A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: Criss in Muraturi

Spalam bine castravetii (e bine sa-i tinem 1-2 ore in apa rece) In borcanele spalate punem cimbru si marar, foi de dafin, boabe se mustar si de piper, asezam castravetii, rondele de ceapa si...Citeste continuarea

Cartofi auriti cu aripi de curcan...

Postat de: yogoskitchen in Curcan

Se spala si se curata bine aripile ,se condimenteaza cu piper proaspat macinat, sare, cimbru si boia. Lasam carnea condimentata la rece cam 2-3 ore. Se pun aripile in tava, se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea

Chec cu mac si pere

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati in forma de chec, punand printre ele si bucatele de unt, cam 25 gr. Separat frecati untul...Citeste continuarea

Cornuri cu rahat

Postat de: Silvioara in Dulciuri

N-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat...Citeste continuarea

Chec cu miere

Postat de: dentistutza in Prajituri

Zaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si  se pun in doua reprize in...Citeste continuarea

Crostata cu mar ( TARTA)

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Faina se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie rasa si se adauga ouale si untul bucati si se framanata bine. Se face o coca rotunda, care se da la rece o jumatate de ora...Citeste continuarea

Cheesecake cu vanilie si mure

Postat de: mimmi in Dulciuri

Dam biscuitii prin robotul de bucatarie,ii amestecam cu untul topit. Intindeti uniform biscuitii intr-o tava (pe hartie de copt sau celofan),dati tava la frigider pana pregatim crema. Mixam...Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Punem la incalzit uleiul intr-o oala si sotam morcovii razuiti. Curatam si celelalte legume si le dam pe razatoarea mare, mai putin...Citeste continuarea

Creme brulee cu smochine si boabe...

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste; separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la...Citeste continuarea

Creme brulee cu anason stelat

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic(doar cat se incalzeste),impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si anasonul; separat se freaca galbenusurile cu zahar,se amesteca cu smantana si...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: mitinita in Dulciuri

  Intr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste. Se adauga laptele praf...Citeste continuarea

Chifle cu seminte de floarea soarelui

Postat de: mamaieelena in Piine

Am pus faina in castron si intr-o cescuta am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si un pic de apa calduta dupa care le-am adugat impreuna cu restul ingredientelor peste faina. Am omogenizat si...Citeste continuarea

Ciorba din maruntaie de gasca

Postat de: mamaieelena in Supe/Ciorbe

Am spalat bine copanelele si le-am pus in apa rece la fiert .Dupa aproximativ 30 de minute am pus si zarzavaturile tocate cu mana in oala la fiert mai putin rosiile deoarece le-am pus catre...Citeste continuarea

Chec cu mere

Postat de: sufletista in Prajituri

Cele 6 linguri de zahar le punem in 2 tavi pentru chec si dam la cuptorul incalzit sa se caramelizeze. Le scoatem si le lasam la racit Merele le curatam de coaja si samburi si le taiem felii,...Citeste continuarea

Cocktail de pepene rosu

Postat de: jolygina in Cocktail

Punem in blender miezul de pepene taiat cubulete. Adaugam mierea, apa si frunzele de menta. Le pasam bine pana se face ca un suc mai gros. La sfarsit adaugam si cuburile de gheata.   Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: Julie in Prajituri

Prunele se spala, se taie felii subtiri si se amesteca cu zahar, scortisoara, cardamom si gris. Aluat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de cirese

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema Se amesteca laptele cu uleiul si esenta, in alt bol faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se...Citeste continuarea

Conopida cu smantana la cuptor

Postat de: miremirc in Mancaruri de legume

Spalam conopida, apoi o desfacem buchetele si o punem in oala cu apa clocotita ; adaugam sare si o lasam sa fiarba (atentie sa nu se zdrobeasca).Dupa ce a fiert, o strecuram de apa Luam o...Citeste continuarea

Ceafa de porc,marinata,la...

Postat de: kamy in Porc

    Ceafa de porc se sareaza,se pipereaza,picuram putin ulei.otet balsamic pe fiecare felie,cimbru,rozmarin,le masam bine,le punem intr-o punga pentru friptura presaram ceapa si le...Citeste continuarea

Chec cu parfum de Orient

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Foarte, foarte simplu de pregatit. Astfel amestecati intr-un bol toate ingredientele solide. In alt bol amestecati toate ingredientele lichide. Apoi, folosind initial mixerul,...Citeste continuarea

Cotlet de porc aromatizat in sos...

Postat de: MIUTA in Porc

Condimentam bucatile de cotlet cu busuioc,menta,sare,piper si praf de ghimbir. Le punem intr-un vas si turnam peste ele sosul de soia. Lasam 4-5 ore la frigider.Eu le-am lasat de seara pana...Citeste continuarea

Clatite a la buni

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Aluat: Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Conopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe. Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute,...Citeste continuarea

Clatite americane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se amesteca ingredientele uscate si in alt bol laptele,uleiul si ouale. Adaugam treptat ingredientele lichide peste cele uscate amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Acoperim bolul si dam...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: Anamaria7 in Pui

Ceapa tocata se caleste in ulei, apoi se adauga ardeiul cubulete si se lasa sa se inmoaie. Apoi se adauga carnea, se acopera cu apa si se pune capacul. Condimentam cu sare, piper si punem si...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: kamy in Ciorbe

   Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in o ling.de ulei.Peste,punem morcovul si telina rase sau taiate cubulete,frunzele de dafin,punem sare si piper si lasam pana se...Citeste continuarea

Chutney de ceapă roșie

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve

Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: sufletista in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand se fac spuma se adauga zaharul si se bat bine pana devine o spuma lucioasa Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se amesteca faina cu praful de...Citeste continuarea

Conopida crocanta

Postat de: novembber in Aperitive / Garnituri

Conopida se rupe in buchetele de 4-5 cm diametru, se fierbe "al dente" in apa sarata. Se scurge bine. Intr-un castron se amesteca faina, amidon, fulgi de cartofi, boia, se adauga oul...Citeste continuarea

Castraveti cu gogonele murate...

Postat de: rocsi_1612 in Muraturi

    Luam borcanele si le spalam  cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.   Spalam bine castravetii si gogonelele.   Ii asezam in borcane(ii...Citeste continuarea

Chec cu frisca

Postat de: LauraA in Prajituri

Mixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: AlinaL in Prajituri

Galbenusurile de la cele 10 oua se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat , iar apoi cu faina.  Separat,  amestecam 100 ml de lapte cu praful de budinca si incorporam compozitia in crema...Citeste continuarea

Castraveti la otet

Postat de: ianculubita in Conserve

Castravetii spalati,ii asez in borcane de 800g impreuna cu rondele de morcov,ceapa julien,bucatele de usturoi,hrean marar,ardei iute si boabe; separat fac o solutie de 1l otet,2lapa,3linguri...Citeste continuarea

Compot de rubarba

Postat de: housy in Sirop / Compot

 - se curata firele de rubarba de partea lemnoasa  - se spala bine si se taie bucati lungi cam de 3 cm  - se pune apa pe foc  - se adauga zaharul si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii cu ardei

Postat de: kamy in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Rosiile si ardeii spalati bine,ii curatam de codite,cotoare(ardeii)le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de rosii,de 2 ori.Sucul il punem la fiert,pana...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: kamy in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub...Citeste continuarea

Ciorba de leurda reteta cu...

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu vin

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se curata legumele si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca) Carnatul se taie felii. Intr-o oala punem 3-4 l apa legumele, vinul, sosul chilli, foaia de...Citeste continuarea

Crantz cu zmeura

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Amestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare. Aluat: Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam...Citeste continuarea

Cornulete (2)

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam oul batut si uleiul. Amestecam si treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Lasam 15 minute sa se...Citeste continuarea

Chec cu unt si nuca

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul continuad sa amestecam. Incorporam faina cernuta cu praful de copt, apoi nucile tocate...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec -varianta mea

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Se curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa...Citeste continuarea

Clatite americane cu aroma de banane

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi...Citeste continuarea

Chec cu fructe

Postat de: Dya in Prajituri

Ouale le  mixam impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet si se formeaza o spuma consistenta. Adaugam uleiul,  laptele si esentele, iar la sfarsit praful de...Citeste continuarea

Compot frantuzesc de nectarine

Postat de: ianculubita in Sirop / Compot

Nectarinele foarte bine coapte,curatate de coaja,taiate cubulete,se pun in vas pe foc mic,amestecand sa nu se lipeasca,iar cand fructele nu mai au suc si au devenit o pasta,compotul este gata Citeste continuarea

Costiţă cu ceapă pe pat de piure

Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carne

Cartofii se pun la fiert tăiaţi cubuleţe. Costiţa se taie feliuţe şi se pune la călit în puţin ulei împreună cu ceapa tăiată julien şi usturoiul. Se pregăteşte un...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Ouale le batem cu zaharul+zaharul vanilat+fiola de vanilie. In aceasta compozitie adaugam laptele si mai amestecam putin dupa care ne ocupam de caramelizarea zaharului. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Cafea cu cardamon

Postat de: susu in Cafea

Pentru fiecare persoana se toarna in ibric o ceasca de apa plus o lingura de apa. Pentru cescutele de marime obisnuita se pun doua lingurite de cafea si 1/3 lingurita cardamon. Fierbi apa si cand...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: deyutzky in Ciorbe

Carnea o amestecam cu orezul, ouale, sarea si piperul pana se formeaza o pasta. Formam perisoarele in mana si le punem pe un fund de lemn. Legumele le taiem in cubulete mici, conopida o rupem...Citeste continuarea

Crème brulee sau o alta adaptare...

Postat de: nico15 in Dulciuri

Laptele se amesteca cu ouale si cu 80 de grame de zahar, se amesteca bine si se lasa un pic in asteptare, caramelizam 150 de grame de zahar intr-o tigaie cand observam ca este aproape gata si a...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]