Placinta cu mere si stafide ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 17 Noi 2013 | 7085 vizualizari

 

Placinta asta am executat-o la foc automat. M-am trezit ieri dimineata cu o pofta de placintaaa....... si la ora 9,00 era la copt. Pana seara nu a mai ramas nimicuta.

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 200 ml ulei,
  • 150 ml apa minerala,
  • un plic praf de copt,
  • faina cat cuprinde ( in jur de 300-400 g),
  • un praf de sare.
  • umplutura:
  • 10 mere,
  • 3 linguri pesment,
  • un varf lingurita scortiosoara,
  • 150 g zahar,
  • 50 g stafide, esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si stafide ( de post):

Aluatul: Se amesteca apa si aluatul cu praful se sare, intr-un bol. Se amesteca pana Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca la inceput cu telul si pe urma cu mana. Trebuie sa iasa un aluat sa se intinsa cu sucitorul. 

Umplutura. Merele se spala, se curata de coaja. Se pun intr-o cratita la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie, pesmetul si stafidele hidratate. La final se pune scortisoara. 

Se unge o tava ( dreptunghiulara am folosit eu), se presara cu faina. Din aluat am intins doua foi. Prima am pus-o pe fundul tavii, am adaugat compozitia de mere, am pus foaia a doua. Am intepat cu furculita in cateva locuri sa nu se umfle foaia la copt. Am pus-a la copt  in cuptorul preincalzit. La jumatatea timpului de coacere scot placinta o portionez si o introduc din nou. Se lasa la copt cam 35 min-40. Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si stafide ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Anett 1

18.11.2013, 07:30

diaconta 1

18.11.2013, 13:37

da,e una din prajiturile care se fac repede si se mananca si mai repede
imi place si mie tare mult

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 21:58

ce buna este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]