepara Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu vin
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata legumele si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca) Carnatul se taie felii. Intr-o oala punem 3-4 l apa legumele, vinul, sosul chilli, foaia de...Citeste continuarea
Crantz cu zmeura
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAmestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare. Aluat: Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam...Citeste continuarea
Cornulete (2)
Postat de: sufletista in DulciuriSe amesteca faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam oul batut si uleiul. Amestecam si treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Lasam 15 minute sa se...Citeste continuarea
Chec cu unt si nuca
Postat de: divainbucatarie in PrajituriMixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul continuad sa amestecam. Incorporam faina cernuta cu praful de copt, apoi nucile tocate...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec -varianta mea
Postat de: alinutzika in CiorbeSe curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa...Citeste continuarea
Clatite americane cu aroma de banane
Postat de: alinutzika in DulciuriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi...Citeste continuarea
Chec cu fructe
Postat de: Dya in PrajituriOuale le mixam impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet si se formeaza o spuma consistenta. Adaugam uleiul, laptele si esentele, iar la sfarsit praful de...Citeste continuarea
Compot frantuzesc de nectarine
Postat de: ianculubita in Sirop / CompotNectarinele foarte bine coapte,curatate de coaja,taiate cubulete,se pun in vas pe foc mic,amestecand sa nu se lipeasca,iar cand fructele nu mai au suc si au devenit o pasta,compotul este gata Citeste continuarea
Costiţă cu ceapă pe pat de piure
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneCartofii se pun la fiert tăiaţi cubuleţe. Costiţa se taie feliuţe şi se pune la călit în puţin ulei împreună cu ceapa tăiată julien şi usturoiul. Se pregăteşte un...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: deyutzky in DulciuriOuale le batem cu zaharul+zaharul vanilat+fiola de vanilie. In aceasta compozitie adaugam laptele si mai amestecam putin dupa care ne ocupam de caramelizarea zaharului. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea
Cafea cu cardamon
Postat de: susu in CafeaPentru fiecare persoana se toarna in ibric o ceasca de apa plus o lingura de apa. Pentru cescutele de marime obisnuita se pun doua lingurite de cafea si 1/3 lingurita cardamon. Fierbi apa si cand...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: deyutzky in CiorbeCarnea o amestecam cu orezul, ouale, sarea si piperul pana se formeaza o pasta. Formam perisoarele in mana si le punem pe un fund de lemn. Legumele le taiem in cubulete mici, conopida o rupem...Citeste continuarea
Crème brulee sau o alta adaptare...
Postat de: nico15 in DulciuriLaptele se amesteca cu ouale si cu 80 de grame de zahar, se amesteca bine si se lasa un pic in asteptare, caramelizam 150 de grame de zahar intr-o tigaie cand observam ca este aproape gata si a...Citeste continuarea





















