Porumb in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 28 Oct 2011 | 6464 vizualizari

 

Este o reteta foarte veche. In cea originala se curata porumbul in lapte de pe stiuleti. Acum cand exista congelat se poate face oricand. Este foarte bun in salate si inlocuitor pentru capere.

 

INGREDIENTE

  • 400g porumb in lapte (congelat)
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb in otet (reteta Motan):

Porumbul se fierbe in apa cu sare pana este facut. (15-20 minute).

Se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs si racit.

Otetul se fierbe in clocot 2-3 minute.

Porumbul scurs se pune in borcane lasand loc deasupra de un deget pentru otet.

Se toarna otetul fierbinte in borcanele puse pe cute si invelite in prosoape ude.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza pana sus cu otet si se pun capacele.

Se invelesc in patura si se lasa la racit pana a doua zi.

Se pun in camara si sunt bune de folosit in 3-4 saptamani.

Se folosesc la salate.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

03.11.2011, 13:53

dulce acrisor ca la o salata ardeleneasca

mamaieelena 1

08.11.2011, 22:13

super reteta

MotanLaOale 1

08.11.2011, 22:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la borcan dulci acrisori