Gulas unguresc

de CameliaR in Vita, 23 Apr 2017 | 17366 vizualizari

 

Gulasul unguresc este un preparat atat de bun, incat nu are cum sa nu iti placa. 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 4 cepe rosii
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei verde
  • 2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 400 g rosii decojite
  • 3 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • piper/sare
  • boia dulce
  • chimen
  • 400 ml suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin.

Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam aproximativ 40 de minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa si usturoiul se toaca cat mai marunt, ardeiul galben si ardeii capia trebuie taiati in cubulete, iar morcovii in rondele. Dupa ce carnea s-a fiert, o scoatem pe servetele absorbante. Intr-o oala, punem ulei si apoi adaugam cubuletele de carne. Le lasam aproximativ 3 minute, iar apoi adaugam toate legumele. Amestecam bine. Le lasam sa se caleasca aproximativ 5-6 minute. Adaugam 1 lingura de boia dulce, sare, piper ,chimen si 2 foi de dafin.  Adaugam cei 400 ml suc de rosii impreuna cu o cana sau doua de apa si rosiile decojite. Le lasam la foc potrivit ,pana gulasul scade (aproximativ 50 de minute). Verificam pe parcurs sa vedem, daca s-au fiert legumele.

 Intre timp, spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja, la fiert, in apa ramasa de la carne. Daca nu avem suficienta apa, atunci completam pana ajungem la nivelul dorit. Verificam cartofii cu furculita. Cand sunt gata, ii luam de pe foc. Ii lasam sa se raceasca, iar cu 5 minute inainte sa luam mancarea de pe foc, ii curatam de coaja. La final, adaugam patrunjelul si cartofii taiati cubulete potrivite si amestecam usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu sos