Gulas unguresc

de CameliaR in Vita, 23 Apr 2017 | 16836 vizualizari

 

Gulasul unguresc este un preparat atat de bun, incat nu are cum sa nu iti placa. 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 4 cepe rosii
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei verde
  • 2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 400 g rosii decojite
  • 3 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • piper/sare
  • boia dulce
  • chimen
  • 400 ml suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin.

Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam aproximativ 40 de minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa si usturoiul se toaca cat mai marunt, ardeiul galben si ardeii capia trebuie taiati in cubulete, iar morcovii in rondele. Dupa ce carnea s-a fiert, o scoatem pe servetele absorbante. Intr-o oala, punem ulei si apoi adaugam cubuletele de carne. Le lasam aproximativ 3 minute, iar apoi adaugam toate legumele. Amestecam bine. Le lasam sa se caleasca aproximativ 5-6 minute. Adaugam 1 lingura de boia dulce, sare, piper ,chimen si 2 foi de dafin.  Adaugam cei 400 ml suc de rosii impreuna cu o cana sau doua de apa si rosiile decojite. Le lasam la foc potrivit ,pana gulasul scade (aproximativ 50 de minute). Verificam pe parcurs sa vedem, daca s-au fiert legumele.

 Intre timp, spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja, la fiert, in apa ramasa de la carne. Daca nu avem suficienta apa, atunci completam pana ajungem la nivelul dorit. Verificam cartofii cu furculita. Cand sunt gata, ii luam de pe foc. Ii lasam sa se raceasca, iar cu 5 minute inainte sa luam mancarea de pe foc, ii curatam de coaja. La final, adaugam patrunjelul si cartofii taiati cubulete potrivite si amestecam usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sultan Kebab