Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată

de Bucataras in Prajituri, 19 Mar 2025 | 1080 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Plăcinta de post cu mere este un desert delicios, perfect pentru zilele de post. Cu această rețetă simplă și rapidă, obții o plăcintă cu aluat pufos și umplutură dulce de mere.
      Pentru această Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, lapte vegetal, zahăr, mere, scorțișoară și fulgi de migdale.      

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată
      • Aluat:
      • 150 ml lapte vegetal
      • 100 g zahăr
      • 100 g margarină (ulei sau unt de cocos)
      • 450 g făină de grâu
      • 10 g praf de copt
      • un praf de sare
      • esență vanilie și portocale
      • Umplutură:
      • 1 kg mere
      • 75 g zahăr (sau după gust)
      • 1 linguriță scorțișoară
      • fulgi de migdale pentru finisat
      • zahăr pudră
      Portii: 30
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată:

      Cum se prepara Plăcinta de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată:

      Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm.

      Într-o craticioara, pune laptele vegetal, margarina, zahărul și un praf de sare. Lasă pe foc până se topește margarina, amestecând continuu. După ce s-a omogenizat amestecul, adaugă esențele.

      Rade merele într-un bol, apoi scurge-le de zeama lăsată. Adaugă zahăr, scorțișoară și amestecă pentru a se întrepătrunde aromele.

      Amestecă făina cu praful de copt și adaugă compoziția lichidă, apoi frământă până obții un aluat omogen și dens. Lasă-l la odihnit pentru aproximativ 15 minute, apoi împarte-l în două porții egale.

      Întinde în strat subțire și egal fiecare porție de aluat. Așază prima foaie în tava de copt, apoi pune toată umplutura de mere. Așază deasupra cealaltă foaie de aluat și presează ușor. Unge cu puțin ulei, apoi presară fulgi de migdale pentru a obține o textură crocantă.

      Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 35-40 de minute sau până se rumenește frumos, în funcție de cuptor.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta la răcit, apoi pudreaz-o cu zahăr.

      Este foarte fragedă, gustoasă și aromată, perfectă pentru zilele de post și nu numai.

      Încearcă și rețeta de Prajitura turnata cu mere sau varianta de Strudel cu mere.

      Îți recomandăm și rețeta de Rulouri cu mere.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de post cu mere - Gustoasă, fragedă și aromată" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

      ieri la 09:47

      Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

      pe 15.04 la 09:28

      Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

      pe 14.04 la 11:06

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Desert placinta cu foaie turnata si branza de oaie si smantana