Gem de capsuni

de lilik in Dulceata / Gem, 18 Iun 2011 | 5373 vizualizari

 

Am cumparat ieri niste capsuni parfumate,dulci,cu gandul sa fac dulceata.....dar am facut gem...nu stiu sa fi mancat vreodata unul asa de bun(lauda-te gura ca de-aia iti dau sa mananci:))))...fara conservant sau alte chestii.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsune(curatate de codite si spalate)
  • 1,5 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunele(nu le dati sub jet de apa,spalati-le intr-un lighean) ,apoi le taiem coditele si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce.

Punem intr-o oala incapatoare un capsunele,1 kg de zahar si coaja de la o lamaie(bucati mari,nu rasa pt ca trebuie scoasa),apoi acoperim si lasam o noapte la rece.

A doua zi scoatem coaja de lamaie si punem restul de zahar si sucul de la cele 2 lamai.

Punem pe foc mic 45-50 de minute(amestecam din cand in cand) dupa care facem proba sa vedem daca este gata(punem pe o farfurioara la racit si daca nu curge este gata) ,in caz contrar mai lasam pana este de consistenta dorita.

Intre timp spalam borcanele si le punem intr-o tava(cu tot cu capace),apoi le bagam in cuptor la 100°-125° timp de 15-20 de minute.

Cand gemul e gata il punem fierbinte in borcane(punem sub borcan un cutit atunci cand punem gemul pt a nu se crapa),punem capacele si intoarcem borcanele cu gura in jos pana se racesc.

Cand le intoarceti o sa auziti un click,semn ca sunt inchise bine si le puteti pune la pastrat pt iarna(daca apuca). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]