Melcisori cu pasta de masline

de meosiris in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2012 | 7411 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pasta:

  • 170g masline negre fara samburi
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline.

Ne mai trebuie:

  • aluat foietaj
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu pasta de masline:

Prima data facem pasta. Mixam bine cu blenderul maslinele, adaugam usturoiul pisat separat si omogenizam amestecul adaugand uleiul de masline.
Lasam la dezghetat aluatul de foietaj dupa care intindem foaia de aluat, intindem pasta deasupra lasand o margine libera. Rulam si bagam rulada in frigider pentru o ora astfel incat atunci cant taiem feliute din ea, acestea sa se taie frumos.
Separam albusul de galbenus. Adaugam peste galbenus cele 2 linguri de lapte si amestecam bine.
Albusul se bate cu un praf de sare pana incepe sa se desprinda usor.
Scoatem rulada din frigider iar marginea aluatului pe care nu am intins pasta de masline o ungem cu albus de ou astfel incat sa nu se desprinda la copt.

Asezam frumos feliutele de rulada in tava tapetata cu hartie de copt, le pensulam cu amestecul de galbenus-lapte si le introducem in cuptorul preincalzit la 180C. Le lasam sa se rumeneasca frumos. Sunt delicioase, usor de facut si merg de minune langa o bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]